årssammanfattning - två öl fram


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Massor. Blev sambo, löneförhandlade med vinst, tågluffade i östeuropa, hade semester (!), köpte en moped, installerade sätesvärme och dimmljus på bilar, stannade hemma från kb två helger i sträck :)

2. Höll du några av dina nyårslöften? Kommer du ha några nya för nästa år?
hehe, det var väl inte riktigt så det var, eller? minns inga löften - bara önskningar.. Nya löften well, att börja plugga kanske?

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
nä, inte iår, men nästa år förhoppningsvis

4. Dog någon som stod dig nära?
Nä det kan jag inte påstå. Bara sådana som typ föräldrarna stod nära

5. Vilka länder besökte du?
Danmark, Ungern, Rumänien, Bulgarien, Serbien, Stockholm :)

6. Är det något du saknar år 2005 som du vill ha år 2006?
Kanske ett hus vid havet där man höra alla måsarna. Eller bara lite kvällsfritid och kanske lite hobbiesverksamhet. Typ. Att spela musik. Alltid saknar jag det..

7. Vilket datum från år 2005 kommer du alltid minnas, och varför?
1/1 eftersom det var början till allt.

8. Vad var din största framgång 2005?
Hm.. Gillar min löneförhandling. Men kanske ändå att ta mig runt i europa och inse att det gick jäkligt bra. Eller att lyckas bli sambo.

9. Största misstaget?
Att börja jobba kväll- jävligt puckad idé.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Snubblade en gång utanför allfrukt och fick nästan en lårkaka. Annars njä. Har nyst väldigt mycket den senaste månaden men det kan nog ha mer med dammnivåer att göra än sjukdomsnivåer..

11. Bästa köpet?
Har inte köpt så mycket. Gillade min bikini. Annars var mopeden cool.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
phutja, resan kanske. Annars som vanligt. Öl och mat.

15. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att jag fick gå på julfest. Och Erik. Minns ej vad som hände i våras och somras men kan tänka att baden gjorde mig glad.

16. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om år 2005?
Helt klart tegan & sara I know I know I know och Sambassadeur nr 6 och Pipas - Barbapappa och Eurosport -
Your brother is my only hope

17. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Väldigt mycket gladare tror jag. jepp.

18. Vad önskar du att du gjort mer?
Var inte denna innan? Jag säger spela. Musik. Kanske skriva med.

19. Vad önskar du att du gjort mindre?
Sovit. Helt klart.

20. Hur tillbringade du jul?
Hemma i mitt lilla hem där jag hör hemma.

23. Hur många one night stands?
Inga. Bara ett many night still standing

24. Favoritprogram på TV?
Hm.. har väl inte kollat så mycket. Men Lost.

25. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Man får väl inte hata? Nä tror inte jag hatar..

26. Bästa boken du läste i år?
gangsters som jag inte är klar med.. Kan inte minnas vad jag läst.. hey jag har druckit två öl precis!!

27. Största musikaliska upptäckten?
Inte så mycket. Typ martha..?

28. Något du önskade dig och fick?
Att gå på julfesten. haha.

29. Något du önskade dig men inte fick?
mer intressen

30. Årets bästa film?
Napoleon Dynamite kanske. klockren.

31. Vad gjorde du på din födelsedag 2005? Hur många år fyllde du?
jag fyllde 23 och hade fest med folk och fä. Bra dag.

32. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Kanske ett hus vid havet där man kunde höra alla måsarna

33. Hur skulle du beskriva din stil år 2005?
Sådär "hej jag är en trettioåring som gillar att rida och bryr mig inte riktigt om mitt utseende - bara det är funktionellt." Mend det stämmer inte inne i mitt hjärta!!!!

34. Vad fick dig att må bra?
Omgivningen. Helt klart. Och bryggorna vid Bo01

35. Vilken kändis var du mest sugen på?
Svårt... Vet faktiskt inte alls. Tvillingarna i Harry Potter??

36. Vilken politisk debatt engagerade dig mest?
Huruvida det är synd om människor eller ej.

37. Vem saknade du?
Marika :)

38. De bästa nya människorna du träffade?
Folk från jobbet och annorstädes

39. En värdefull läxa du lärt dig i år?
Att försöka att inte vara så jävla svartsjuk, det ångrar man bara sen

40. Citera en sångtext som summerar ditt år.
vet inte nån just nu. följer med i beatet. mmmm

12040-10

12040-10

Det är honom jag längtar efter. Min älskade Erik.

12040-9
 
Jag och Bea skulle bevisa att såå lika är vi väl inte. Hm..

julejul

förra året dock

ja sådär såg jag ut förra julen hemma hos farmor. Denna julen ser jag ungefär likadan ut, bara ett år äldre.
Mycket snö idag, har precis varit ute med Bea och Kaj och åkt "tidning i påse" vid byns högsta backe (ca 4 m hög). Bäst var nog när alla lyckades bli mulade i diket på vägen hem. Annars har julen varit fin och ganska som vanligt med mycket spel och mycket kaffe. Mycket kaffe. Mer rapport senare.

sommardrömmar

sommar

fniss, min rock´n´rolliga make ser totaly in love ut i sin lillebror. Kul. Från Malmöfestivalen när det var synthkväll.

Var alldeles rädd igårkväll när jag skulle somna. Det började med att jag kände brandlukt inne i sovrummet på kvällen. Gick ut till Erik som kollade på Narnia och vankade tills han blev orolig och frågade vad som var fel. Bestämde mig för att det inte alls luktade brand och gjorde de vanliga kvällsbestyren, och var inte längre rädd förrän jag skulle somna. Först låg jag och blundade ett tag men kunde inte somna pga en konstig känsla och öppnade ögonen igen, där låg Erik och verkligen vrålstirrade på mig med vidöppna ögon! Jag hoppade nästan till men bestämde mig för att försöka somna igen. Och så hamnade jag i skarven mellan sängarna och bara kände hur någon skulle ta tag i mina fötter och dra ner mig och allt var otäckt så jag var tvungen att ligga tätt tätt intill min beskyddande man. Och så somnade jag. Sov dock bara en liten minut innan jag hörde en knackning någonstans. Vaknade med hysteriskt dunkande hjärta och spände öronen, och så lät det som att någonting rörde sig i lägenheten. Livrädd bestämde jag mig för att det inte var någonting farligt och lyckades efter några om och men somna om utan att vakna prick klockan tre. Ja, ni fattar, jag och Bea och Martina var på bio igårkväll och såg Besatt. Huga!!!! Längesen jag var rädd efter en film men detta var extraläskigt..

Håller annars på att skriva flyttkort och inser krasst att de inte kommer att räcka. Så tyvärr måste jag ransonera bland vännerna. Intresserade får anmäla sig här, tack.


lyckan för hundar

nu är allt i hamn. Till och med har vi installerat köksbordet och soffan och stolarna, imorse åt vi frukost och läste tidningen som ett vuxet par på riktigt. Lite kändes det som att vi lekte ett gift par men det var lyckligt, ack så lyckligt. Jag är fortfarande obekväm i den alldeles för stora sängen där kropparna på något sätt försvinner om nätterna och vi vaknar långt ifrån varandra när vi egentligen hade velat ligga nära, ska lobba mer för att vi ska ta bort den ena.

Annars kom jag till insikt idag på jobbet. Det kvittar hur gammal man är - hela livet får man utskällningar. Är inte det extremt tragiskt? På jobbet får man skäll av chefen, hemma får man skäll av vänner eller partners då och då, som att man vore ett litet barn. Pinsamt. Insåg även att tiden går extremt snabbt när man jobbar kväll - bara för att man aldrig gör någonting värt att minnas. Så mycket av mitt liv som försvinner för att jag jobbar. Hade man jobbat dag hade man kanske gått på bio eller träffat vänner och druckit öl eller kanske läst mer böcker. Man hade upplevt saker, gjort saker värda att minnas. Denna hösten har gått extremt snabbt i mitt liv, och det har inte med den vanliga vuxenheten att göra, typ "vojne vojne vad tiden går snabbt jag minns när du var en tvärhand hög". Det är bara hemskt. Måste läsa mer Proust och se det fina med minnet och tidens förändlighet.

Men här hemma är allt lyckligt, så lyckligt.

Vrålkåt

Nu är det dags för den stora flytten. Hade tänkt det iallafall, tänkte stiga upp senast halv tio och börja så smått med att packa ner, bära bort och packa upp. Nu sov vi ju som vanligt till tolvsnåret såklart, sen var det dags för frukost och tidningsläsning (woho! Vi har tidningen igen!) och nu är klockan halv två. Erik ligger naken i  sängen och läser den fucking tidningen när han skulle varit hos Olof klockan tio och pluggat för att sen komma hem och flyttstäda med mig ungefär nu vid halv två. Merde. Det värsta är att vårt gemensamma liv antagligen kommer se ut såhär alltid. Kan tänka mig att vi två är de segaste människorna på denna jord.

Oskar har konstaterat att jag gillar pluppmusik, musik som plupppluppar. Är benägen att hålla med. Bara det låter lite pluppigt kan jag finna fullständig tillfredställelse med att höra allt från eurosport till pipas till 50 cent. Haha. Å vad jag gillar mig! Annars var jag och Bea på en av årets bästa konserter i tisdags när vi såg Martha Wainwright på KB. Sån röst hon hade, dessutom en av de läckraste kropparna jag sett på länge. Hade jag varit man hade jag antagligen blivit vrålkåt. Hoho. Årets bästa konsert får nog annars bli Polyphonic Spree på Emmaboda. Konserter är alltid bäst utomhus mitt i natten mitt i skogen när man är vilsen av vinet och sommarnattens leende och råkar ramla till en konsert som hjälper en att hitta hem eller i vissa fall gud. Det är där man finner själen. Som Alkberg sa: Och det är så religiöst påtagligt att man knappt vågar andas.
Det är sånt som gör att jag aldrig slutar gå på konserter eller slutar åka på festival.

Nä nu ska jag kicka min man ur löppelådan så vi kan sätta igång med denna dagen!

helgens aktiviteter

Jag var på företagsfest i fredags, jag och Erik dvs för att vi är ett av de där dorky paren som skulle kunna vara med i fackets medlemstidning i den trevliga artikeln om sådana som träffas på jobbet. Nå, vi var på julfest på Hipp. Och sattan vad kul det var, jag har aldrig varit på något sådant innan i mitt liv, men nu önskar jag att man hade företagsfest flera gånger om året. Inga skandaler blev det, iallafall inte som förra året när en tjej söps så hårt under bordet att hon hade hjärtstillestånd i ambulansen.. Men man fick både mat, efterrätt med kaffe + öl och sprit gratis! Woho! Så fick man se de man vanligtvis ser i arbertskläder i civila vanliga festkläder. Roligt var när arbetsledaren tog på sig mina glasögon och påstod att han kunde se Erik naken.

Så skulle vi spela glöggbasket igår vilket gick sådär i brutal bakfylla. Glöggen smakade slabbigt slisk och pepparkakorna gjorde mig kass och såg ut som diarrépulver. Roligast var när vi på poäng tretton gick ett varv runt den målade ringen och sjöng sankta lucia.

Sist var det dags för syskonmiddag hos Kari som fyllde 27 häromdagen. Kaj drack typ sju öl medan vi andra fick i oss typ två glas vin. Alkis. Men det var nice, syskonsnack är riktigt kul för det mesta. Kanske var det nog tur att Kari inte äger någon gitarr..

Shit detta blev tråkigt. Bara för att Erik och Olof sitter och hänger över mig och vill ha datorn. Inte mitt fel. Ajööö

Det där som är

Kärlek är det farligaste som finns. Kärlek är det som gör mig mest livrädd av allting jag nånsin stött på. Samboskap har för mig så lite med svensson att göra som överhuvudtaget är möjligt. Så är det.


Det är nu det börjar.


hits