misery and harmony

Idag är en varmdag och en sjukdag. Sitter inne med slö kropp och ont i halsen. Som sjukdomsvinst har jag redan gett mig tillåtelse att se film och dricka te. Dricker te gör jag ju visserligen dagligen men att se film mitt på dagen är inte så vanligt minsann. När vi var på fotboll förra tisdagen blev jag sugen på choklad och köpte fyra sånadär typ plopp och center-grejer för tio spänn. En gick åt samma kväll, den andra dagen därpå när jag och Erik delade på en. Den tredje fick jag äta som nödproviant en dag på väg hem från skolan när jag höll på att dö av hunger, men den fjärde! Den är kvar! Antagligen inte speciellt länge till dock.

Vad är grejen med ett nystädat hem egentligen? Vad är det som gör att man helt plötsligt får en känsla av fullständig harmoni och vad är det som gör att man plötsligt känner att ingenting är omöjligt? Helt plötsligt kan man vara uppe hur länge som helst på natten och drömma om sommarnätter med ljumma vindar i långa vita gardiner och luftig orgelmusik. Knepskaligt.
...Och vad är det som gör att man lika lätt glömmer bort den där känslan och låter hemmet förfalla lika snabbt igen?

Dagens musik: Grand Drive

Kommentarer:
Postat av: Martina

Stackars sjuko. Jag jobbar, det äro tradigt för alla viskar hela tiden. Jag städade loss imorse, det kändes ngt udda, inte en vanligt städtid.

2007-05-14 @ 17:09:10
Postat av: Karin

haha, akta dig kvinna, annars kanske jag emigrerar till ditt hem när mitt ej längre är beboligt.
och krya på dig. te och dagsfilm brukar göra susen.

2007-05-14 @ 18:02:48
Postat av: Olehanne

I just visited your site...its abosolutely wonderful... Best of luck to you! You must have some great inspiration in your life. Take care


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits