Nä nu är det kokta ägget löst!

När jag var liten (kollektivt skratt, ja jag vet jag med mina 158 cm fortfarande är kort), när jag var yngre - kanske mellan- och högstadiet - läste jag väldigt mycket böcker och såg väldigt mycket tv/film. Jag har alltid tyckt om att läsa berättelser om, vad ska man säga, problem. Sagor var aldrig riktigt min grej, varken fantasy eller historiska romaner heller. Jag gillade att läsa om problematiska ungdomar. Antingen hade de någon form av ätstörning eller var de dödssjuka. Några var homosexuella och några hade någon nära sig som skulle dö. Vissa hade prestationsångest och andra hade bara ångest i största allmänhet. Jag kunde plöja sådana böcker snabbt som blixten bara för att få dra till bibblan och låna nya nån vecka senare.

När jag kollar igenom mina bokmärken på min dator och ser vilka bloggar jag följer märker jag att det lever kvar. Jag står inte ut med att läsa modebloggar eller andra nonsensbloggar (som min antar jag :)), de är bara så fantastiskt tråkiga. Därmed inte sagt att det måste vara problematiska personer bakom bloggarna, de personer vars bloggar jag läser verkar för det mesta vara intressanta och livsbejakande. Personer som jag kan lära mig av och som har lust att dela med sig av livet som kan vara nog så svårt att bara leva så som det är.

Tänkte göra en liten lista med några av de bloggar jag läser just nu, kanske kan den tipsa någon om någon. Annars får ni väl blunda och låtsas som att detta inlägget aldrig funnits. Ok, here we go, I bokstavsordning:

Alfons - Alfons dog innan han ens hann fylla fem år. Här bloggar hans föräldrar om sjukdomen och om hur livet är när döden har tagit ens äldsta son. Tror aldrig jag blivit så berörd av någonting någonsin. Läs den från början.

Alvas pappas blogg - Har följt den från att Alva skulle födas och framåt. Man får följa en liten familj som tar i tu med allt det där man tydligen ska göra när man får barn, skaffa hus, bil, renovera och fixa dop. Uppdateras tyvärr mer sällan nu när allt händer på samma gång..

Avigt - På denna bloggen får man följa Ellen och hennes familj. De har precis fått sitt andra barn och eftersom detta är mer en hemsida än en blogg finns det även andra sidor länkade, bland annat där man kan läsa om hur barnen utvecklas och livet är i största allmänhet. Jag gillar sidan eftersom det händer mycket där, dessutom bor de i Malmö och Ellen jobbar (när hon inte är barnledig) på bibliotek. Sunda värderingar om det mesta.

Camillas lockar - Camilla har en son som heter Peo. Bara det. Dessutom vågar hon skriva om hur hon blir galen på sin man och om hur lite hon får sova och bara längtar bort nån gång ibland. Skönt.

Carolyna - Mycket Stockholm, mycket icke-barn och mycket skönt avbrott mot allt annat jag läser. Har precis bytt jobb och köpt lägenhet, därför spännande att följa. Dessutom rolig och kompis med Popmorsa (se nedan).

Eskapi - Giselas blogg om Gisela. Mycket Gisela, dvs man får en såndär konstig känsla av att nästan känna en person utifrån den personens internetliv. Men precis som Avigt (se ovan) gör Gisela en hemsida med massa olika saker, man tröttnar aldrig. Gisela har fått nytt jobb, kinda, och joggar mycket. Därför spännande.

Klarapop - Här är en blogg jag följt snart tio år. Nästan som Bevvan. Hur ska det gå, blir livet bra tillslut och hur är det egentligen - är Klara och Billy verkligen ihop igen?

Lillasysteryster - En familj på Gotland. Tror jag fastnade för denna bloggen mest för att de bor i ett så fint hus.

Mirijam - Mirijam är journalist och fallskärmshoppare och stegräknare. Fastnade för bloggen när jag läste ett extremt roligt inlägg om ett pensionsbesked. Kan fortfarande börja fnissa när jag tänker på det. Skrev även väldigt underhållande om ESC (dvs hon skriver oftast underhållande), och är den person jag mäter mina steg mot.

Popmorsa - En liten del av mig tänker "suck" när jag läser bloggen, en stor del av mig tänker "HAHA du är underbar och bäst!". Popmorsa är väldigt underhållande och väldigt Stockholm. Roligast var när hon hade fotat sin nyföding framför ett bokuppslag med en bild på ett hav, med bildtexten "Fick nog av ungen, skickana till Hawaii".

Ung mamma 15 - Här är en sida om Emelie som fick barn när hon var 15. Intressant att läsa eftersom hon och hennes pojkvän verkligen kämpar och kämpar för att få vara en vanlig familj. Det är ofattbart hur folk orkar ge så mycket negativa kommentarer till varje inlägg. Det finns extremt många gravidbloggar, bara de här ovan är några exempel, och varje gång bloggaren äntligen föder sitt barn ser man grattis och komplimanger om hur söt barnet är bland kommentarerna. Men i denna blogg ska det ifrågasättas. Heela tiden. "Hur kan du vara så dum att du inte gjorde abort?", "Fan vilken stor näsa ungen har", "Va ful hon är", "Det kommer ju aldrig att hålla mellan dig och din kille", "Varför har hon rosa kläder på sig, tänk på genus!!" Suck. Det är precis som att läsa Starlet från -89.

Nu får det räcka, men dagens uppdrag är att ge mig tips och länkar. Vad läser DU?

Bonus bild på.. påskens målade ägg!

image243

image244

Kommentarer:
Postat av: linalainen

ha ha ha... jag läser också Mirijam, hon är min gamla klasskompis. Sedan läser jag Den där om Jenny, som är helt underbar.
Japp, jag läser alla i mitt länk skafferi, mycket lesbiskt blir det antar jag.

Postat av: Kaja

Jösses, kvinna. Hinner du ibland med NÅGONTING annat än att läsa bloggar? Rätt vad det är så börjar du skriva dikter och bli snörri... Men men, jag får väl slå ett slag för Falsterbobloggen. Ofta presenteras bara dagens ringmärkning och fågelobservationer, men ibland när andan faller på skriver både Lennart och Karin fantastiskt roliga små inlägg om det som händer runtomkring. (Alltså, roligt för oss som är antingen fågelskådare eller släkt med Falsterboarna, kanske inte så värst för någon annan...). Kan t.ex. varmt rekommendera Karins text den 23/4! Länken: http://www.skof.se/fbo/Index_s.html
Klicka på den lilla blå rutan "Dagboken" uppe till vänster och välj en dag!

2007-05-16 @ 09:58:49
Postat av: Kristin

Åh! Jag är ju skyldig dig pengar! Kan inte du maila ditt kontonummer eller nåt innan alla mina pengar tar slut!

2007-05-16 @ 19:12:07
URL: http://volpina.blogg.se
Postat av: erika

men men, jag KAN ju inte mitt kontonummer!! Kan vi inte ses på måndag när vi ska hämta uppgiften?

2007-05-16 @ 20:06:57
URL: http://erikapik.blogg.se
Postat av: Kristin

jo ok, hoppas jag har pengar kvar då bara hähähähähä

2007-05-16 @ 20:54:17
URL: http://volpina.blogg.se
Postat av: Camillas lockar

Vad kul att man hamnade här :-)
Nu ska jag surfa runt hos dig!

2007-05-31 @ 20:46:14
URL: http://www.lockar.se/blog/
Postat av: Alvas Pappas Blogg - alvaplutten.blogspot.com

en får tacke för uppmärksamheten! (; men åja, det var lite dåligt ett tag men det är bättre nu (; två inlägg bara idag...
ha det gott!

2007-05-31 @ 23:44:12
URL: http://alvaplutten.blogspot.com/
Postat av: Alvas Pappas Blogg - alvaplutten.blogspot.com

f.ö. var det en väldigt intressant summering av vad som händer, shit vi har blivit totalt svensson. men å andra sidan - vi mår skitbra av det så det är väl bara att rekommendera lite svenssonliv!

2007-05-31 @ 23:46:51
URL: http://alvaplutten.blogspot.com/
Postat av: Alvas Pappas Blogg - alvaplutten.blogspot.com

så efter detta inlägget ska jag slute (=
men jag missade frågan där i slutet, vill tipsa om en jättebra som knappt får några kommentarer men som fler borde läsa http://kottefamiljen.blogsome.com/ som handlar om hur det är att få bli adoptivföräldrar som verkar vara jobbit som bara den men bloggen är ändå positiv!

2007-05-31 @ 23:49:55
URL: http://alvaplutten.blogspot.com/
Postat av: erika

haha, tack för kommentarerna! (det gör inget att det blir många, bara bara kul) Och tack för tipset!

2007-06-01 @ 01:28:44
URL: http://erikapik.blogg.se
Postat av: Rating Agentur

Cool site ... I like it :)

2009-12-18 @ 07:49:02
URL: http://rating-agentur.blog.de

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits