fredag, kväll

12040-391

Solnedgång någonstans utanför Halmstad 27/9-2007. Nu har jag simmat 2000 meter i en "fredagsmysig" bassäng. Klockan 1800 börjar fredagsmyset på Kockum Fritid. Det betyder att de släcker lamporna (utom de i vattnet) och tänder värmeljus samt sätter igång musik som man kan lyssna på när man simmar. Två saker kom jag fram till under fredagsmyset. Den ena är att en hel timme av bara gamla soulklassiker faktiskt är ganska tråkigt. Jag orkar liksom inte höra James B och Otis R efter varandra längre. It´s over. Den andra saken är att det är väldigt svårt att höra musik när man är under ytan varje simtag. Man hör liksom en minisekund varannan sekund när man andas, eller hur jag nu ska förklara det. Allt blir hackigt. Och störigt. Hade varit lugnare och skönare om de skippade musiken helt.

Så badade jag bastu för första gången på säkert tio år. Jag har aldrig tålt bastuar, det är så överdrivet varmt i dem, så varmt att det knappt går att andas. Men nu har jag ju börjat prenumerera på en träningstidning och i den stod det lite om att bada bastu och om hur bra det är för kroppen att göra det, så jag provade. Hur det var? Tja, det var väl mest överdrivet varmt, nästan så att jag inte kunde andas. Jag kan tänka mig att det dröjer ungefär tio år till innan jag provar igen.

Kom hem vid åtta, kokte fisk och potäter och kollade på Musikbyrån dacapo med Lovely Antony. Så fin han är. Så ledsen jag är att jag inte var på den konserten. Alla som missade, kolla på SVT:s hemsida!

Nu känner jag mig allmänt ensam och osocial. Dricker vin och funderar på om jag ska göra någonting eller bara gå och lägga mig. Höstmelankoli när den är som bäst.


Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits