Ny vecka randas

Jahaja så var det söndag igen och inget jobb har jag att jobba med imorgon. Det börjar bli tråkigt nu. Långtråkigt. Egentligen har jag kul och fyller dagarna med kul saker men jag är så förvirrad. Dagarna flyter ihop och jag kan inte hålla reda på någonting. Nu börjar höstterminen med alla kvällsaktiviteter, måndagar är det kör, tisdagar tisdagspromme, onsdagar ska jag och Bea boxas, torsdagar spelar jag fiol med Helena, Erika och Maja. Sen är det helg. Om jag inte har stadiga rutiner om dagarna (läs jobb) segar jag loss och tror att en torsdag är en måndag och tvärt om. Jag får nog ha dagsrutiner också. Typ måndagar ska jag simma, tisdagar ska jag ...cykla, onsdagar ska jag läsa bok, torsdagar ska jag städa. Och sen är det helg.

Helgerna börjar fyllas med aktiviteter, kvällarna börjar fyllas med aktiviteter, lägenheten börjar fyllas av tunga möbler. Men dagarna fylls egentligen inte med någonting. Ge mig någonting att engagera mig i!

Imorgon går jag till Kjell&co och köper en laserpenna till kattarackarna. Tack för tipset Kristin!

Dricka ur glas


Saker man gör när klockan är halv två på natten om man heter Murre och har sovit på bordet jättelänge och är så trött att man inte orkar gå in i köket och dricka ur vattenskålen. Japp Helena, de får vara på köksbordet. ;)

Stål-Jerry


Dagen då vi köpte säng var inte bara en glädjens dag. Det var också en sorgens dag, det var nämligen den dagen som Stål-Jerry drog sin sista suck. Egentligen drogs nog sista sucken den dagen då jag i all förseningshast skulle ta mig till skolan och kraschlandade på Kristianstadgatan med en mosad kokt medvurst-macka i handen. Ja, efter kraschen satt mackan lite här och var på min kropp alltså. Stål-Jerry var min bästa cykel i flera år. Jag fick den när min förra cykel stals på gården på Södra förstadsgatan 102. Det var jag själv som hade glömt låsa den tror jag såhär i efterhand. I början var det nån vajsing på kedjan på Stål-Jerry och helt plötsligt kunde det hända att man fick trampa några panikvarv utan att det tog. Sadeln satt inte heller fast nåt vidare så samtidigt som man fick paniktrampa hände det inte sällan att man hamnade på pakethållaren eller ramen. Det var lite av en gambling att cykla med Stål-Jerry men lärde man känna den så var det en fantastisk cykel. Ett tag fick den punka ca en gång i veckan. Det skedde oftast på den glassplitterrika vägen till jobbet i hamnen och helst på den smällkalla vintern när isvindarna piskade och snön täckte vägen och jag slutade klockan tolv på natten. Då var det inte kul. Nu är Stål-Jerry död och återvunnen på återvinningstationen. Nyckeln har jag kvar, vad jag nu ska med den till. Pondus i knippan kanske. Min nuvarande cykel heter Ebba&Didrik och är fantastisk den med, så jag är inte så ledsen över Stål-Jerrys öde. Hejdå.

Solkatt


Finaste lilla pipjamen

Frissan


Det blev visst en kattfrissa

filmtajm


Tomathoran!

