Oktoberkärlek

image414
En av årets sista blommande blommor?

I oktober gillar jag Marianne Fredriksson. Det var längesedan jag läste ett sådant språk, det är verkligen som att jag inte kan sluta när jag börjat. Samtidigt som det flyter måste jag stanna upp och fundera lite då och då. Det är liksom melankoli tillsammans med njutbarhet. I musikväg gillar jag Band of horses, så mycket att jag nästan skäms. Jag kommer säkert att tröttna i november, men nu lyssnar jag om och om igen på deras skivor. Idag på deras senaste.
I matväg gillar jag fortfarande morötter, har ätit morötter var dag sedan i juni ungefär. Perfekt mat. Jag blir inte darrig efteråt, jag blir bara mätt. Händer inte så ofta annars. När jag var liten brukade jag bli darrig innan maten, mitt blodsocker sjönk som en sten om jag var tvungen att vänta länge på mat. I mellanstadiet fick jag ha druvsocker och russin med till skolan som jag kunde äta innan lunchen. De trodde ett tag att jag hade diabetes, men det var nog mest att jag var så liten. Nu är det tvärt om. Jag är förvisso kortast fortfarande, men jag menar att jag blir darrig efter maten istället för innan. Om man äter något jättesockrigt kan man må sockerdåligt, you know, mår lite illa och skakar i kroppen. Så är det i princip efter varje måltid jag äter. Och det är ganska jobbigt. Det kvittar om jag äter potatis med kött eller pasta med sås, illamående och skakigt blir det. Min undersökning visar att det enda jag inte skakar av är min nyttiga gröt tillsammans med morot. Men hur kul är det att leva på gröt i längden? Ge mig gärna mattips. Jag tror själv att jag skulle må som allra bäst om jag bara åt stora råa köttstycken med strössel av nötter och russin. Men gröt till efterrätt.

Men nu pratade jag ju om vad jag gillar i oktober. Jag gillar att leta registreringsnummer på bilar. Idag har jag sett 013 och 014 och borde snart vara ikapp Bea. Jag gillar att cykla till Värnhem på morgonen, och på hemvägen hoppa på bussen på (mycket på i denna mening) sista hållplatsen i Lund samt cykla hem från Värnhem på kvällen, allt för att slippa åka buss. Åka buss i stan är ett mähä, man blir bara väldigt åksjuk.

Sen gillar jag att Erik bäddar så fint i vår säng varje kväll. Jag gillar speciellt att jag har lurat i honom att jag inte når andra änden av sängen så att han måste göra det.

Vad gillar du?

Kommentarer:
Postat av: erika

Blommorrrr!

Postat av: mat-ma

jo, - jag hör att du är född till att leva på GI-mat! Dvs inga snabba kolhydrater utan bara många långsamma samt mycket proteiner o fett! oe
sicken vacker blombild!

2007-10-18 @ 07:26:57
Postat av: Kristin

Jag gillar att reklamen anpassas så häftigt efter vad man skriver. Förresten så såg jag Leon igen förut. Han cyklade förbi när jag var på väg till tåget. Det du!

2007-10-18 @ 16:35:36
URL: http://volpina.blogg.se
Postat av: Martina

Jag gillar att jobba. Seriöst people, jobb är livet. Synd att man inte har mer av den varan.

2007-10-18 @ 17:30:22
Postat av: Moa

Jag gillar dina foton på blommor. Och så gillar jag karelska piroger och önskar att nån ville ge mig en nu, för jag är sjuk. Vilket iofs säkert är ett av många skäl till varför jag inte kommer att få nån.

2007-10-19 @ 15:22:25
URL: http://hem.bredband.net/moalar
Postat av: erika

Guud vad konstigt! Igår när jag kom hem från skolan hade Erik köpt karelska piroger, hade aldrig sett eller hört om sådana innan! Men goda var de..

2007-10-19 @ 15:41:46
URL: http://erikapik.blogg.se
Postat av: Moa

Men oj vad skumt! Jag menade inte ens några köpta exemplar, det var en kompis som hade halvlovat att göra åt mig om vi skulle hänga. Hennes släkt är från Karelen.

2007-10-19 @ 18:42:31
Postat av: Jimfatima

A very interesting read, I hope you will be adding more soon. Will be passing this onto all my friends.

2008-11-06 @ 08:51:20
URL: http://jimfatima.20six.nl

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits