Tråk

Herregud så tråkig dena helgen har varit. Visst, några ljusglimtar som bio igår och ja, nej, det var väl allt. I fredags var jag alldeles för trött för att följa med ut och dricka öl, skulle dessutom jobba igår. Jobbet var väl ok men lördagar är inte till för att jobbas på, speciellt inte när man har haft den stressigaste veckan innan. Idag hade jag tänkt gå och se utställningen på konsthallen men det regnade och när jag väl la fram förslaget till Karin hade hon precis varit där. Bummer. Nån som vill följa med mig?

Så idag har jag mest städat min klädbyrå, rensat ut slängekläder och vikt allt fint. Nu ska jag diska. Grått grått grått.

image392
Känslan


fredag, kväll

12040-391

Solnedgång någonstans utanför Halmstad 27/9-2007. Nu har jag simmat 2000 meter i en "fredagsmysig" bassäng. Klockan 1800 börjar fredagsmyset på Kockum Fritid. Det betyder att de släcker lamporna (utom de i vattnet) och tänder värmeljus samt sätter igång musik som man kan lyssna på när man simmar. Två saker kom jag fram till under fredagsmyset. Den ena är att en hel timme av bara gamla soulklassiker faktiskt är ganska tråkigt. Jag orkar liksom inte höra James B och Otis R efter varandra längre. It´s over. Den andra saken är att det är väldigt svårt att höra musik när man är under ytan varje simtag. Man hör liksom en minisekund varannan sekund när man andas, eller hur jag nu ska förklara det. Allt blir hackigt. Och störigt. Hade varit lugnare och skönare om de skippade musiken helt.

Så badade jag bastu för första gången på säkert tio år. Jag har aldrig tålt bastuar, det är så överdrivet varmt i dem, så varmt att det knappt går att andas. Men nu har jag ju börjat prenumerera på en träningstidning och i den stod det lite om att bada bastu och om hur bra det är för kroppen att göra det, så jag provade. Hur det var? Tja, det var väl mest överdrivet varmt, nästan så att jag inte kunde andas. Jag kan tänka mig att det dröjer ungefär tio år till innan jag provar igen.

Kom hem vid åtta, kokte fisk och potäter och kollade på Musikbyrån dacapo med Lovely Antony. Så fin han är. Så ledsen jag är att jag inte var på den konserten. Alla som missade, kolla på SVT:s hemsida!

Nu känner jag mig allmänt ensam och osocial. Dricker vin och funderar på om jag ska göra någonting eller bara gå och lägga mig. Höstmelankoli när den är som bäst.


Bokmässan

12040-390

Just det, igår var det så dags för den årliga färden till Bok- och biblioteksmässan i Göteborg. Klockan 0600 steg jag upp och packade min lilla väska och gick hemifrån, klockan halv tio på kvällen var jag hemma igen. Massa bussåkande och massa vakande hit och dit i en gigantisk mässhall innebär en enorm trötthet men ack så värd. Egentligen är det ganska märkligt att man betalar 180 spänn för att få gå in och frottera sig med branchen och handla billiga böcker. För det är ju knappast så att man går på några seminarium eller föredrag. Nä, väl inne i hallen förvandlas man till ett ha-galet hie. Adlibris säljer pocket för 25 pix och man måste ha. Det spelar ingen roll heller att Stadsmissionen och Emmaus säljer i princip samma böcker lika billigt några bås bort, hellre trängs folk runt borden där böckerna ligger staplade på varandra. Det är kanske känslan av nytt och billigt tillsammans som gör att det slår slint i huvudet på en.
Torsdagen är alltså branchdagen, dvs där står vi - bibliotekarierna, och trängs likt suggorna i stian om böcker böcker böcker som allihopa finns att låna på biblioteket. Min personliga förklaring är att hela mässan jobbar som läskföretagen på bio förr i tiden. Ni vet där man klippte in en hundradels sekund med en bild på läsken i filmen och så gick alla ut och köpte den i pausen. Nåt sådant måste det vara. Sick. Jag var inte sämre än någon annan, här är årets bokinköp:

 • John Steinbeck - Vredens druvor
 • Klas Östergren - Fantomerna (gratisbok)
 • Hillevi Wahl - Kärleksbarnet
 • Marianne Fredriksson - Älskade barn
 • Stieg Larsson - Män som hatar kvinnor (varför köpte jag den??)
 • Torey Hayden - Tigerungen
 • Torey Hayden - Rävungen
 • Niel Strauss - Spelet
 • Jack Kerouac - På drift
 • Salman Rushdie - Midnattsbarnen
 • Alexander McCall Smith - Flickan som gifte sig med ett lejon
 • Svenska folksagor
 • Senaste Rockytidningen
Nu drar jag till simhallen och sen ska jag bara ligga ner resten av kvällen (utom när jag diskar den gigantiska disken som hägrar i köket). Trevlig helg!

teknik

Dagen började med en föreläsning om It-juridik och följdes av två timmars arbete med hemsidan vi ska göra som projektarbete i skolan. Hemsidan fylldes med stulna bilder och typsnitt, såklart. När jag kom hem ville jag åka till det stora teknikföretaget i utkanten av Malmö och köpa en Mp3-spelare som jag kan ha på bussresan till Göteborg på torsdag. Jon och Erik följde med som sällskap. När vi kom ut från affären hade jag köpt en Mp3-spelare, hörlurar och en ny datormus eftersom min andra är en lånemus som tillhör Martina. Jon hade handlat en extra skärm till sin dator (har redan en ny men ville ha en till) och ett ram-minne. Erik rullade ut en hel vagn med ett helt jävla stereopaket.

Nu tackar vi för oss och säger glad teknikens dag till alla er andra i det glada västerlandet också.hektiska helgen

Mycket har hunnits med denna helg. I fredags överraskades Erik av att hela släkten kom på besök, och så gick vi ut på besök allihopa. På lördagen spelade jag med syskonen på Brunulfs bröllop, fin cykeltur dit och hem och spelningen gick också bra. På kvällen hade vi fest här. Det var den bästa festen någonsin, alla var trevliga och glada och jag glömde dricka öl så på söndagen var jag knappt ens bakfull. Thats a good party. Igår åkte jag och Erik på vår vanliga söndagsmopedtur runt på skånes landsbygd. Denna gång ville vi flytta till Arrie. På kvällen bakade jag fördeledagstårta som Bea och Hasse och Jon och Olof smakade på (det blev så himla sent så ni andra hade ändå inte velat vara med :)) Bra helg helt enkelt.

Idag har jag varit på två föreläsningar. På den första somnade jag nästan. På den andra höll jag verkligen på att kissa på mig. Sen höll jag på att somna igen på bussen hem. Ikväll är det jag som lägger mig tidigt.

12040-388
På väg till bröllopet

12040-389
På skånes slätt


Dagen efter

Alltså. Är det meningen att det ska kännas såhär? Att det ska göra så ont? Kan knappt gå föribövelen. 90 minuters träning toppat med hårfärgning (dvs statiskt stående över badkar tills benen bokstavligt talat skakar) må vara nyttigt, men vidare skönt dagen efter är det inte. Eller jo, nån slagt äcklig skönhet. Man har ont i hela kroppen inte för att man är sjuk utan för att man självmant har trasat sönder alla sina muskler. Smått perverst.

I morse överraskade jag Erik med paket och frukost på sängen. Eftersom han är lite kinkig med att äta frulle fick han ett glas juice (han lyckades dricka halva)(jag fick resten, tackar), och så hade jag lagt allt på en bricka med tänt ljus och dagens tidning på. Precis som man vill ha det! Tyvärr sjöng jag inte eftersom han sov så djupt. Sången blev mer något slags vrål som lät såhär: Erik... ERIK... Erik... ERIK! VAKNA DÅ! När han hade vaknat blev han glad för sina tre presenter: Motorcykelhandskar i Gore-Tex (det är mycket sånt i vår familj nu), rutig skjorta i flanell (som han hade önskat sig) samt en lustig liten burk med BBQ-sauce från Astrid och aporna. Rolig därför att loggan är ett hakkors. Och ironisk nazihumor går ju ofta hem. Vi kallar den för Hitlersåsen. Nästan som Hallandsåsen.

Biblioteket där jag jobbar nu är fyllt med folk men tyst som i graven. De där läkarstudenterna är ett lustigt folk. Skrämmande, nästan. Inget vill de fråga om heller.

Längtar tills ikväll.

Nej, det handlar inte om att jag har för lång näsa..

Just i detta nu:
12040-387

Oj vad stor bilden blev! Min näsa blev ÄNNU större! Men nog sagt om den. För första gången på två år: tada! Jag färgar håret! Det ska förhoppningsvis bli brunt, men eftersom jag blivit känslig för omiljövänliga saker är detta ekologisk miljövänlig Henna. Dvs, håret kan bli hur som helst. Fläckigt är väl den bästa gissningen. Det gör ingenting, när sommaren är slut försvinner det fina blonda. Då kan man lika gärna mörka allt.


Alla presenter till Erik är i hamn. Överraskning imorgon. Denna helgen kommer bli den hektiskaste på mycket länge. Tur att jag och Bea boxtränade ordentligt ikväll, nu kommer det gå fint.

fikafolket

Var på frivillig (!) kurs om bibliotekskatalogen Lovisa och Virtua imorse. Kom dit nio, det skulle hålla på till tolv. Tjugo i tio fick fröknen äntligen igång projektorn. Tio var det kaffe och bulle (har sagt förr att bibliotekarieyrket är one hell of a fikayrke), och halv elva var jag och min klasskamrat tvugna att gå för att hinna till vår lektion kl 11. Sammanlagd kurstid = ca 20 min. Hann lära oss de riktigt banala grunderna som man lär sig på de fem första minutrarna som man kollar själv i katalogen. Kändes sådär värt.

Jag åkte till Lund kvart över åtta imorse. Kom hem från Lund kvart över åtta på kvällen efter jobb på Baravägen. Hur trött jag än är kan jag inte annat än att känna mig stolt och nöjd över mig själv. Att bli vuxen är det bästa jag vet, bara säger det.

image386
Höst - snart i en natur nära dig.

förberedelser

Hihihoho första presenten till Erik, 30 år to be, äro införskaffad. Men hur är det nu, måste jag slå på stora stora trumman när han nu fyller trettio (jubileum?) eller ska jag försöka få tag på det han önskar sig mest (en plansch med periodiska systemet) och nöja mig med det? Svara gärna innan fredag som är hans födelsedag..

Jag har för övrigt handlat nya träningsbrallor idag. Det var verkligen på tiden. Dock var jag så trött efter inhandlandet att jag inte orkade gå och träna. Osis.


image382
oh jag önskar såå att jag kunde se vilket tecken uraaan har! Varje daaag!
Uraaan!


Dalby

Helgen är slut och för första gången på flera år ser jag fram emot att åka till skolan imorgon! Imorgon ska vi nämligen lära oss Dreamweaver. Hurra! Sen ska jag göra hemsida. Igår åkte jag, Erik, Bea, Olof, Jon och min nya mössa på en bilutflykt till Dalby stenbrott. Där fanns det barn som fiskade kräftor samt höga klippor som folk tydligen hoppar ifrån på sommaren. Vetalöst säger jag bara! Sen åkte vi hem och lagde sushi och spelade poker. Bra dag helt enkelt. Idag sov jag till 13.00, förjävligt. Men å andra sidan spelade jag resten av eftermiddagen vilket lite väger upp. Så mycket fiol som jag har spelat från maj till september har jag nog inte spelat på flera år. Spela är bra, det mår man bra av. There Magnus, om du läser detta, I said it! :) Såhär såg det ut i Dalby:

12040-379
klippklätteräventyr
12040-380
Livet på en pinne (pinnklätteräventyr)
12040-381
Skeptiska gröna ögon (inget äventyr)

Händelser vid vatten

Idag när jag simmade 2000 m hade jag simglasögon på mig, för en gångs skull. De klämde hårt och jag fick röda ringar runt ögonen, men jag slapp att få vatten i dem och jag slapp få knallröda ögon som sist. Dessutom gav de mig en smula bättre syn och jag kunde se vilka de andra människorna var. Annars kan jag mest bara skilja på om det är ett barn eller en gubbe eller en gumma eller en vuxen. Nu såg jag bra, och helt plötslig såg jag Thomas Öberg simma förbi! Kändis-spot! Han simmade, som tur var, i banan bredvid mig. Tur eftersom han simmade OTROLIGT långsamt. Och vi vet alla vad jag anser om långsamsimmare.. Sen kunde jag inte sluta sjunga Bob hund-låtar inne i mitt huvud resten av tiden.

image369

Precis såhär fast med bara badbyxor på kunde det se ut i bassängen.
Bilden har jag tagit från rockfoto.nu, tackar för det.

trött onsdag

Bäst idag:
 • Te gjort på riven ingefära och skivad citron
 • Lungt på jobbet i Lund
 • HTML-lektion i skolan
 • Träffa Martina en liten liten stund
 • Äta mackor (I love mackor)
 • Promenad i Lund i hösten
 • Mina nya skor
Sämst idag:
 • Tröttheten
 • Längden på tiden jag varit hemifrån
 • Mina varma skor
Kvällens bild: the höst feeling (utom att den är tagen på sommaren
och det enda höstiga är att den är i svartvit. Låtsas på.)

image368Det där med framtiden

image364

Kan ju inte ha undgått många att jag är sugen på att börja producera barn. Har väl velat det sen jag slutade gymnasiet ungefär, men mest sådär på låtsas. Nån gång ska det bli av, liksom. Ska bara göra det och det och detta först. När jag kom in på BIVIL som är tänkt att bli min riktiga och sista utbildning tänkte jag att sen, sen kan jag sätta igång. Alla gånger jag glömt äta mina p-piller har jag panikslaget tänkt att DET FÅR INTE HÄNDA innan jag är färdig med utbildningen. Så har några nygifta tjejer i klassen räknat på saken och kommit fram till att från och med oktober kan man börja. Då hinner man liksom ta examen innan barnet kommer. Oktober har varit det jag och Erik skämtat om i ett år. Inte förrn oktober!

Och nu är det snart oktober!

Och jag tänker att ja just det, jag skulle ju ta busskörkort - får göra det först. Och just det, jag och Erik ska ju åka på motorcykelresa till sommaren. Och just det, jag kanske skulle skaffa mig ett jobb först. Och allt det där andra man ska göra och vill göra. Men SEN.

(Fast egentligen vill jag ha det nu)


Flanken

12040-363

12040-362

Erik lånade kameran en stund. Då blev det kill-bilder. Ha. ha. Ångesten över morgondagens skoluppgift äro nu så enorm att jag stavar varje ord jag skriver fel. Om man bara skulle ta och skita i det. Ångesta över någonting annat, som det muntliga föredraget jag ska hålla om några veckor. Det är inte själva anförandet som är jobbigt, utan det att välja ämne. Jag har ju insett att jag inte har några intressen. Vad pratar man om då?

Innan ringde sydsvenskan och ville erbjuda oss tidningen i form av prenumeration. Eftersom vi fick den igår trodde vi att vi faktiskt hade börjat prenumerera, men det var tydligen ett misstag. Hon i luren sa nämligen; ja men då kör vi igång igen då, du bor kvar på Flankenbergsgatan ännu? Eh.. nää. Sa Erik.

Vaknade i morse säkert 45 min innan jag behövde av att jag var helt dyngsur av svett på hela kroppen. Äckligt när det händer, jag gick upp och duschade snabbt. Gick sedan och lade mig igen för att inte missa mina precious återstående 40 min av sömn, men han sova i högst tio min innan jag vaknade och var lika svettig igen. Vad är detta? Febertopp? Är jag månne knarkad och håller på att rensa systemet? Inte vet jag, men jag kan ju säga som så att den där duschen kändes vääldigt olön i efterhand.


Förhöst

image361

Ute i sensommaren/förhösten. Varmt i staden, kallt på stranden. Har pluggat alldeles för lite denna helgen, kommer ha ångest ungefär till tisdag kl 1300, sen ska jag njuta av att sista basgruppsuppgiften är över. Erik har köpt en motorcykel som ser ut som en moped. Blå och fin, har tänkt att jag ska lära mig köra motorcykel på den. Det går eftersom den är så liten, har jag tänkt. Har också kommit på att jag behöver ta busskörkort om jag ska kunna bli bokbussbibliotekarie. Nästa höst eller sommar kanske jag skulle kunna försöka ta ett sådant. Undrars om jag vågar. Och så har jag köpt ett par skor på tradera. Har äntligen insett att tradera är loppis dygnet runt. Man kan ju hitta massor av bra och billiga grejer där! Köpte ett par Gore Tex-skor för två hundra pix, lär ju kosta minst 1500 på riktigt. Nu ska jag drömma om att vara ledig och kunna hoppa av i Hjärup bara för att ta en kopp kaffe efter skolan. Som jag aldrig hinner annars. Nä, hur var det nu med användarsynen på bibliotek. Har månne Sven Nilsson något att säga om saken? He better have!

Freak-jag

Är på jobbet i Lund. Första passet ensam. Så nyser jag, och istället för ett vanligt nys försöker jag nysa tyst. Blir ju såklart det konstigaste freaknyset någonsin med både ljud och fräs. Nu kommer alla för alltid tänka att jag är den där konstiga bibliotekarien som nyser freaknys. Damn. Varför händer sånthär bara sånahär tillfällen?

Erik och snyggheten

ÄNTLIGEN!!

12040-360

Erik, bästa posören i stan:
12040-358
Så smugt!

Ja ok, kanske inte världens roligaste inlägg. Men klockan är mycket och jag vill sova. Nya bilder på facebook dock!


Hösten

Laddade hem ett hemsideprogram för att öva mig lite inför ett skolarbete. Låter det ambitiöst? Inte om man betänker att jag laddade hem programmet bara för att slippa leta och läsa texter om användarperspektiv på bibliotek. Hujedamig vad jag redan är skoltrött. Hej och Hå Erika, Hej och Hå. Det värsta är att Erik hur länge som helst har längtat efter att sommaren ska ta slut så som små barn längtar efter att få börja skolan. När jag kommenterar att han låter vrickad tycker han bara att jag har valt fel utbildning och så fortsätter han drömma om att få tentaplugga och lära sig beräkna olika tekniska saker som jag inte ens orkar lägga på minnet.

Det är inte alls så att jag åker till skolan med "jag är sämst"-klumpen i magen, eller nervösmagen heller. Jag är bara fullständigt likgiltig. Åker dit, åker hem. Äter mat, går och lägger mig. Tråk tråk tråk. Det värsta (nr2) är att jag tog sommarjobbet med en klackspark eftersom jag visste att det skulle ta slut. Att jag snart skulle börja plugga igen. Och så är det så urbota tradigt. Jag tror nästan att det är själva skolbyggnaden som bringar mig ner. Gammal akademikerelitistmonolitskit. Ingen orkar ju tänka några nya tankar i en byggnad som är flera hundra år, och som dessutom har varit ett bårhus, eller hur det var.

Skoltrötthet eller höstdeppelidepp?

Jag älskar ju hösten. Hösten har vackrast färg och har skönast klimat. Idag har jag invigt hösten med det första badet i badhuset. De hade byggt om omklädningsrummet och duschrummet, allting var ytterst fresche. Synd att man måste ta av glasögonen, kunde inte se hur fint det hade blivit. Badhuset straffade mina ögon med detta:

12040-356

Det svider och brinner. Men ack så gott jag luktar. Sen handlade jag två färska laxkotletter för 74,50:- (OMG!! hade jag vetat innan vad de skulle kosta hade jag ALDRIG köpt dem. Funderade starkt på att gömma dem i pastahyllan och smita men fick dåligt samvete över den dyra larren som skulle spillas. Kom sen på att potatisen kostade 7 spänn och att det per man blev rätt lite. Nä jag vet det var för dyrt!! Stekte dessutom min för lite och den var för stor så när jag var färdigäten ville jag nästan gå och kräkas av sladdermättnad, men fick dåligt samvete över den dyra larren som skulle spillas. Summa summarum: Aldrig mer färska laxkotletter!) som jag åt tillsammans med min sambo och nu, klockan 23, sitter Erik och Olof FORTFARANDE på vardagsrumsgolvet och mekar moped. Och slipar. Och svetsar. Hej skoldag, hej vardag, förlåt grannar.

Snart: Hemsida istället för blogg. Vad säger ni? Börjar det inte bli dags för hemsidorna att få en revival?


spårbarnen

Idag började skolan. Nya grupper, nya projekt. Mina ambitioner är, som de varit de två föregående terminerna, att lyckas arbeta så lite som möjligt under längsta möjliga tid. Dvs, glida på de andras skicklighet och låta min egen oskicklighet glömmas bort och gömmas undan. Har gått bra innan, mina förhoppningar är på topp.

Tråkigast var när jag efter en och en halv timme hade fått rejält ont i ryggen av att bara sitta. Träning imorgon, helt klart.

Bäst var att den stora jävulsprojektuppgiften verkade mycket lättare än vad ryktet sagt. Samt att man ska välja ut en i gruppen som ska redovisa den på engelska i 20 minuter, till skillnad från att lärarna väljer ut personen som ska hålla redovisningen samma dag som redovisningen ska hållas.

Tog den sedvanliga promenaden hem från skolan på sammanlagt en timme. Började med detta förra hösten och fortsatte under vintern. Lön har getts för mödan, nu är promenaden ett fullständigt naturligt inslag i min skoldag, i början var det mer ett tvång. Bussen var så varm och skön, promenaden var så lång och kall. Men så är det inte längre, tar man bussen kommer man hem kall och trött och jävlig. Går man kommer man hem varm och trött och hungrig. Helt klart värt.

När jag kom hem från kören slog jag upp ett halvt glas rött dansk-vin och satte mig tillrätta i soffan för att läsa Svinalängorna. Inte världens bästa kombo, lite sådär smaskigt att smutta vin till värsta alkoholistskildringen. Väldigt bra bok, dock. Rekomenderas.

Imorgon ska jag och min grupp reda ut vad kommunikation egentligen är, och sen ska jag försöka komma iväg och simma på eftermiddagen. Bonusbild på... barnen som lekte på industritomten, på tågbanan. Helt fantastiskt.

image355

Erika gör magiska saker, del 1


Oj, stå på en hand. Det var magiskt.

12040-354

hits