Allmogesängen

Detta var dagen då vi skulle bygga säng. Erik var ute och ölade igår med Olof men kom hem tidigt eftersom han kunde höra min vrede inne i sitt huvud utifallatt han hade sovit för länge, och vi båda vaknade vid nio. Gick upp och städade ur sovrummet, vek en månad gammal tvätt och så vidare. Sen lyfte vi av locket till soffan eftersom vi inte behöver det mer och ställde det på högkant - katterna drabbades av klättersjukan DIREKT. Dock trillade de ner så mycket att vi fick förbjuda dem att vara där, visserligen ganska lönlöst. När Pelle hade lunch hämtade vi bilen och stack till Ikea. Först åt vi lunch där och sen var klockan helt plötsligt halv fem och vi fick snabbköpa sängen och lasta den i ösregn eftersom Pelle stod hemma vid porten och kunde inte komma in. Lastade upp sängen i lägenheten och stack för att handla virke till stommen och nog faen hade vi lyckats få en parkeringsbot på de 10 min vi stod utanför porten. 700 kr. Rackarns bövelens bananer. Sen gick det smidigt, var hemma med träet vid sju och började bygga. Pelle försåg oss med mat, värsta söndagssteken (vilket gjorde hela grejen ÄNNU mer allmoge, haha) och jag sydde klart överkastet. Och ja, jag hjälpte faktiskt till att bygga och nä, jag är inte bara tjejen som syr och syr och låter killen bygga och bygga. Just det. Nu är klockan snart elva och vi har precis lagt i madrassen. Och det är så underbart! All plats! Vi känner oss som kungar eventuellt drottningar båda två. Lyckliga lyckliga oss. Pelles kommentar var "välkommen till den övre medelklassen". Jag skulle snarare kalla det för "välkommen till bondesamhället". Nu ska ni få se hur det hela gick till. Tyvärr var det en regnig och grå dag så det fick bli fula blixtbilder..

Klätterkatter


Städar ur


Ny och fancy madrass


"Pimp my allmogesäng"


Wii, mer att klättra på!


Bygga


Klar! Gräddsängen!


Lyckan (varför tar man inte alla bilder på sig själv i liggande position? Helt smal haka och allt! mähähä)


skön musik på morgonkvisten


Teddy T

lapptäcke

Jag simmade höstterminens första simning på Kockum fritid idag. Det är alltid lika beklämmande att väga sig på vågen de har i omklädningsrummet. Alltid väger man mer än sist. Ja, alltid varje gång faktiskt. Jag vet inte, det är som om att man liksom fylls med mer och mer vatten för varje simningspass. Nå, det var iallafall bara jag och tre till på banan och jag kunde simma på ganska fritt i min egen takt. Min egen takt är 2 km på en timme, dvs 2000 meter, dvs 40 varv, dvs 80 längder. 80 längder tycker jag låter fräsigast, det låter långt.

På onsdag ska jag och Erik bygga säng. Och köpa ny sängbotten. Jag insåg igår kväll att vi inte har något överkast och har därför kommit på att jag ska sy ett lapptäcke av tyget jag fick av Bodil (nä allt kommer inte gå åt, ja, Bea och Kari, ni ska också få). Erik var inte så väldigt upp för mitt förslag då han tycker lapptäcke är fult men jag ska allt fixa till det snyggt. Eller får han helt enkelt stå ut. Jag kanske kan ge honom det i födelsedagspresent och skriva ett kort: "Ära vare gud i höjden, detta har jag gjort i slöjden". Då måste han älska det, för det gör alla som får sådana presenter. Åtminstone alla föräldrar.. hm.. Jaja, skulle han hata det kan jag ju alltid ge det till mor och far till jula.

Rena golv och såriga tummar


I fredags städade jag halva dagen. Diskade, dammsög, dammade, skakade some shit. När Erik kom hem våttorkade han golven (det är bara han som gör det i denna familjen, delst för att jag inte riktigt har det i mig att göra sådant, dels för att han hävdar att han och ingen annan vet hur man gör). Sen kom Olof och Matilda hit och åt kräftor med oss. En satans massa kräftor faktiskt. Fyra lådor på fyra pers. Det var nästan för mycket. Katterna fick varsin stjärt. Murre slök sin direkt såklart, frosskatten. Billy tog ett fast grepp kring sin och blev helt galen. Morrade åt alla som kom nära. Olof blev väldigt fäst vid katterna och ville mest titta på dem hela kvällen.

Idag har jag cyklat runt Malmö och hittat lite björnbär som jag nu gjort smoothie på. Det var inte många som var mogna, nästa helg är det nog bättre. Nyss smet Murre ut genom fönstret och satt och tittade in på oss utifrån. Erik satte hjärtat i halsgropen men fiskade in honom med en arg näve runt den lilla kroppen. Sprattkatter är vad de är.

Och nu är OS slut, mitt högsta nöje under mina arbetslösa veckor. Vad ska jag göra nu, se på pilsnerfilm? Nä, nu är det jag som börjar simma, spinna, löpa (haha), träna. Just just.

Dagboken: januari 1991

29 dec 1990
i dag så kläde Bea och jag ut oss. Måns blev lite rädd. Sen skule Måns vattna blommor. Han vattnade alla blommor.

1 jan 1991
i dag var jag så tröt när jag steg upp. vi åt frokust. nu ska jag såva.

2 jan 1991
i dag har Svea namnsdag det är nästan som Bea.

12 jan 1991
i dag har vi haft jul grans plundring. Vi åt godis så det sprakade om det.

14 jan 1991
i dag har jag börgat i skrivstils boken.

15 jan 1991
i dag har Bea blivigt sjuk.

19 jan 1991
i dag är det lördag. Då får vi ätta godis. godnat. PS. vi har set en snö gåss. DS

20 jan 1991
i dag är Kaj sjuk. Bea och jag skulle leka Cirkus men Bea blev arg så vi lekte ente det. Godnat

21 jan 1991
i dag har vi varigt hema ensama. Vi var duktiga. nu kl: 10 i 9 ser jag en båt såm lyser.

22 jan 1991
i dag sjöng vi i vår klass för både Johanna N och Sofia. Mamma och jag har slått in ett paket till Sofia. Vi hade inget tejp så vi fick anvenda klister. Nu ser jag en bått till.

25 jan 1991
idag så fick vi päpparkakkor såm Berit hade sparat sen i julas.

26 jan 1991
i dag spelade inte vi något spel

27 jan 1991
i dag ramlade jag i sjön. Det var kalt. Jag frös jätte myket. Elin kom och hälsade på med.

28 jan 1991
i dag drog pappa ut en tand på mej. Det blöde jättemyket.

29 jan 1991
i dag fryser jag. jag fick 5kr för tanden.

31 jan 1991
i dag är det 7 dagar till min födelse-dag. Vi har spelat fiol idag.


Dagboken: 10 dec 1991

I dag ska Lisa (min docka) vara upe hela naten för hon såv hela dagen igår. Nu ska jag såva.(
Kristin har börjat med en kul grej i sin blogg, nämligen att plocka fram gamla dagböcker och kolla vad som står i dem. Det har jag också gjort och det är riktigt kul. Oftast skriver jag bara typ "idag har vi haft gympa", men ibland hittar jag guldkorn. Nu börjar jag.)

CykelIdag ryckte jag tag i mig och drog ut mig på en lång lång cykeltur. Det blev lite fel, provade lite nya vägar, testade vad jag trodde skulle bli kort men som blev långt. Jag gav mig iväg klockan ett, cyklade mot Oxie via Rosengård (jo det går faktiskt om man tar av till Jägersro). Från Oxie cyklade jag sedan långrundan allan och kom till sist till Arrie (där vi vill bo). Från Arrie borde jag cyklat mot vad-det-nu-blir-Käglinge-kanske, men gjorde inte det utan cyklade istället ut på en lång väg som aldrig ville ta slut. Det blåste motvind och jag ångrade mitt företagande djupt. Efter många kilometrar på låg växel såg jag ljuset i fjärran: Höbalarna! (Det finns ett gäng höbalar en bit från Malmö som jag och Erik återkommer till då och då. Förra gången var även Jon med). Vid Höbalarna tog jag äppelpaus, godaste äpplet jag någonsin ätit (förlåt Bea, jag vet att halva var ditt men det var den enda färdkosten jag hade). Sen cyklade jag vidare, svängde inom Djursjukhuset och köpte lite nya kattleksaker (som katterna brydde sig sådäär mycket om..) och när jag äntligen kom hem igen var klockan halv fem. Jag däckade, kunde inte hålla ögonen öppna. Det är sådant arbetslösheten gör med en. Förr kunde jag cykla och cykla for ever and ever. Men det var en lång runda, det var det. Fyra mil ungefär säger uträknaren på kartan.

Saker jag kunde konstatera under turen:
  • Det har blivit höst
  • Ekobyn i Oxie är trevlig
  • Det blåste idag
  • Jag borde ha druckit kaffe innan jag gav mig iväg
  • Min cykel är underbar
  • Hösten är fin

en helt vanlig måndag

Nä, det händer inte så mycket i mitt liv. Och tyvärr, min arbetslöshet börjar inte gå mig på nerverna. Jag börjar inte få någon jobbpanik. Jag tvärt om trivs allt bättre med att sova så länge jag vill, sitta vid datorn så länge jag vill, hitta på vad jag vill, läsa böcker så länge jag vill, kolla på tv när jag äter frukost, cykla en liten runda mitt på dagen, ge mig ut och springa bara för att jag måste röra på mig iallafall lite. Huga, hur ska detta gå. Tänk om jag skulle bli en hemmafru som lever livet när Erik drar in stålars. Sweet life!

Jag och Bea uppträdde på Malmöfestivalen ikväll, och det mest spännande var nog minimunkarna vi köpte efteråt. Har till och med blivit för slö för att bli nervös. Suck.

Imorgon ska jag..... nog.... kanske.... cykla lite eller nåt. På kvällen är det folkmusik på Gustav och söstra stor ska spela på samma scen som vi sjöng på idag, till dansutlärning. Det blir dagens tips. Om någon vill träffa mig är det där jag är.

SkugglekarDet var den starka kvällssolen för första gången på länge och BillyBill blev galen i alla skuggor och solkatter. Speciellt i taket. Satt o jama på köksbordet så länge att Erik till slut fick lyfta upp henne för undersökning. MurreMurr blev å sin sida helt tokig i Pelles skor och har suttit med ena foten i ungefär hela kvällen. Ibland försöker han krypa in i skon, ibland gömmer han mitt festivalband från Way out west däri (som för övrigt är hans absoluta favoritleksak). Sicken tur att de kom hem igen, familjen Loman. När jag steg upp i morse hade någon i hushållet nämligen försökt bryta sig in i påsen med mat, vilken numer är fylld av små små bithål. Hetsätaren Murre hade nog blivit uttråkad i natt. På tal om uttråkad har jag suttit i tv-soffan hela dagen och varvat läsning med OS. Kan starkt rekommendera "Vi måste prata om Kevin", mycket bra bok. Kan dock inte rekommendera soffsittning en hel dag, nu vill jag springa, hoppa och dansa, alltihopa på en gång. (Vilken sång?)

Imorgon uppträder sweet me och söstra mi på Malmöfestivalen. Klockan sju på Gustav. Kom och se!

DrickaMurreMurr och BillySand tycker bäst om att dricka vatten ur kopp, likt civiliserade varelser. Stora skålar med friskt porlande vatten ratas likt spetälsk. Helst ska de dricka båda två på samma gång också, men det är ju inte så lätt. Murre får vänta på sin tur, för ännu är Billy störst och sätter reglerna. Det var dagens kattuppdatering, hejdå.

Slut på sommarIdag åkte jag den 46:e resan av 50 på mitt sommarkort. Sista dagen är imorgon och jag kommer alltså nääästan ha åkt upp hela kortet. Rätt bra jobbat av mig själv alltså. Jag och Bea åkte till Falsterbo idag och spelade kort med kusinerna. Det såg ut att regna över Malmö, kinda. Jag är ensam hemma tills på söndag, Erik firar farmor Ingers 80-årsdag uppe i Oskarshamn. För att mysa till det lite extra (så som mamma gjorde när pappa reste i typ Afrika och vi fick tårta i dubbelsängen, eller som pappa gjorde när mamma reste i typ Afrika och vi fick äta ljusa köpebullar till frukost varje dag) har jag köpt ny flashig innekattmat till småttingarna. Jag tror de tyckte om den, åtminstone sa de inget annat. Imorgon börjar Malmöfestivalen, men jag känner mest för att bara läsa och läsa böcker.

Fick förresten ett brev på posten idag. Det var ett tomt kuvert sånär som på ett litet kvitto (tunn papperskvalité, ganska litet) där det stod att jag skulle till tandläkaren i Bromölla den 11 september. Kunde de inte bara ringt? Eller om de tvunget ska skicka ett brev, skicka meddelandet på ett papper som iallafall ser ut som ett brev. Kuvertet måste ha vägt minst 20 gånger mer än själva brevet. Menmen, jag blev åtminstone kallad. Så då är det väl dags att börja använda tandtråd igen nurå. :)

Det åskar

Och underbart är det. Jag älskar åska. Jag älskar den där spänningshuvudvärken man får och jag älskar färgen på himlen innan det börjar. Jag och Bea har åkt på skånetur idag. Första stoppet var Tomelilla där vi gick på Hasse & Tage-museumet som var pyttelitet men som gjorde oss sugna på att se om filmer som Ägget är löst och Den enfaldiga mördaren. Efter besöket gick vi till ett kondis (fulkondis) och åt kakor och jag drack kaffe. Biblioteket besöktes även (döfint) och så tog jag ett kontoutdrag och såg att jag hade fått 7500 i a-kassa. Man tackar, man tackar. Egentligen tycker jag att det känns jättekonstigt att bara få pengar sådär utan att ha arbetat nånting. Å andra sidan har jag betalat 350 varenda månad i ca 5 år nu till dem så lite kan jag gott få tillbaka. Jorsåatt. Sen åkte vi iallafall vidare till Simrishamn där vi åt finpizza och drack finöl, varefter vi gick till en allmän trädgård och fotograferade blommor som om vi vore 76 och 78 år istället för 26 och 28. Två trisslotter köptes även, för att spä på det hela en smula. Nit.

På tåget hem hoppade tolv killar i kanske 16-årsåldern på i Tomelilla. De hade varit på Tosselilla och satt och sjöng allsång hela vägen hem. Låtarna var i stil med "tjohaderittan lej och haderajanrajan". Jag och Bea höll på att fnissa ihjäl oss, vilket nog också hade en del att göra med att vi precis läst i Metro att man numera får heta både Filur och Kaninen. I förnamn.

"Riiiing"
-Ja hallå?
-Hej det är Filur, är Kaninen hemma?

Sjukt är det: Sjukt!

Två bilder, den ena är en bild på blommorna och Bea, den andra är på Eriks vanligaste ställning vid sin dator. Vad säger ni om den, arbetsterapeuter och sjukgymnaster?!


Way out west


Såhär var det:

Jag, Martina och Juhlia möttes upp utanför Martinas lägenhet klockan 8.00, morgonen 080808 varefter vi stegade bort till Als Ford från -88 utan servo som skulle ta oss till Göteborg. Sicket jubileum! Det gick fort, motorvägen bjöd upp till fartdans och jag var inte sen med att hänga på. Vänsterfilen fick smaka på tjugoårig Ford, så att säga. Efter en stund (någonstans mellan Helsingborg och Halmstad) svängde vi av för att dricka kaffe. Jag hamnade i kö bakom ett gäng panchisar som dividerade om kaffe och bullar i eviga tider innan det var dags att betala. Väl ute sögs getingarna till oss som om vi vore tre sockerbitar och ganska snabbt gav vi oss av igen. Runt tolvtiden var vi framme i Mölndal och hittade snabbt till hotell Ibis vid Åby travbana där vi skulle bo. Jag och Martina gick och checkade in oss först varefter vi gick och hämtade Juhlia som inte var bokad men som tänkte fulbo i vårt rum. Hon ångrade sig senare dock och betalade för sin säng, som för övrigt var en nedfällbar liten säng ovanför våra huvuden. Så chillade vi lite innan vi gav oss av mot Göteborg. På parkeringen surrade bilen och vi insåg att jag glömt stänga av bilens lysen. För första gången av typ fem.

Hotellet låg i värsta industriområdet och det tog en halvtimme med buss att komma in till stan. Framme gick vi och hämtade våra biljetter och sånt shit innan vi tog oss till festivalområdet. Jag stack direkt till Iron & Wine och hann se slutet på den konserten, mycket bra. Skådade mängder av musikjournalister så jag antar att det var hett att se dem. haha. Sen drack vi lite öl och hörde på band från ölområdet fram till Sonics spelning, som var väldigt ...söt? Ett gäng män i 60-årsåldern som stod och rockade som om det vore 1973 igen, och det var väl rätt kul. Sen såg vi Grinderman och sen stod vi kvar längst framme i väntan på Broder Daniel. Konserten var fin på alla vis, enda regnet som föll föll under denna konsert och vi enades om att det nog var himeln som grät lite över Anders.

När konserten var slut stängde området och likt packade sillar i burk kröp hela festivalpubliken sakta mot utgången. Det hade inte skadat att ha en till ingång på andra hållet, tycker jag. Nå, klockan var efter tolv och vi hade inte ätit på många timmar så vi bestämde oss för att hitta mat. Vi följde cykelskyltarna mot centrum och gick och gick och gick. Efter ett tag tog jag upp stadskartan för att se var vi var och då kom en kille fram för att hjälpa oss hitta vägen. -Vart ska ni?, undrade han. -Till McDonalds tack, sa vi. -Ok, gå ner dit och dit och dit så hittar ni det. Det gjorde vi inte. Hittade det alltså. Så vi frågade några tjejer istället som försökte visa vägen till ett BK. Det började regna. Vi gick och gick och gick. Till slut insåg vi att vi hade missat bussen till Mölndal, köerna var milslånga på BK och vi ville bara skita i alltihopa. Så vi tog spårvagnen till en plats där vi kunde byta till spårvagnen mot Mölndal och vad fanns där om inte ett McDonalds! Köpte lite mat och hoppade sen på den rätta spårvagnen. Klockan var väl halv tre. Efter två stationer hör vi ett pys och ett "Helvete!". Vi hade spårat fel och vagnen dog. Just vår tur. En hjälpbil med blåljus fick komma till undsättning och efter kanske 20 min kunde vi åka vidare. Sen gick allt bra ända till Mölndal.

På hotellet hade jag tidigare under dagen frågat passoppan hur vi skulle ta oss tillbaka från Mölndals centrum. Hon sa "upp för en backe och så rakt över parkeringen vid travbanan". Mitt i natten i fredags stod vi rådvilla och undrade: vilken jäla backe? Vi började gå. Och gick och gick och gick. Till på köpet hade Martina drabbats av värmlandssjukan tidigare under dagen och pratade bara värmländska. Jag har nog aldrig fnissat konstant så länge som jag gjorde denna natt. Vi frågade ett otal personer om vägen under kvällens gång och inte en enda visade rätt väg. När vi stod inne i ett radhusområde klockan halv fyra på natten mot lördagen visste vi inte om vi skulle skratta eller gråta. Som tur var skrattade vi och till slut kom vi faktiskt hem. Klockan fyra. Då hade vi gått typ hela natten. Behöver jag tillägga att jag sov som en liten stock sen? När resten drar på klubb i Göteborg vandrar Erika, Martina och Juhlia Ponnygatan fram i Mölndal.

Dag två var jag mest inställd på Neil Young som spelade sist, men kunde innan dess njuta av en fenomenal Silverbullitkonsert. De är fantastiska live. Håkan såg vi på håll samtidigt som vi sippade öl. Neil var också fullständigt fantastisk, precis som jag visste att han skulle vara. På sista låten slet han sönder strängarna på sin gitarr och allt var väldigt rock'n'roll, haha. Efteråt tog vi oss väl hem relativt smidigt och sen var det slut.

Igår åkte vi hem igen. Det regnade konstant och bilen ville inte riktigt vara med. Dog vid alla rödljus och alla rondeller. Ändå blev det mestadels vänsterfilen även denna gång. För er som inte vet: jag äääälskar att köra bil och jag älskar att köra bil snabbt.

För er som vill se bilder från spektaklet finns det sådana på febban-fejjan.

Idag har jag fått ett brev från Akassan där det står att jag ska få Akassa i 300,00 dagar. Well thank you!Hilfe!


Lille Murrepurre har slagit sig! Han skulle hoppa från köksbordet till diskbänken (där de inte får vara) men klarade inte hoppet utan stöp rakt ner i golvet. Sen var han paj i sin lilla arm. Haltade och hade sig, och vi blev helt ledsna och förfärade. Huga så hemskt med sådana små när de slår sig. Det första han gjorde var att linka tre steg fram till maten och vattnet och liksom chock-äta lite. Sen linkade han vidare och lade sig under ett bord. Vi tappade matlusten trots att vi precis skulle äta, men efter en liten stund märkte vi att han var ganska leksugen och att han linkade lättare och lättare. Nu skojar och stojar de igen. Phew!

Jag och Bea åkte hem till Edenryd i förrgår och hälsade på föräldrarna. Idag kom vi tillbaka till Malmö och imorgon ska jag, Martina och Juhlia åka till Göteborg för gå på Way out west. Det åskar ute just nu så nummer ett i min packning är en regnkappa.

Andra nyheter är att jag och Erik (mest Erik, i princip bara han) har lagat vår kära bil igen! Den går som en klocka, och nu ska den säljas. Tråkigt men nödvändigt. Vi lever på ingenting just för tillfället. Lusten har vi haft ett bra tag, nu kommer nöden. Hörs på söndag igen, nu är det rockfestival det är techno och jazz, det går att bli så kär utan backstagepass!

CatfightSåhär ser det ut om dagarna, mellan sovstunderna. Annars har det blivit höst idag. Det stormar ute. Jag har druckit en liter te och sprungit i parken. Det är segt nu att inte ha ett jobb att gå till om dagarna, det är tur att katterna behöver ha en passoppa. De har en tendens att klättra och hoppa och välta ut. Dagens favorit är helt klart vattenkranen, så fort man spolar lite kommer båda två och ska se på, gärna dricka lite med. Vi tvättar. Nu ska vi hämta upp sista omgången och klockan är halv tolv. Men jag gillar det, hösten alltså. Dels för att jag är övertygad om att det kommer mer sommar och dels för att det är trevligt med regn och rusk såhär i början. Innan man fattar att det kommer att vara så i typ åtta månader i rad. Nu går små mjuka tassar på mina ben, dags att kela. Djur is the shit.

Kattungarna!

De är så små! När Billy-S och Murre kom var de till en början lite blyga och ville mest ligga kvar i buren. Murre var först med att inspektera köket och gick ganska snabbt och la sig i korgen vi har köpt till dem. När Billy kom igång dröjde det ca 5 min innan hon ville hoppa över barriären ut till resten av lägenheten, och nu fnattar de och hattar runt å det grövsta. Jagar varandra och klöser klösbräda och springer och hoppar och undersöker. De är underbara! (och ganska svåra att få på bild..)

Mest spännande idag: gröna gardinerna i vardagsrummet, lätt.

färg


I väntan på kattungarna kan man alltid minnas hur bra Otto passar in i vårt sovrum. Både han och hans lilla bädd förresten. Idag är det regn ute och inne i lägenheten luktar allting fuktigt och hav-äckligt. Alla fönster har stått öppna och de blöta handdukarna från gårdagens bad är fortfarande inte torra. Som tur var dammade vi och dammsög igår så det är iallafall en ganska ren fuktighet. Jag drömde inatt att jag åt och åt och åt en massa äckliga nötter med någon äcklig krydda på. När jag vaknade mådde jag helt illa. Jag vill aldrig mer äta kryddade nötter. Nåväl, jag återkommer nog senare när Murre och Billy-Sand har anlänt, stay tuned!

hits