Om varför jag vill betala tv-avgiften

Jag vet inte, men ibland känns det som att man bör tänka över sitt boende när man, vid hemkomst efter träningen tjugo i nio torsdag kväll, möter en påtgligt påtänd person i porten. Inte nog med det, när man dessutom bara typ: "tja, läget?" och anser det fullt normalt och vardagligt att möta en påtagligt påtänd person med sovsäck och tillbehörskassar över axeln i porten en torsdagkväll tjugo i nio, ja då känns det som att man bor rätt slitet. Det är väl inte för inte mitt kvarter pekas ut som det farligaste kvarteret i Sverige lite då och då. Som när grannen blev rånad och fick inbrott i sin lägenhet samtidigt vi satt i vår lägenhet och väntade på polisen, utan att märka eller höra någonting. Eller som när polisen hämtade killen som sköt en annan på Claesgatan i källaren i Beas hus. Slitet som fan.

Såg
Uppdrag granskning om barnen på Mosippan. Det är så sjukt, idag står det i tidningen om att vattennivån kommer öka såpass att Bo01 kommer översvämmas. Detta överdådiga och överbekostade skrytområde som ingen ändå har råd att bo i kommer alltså snart att ligga under vatten. Och vad säger byggherrarna? Jo, men det är ingen fara, då får vi väl bygga till lite murar och vallar. Och så fortsätter de att kräma ståtliga hus till överklassen.

Ja men jag vet, lägg miljonertals pengar på en jävla mur. Lägg dem för allt i världen inte på stadsdelar som verkligen skulle behöva dem till bättre socialhjälp, kortare köer till vård, bättre skolor och fler bostäder. Och lägg speciellt inte pengarna på att skapa bostäder åt hemlösa barn.

Den andra inslaget i Uppdrag granskning, det om privatiseringen av skolor, eller "avknoppningen" som det kallas, gjorde mig så arg och uppgiven att jag knappt ens finner ord att kommentera. Kontentan var iallafall ungefär att "Hoppsan, fanns det en lag mot privatisering av grundskolan? Jamen då får vi ju ändra den, skriva en ny lag helt enkelt!" Det är väl bara en tidsfråga innan bibliotekslagen slopas också. Då flyttar jag till Norge. Har ni inte sett programmet - se det! Ibland är SVT riktigt riktigt bra.

Kommentarer:
Postat av: Tobias

Jag gillar att du börjat skriva en politisk blogg. ;)

Och bibliotekslagen skall väl skrivas om under denna mandatperioden?

2007-10-20 @ 11:48:21
Postat av: Aprile

Betalar du tv-avgift eller vill du betala den? Jag tycker att man ska betala den men kan inte riktigt skryta med att jag gör det. Man kan säga att jag får studentrabatt nu, men så fort jag får ett jobb ska jag börja betala direkt. SVT är ju det enda man kan titta på, de håller hyfsad kvalitet och framför allt slipper man reklam.

2007-10-20 @ 23:31:39
Postat av: erika

Faktiskt betalar jag, ensam dessutom eftersom Erik inte vill. Trots att jag mindre än sällan kollar på tv, och trots att vår tv är trasig. Har det i mig sedan barndomen, man SKA betala. Det är lite som skatt. Man ska inte fuska med skatten, endera dagen är det jag som är sjuk och behöver vård eller försäkring eller whatever.. En och en kan man lyfta en sten men tillsammans lyfter vi hela berget.

Postat av: Aprile

Ånej nu skäms jag ännu mer. Jag gillar att betala skatt. Jag tycker att den ska vara inbakad i skatten. Alla har ju ändå en tv eller radio. Märkligt att man kan välja egentligen, tänk om man kunde välja att betala sjukvårdsskatten.

2007-10-22 @ 08:39:46

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits