Rutiner

Idag fick Set en mössa på posten. Det var mamma som hade stickat den och skickat den. Den är lite trång men vi ska nog töja ut den så den passar. Han är ur-söt i den iallafall. Vi testade den när vi skulle handla innan.

 

I böckerna står det att man ska införa mer fasta rutiner när ungen är ca tre månader gammal. Jag tycker rutiner är skitsvårt. Våra dagar ser ut lite såhär, ungefär:

 

Runt 8.00 - Möre börjar bli hungrig och försöker väcka oss på alla tänkbara vis. Han ignoreras. Hårt. Ibland även med hjälp av blomsprutan (av mig). Set vaknar och babblar och sparkar på mig. Jag ammar och ignorerar honom tills Erik stiger upp och byter blöja på honom.

Runt 8.45 - Erik sticker till jobbet och lägger tillbaka Set hos mig i sängen. Vi sover en timme till.

Runt 10.00 - Vi stiger upp. Jag tvättar och klär ungen. Lattjar en stund. Kollar nätet.

Runt typ 11.30 - Set somnar i vagnen. Jag äter frukost framför datorn.

En halvtimme till timme senare - Set vaknar. Jag dricker kaffe, han ligger på mage och lattjar. Jag diskar eller tvättar eller dammsuger. Vi leker och sjunger och gör såntdär mammaledighetsgrejsimojs. Typ: Göllegöllegöllegölle, osv.

Runt 13-14 nånting: Vi ger oss ut på äventyr. Set sover i vagnen eller i selen. Promenix någonstans. Träff möjligen med någon. Annars bara promenixande.

Runt kanske 16-tiden - Vi kommer hem. Set sover om han inte gjorde det när vi var ute. Annars lattjar vi och fixar. Äter lite lunch. Chillar tills Erik kommer hem. Dricker kaffe.

17.00 - Jag tränar om det är måndag eller onsdag, Erik tränar om det är tisdag eller torsdag. På helgen gäller andra lagar, här snackar vi vardag. Den som är hemma tar på pyjamas på Set.

Någonstans mellan 18 och 21: Set somnar för natten. Erik lagar mat. Vi äter och kollar på nån festlig serie. Eller Aktuellt.

Runt 22: surfingtime. Jag bloggar. Erik spelar dataspel.

Runt 0.30: Vi lägger oss. Set vaknar. Babblar och stojar.

Runt 1.30: Set somnar. Vi läser. Vi somnar.

Några gånger under natten: Set vaknar. Jag ammar. Set somnar. Jag somnar.

 

Alltså: bara runt och typ hela tiden. Kari har superduperrutiner på Henny, tex prick tolv är det mat och prick sex ska hon sova osv. Ja, jag är dömd till evig lillasysterhet och evigt dåligt samvete för allt jag gör fel, men alltså: hur göör man? Jag skulle aldrig lyckas pricka in rätt tid dag efter dag. Funkar inte i min hjärna. Bör jag öva?


Kommentarer:
Postat av: Linnéa

sköterskan jag går till med Nemo sa att man inte behöver ha en massa rutiner utan bara följa med och så skötr sig det av sig själv. nemo har hyfsade rutiner men det är runt och cirka med honom oxå. somnar mellan 21 och 23 nångång, vaknar mellan 5 och 7 nångång osv osv. men jag tror det blir bättre och bättre om man inte stressar med att det ska va på ett visst sätt.

Postat av: AF

Vilken sötnos! :)

2009-11-05 @ 00:16:44
URL: http://actingfoolish.blogspot.com
Postat av: Malin

Inga rutiner här heller, jag är visserligen storasyster ;) men helt hopplös när det gäller struktur och rutiner och skulle bli tokig av att behöva hålla på sånt. Funkar det så funkar det väl, gör det det inte får man väl fundera på vad man ska ändra.

2009-11-05 @ 08:08:24
URL: http://hemligamalin.wordpress.com
Postat av: Erika H

Hahaha! Settan ska nog överleva. Vad är det som säger att det är bättre att ha rutiner? Vad händer liksom ifall man inte har exakta klockslag? Får barnet astma, adhd eller synfel då?

2009-11-05 @ 14:48:11
Postat av: Kristin

Jag gillar inte rutiner. De gör mig deprimerad. Människor med för mycket rutiner gör mig deprimerad.

2009-11-05 @ 23:13:26
URL: http://volpina.blogg.se/
Postat av: kari

Ja, jag är ledsen om folk blir deprimerade av mina rutiner. I alla fall så finns de för att

a) Vi har börjat med mat, det har inte ni.

b) Jag har ingen att lämpa över ungen på emellanåt, då är det skönt att ha kvällarna för sig själv. H får nog lägga sig kl 18 tills hon flyttar hemifrån...

c) H har redan från början i sig själv varit rutinbunden, sovit två timmar prick och sedan velat sova igen efter två timmar etc.

2009-11-06 @ 12:50:32
Postat av: josefin

Jag tycker rutiner är bra (men för den sakens skull inte lätt att få till). :)



Bara en sån sak som att Gusten inte visar när han är hungrig då är det skönt att alltid ge mat vid ungefär samma tidpunkt så att man slipper grubbla på det. Eller som det faktum att han inte vill sova sin dagssömn efter lunch ifall han inte har bajsat! Då gäller det att hans lilla mage är regelbunden och det blir den av rutiner tror jag.

2009-11-07 @ 17:14:11
URL: http://www.oskarochjosefin.se
Postat av: kari

obs Kari och Josefin: jag är alltså imponerad och avundsjuk på alla som kan köra med rutiner. Det var det jag menade, men det fattade ni nog. :)

2009-11-09 @ 00:38:32
Postat av: erika

det var alltså jag som skrev det sista.. eh. :D

2009-11-09 @ 11:02:36
URL: http://erikapik.blogg.se/

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits