jag och kvinnan

Det är så längesedan jag skrev att jag nästan har för mycket att ta upp och därför knappt kommer att skriva någonting. Det värsta som finns är uppehåll. Då växer ogräset och molnen och leder till kaos eller apati. Årets största händelse so far hände för bara några timmar sedan och nej, jag snackar inte tysklands utslagning ur fotbolls vm.
Bakgrundsfakta: Jag föddes 1982 i en familj som då bestod av en mamma och en pappa och två storasystrar. Vi bodde på en gård i Norje och jag gick på dagis där jag hoppade i alla soffor och hävdade bestämt, när fröknarna tittade snett, att så fick man minsann göra där hemma. Fröknarna gav mig spindelfobi som jag känner av än idag vilket faktiskt var den enda anledningen till att jag inte kunde sova på balkongen när jag var hemma i Edenryd sist. Edenryd flyttade vi till när jag var fyra år och alla numera fyra barn hade tillsammans ett massivt sovrum i det som vanligtvis blir vardagsrum i hus byggda på detta vis. I Edenryd utvecklades jag tillsammans med slamporna i Valje till indiepopare och till en person som vägrade falla in i leden och bli en av de vanliga. Detta skedde på många plan, men det som suttit i längst var antagligen min vägran att bli "den söta flickan" som i mina ögon var en svag person utan varesig medel eller mål. Det tog sig uttryck mest på fysiskt plan, jag vägrade bära smink, kjol, linne, klänning eller någonting annat som kunde uppfattas som kvinnligt och svagt.
Don´t blame me, I was only driving the milk. Jag bara berättar hur det VAR. Nu ska jag berätta hur det ÄR.
Nutidsfakta: Jag flyttade till Malmö 2001, in i en värld av tjejer (Marika och Martina) som knappt kunde gå ner till affären och köpa en liter mjölk utan att sminka sig, som i princip alltid hade kjol på sig och som tyckte det var hur kul som helst att klä upp sig innan man gick ut och ölade och spanade, på KB förstås. Jag slängde långa och nyfikna blickar och började prova lite kjolar - mest på skoj och hemma -  kanske någon gång ett linne men det var så långt det sträckte sig. 2002 lade jag upp en plan. Det började med att jag förnyade mitt förråd av underkläder till roliga och flashiga saker, ok eftersom det inte syntes utåt. Så bestämde jag mig för att köpa ett linne. Linnet använde jag sen konstant tills det föll i bitar. Då tog jag nästa steg (ett år senare) och provade linne med smala band. Ett år senare köpte jag en kjol. Sen smink, kunde ibland tillochmed ha örhänge. Och idag har vi kommit fram till det sista steget: KLÄNNING. Ni läste rätt. Detta är världsomvälvande för mig och extremt skönt. Tillsammans med mitt numera blonda hår och brunbrända kropp är jag en totalt annan person än vad jag var för bara tre år sedan. Det är rätt sjukt. Hur fan kommer jag se ut om tre år? Aha! Kom på en sak. Högklackade skor och läppstift. Men det är så brutalt kvinnligt att jag nog aldrig kommer visa mig i någon av dem.

Värmen är just nu så påtaglig och tryckande att jag hallucinerar och tror jag hamnat i Pesten. Jag går omkring och väntar på att de ska stänga staden för in och utresor. Det är feber.

Fick en grymt bra lönehöjning förresten som jag är extremt glad för. Nu vore det väl jävulen om jag kom in på bibliotekarielinjen så jag bara får den nya lönen i två månader!

Kommentarer:
Postat av: Helena

Menar du att jag nånsin har kallats valjeslampa? jag var nog inte med på den tiden heller va? Men gång på gång hamnar jag i situationer där folk tycker jag är grov i mun och jag har inte ens reflekterat över att alla kanske inte håller på som vi. När jag råkade ta upp begreppet mummelbyxor på jobbet häromdagen är ju bara ett exempel.
Blond säger du? Hoppsansa. Det ska ju bli kul och se må jag säga. Trodde annars att svartingarna var nåt epitet som skulle hålla i sig.
Årets andra bad måste ske på lördag.punkt.

2006-07-06 @ 19:13:29
Postat av: erika

Jodå du var helt klart inräknad bland slamporna. Det var ju trots allt du som blev först att betäckas om man säger så... haha.
Mummelbyxor?? måste varit innan min tid..
Blond och blond, lika blond nu som på degeberga - men för folk som inte träffat mig sen förra sommaren är jag ju blond.
Slutligen: årets ANDRA!?!?!?! Bad. Jag tror jag döör!! Bada kvinna, bada! Hoppa dansa lek!

2006-07-06 @ 22:32:13
Postat av: Martina

Haha!! Detta var en rolig blogg. Vill poängtera att det var JAG som köpte dina första flashiga underkläder haha

2006-07-07 @ 11:03:17
Postat av: valjeslampan

mummelbyxor= byxor där läpparna rör sig men inget hörs...

2006-07-09 @ 22:03:38
Postat av: Magnus Lundberg

Roligt att du kom in på biblotekshögskolan. Grattis!

Trevlig blogg även om jag gärna sett att folkmusiken var lite mer i fokus. Men det kommer väl!

Magnus

2006-07-19 @ 08:41:05
Postat av: Erika

man tackar! Jo folkmusiken har väl hamnat lite i skymundan de senaste fem åren sisådär.. Men det kommer!

2006-07-19 @ 17:02:24
Postat av: slots

Give free slots stack up.

2006-08-04 @ 17:45:34
URL: http://www.ajcarvelli.com/us/slots
Postat av: slots

More than one of table street free slots poker.

2006-08-04 @ 17:45:43
URL: http://www.ajcarvelli.com/us/slots
Postat av: 888

Eventually 888 dime quads!

2006-08-05 @ 09:09:34
URL: http://www.ajcarvelli.com/3888
Postat av: 888

It flat 888 poker bet fast.

2006-08-05 @ 09:10:15
URL: http://www.ajcarvelli.com/3888
Postat av: omaha hi lo

If she airfares kansas online omaha hi lo string stud round.

2006-08-06 @ 06:31:41
URL: http://www.ajcarvelli.com/08/4047.html
Postat av: backgammon

Dear wiseguy semi third odds online backgammon tilt royale pot kings.


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits