Ingen ovanlig dag



Igår fick jag fortsätta att sova en stund efter att Erik och Set hade gått upp. Underbart. Men helt plötsligt vaknade jag av en liten sång. Den gick såhär: "Vad är det för dag idag? Är det en vanlig dag? Ja det är ingen ovanlig dag, för det är en helt vanlig dag, hurra hurra hurra."

In i rummet steg Erik. På ena armen bar han Set. I andra handen bar han en bricka med ett tänt ljus, ostmackor, gröt (till Set), te och varm choklad. Sen hade vi morgonmys en lång stund - trots att det var en helt vanlig onsdag.

Ja se sånt härligt kan hända om man är fattig och utan jobb. I Bitterfittan, som jag läser just nu, börjar hennes kille jobba direkt efter att de kommit hem från BB. Inte konstigt att hon blir galen. Jag tycker att vi har haft ett fantastiskt år, trots fattigdom och tannagnisslan. Skulle inte byta bort det mot mycket. (Eller tja, ett hus på landet, en bil, massa pengar, osv osv kanske - men ni fattar.)

Förskolan vi var och hälsade på idag var... vad ska man säga, den var säkert jättebra. Men. På avdelningen Set skulle gå fanns just nu tre personal och 16 barn. Set skulle bli nr 17. Av dessa var 7 st drygt ett år. Det fanns inga stora ytor att befinna sig på och hela min mage vrålade NÄÄÄÄJE. Så vi skippar det. Jag blir hemmafru och så får han börja i tex januari eller nåt istället. Magen säger JA WOHL!

Alltså jag tycker barn ska ha en trygg första tid i livet, men är för den delen inte en sådan som tycker att all tid med barnet ÄR min egentid (eftersom jag VALT att skaffa det). Jag tycker om att vara ensam lika mycket som jag gjorde innan jag fick barn. Därmed inte sagt att jag ogillar att vara med barnet. Vad jag vill säga är att om Erik snart får jobb så kan ni, mina vänner, volontära på Setpassning nån gång ibland så att jag kan sticka och simma eller gå på eftermiddagsbio eller nåt nån gång. Så att jag inte helt plötsligt har blivit en Bitterfitta. Huga, vet inte om den där boken är så bra för mig att läsa..

Nu är det iallafall läggedags, så jag inte frossar i mig ett kilo guttis som Hasse gav oss i tisdags. GuttisHasse. God natt.

Kommentarer:
Postat av: marika

aaaw, vilken kille!

2010-09-17 @ 08:21:44
Postat av: kari

Kan ni inte flytta hit lik väl så kan Set börja på Nallen! Bästa avdelningen som tänkas kan (utom utemiljön och maten).Vore ju kalas!

2010-09-17 @ 20:24:01
Postat av: Lilian

Hmmm, låter som avdelningen vi var och tittade på. Stället låg vid Sofielunds folketshus. Avd junibacken lär ju pittoreskt värre men vi sa också nej tack. Väntar till januari och håller tummarna för en bättre plats.

2010-09-18 @ 20:34:36
Postat av: Malin (Eriks syrra)

Jag tycker det låter som ni tänker rätt. Man måste känna sig helt trygg med att lämna bort sin parvel.



Förresten tycker jag att Erik och Set var väldigt rara med sin överraskningsfrukost på sängen.

2010-09-19 @ 10:15:41
Postat av: Jennie

Lite så ser det ut på ebbes avdelning just nu, fast det började okej med färre barn än så..långsamt har platserna i kapprummet byggts ut..med två eller tre platser sedan han började. vi har köat för ett annat dagis i ett halvår nu tror jag, är ganska less på ebbes dagis där tre triljoner ungar klättrar på väggarna inomhus typ VARJE dag jag hämtar eller lämnar oavsett väder. så jag tycker också ni gjort ett bra val, eftersom ni kan göra det! Hejja er! Och vilket mysigt liv ni har med onsdagsfester! Bra grejer!


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits