Det där med feghet

Så jobbigt det måste vara att vara ett barn, tänkte jag idag på biblioteket. En snorig kille i åttaårsåldern kom och ville att jag skulle hjälpa honom att hitta en bok, nån om indianer. Han visste precis vilken det var men inte var den stod. Så vi gick båda två till hyllan för att leta efter den och jag gav honom det enda exemplaret som stod inne, en tjockare bok med tre berättelser i. Nä, då ville han inte ha den eftersom den inte hade rätt omslag och format! Aja, inget att göra och jag gick tillbaka till infodisken där en lika gammal pojke plus moder väntade. Jag satte mig och sa hej hej och undrade vad de ville ha hjälp med. Pojken tittade förskrämt på mig och sjönk sedan ihop bakom disken. Där viskade han till sin mamma att hon väl kunde fråga efter boken han ville ha. Mamman sa bestämt nej. "Nu är du faktiskt snart nio år, då får du fråga själv! Jag är färdig, så om du inte ska fråga någonting så går vi hem" sa hon. Jag tänkte stackars stackars grabb, nu har ju allt blivit fel och satan vad han säkert skäms. Mamman gav sig inte hur mycket han än sjönk ihop och tillslut i princip låg nere på golvet. Så krälade han sig upp och gick skamsen från disken med svansen mellan benen utan att ha ställt sin fråga.
Så jobbigt det måste vara att vara ett barn, tänkte jag. Tills jag kom hem utsvulten och jag och Erik skulle beställa pizza. "Men duu kan väl ringa, jag våågar inte, jag viill inte, varför kan inte duu??" gnällde jag och insåg att barn och barn. Jobbigt helt enkelt snarare kanske att vara en fegis..

Kommentarer:
Postat av: Karin

Beställa pizza är asjobbigt. Fegisar är vi allihopa.

Postat av: Bea

jamen den lilla lilla stackars pojken, fick han aldrig sin bok då? kunde inte du dragit det ur honom? fast du har rätt, det sket sig nog från början där.. undrar om det har blivit så vanligt med självbetjäning överallt pga att alla vill slippa den där kontakten med andra, och utsattheten den innebär (tex systembolaget, banken, biblioteket osv..)

2007-01-21 @ 22:58:13
URL: http://www.beaware.blogg.se
Postat av: erika

nä mamman var stenhård. Jag tror hon var förskolelärare, hon snackade något om det vid ett tidigare tillfälle. Dvs, hon hade pedagogiken i sig. Ungen fick skylla sig själv. Som när mamma tvingade mig att ringa till HM, the most horrible moment ever. Men ja, du har nog rätt. Nu köper alla dessutom allting på nätet. Noll personlig kontakt what so ever. Är maskinerna verkligen våra vänner?

2007-01-21 @ 23:28:13
Postat av: Martina

Jag hatar också att beställa pizza. Mest för att jag just nu köper en sån mongo pizza. "Hawaii minus skinka" höhö. Nå hur gick det mer på jobbet?

2007-01-22 @ 11:48:53
Postat av: maman

vill bara säga att jag hade ALDRIG gjort så med en nio-åring...det kan ju ge honom men för livet!!!!....nota bene att DU var MINST 14!!!!...och vi har mer än en gång enats om att det var nyttigt...efteråt! Man vet ju att man överlever, ingen dödar en eller pekar finger via telefon....eller hur? Det enda negativa med att få lära sig svåra saker i tidig ålder är att man får göra de svåra sakerna åt andra i hela livet sen...men det är en annan sak! Ni ska veta allihopa som läser detta att jag och fader G kivas nästan VARJE gång vi äter ute vem som ska gå fram o betala!
särskilt jag försöker övertala honom att göra det fast det är min tur!!! SÅ det är väl en allmänmänsklig företeelse det där!gäller ung som gammal...men jag säger än en gång!9-åringar ska inte tvingas!!!

2007-01-22 @ 14:24:39
Postat av: Bea

haha, gör ni verkligen det?? å mänskligheten är rolig ändå..!

2007-01-22 @ 17:50:54
URL: http://www.beaware.blogg.se
Postat av: Kaja

Underbart med en Mamma som förstod att ge ungen den kick i rätt riktning han behövde för att bli lite mognare, lite självständigare och lite vuxnare. Så modig han hade känt sig ifall han hade vågat fråga. Vilken underbar känsla han kommer att få nästa gång han kommer dit och faktiskt vågar! Inte bara är det jobbigt för omgivningen med initiativbefriade mähän som bara jamsar med oavsett vad som händer. Det måste dessutom vara hemskt för dessa att inte leva och göra som dom vill för att de inte vågar, att inte säga ifrån när de blir kränkta på arbetsplatsen eller ringa och klaga när de fått en orättfärdig räkning.

2007-01-22 @ 18:12:48
Postat av: erika

...säger han som jobbar och jobbar med sin onda arm.. :)

2007-01-22 @ 18:13:58
Postat av: Kaja

Ja enda sättet att få den att sluta göra ont är ju att jobba och därmed träna den!

2007-01-22 @ 19:13:07
Postat av: Ola

Du måste ju tala om vilket foto det blev till bibliotekets hemsida. Det blev väl den med magneterna? Ska du på Magic Numbers i morgon?

2007-01-22 @ 19:35:49
URL: http://olainspace.blogspot.com
Postat av: erika

nä, det visade sig att de skulle ta bort hela den funktionen. No more bilder! Imorgon hade jag hemskt gärna sett MN meen fattig studentska som jag är får jag så snällt strunta i det..

2007-01-22 @ 23:52:31
Postat av: maman igen

Gosse....det var det där att känna ett nederlag inför de vuxna som inte är bra...kraven som man inte kan leva upp till medan några stora står o tittar ut en o väntar....jag är säker på att den pojken vågade fråga om han hade varit utan stormamman....så som den andre lille i berättelsen vågade...man kan lära sina barn på annat sätt än att säga så som den där mamman gjorde....jag hoppas i alla fall att faren din o jag gjort det....för ni vågar ju rätt mycket!!!?????

2007-01-23 @ 08:23:52
Postat av: Gautedagny

Great work! It very impressive. Your web site is helpful. All the best!

2008-12-05 @ 19:46:39
URL: http://gautedagny.blogspot.com

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits