Det där med bibliotek

För första gången sedan vi började på utbildningen har vi fått feedback på någonting vi skrivit ensamma. Allt annat har varit i grupp och visst det kan vara bra att jobba i grupp eftersom det är i stort vad ens framtida jobb kommer att gå ut på, men man kommer inte ifrån känslan av att man inte riktigt får visa vad man går för när man jobbar tillsammans med andra. Det är så många viljor som ska enas om någonting och ingen blir riktigt nöjd. Inte för att man någonsin blir speciellt nöjd med det man presterar ensam heller men att motta kritik eller beröm är iallafall mycket mer på riktigt när man är ensam. Och därför blev jag extra glad idag när läraren faktiskt berömde min artikel, både språkligt och innehållsmässigt! Kalla mig skrytis om ni vill, jag är stolt över mig iallafall. Och det känns extra nödvändigt att få beröm på första artikeln också, hela terminen har man lallat omkring utan att veta om man pallar trycket eller ej.
Jobbade på Lunds stadsbibliotek för första gången idag också. Kom dit tio minuter innan och ingen hade någon aaning om vad jag gjorde där. Fick vara med iallafall, full rulle hela tiden. Hämta reserverade böcker hit, låna ut böcker dit. Tömma roboten hit, förnya lånekort dit. Sätta upp böcker hit, hämta böcker från magasinet dit. Mycket var det. Fel blev det ibland. Lätt att veta att man inte får låna ut pennor från receptionen, och lätt att veta hur datasystemet funkar utan att ha varit där innan då!?! Men det var så kul att jag missade att gå hem med ungefär tio minuter. Hoppla. Imorgon blir det Höör och i övermorgon Lund igen.
Andra nyheter är att både lillebror Svahn och lillebror Loman är på inflyttande till Malmö. Sistnämnda ska bo lite längre ner på samma gata och har redan planerat för både matlagning och tvättglidning hos storebror Loman. Ha!

Nytt te för dagen: Lusse, med både saffran och rosépeppar. SWEET!

+ ett extra bokgrattis till Rep Nosslin som tog hem Augustpriset ikväll!

Kommentarer:
Postat av: Martina

Haha du är ett biblioteksunderbarn! Vafan får man inte låna ut pennor för?? Per Nilsson var hot på tv.

2006-12-05 @ 10:29:35
Postat av: Pinebox

ja, såklart.

på lördag 9/12 firar vi årets sista pinebox. vi snackar alltså en fin
kväll med indie, andra guldklimpar, dans och allt det där.

vi bjuder dessutom på lussekatter.

pinebox #6
tangopalatset, amiralsgatan 47
30 spänn inträde

för mer info + affischer och sånt:
pineboxklubben.blogspot.com

Postat av: Anonym

det är ju det jag alltid har sagt, du skriver bra.

2006-12-05 @ 10:39:56
Postat av: torbjörn...

var det alltså

2006-12-05 @ 10:40:29
Postat av: Pinebox

Trevlig blogg förresten.

2006-12-05 @ 10:52:37
Postat av: Bea

Man ska alltid vara stolt när man har gjort ngt bra, och när man är nöjd med sina prestationer! Såg du att det stod att P. Nilsson är från Olofström i Sydsvenskan?
Mums för saffranste I say!

2006-12-05 @ 12:34:39
URL: http://beaware.blogg.se
Postat av: Tobias

Det är kul att jobba på bibliotek. Synd att det är många som vill avskaffa kul, på lång sikt.

2006-12-05 @ 18:41:47
Postat av: Karin i Valje

Hej Erika! Din mor tipsade om din berättelse från Lunds sb. Roligt att läsa. Och det du skrev om elektroniska böcker och chatt är direkt värdefullt för vilket bibliotek som helst som funderar lite över hur de fungerar för låntagarna.
Det där med feed-back på det vi skriver är synnerligen ovanligt. Men för några veckor sedan fick några av oss lite undervisning om att skriva för www.boktips.net och fick feedback av kursledaren. Vad det var roligt!

2006-12-07 @ 22:39:56
Postat av: LetterFromUsa

Excellent site.

2008-01-16 @ 06:35:18
URL: http://letterfromusa.blogsome.com
Postat av: Bredemolly

Much to think about excellent web-site!! On a purely personal level "what is Love" section gave much insight into this complex subject.

2009-11-24 @ 14:53:01
URL: http://bredemolly.blogspot.com

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits