Jag - Bibliotekarien


Har precis tryckt in pastasallad i ansiktet, och vilken pastasallad sen! Vi snackar avocadon vi snackar sellerin vi snackar korven och vi snackar tomaten. Det är sådan mat som får mig att vilja äta och äta tills jag blir så tjock att Erik blir kallad feeder och jag tvingas ligga i en säng i flera år och äta chips tills jag en dag får nog och vill bryta mig loss men då måste firas ner genom fönstret med hjälp av brandkåren. Oj då, kanske dags att sluta med pastasallad..

Idag när jag satte upp böcker på hyllorna i Lunds stadsbibliotek trillade det ut två frimärken ur en Dagermanbok. Jag förstod att jag hade hittat min första skatt på biblioteket och gömde dem snabbt i vagnen som jag körde böcker i. Fick dem att se ut som skräp. När jag en stund senare gick hem fick jag en känsla av skam i kroppen. Stjäla från jobbet? Jag som aldrig har snattat i hela mitt liv! Huga. Frimärkena har jag dock kvar, de vilar tryggt i min väska.

På tal om att inte ens våga ta hem två bortglömda frimärken från biblioteket - en dag berättade Kristin att nån som hon känner hade läst min blogg. Hans omdömme om mig var ungefär att jag verkade vara så snäll att det tenderade till religiositet. Haha!

Andra nyheter från dagen är att jag haft ett par väldigt fula bruna strumpbyxor på mig som gjort att mina ben sett ut som två tjockt svarvade bordsben. Har gett mig en långdragen känsla av ickevår, trots att våren faktiskt är här och Möllevångstorget är översvämmat av folk. Vanligvis sitter det folk dels på uteserveringarna på Nyhavn och Maskot, dels på husväggen högst upp på torget. Idag satt det folk längs med alla trottoarer till och med vid köttaffären där det alltid är dammigt och smutsigt och bil-igt! Its so springi!

Dock ej för mig som har väldigt mycket skolarbete att göra denna vecka, imorgon kommer jag att göra ännu en okristlig handling: Skolka från skolan. Skolka för att hinna ikapp skolan. Phu.



På tal om biblioteksjobb och dåligt sambete bara måste jag få skriva av mig, annars kommer detta att gnaga i mig i hela mitt liv. Det lär det göra ändå men det är för roligt för att inte berättas om.

Det var en lördag och jag satt ensam i informationsdisken på barn och unga. Fram kommer en mamma med barnvagn samt barn i (urk jag är dålig på att åldersbestämma barn) liten ålder. Kanske ett och ett halvt. Barnet skulle på sitt första tandläkarbesök samma vecka och mamman som var pedagogiskt lagd ville låna böcker som kunde förbereda barnet inför detta.
Ja det ska vi nog kunna ordna sa jag och började söka i katalogen efter "tandläkare + barn". Fick upp tre böcker på en lista och blev väl lite fundersam redan där men spelade duktig och kollade om någon av dem fanns inne. Jodå, en enda fanns inne. Jag letade upp den, hon tackade och gick till låneautomaten och sedan hem. När hon var borta tänkte jag efter och sökte igen, denna gången på "tandläk* barn" - vilket betyder att den hittar även de som står som tandläkarbesök eller tandläkaren osv. Genast hittade datorn iallafall ett femtontal böcker, bland andra sådana bra som Totte-böckerna och Malin-böckerna. Sådana man vet är pedagogiska, liksom.

Iallafall, en stund senare hade vi rast och jag berättade vad som precis hade hänt för mina klasskamrater som också jobbade den dagen. De frågade vilken bok det handlade om, och när jag berättade det svarade den ena genast att just den boken var hennes värsta hat- och ångestbok när hon var liten. När jag tänker efter kan jag bara instämma, jag minns med hur hemsk den var. Jag har alltså inte bara stulit två frimärken från biblioteket, jag ensam bär också ansvar för att ha satt tandläkarskräck i en liten människa - som kanske kan komma att behöva betala dyra pengar hos en framtida psykolog i hopp om att någon gång komma över sina besvär. Och det är MITT fel!!

Vilken bok det var? Doktor Tandis, som i bibliotekskatalogen beskrivs med orden: "Musen doktor Tandis tar av princip inte emot patienter som äter möss men när en räv med tandvärk dyker upp och ber snällt om hjälp gör han ett undantag. Doktorn och hans fru överlistar räven, som givetvis hade planerat att just äta upp dem."

image174

Ja jag skäms.

Dagens roligaste ord att skriva: Trottoar.

Kommentarer:
Postat av: Martina

Skicka ungen till Per Pauler så hon lär sig vad riktig skräck är. Jag brukar sno pennor från mitt jobb. Klyschigt or what men hey har man usel lön so bring in the pens. Men jag är nöjd ändå med tanke på den hotta läkaren igår. Olle var hans namn haha

2007-03-27 @ 09:59:49
Postat av: Martina

Förresten ska vi förköpa Ladytron? Känns som om dom kanske kan ta slut?

2007-03-27 @ 10:33:51
Postat av: Karin

haha, jag trodde att det var karius och baktus. huu, den var hemsk, man ville aldrig gå till tandläkaren igen när man visste att man dödade tandtrollen.

2007-03-27 @ 10:53:21
Postat av: AL

pennor?! fan va fantasilöst martina!

Erika: två frimärken?! jag hade snott en hel rulle om jag "hittat" det!

2007-03-27 @ 11:26:30
Postat av: Bea

Men den där Doktor Dentista då.. Vad var det? Någon som minns? Såg inte den ungefär likadan ut som den här Doktor Tandis? Samma författare? Samma illustratör kanske? Eller är det samma bok fast med ett löjligare namn?

Postat av: Bea

Egna eftersökningar visar att det ÄR samma bok! Varför byta det coola Doktor Dentista mot ett dagisnamn som Doktor Tandis?? Varför??

2007-03-27 @ 12:17:21
URL: http://beaware.blogg.se
Postat av: erika

doktor dentista var det nog faktiskt den hette! finns nog två versioner..

2007-03-27 @ 12:20:40
URL: http://erikapik.blogg.se
Postat av: erika

förresten, ja martina det kan vi göra. när var det nu igen?

2007-03-27 @ 13:33:40
URL: http://erikapik.blogg.se
Postat av: Tobias

Det är hårt därute för en bibliotekarie... som när det känns som om besökarna är lite för privata med en, typ när en läskig gubbe frågar efter Kamasutra eller "en liknande bok". Huga.

2007-03-27 @ 14:08:46
Postat av: erika

just den frågan fick jag för några veckor sedan, dock av en kvinna i femtioårsåldern. Hon ville ha en med bilder i.. hehe

2007-03-27 @ 14:16:02
URL: http://erikapik.blogg.se

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits