Grisen

Igår kom Erik hem från affären med en otillagad julskinka på 3,6 kg. Den var billig, tio kr kg, eftersom den skulle gå ut idag. Vad skulle vi med den till, undrade jag eftersom vi är två personer i detta hushållet och inte behöver, ja inte ens KAN äta upp 3,6 kg julskinka på en kväll. Vi ska laga den! sa Erik och förlöste den ur plastfodralet. Sagt och gjort, vi svepte in den i folie och i med termometern och skuts in i ugnen. 3 ånhalv timme senare var den klar, och nu luktade det grislik i hela lägenheten. Klumpen hade blivit något mindre men var ändå alldeles för stor för oss. Den skulle förstås griljeras. Vi hade inga ägg eftersom vi använt upp alla efter nyår när vi bakade världens största bakfyllefläskpankaka, och vi hade inget skorpmjöl eftersom alla mjöliga ingredienser i vårt hus (inte bara i vårt kök har det visade det sig när grannen kom och bad om mjöl häromdan) invaderas av baggar och flugor efter en dag. Det fick bli griljering med endast senap. Hurra, senap som är min älsklingsrätt - not. Nu hade vi alltså en 3,6 kg grisklump insmord med senap i ugnen. Lägenheten luktade mer och mer gammalt as. Och så blev den klar och faktiskt ganska god. Nu kommer det värsta. Vi hade nämligen bjudit över Bea och Jon på filmtittande. Så, vi gjorde oss alla vars två skinkmackor och bänkade oss framför tv:n. Vilken film? SAW 3. Yep. Just den där en av scenerna handlar om en man som ligger fastspänd i en stor tunna och ser hur ruttna maskätna grislik släpps ner i en kvarn, slafsas sönder och sprutas ut rakt över honom. Sådär aptitligt. Och där satt vi alla med våra läckra skinkmackor (som skulle gå ut idag) i en lägenhet som luktade kokt gris. Yummy!

En språklig fråga till alla svensklärare: Är det nån skillnad på en sanitär olägenhet och en osanitär lägenhet? Eller heter det inte ens olägenhet utan oläghet? Nattens bryderi..

Kommentarer:
Postat av: Anonym

Fy fan vad äckligt! Jag kan inte med ord neskriva hur illamådende jag blir. Tur vi ska vara hos Bea i afton.

2007-01-10 @ 15:54:22
Postat av: erika

haha jag bara väntade på en kommentar från dig martina!

2007-01-10 @ 16:06:22
Postat av: Anonym

Haha hur anade du att det var jag? höhö

2007-01-10 @ 16:53:12
Postat av: Johanna

Vad trevligt att få ett svar så snabbt. Tyvärr så är det faktiskt så att jag har klämt på hans rumpa. Två gånger. Den var hård :) Men om jag får tillägga att det var på fyllan, är det ok då? :)

Postat av: Ica

Heter ni Erik och Erika? Det var sött.

2007-01-10 @ 19:07:00
URL: http://ica82.blogspot.com
Postat av: Ica

haha, och nu läste jag allt dessutom! Skitroligt ju. Och en osanitär lägenhet är nog samma sak.

2007-01-10 @ 19:16:13
URL: http://ica82.blogspot.com
Postat av: Erika

Johanna: Sorry om du tycker han är läcker, I dont :)

Ica: Yep, Erik och Erika it is. Lite väl nördigt kan jag tycka, men vad göra?

2007-01-10 @ 19:16:28
Postat av: Karin

Jag kom på en grej Erika, ska vi inte läsa samma bok snart och bilda bokklubb?? Jag vet att jag har tjatat om det i hundra år, men jag kommer fortsätta tjata tills det blir av ändå.
Läste just ut min bok, Paul Auster Orakelnatten, den var sådär, inget jag skulle rekommendera, men jag blev sugen på Allan Hollinghurst - The Folding Star när jag läste sydsvenskan i morse.
Åh ja, åh ja, åh ja!!
Förresten tycker jag som inte äter lik att om man äter lik så luktar det lik och då får man skylla sig själv. hehe.. vego4LiFe!!

2007-01-11 @ 11:22:06
URL: http://karinkavalkad.blogspot.com
Postat av: kari

Ja, jag tänkte just också komma med ett förnumstigt: är det inte dags att bli veg kanske?

2007-01-11 @ 19:07:14
Postat av: erika

då kan jag ju lugna er med att jag funderar på att ha en vegansk smörgåstårta på min födelsedag. How about that???!!!

2007-01-11 @ 19:13:37
Postat av: Mujola

I see first time your site guys. I like you :)

2010-11-08 @ 10:43:34
URL: http://mujola.blog.ca

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits