pengar


Jag kastade precis ett öga på min internetbank för att se om jag överhuvudtaget har råd att åka till jobbet imorgon. Och det hade jag minsann. När jag var och handlade mat 29/12 tog jag ut två hundra extra att ha i kontanter. Och de har jag levt på sen dess. Har alltså inte dragit varken till eller från på nio (9) dagar! Visst, jag är sambo och visst, han har handlat endel mat på sistone. Men ändå. Jag har haft jullov och det har varit rea och jag har haft massor av tid att handla skit på men icke. Jag är mycket stolt över min sparförmåga. Jag fick 6000 i lön den 22 december. Så har jag betalat räkningar och sånt shit, på ungefär 4500. Och nu har jag ändå 1200 kvar! Ha! Man klarar sig, det är så. Man kan ha barn fast man är fattig, det är min fulla övertygelse. Man behöver inte bli white trash för det. Jag jobbar på att övertyga mig om att vi kan klara det även om jag har lägsta nivån i mammapenning om det är någon som undrar. Men iallafall så börjar jag alltså jobba imorgon. Kanske varar det bara en vecka till, kanske blir det mer. Min önskan är att jag får jobba 50%. Tex ha hand om den ena skolan och hon den andra. Det hade varit perfa. Perfaperfa. Jag vill nog ha ett 50%jobb i mina dar, det är nog melodin för att jag inte ska tröttna på't. Och som sagt, pengarna reder man alltid till sist. Nu ska jag vårda min kropp som säkert kommer få träningsverk snart efter 50 längder crawl. Eftersom jag innan dess alltså inte har tränat på typ tre månader. Häjhäj.

Kommentarer:
Postat av: Malin

Man klarar sig absolut utan en massa pengar. Barn är billiga de första åren. Vi har haft rätt kasst med pengar genom åren, det har varit jäkligt trist och torftigt ibland men vi har alltid haft det vi verkligen behövt.

Postat av: marika

folk som ens skulle komma på tanken att jämföra dig/er med white trash är dumma i huvudet! tss. jäkla skitsnack. blir så arg att jag kokar över. Kokar över!

2009-01-07 @ 22:05:37
Postat av: Malin ( Eriks syrra)

Som biblotikarie är man diskad som white trash för resten av livet, eftersom ens kulturella kapital är maxat. Oavsett om man har arbete eller inte.



Jag håller med den andra Malin om att det är billigt med barn. Det var det iallafall för oss första åren. Man gör ju inget förutom att gulla o gosa hela dagarna( följaktligen spenderar man inga stålars) Och blöjor är inte alls så dyrt som alla säger.



Förresten har jag också glömt att tacka för fian julklappar till barnen. Vi läser Sally JOnes så det knakar. Den är verkligen bra och fin på alla sätt. Lydias målarlåda väntar på att Lydias föräldrar ska köpa mer papper.







2009-01-07 @ 23:59:59
Postat av: annika(fd bivil)

äh pengar vad är väl det.

kläder kommer ni få i överflöd till ungen blöjer kan man köpa willys och ammar man så är maten gratis. Vill du ha mammakläder så har jag nog några i en säck någonstans..

2009-01-08 @ 12:51:46
Postat av: kari

förresten lär du inte få lägsta ersättningen. Man gör antingen överslag på senaste året, eller anger den inkomst man har vid tiden man ansöker. Så det allra lägsta lär det inte bli.

2009-01-08 @ 14:33:01
Postat av: annika(fd bivil)

studier är väl dessutom överhoppningsbar tid så att din föräldrarpeng skall grundas på inkomsten innan studierna? kliar huvudet dessutom kan ju erik vara hemma och du plugga eller något så får ni mer pengar...

2009-01-08 @ 16:32:00
Postat av: erika

ja det löser sig säkert. Jag tror dock att jag kommer vara arbetslös nu i vår (vem vill anställa ett preggo liksom) men jag tror och hoppas också att erik får ett flashigt ingenjörsjobb till sommaren, och då ska stålarsna rulla in!

2009-01-08 @ 18:25:05
URL: http://erikapik.blogg.se/
Postat av: marika

haha, jag vet en ;-) som säkerligen anställer dig gärna under våren!

2009-01-08 @ 18:32:35
Postat av: sofia

jo, jag fick ju in fina 182 kr om dagen när jag var mammaledig, alltså tog Hasse ut mycket mer föräldraldh än mig.:)- Han jobbade 80% nemas problemas, och jag har även lyckats klara mig på bara studibidraget hela bivil (eller nej hasse har ju fått betala räkningarna stackarn..) nemas problemas... Som sagt man får massa prylar, lånar, och som sagt småttingar är billiga om man vill. Och som sagt är det kulturella kapitalet så mycket viktigare. Och kärlek! Som tur var gratis! Det kommer gå fint!

2009-01-08 @ 20:47:58

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits