Något är ruttet



Ett längre tag har det luktat unket i lägenheten. I nästan en och en halv vecka för att vara mer exakt. Unken lukt uppstår inte av sig själv, det är bara det att vi OMÖJLIGT kan lokalisera den. Vi tror att den kommer från köket men ibland flyttar den sig. Och nä, det är inte mina fötter (som förvisso också stinker men det har mer med mina flashiga mossulor att göra), det är något annat. Erik tror att det är min danska ost som förpestar kylskåpet och tar sig ut i lägenheten, men det är det inte. Det luktar gammal mat och äckel. Jag förstår inte. Vi tog nyss en extracheck och hittade förvisso en supermöglig odiskad perkulator som antagligen stått i minst en månad, jag har iallafall inget minne av att ha gjort kaffe i den. Kanske på min födelsedag men det var ju i februari (hehe, wups!). Jag tror inte den är det enda som luktar dock. Kan ingen komma hit med en spårhund innan vi dör mögeldöden?!

Jag har jobbat idag, slutade klockan ett. Under de tre timmarna jag jobbade hann jag uppleva det värsta åskvädret och regnvädret nånsin och jag tänkte i mitt inre att just det här är den stora anledningen till mitt yrkesval. Mmm. Känslan av att vara på bibliotek i oväder, its the best. När jag slutade åkte jag hem och tittade på tusen avsnitt av SATC och åt ett gammalt choklad jag hittade i min väska. Sen blev det för hemskt och vädret blev för fint så jag och Erik tog mopeden och gled runt i Malmös förorter ett tag. Världens bästa sysselsättning, förorterna har de bästa cykelvägarna. Alla borde testa. Dessutom får man en väldigt bra koll på hur staden faktiskt ser ut. Det finns mer än Möllan och Södra förstadsgatan, tänka sig.

Just det, min paroll i livet är att allting ordnar sig till slut. Och visst gör det det också! Vissa minns nog att jag bröt av den ena av våra två portnycklar (som också är nyckel till tvättstuga och källare) förra våren och aldrig riktigt kom mig för att skaffa en ny. Jag försökte ringa säkert två gånger innan jag gav upp. Erik har på senare tid använt en liten hemmabyggd nyckel gjord av en platt grej som man kan öppna porten med, men det är bara jag som kommer in i tvättstugan tex. Iallafall, idag fick vi ett brev där det stod att vi pga stölder i källaren kommer att få helt nya nycklar, tre st per lägenhet! På söndag! Ergo: väntar man tillräckligt länge löser allt sig av sig själv. Snart får jag säkert jobb också. Snälla snälla.

Kommentarer:
Postat av: Malin

Jag är imponerad av strutsmetoden och känner igen mig väldigt mycket. I vintras upptäckte vi att vårt dricksvatten var ganska brunt och att det inte blev varmt. Tror du att vi tog hem nån som kollade vattnet? Nope. Vi bara lät bli att dricka vattnet i ett par dagar o duschade hemma hos svärföräldrarna, så poff, gick det över. Allt lagar sig själv med tiden. Även själen. Och A-kassan.

2008-06-28 @ 00:02:55
Postat av: mirijam

Våra grannar på gymnasiet började plötsligt hänga sjukt mycket hos oss och bara "det luktar så illa hemma". Det visade sig att en av killarna glömt en ost i sin träningsväska som han slängt in i en garderob och glömt.

Tips: Glo i gamla väskor.

Postat av: erika

ja jag funderar lite på om det kan vara något sådant.. Typ nån gammal rest sedan midsommar eller så. Frågan är var den kan ha hamnat!

2008-06-28 @ 23:47:13
URL: http://erikapik.blogg.se/

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits