urban exploring #57


Meningen var att vi skulle åka till Falsterbo Bird Show. Det ville iallafall jag. Men så hade vi varken råd med bussfärden dit eller med inträdet (och kunde vi inte ens betala det hade vi ju knappast kunnat köpa lotter ändå, vilket hade varit den stora anledningen till att åka dit) så vi sket i det och mopedcyklade istället till Klagshamn där vi skulle leta efter ett övergivet växthus, vår favoritsyssla. Vi tog en bananpaus vid stranden när vi kom fram efter en lång färd genom Bunkeflo. Även jag fick vara med på bild, i ny hårfärg och gamla glasögon. :(



Efter fikat körde vi ut till en del där jag aldrig varit. Hade ingen aning om dess existens faktiskt. Det var en superpitoresk småbåtshamn med en liten spets på. Värsta stället. Jag älskar att upptäcka ställen jag inte visste fanns! Här fick även Set åka moped för första gången i sitt liv. Utom när han var liten och åkte i sjalen dårå.. Han stirrade framåt med skräckblandad förtjusning. Mest skräck.


Så körde vi vidare och letade efter växthuset. Hittade det inte. Däremot såg vi en räv! Den såg sjuk ut och hostade. Nu är nog rävskabben tillbaka. Och så hade det bumpat och skumpat ett tag men så kom vi tillbaka mot hemvägen men det tyckte Set var tradigt, så han började göra obscena gester med händerna. Bara kort därefter körde vi av stigen in i ett jäkla snår. Vi gick på en liten stig som vi trodde var genväg men med cykel och moped blev det snarade (snårare) en senväg. Det tätnade allt mer kring oss och snart fick vi dra oss fram som om vore vi med i Lost eller Alice i underlandet. Det tyckte Set var helfestligt så han satt och flinade i sin stol medans jag kämpade och slet med cykeln.


Helt plötsligt stod vi mitt i ett uppväxt buskasnår. Stigen var i det närmaste obefintlig men i en buske hängde en bikini på svaj. Gissa om vi fick våldtäktsvibbar. Och så mörknade skogen igen och så var det som att gå in i en vägg. Stigen var blockerad av ett vildvuxet äppelträd. Erik lekte att det var ett paradisets äppelträd och sa "aaaaaa" samtidigt som han gjorde en gudafruktig min. Sen plockade vi varsitt äpple och slet oss igenom grenarna. Bakom dem fanns en gång, såg helt finklippt ut. Alltså ni FATTAR inte hur konstig denna eftermiddag var! Gången smalnade allt mer och från att ha kunnat cykla när den började var vi helt plötsligt tvungna att huka oss. Här hände det hemska när en busk-klo attackerade Set och försökte klösa ut hans ögon. Ungen gallskrek och vi blev alldeles oroliga för att han blivit blind. Och så tre meter senare var vi ute på den stora stigen! SKITKONSTIGT!



Hur det gick med Set? Jorå, busken fick bara tag i pannan så det var ingen fara. Hjärtat blev lite utsmetat, men Set fick äpple så han var lika glad ändå. Men gladast var nog räven. Inte, eftersom den hostade och var sjuk. Nå, sen åkte vi hem till Pelle och Sus och fick mat. Det där med svärföräldrar i samma stad. Inte alltid fel alltså, inte alltid fel.



Kommentarer:
Postat av: mariika

meh du är ju sketafin i dina gamla glasisar o nya hårfärg! är det samma styrka så du ser bra i dom?! då är det bara att tuta&köra i dom juuuh! :D

2010-09-06 @ 10:59:57
Postat av: Clary

Lyckost Set som får vara med om såna häftiga djungeläventyr:)

2010-09-08 @ 09:48:45
Postat av: Malin (Eriks syrra)

Theodor och Lydia och jag läste de senaste inläggen. Lydia sa att hon hoppas på att bara träffa hostiga rävar, eftersom hon inte gillar rävar alls.



Theodor tyckte att Set var rolig som åkte moppe.



Alla vi tycker att ni ska hälsa på snart. DEt finns sketabilliga tågbiljetter på TRadera om man kan åka en vardag med kort varsel.



Pusspuss Från oss

2010-09-09 @ 18:37:46

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits