rökbomben

När man hade sommarlov var livet mycket bättre. Igår var det inte direkt sommarvärme men solen sken och jag kunde gå med linne och kjol trots att det var en vind med ett kallt sting närvarande. Trots att det egentligen bara var försommar eller senvår fick jag brutala sommarlovskänslor. Jag och Erik packade picknick och låg i gräset i slotts(kungs-?)parken och läste tidningen tillsammans med filten och kaffet och det kokta ägget och ostmackan och saften och kanelisen. Och trots att det var en stackars park och ingen hage i Ynde el dyl var det precis som att man bara var ledig och kunde gå på upptäcksfärd och cykla runt här och var och spinka i gräs och bli biten av myggor. Jag vill inte vara vuxen och vara tvungen att jobba hela sommaren. Jag vill vara uppe sent om nätterna och dricka te och titta på konstiga filmer som är dåliga men ändå uppnår kultstatus flera år senare mest på grund av det konstiga i dem och sommarnatten. Och jag vill sova på balkongen och dra ut mammas lilla svartvita tv och se fotbollsmatcher som visas mitt i natten för att vm är nån annanstans i världen. Någon kväll tittar vi på Beck-film eftersom de visar alla under några veckor på sommaren och när vi gått och lagt oss på balkongen hör vi plötsligt hur någon smyger omkring nere i åkern och hos grannen och vi förstår dagen efter när polisen är där att det faktiskt var tjuvar som härjade i trädgården. När sommaren blivit som varmast cyklar vi ner till tomsan (badplatsen) om kvällarna när solen precis gått ner och det spelar liksom ingen roll att det blåser och är oroligt det blir bara mer spännande då och så är det perfekt att komma hem igen och vara lite kall eftersom man ändå vill ta på sig långärmat och till och med strumpor efter kvällsdopp. Men det är lika fint när det är alldeles alldeles stilla på havet och när man tar bröstsimtag blir ytspänningen total och vattnet ljummet och man vill liksom bara simma i det varma så länge som möjligt. Så fäller björkarna sina frön och havet blir alldeles prickigt och brandgult och då cyklar vi ner till bryggan med lite fiskelina och metar abborre, men det nappar inte speciellt bra så istället tar vi sommarens sista dopp och allt blir lite vemodigt men ändå är vi alldeles nöjda med sommaren och redan har vi börjat längta till skolstarten.

Igår skulle jag och Erik testa vår briljanta idé som gick ut på att grilla ut genom vårt köksfönster eftersom det finns ett ganska långt tak där utanför. Vi inhandlade en grill, marinerade kött och gjorde både klyftpotatis och tzatsiki - perfekt! Grillidén nådde dock ett brutalt antiklimax ungefär precis när vi skulle lägga på köttet. Jag säger bara som så att hela gatan måste ha trott att det brann i vår lägenhet.. Ok att det ryker om grillar men va fan. Det behöver ju inte se ut som en rökbomb!
Nytt försök imorgon. Basta.



Kommentarer:
Postat av: Brajarn

Visst var somrarna fina. Tänker också på besöken på Rinkaby skjutfält och jordgubbarna efter middagarna och pillet i landet och rabarberpajerna (ja, ffa de bitarna med så lite rabarber i som möjligt då) och popcornen och inte minst bekymmerslösheten. Men men, den tiden är väl för evigt svunnen precis som de gamla goda jularna med glada laxen och dragkalendern som väl alltid kommer att vara de bästa. Hur som helst, det var inte därför jag skrev. Jag ville mest bara påminna dig om hur det gick för Anders i Vinslöv när han skulle grilla i sitt kök... Visst, du kan säkert klara det, och det kan säkert inte brinna utanför det området, och lågorna slår säkert bara rakt upp för att sedan lugna ner sig igen, men hur som helst är det såpass mycket fett i stekarna som studsar ner på själva grillen att det enligt regelverket är strängeligen förbjudet att grilla inne i lägenheter och Anders och hans stackars sambo Anneli blev vräkta i samma stund som filmen visades på TV!

Postat av: KarinStjN

missade du igår? 060606?

2006-06-07 @ 10:08:32
Postat av: karin

Men hallå! Är bloggen nedlagd ellörrr???
come on

2006-06-26 @ 12:38:24
Postat av: erika

ajavet. kasst på sistonne. Men det är alldeles för fint väder, bloggen har sommarlov - en smula.

2006-06-26 @ 22:05:36
Postat av: omaha hi lo

Join free omaha hi lo club bankroll cowboys tilt ragged!

2006-08-06 @ 06:30:56
URL: http://www.ajcarvelli.com/08/4047.html
Postat av: backgammon

You overplay croupier rake line equity free backgammon buster hand punto earn.

Postat av: Dominicmari

Wonderful and informative web site. I will recomend this site... Excelent work

2008-10-15 @ 08:27:50
URL: http://dominicmari.3steps.com

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits