sömnen

Undrar om det bara är jag som inte på något vis i hela världen kan sätta jobbet i första rummet och fritiden på andraplats. Spela roll om jag förlorar tjugo spänn på't, jag kommer verkligen inte panika om jag vaknar tio minuter innan jag börjar nåmer. Idag skedde det jag väntat på sen jag började jobba. Jag försov mig och kom en kvart försent. Detta var ju något av en standard när jag jobbade där sist (orka stiga upp klockan fem när det regnar liksom) men nu känns det lite obra. Har ju faktiskt bara jobbat där i två veckor ännu!

Sömn är något av ett problem hos mig har jag märkt. När jag kom hem från jobbet skulle jag duscha men var frusen och kall och valde därför att bada istället. Efter en stund tänker jag blöta håret, lutar mig bakåt - och SOMNAR. Vaknar en halvtimme senare kall och rälig, går upp och torkar mig och ska just klä på mig när jag ser sängen. Lägger mig en sekund - och SOMNAR. Vaknar en 40 min senare hungrig, yr och jävlig. Vad kan man göra??

Till Karin:
12040-298
Gröna ögon i linser

(Har förresten fått en förklaring på momentnyckelproblemet av min handyman som berättade att vissa bultar är vänstergängade och därför måste spännas på "fel" håll. Aj Fatt!!)

Å regnet det bara öser ner

Tvunget skulle det allra värsta regnet ösa just som jag och Ida skulle cykla hem från jobbet, och tvunget skulle jag direkt till blodcentralen för att börja ge blod. Och tvunget skulle jag bara fylla i en lapp och ta tre blodprover och mäta blodvärdet när jag väl var där - dyngsur. Och tvunget tog hela proceduren ca 5 min. Lönt. Onda onda människor som gjort klimatförändringar i vår värld. Jag slår vad om att vädret i Sverige kommer vara såhär nu, dvs med regn och stormar och supervarmt och svinakallt om vartannat. Och visst, extremiteter kan vara spännande att vara med om. Dock inte just när man cyklar till eller från jobb tack.

12040-297
En inte helt talande bild. Man ser tex inte den stora vattenpölen under mig, eller de plaskblöta brallorna..

Nu har jag iallafall hunnit med att städa lägenheten (gjorde nämligen bort mig lite när jag provade linser. Fröknen som visade mig sa att man skulle lufttorka linsburken under dagen varpå jag undrade om den inte blev helt dammig då. Hon gav mig ett konstigt leende och sa försiktigt att näää inte blir det dammigt på en dag väl? Eh, JO.) samt hängt med syskonen ett tag. Linserna gör mig till en kisare av stora mått men det är inte värre än att jag klarar det.

Det finns mest bara en sak jag undrar just nu. Hur kan det komma sig att det finns en funktion på momentnycklar som gör att man kan lossa skruvar och bultar, när det är absolut förbjudet att göra just det?? Snälla förklara, alla byggare och fixaresorkar som läser min blogg.

Dessutom: Glöm ej tävlingen i föregående inlägg! Alla måste gissa!

I got my eyes on you

Har hämtat mina linser idag efter att först gått en liten kurs i att sätta in och ta ut dem. Sätta in dem var inte det lättaste för en blinkispingla med långa ögonfransar som mig, tog typ 20 min första gången! När jag äntligen var klar vinglade jag på ostadiga ben runt i stan för att hitta ett par snygga och billiga solglasögon. Fanns alltså inte. Snygga fanns men kostade trehundranånting, jag vill betala som mest 50 pix. Stack hem. Nu har jag haft dem i fyra timmar, som de sa att jag skulle, och hunnit konstatera att jag kan se bra ute i gatan men bara helsuddigt inne i datorn och boken. Ska ha dem hela veckan och kanske vänja ögonen och annars byta dem på återbesöket de planerade in till nästa torsdag. Utseendemässigt var det iallafall en kockren hit, (iallafall nu när jag ser helt suddigt haha), och jag kan tex ha luggen rakt ner istället för i nån konstig snelugg. Med glasögon på och lugg ner ser jag tres frireligiös ut..

Oh, bästa låten till skivan kom jag på nu och jag hoppas verkligen att jag hinner byta (deadline var igår) eftersom denna är den mest klockrena filmmusikslåten - alla kategorier! Kan dock inte avslöja vilken det är ännu och utlyser därför en ny tävling: Vilken låt snackar jag om? Vinst är "Ebones sommarlåtar 2007". Karin får inte gissa, och inte heller Martina. Och Kari, jag hade visst glömt den där förra vinsten, ska genast tillverka en vårskiva!

Ledtråd: kolla noga på bilden i förra inlägget..

I'm just too good to be true

Tillbaka från midsommarfirande på Österlen. Där fanns mycket regn, mycket barn, mycket djur, mycket mat, mycket bygg och mycket trevligt. Tycker det räcker att beskriva helgen så eftersom de flesta som läser här troligtvis också har firat midsommar och troligtvis har haft det ungefär som jag, ni vet sill och snaps och det där..

Tänkte att jag istället skulle berätta att jag ju började sommarjobba på mitt gamla jobb för två veckor sedan ungefär. På jobbet var det som vanligt och efter ca två dagar höll jag de andras tempo i bilproducerandet. Efter en vecka hade jag kommit igång riktigt ordentligt och när jag kom idag var resten av Aygo-byggarna helt uppretade på mig och mannen jag bygger tillsammans med. Vi två hade nämligen raketbyggt dubbelt så många bilar som de andra i torsdags, vilket cheferna hade uppmärksammat. Eftersom det tydligen produceras alldeles för få bilar i månaden och eftersom detta leder till att företaget förlorar vadetnuvar 300 000 i månaden tyckte de att vi var ena hejare på att bygga bilar och har tydligen idag gått och ändrat på byggparen och surt kommenterat för mina kollegor att alla bygger för slött. Jag är alltså den skyldiga till att folk har blivit utskällda - en måndagsmorgon!! Vad kan jag då göra annat än att hånle, bygga ännu snabbare och sedan i augusti vinka ett hjärtligt "So long suckers!!" när jag sticker? :)

Aj lav vörk.

På lördag är det bröllopsdags och jag har idag inhandlat kläder inför detta. Tog på mig dem när jag kom hem och tänkte att - Japp, i denna outfitten kommer jag att kunna samtala med både gammelmostern och fasterns gamla sysslingbryssling. Alltså, jag ser ut som en liten pensionär. Aja, det blir säkert bra. Speciellt som jag fortsatte prova kläder och insåg att jag fortfarande fick på mig Marikas gamla röda piratbrallor från typ -97. Härligt att kroppen inte behöver förändras sådär hysteriskt mycket på tio år. (...Den stora frågan här är väl snarare varför jag har dem kvar?)(Det är ett par RÖDA piratbyxor)(röda PIRATBYXOR)

Dagens bonusbild: Dagen när Otto på ett förnedrande vis fick åka i cykelkorgen eftersom han inte orkade springa till Gislöv.

12040-295

Linslus

Hrmpf säger jag bara. Fick en tid för linsundersökning tre kvart efter att jag kom in och bad om en, snabbt och lätt, och tog en runda på span efter solglasögon medan jag väntade. Surrealistiskt bara det, det är tio (ohoj!) år sen jag hade solglasögon sist, trots att jag passar så ypperligt bra (sant!) i dem. Eftersom det finns ungefär femtioelvatusen olika sorter att välja på köpte jag såklart inga och känner jag mig själv rätt kommer jag inte att kunna välja på hela sommaren, vilket kommer att leda till att jag ser ut som Knövel (se gårdagens kommentarer, eller läs Hohaj) fast med rynkad näsa. Trots att det var solglasögonen som var den stora anledningen till att skaffa dem från början.

Anyway.

Så jag gick dit och satte mig och testade synen och testade de gamla glasögonen och testade nya linser (som HAN satte i, klart man sitter och blinkar då!) och så efter en halvtimme sa han att det var klart och att de ringer när linserna kommit. Va?? Menmenmen, sa jag, min syrra (har typ najlonstrumpor) fick ju med sig linser igår när hon var här och provade! Och så kollade han lite i datorn och tyckte det var konstigt och att jag ändå var tvungen att vänta en vecka på mina.

..Ska det va så ska det väl va?!

Sitter annars och lyssnar för fullt på filmmusik, som är nästa skivklubbstema. Kom gärna med förslag, både på filmer och låtar.

det där med synen

Kanske är det min tur att skaffa linser imorgon? Provade precis att ta lite bilder på hur jag isf skulle se ut och kom fram till att jag utan glasögon ser ut som en norrlänning som gillar ved och snus. Alternativt en man. Alternativt en sån man på 1800-talet hade rest runt med i en cirkus.

Dagens låt: Radiohead - Creep

Sommaren som kom av sig.

image294

Dagens I-landsproblem: Varför måste det vara så att när man för en gångs skull blir lite brun av solen, ja då jävlar ska hela huden ramla av efter bara några dagar. Det är precis som om att Gud sitter och hånflinar oss rakt upp i fejjan. Min foxy brown rygg är borta, kvar är nån slags Gollumliknande rest. Bah!

Och Erika förresten, 80-talet ringde och ville ha tillbaka sina rosa moln.

Degeberga och tågbiljetten - eller berättelsen om när allt gick fel

Denna helg var det dags för en årlig tur till spelmansstämman i Degeberga. Aldrig är skåne så vackert som på sommaren, och aldrig är något ställe i världen vackrare än vackra vackra skåneland. Det är lika förtrollat varje år att köra den fina vägen till Degeberga. Prova själva, gärna i skymning i mitten av juni. Helgen innan midsommar är det alltså spelmansstämma här varje år. Och varje år lyckas det regna. Oftast bara ett stort ös på eftermiddagen som sedan övergår i en förtrollad sommarkväll och natt, varför man oftast kan spela och dansa fram till nästa dag. Detta är en av sommarens höjdpunkter, och jag skulle verkligen önska att alla åkte en gång till någon spelmansstämma - iallafall för att prova.

Nu blev det inte riktigt så denna gången. Jag och Helena kom dit på fredagskällen och struntade i att sätta upp tältet utan bara fixade så att vi kunde sova i bilen. Hade väl fått en känsla av att någonting var på gång. Kvällen var fin och vi spelade länge i ett tält med vattenpipor. Eftersom jag inte har spelat på hela året ungefär lät det såklart förjävligt, men eftersom alla var mer eller mindre berusade lät det nog rätt illa om allihopa. Höjdpunkten var när en från Orientexpressen och en från Sågskära hakade på och det blev en del balkansväng. Balkan är bäst.

På lördagen vaknade jag av att alla hade ätit upp frukosten och skulle gå på promenad till Forsakar. Typiskt att jag alltid sover till elva och alla andra till åtta, typiskt också att ingen väcker mig utan låter mig istället följa med hungrig och yrvaken. Det blev en finfin promenad innehållandes getter, hängbuksvin, branta stup och suddiga foton. I samma sekund som vi kom tillbaka började det regna. Jag och Helena satte oss i bilkojan för att vänta ut det och bli lite mätta. Bara den ena önskade effekten uppnåddes, regnet det bara öste ned.

Och öste ned.

Och öste ned.

Till sist hade det öst så mycket att man var tvungen att vada i decimeterhögt vatten och då var det inte kul längre. Som tur var hade vi lyckats ta oss till tältet där de nya riksspelmännen fick diplom och spelade, tur eftersom det var den enda aktiviteten vi gjorde på hela dan ur folkmusiksynpunkt.

Eftersom jag är tillsammans med den finaste räddaren i nöden blev jag hämtad från en sönderregnad spelmansstämma till en myspysig kväll i Brantevik. Lyckliga jag som har en Erik. Så istället för att sitta frusen och blöt i en bil spenderade jag lördagskvällen med att spela fia med knuff och gå en promenad till kohagen och där hoppa i komockor med Theodor och Otto. Otto hoppade dock inte i komockor utan var mer intresserad av att
stirra på korna. Idag har Lars varit där med traktor för att bygga en stentrappa till huset. Jag slutar aldrig att fashineras över stora maskiner. Betyder det att jag mentalt är typ fyra år?

På tåget i Simrishamn satt jag bakom en grabb i tioårsåldern som skulle åka tåg ensam. Han satt och pratade i telefon antagligen med sin mamma och det var ungefär åtta minuter tills tåget skulle gå då jag hörde hur han med panik i rösten ropade "Men var är min biljett?!!!". Och så började han leta. Och leta. Och leta. Jag förstod hans desperation och gick genast dit för att hjälpa till. Lungt och sansat försökte jag få honom att tänka på om han hade den med sig in i tåget, om den kanske var i hans ficka eller i hans väska. Det var den inte och stora tårar hade börjat rulla ur lillgrabbens ögon. Har du kanske pengar till en ny biljett?, undrade jag, men nej det hade han inte. Vojne Vojne. Men då går jag och köper en biljett till dig (han var ju livrädd) sa jag när det var en minut kvar tills tåget skulle gå. Nu såg han framför sig hur jag skulle missa tåget och blev ännu räddare, men jag sprang ut och köpte en barnbiljett till Malmö C (som han poängterade att han skulle till. Inte bara Malmö, utan till Malmö C) och sprang tillbaka och just DÅ hittade han biljettafan.

ONGAJEVEL!! sa jag inte utan något i stil med att "sicken tur att du hittade den och nää det var inte så mycket pengar den kan man säkert återlösa". Konduktören sa att jag fick fixa det på kundcenter, men när jag kom till kundcenter var det stängt. Blir nog ingen återlösning av biljetten, men känslan i magen är god och fin. Fram för mer hjälp till medmänniskor!

12040-288
Forsakar
12040-290
Forsaregn
12040-289
Bilkojan
12040-287
Familjen Gustavssons husvagn rakt i floden
12040-292
Sol och bygge i en annan del av Såne
12040-293
Bumlingen
12040-291
Kärlek och kyssar med den snälla snälla söta

Helg igen

Har varit så dålig på att skriva, vilket beror på många saker. Jag började jobba igår. Bara det var en upplevelse, när jag kom dit fick jag nämligen besked om att det inte alls var meningen att jag skulle vara där. Tydligen hade arbetsledaren och personalchefen gått om varandra hela våren (eh..?) vilket hade lett till stora överraskningar för alla. Jag började känna mig smått panikslagen då csn inte direkt är kända för att langa ut kosing till höger och vänster och såg framför mig hur sommaren skulle bli väldigt väldigt fattig (även om jag en kort sekund övervägde att säga ok, då drar jag igen - långsommarlovet hägrade..) Jag hävdade dock att ett muntligt avtal minsann gäller lika bra som ett på papper. Jo, det fick de hålla med om varefter kläder plockades fram och en bil tilldelades mig. Självklart fick jag börja bygga Aygo (lillbilen jag absolut inte ville jobba med) och det dröjde inte mer än två timmar innan jag fick känslan av att jag bara varit borta en vecka. När folk frågar mig om det där bibblo.. (ja, det finns faktiskt folk som inte går till bibliotek och som inte ens kan uttala ordet bibliotekarie) är och vad jag har lärt mig på utbildningen kan jag knappt svara eftersom jag inte riktigt vet var vi har lärt oss detta året. Väldigt avlägset just nu iallafall. Som sagt samma gamla rutiner på jobbet. Allt är precis som vanligt. Samma trötthet i kroppen, samma avslutande bad vid Bo01 efter varje arbetsdag. Sommaren är rätt skön ändå.

I torsdags var det studentfest i fyren, kusin Måns har blivit stor. Det firades med pompa och ståt, festen varade långt in på morgonkvisten och resulterade tydligen i att ringmärkningen ställdes in i dagarna två. Hejdundrande! På lördagen jobbade jag sista passet för terminen i Lund, det var rejält skönt att komma hem då jag hade haft nya skor på mig som tydligen levde (ja, jag läser en del Harry P just nu..) eftersom de hade tuggat sig en rejäl bit in i hälarna. På söndagen sjöng vi med kören på en evighetslång gudstjänst som aldrig ville ta slut. De små ljusglimtarna som fanns var när vi själva sjöng. Resten kunde man gott vara utan. Men, icke hänga läpp inför gud, fromma satt vi i bänkarna och lyssnade och lyssnade på prästen som, i den långsammaste takten någonsin, förkunnade att Elsa..........Bengtsson...........har avlidit.........vid en ålder av 93...........Bo............Nilsson.........har avlidit....osv osv. Eftermiddagen spenderade jag och Bea på Limhamns beach där vi fick flasha våra bodys inför säkert femtio barnfamiljer.

Igår fanns ingen rast och ingen ro. Kören skulle ha avslutning med middag och sång i en trädgård i Riseberga. Så vackert hus och så vacker trädgård. Alla suckade djupt och drömde om ett eget hus (dvs, vi som inte redan har ett) och tillställningen i sig var mycket njutbar.

Det var det. Nu vet ni varför bloggen varit tråkig och ouppdaterad. Bilder skall visas. Nu.

image284
StudentMåns

image285
Fyren och elda brasa i motljus

image283
Kör i Riseberga

image286
Kör med Kaffe

Djur i hatt


image282
Den lustiga gröna hatten på den lustiga vita kon

Saker jag inte vill behöva tänka på i mitt liv #1

Jag lånar 7000 kr/mån från CSN för att kunna betala 356 kr/mån till a-kassan, som jag inte har rätt att använda som arbetslös student.

Jag fattar inte. Jag betalade 350 spänn i månaden i fackavgift som student. Hade jag inte varit student hade det kostat 700. Så, jag vill gå ur facket eftersom det är "fel" fack för min utbildning, men vill ändå stå kvar i a-kassan eftersom jag faktiskt jobbat länge och inte vill gå miste om mina välförtjänta dagar. När jag läser på papprena om a-kassan står det "Enligt gällande regler räknas inte person som på heltid har sjukersättning, är sjukskriven, föräldrarledig eller studerande som arbetslös och får därmed betala den högre avgiften."

Den högre avgiften är 356 kr. Då förstår inte jag hur det kan vara dyrare att bara vara med i a-kassan, är man med i facket är man ju automatiskt med i a-kassan?

När jag har studerat klart mina två år har jag alltså betalat 8900 till en a-kassa jag med största sannorlikhet inte har rätt att utnyttja. Samtidigt som jag har över 250000 i skuld att betala till CSN. Kan någon förklara för mig? Varför måste världen vara så hård mot de mjuka?

Och snälla ge mig tips, hur ska jag göra? Ska jag gå ur a-kassan och spara in 8900 pix (som är välbehövda på annat håll) och riskera att stå utan a-kassa över huvudtaget? Skulle jag bli arbetslös sen riskerar jag ju att få leva på socialbidrag och det är inte så lätt. Men å andra sidan, kommer jag nånsin att ha rätt till a-kassa?

En enda sak är säker: Regeringsbyte nu tack!

Dagens IQ

Jag har alltid tänkt att jag fått bra betyg i skolan pga att föräldrarna kände alla lärarna. Tänkte att de var extra snälla när det kom till betygsättning eftersom systrarna hade så bra betyg innan mig. Tänkte att jag fick bra betyg i skolan mest för att jag ägde förmågan att charma lärarna, att jag liksom hade en gigantisk korg med blanka äpplen på ryggen. Tänkte att lärarna gillade mig eftersom jag var den som av dåligt samvete för alla slackers i klassen engagerade mig i olika styrelser och skrev i skoltidningen (o herregud sicken stude jag var!).

Men ICKE!! Jag var helt enkelt duktig och smart och (fick inga killar och blev aldrig bjuden på de där festerna och var helt enkelt den lilla fula ankungen som hade ett alternativ och det var att plugga) och faktiskt intelligent! Vilken revansch för mig själv!

Prova testet
Här, men få för guds skull inte högre IQ än mig!

image278

image279

Nä det kunde man inte tro hörru!

hits