The trut is ute (alla som gick 9b på tunnby fattar)

Ja ok, jag ska försöka fota eländet imorgon. Såvida den inte blåst ner och mördat någon i stormen inatt. Jag fick faktiskt truten på bild men den stack när jag kom för nära. Den såg ut såhär:

image512

..Ehh he, ja jag ska ta ner julstjärnan..

Gott (?) nytt år

Det var det där med dålig karaktär ja. Nyårsafton ringde och ville ha tillbaka efterrätten - som i morse blev utsatt för en trut-chock. Där stod efterrätten utanför fönstret i grodan ro och soppade till sig å det grövsta när en stor jäkla TRUT kom och trodde det var dags för lördagsgodis. Nä vet nån vad. Nu går skam på torra land. Det har ju bara gått en månad, kan de inte visa lite respekt!

image511
En gång en god efterrätt. Idag, ja jag tänker inte ens fota eländet.

sömnen

Jamen jag visste det! Det var inte mitt fel igår när jag kom en timme fösent till seminariet, jag har inte dålig karaktär. Det är bara mina gener. Blame it on my parents! :)

"Människor som ständigt tjatar om att det bara handlar om att ta sig själv i kragen och svänga på dygnet har helt enkelt fel."

operation februari

Hu, jag kan inte skriva! Alla ord ser extremt felstavade ut och jag snubblar på tangenterna. Ber om ursäkt om det finns stavfel i denna text, alltså. Måste bero på hunger efter spinningpasset, det bästa ever med sweet musik som Bruce, bob hund o andra musikälskarklassiker. Det var jag och en äldre man som diggade mest, han gick fram efteråt och skulle - såklart - snacka Bruce med tjejen o undra lite överlägset om hon hade sett honom -80 (eller om det var -81?). Nä, jag var inte född då, sa hon. Nä just det, sa han. Sådana män vill jag strypa. Eller iallafall säga åt på skarpen.

Nåväl, jag och Erik har idag påbörjat operation februari som innebär att vi rensar ut all skit vi inte vill ha. ALL skit betyder det. Idag gick det inte så bra, vi mest möblerade om och städade i sovrummet. Där det nu ser ut exakt likadant som när jag flyttade in här. Ingenting försvinner allt kommer tillbaka, eller hur det var. (ja, jag vet att det egentligen är ingenting försvinner allt finns kvar men det passade inte in här.)

Innan på dagen hade jag och Kristin fått tillbaka den senaste hemtentan med gaaanska ljummen kritik om man säger så. Den var godkänd men kommentarerna var så kall-ironiska att vi båda brast ut i skratt när vi läste dem. Det hade varit helt ok, jag eftersträvar ingenting annat än G (och man kan inte heller få något högre), om det nu inte vore så att vi har samma lärare som handledare till magisteruppsatsen.. Känns ju som att han har en viss inställning till oss redan, om man säger så.

Vi hade handledning senare på dagen, med honom, och fick en del litteraturtips som vi sen försökte hitta på UB och för den delen på alla andra bibliotek också. Fanns inte. Så jag tänkte att jag kunde beställa den ena av dem från bokhandeln eftersom vi verkligen behöver den. Det var ju synd bara att den inte fanns att köpa i typ hela världen. Ringde till och med till akademibokhandeln! Tjejen där sa att danska böcker är extremt svårt att få tag på eftersom Sverige sätter lägre priser på böckerna än i Danmark. Då straffar Danmark oss med att vägra skicka boken, och när de efter flera månader äntligen skickar över den tar de ett sånt extremt överpris att det är billigare att åka taxi över bron och köpa den. Kul för de danska forskarna att aldrig få ut sina alster ur landet! Hittade iallafall boken till sist på en begagnatsida. De är ju helt underbara. Billig var den också. Dagens tips är alltså att alltid kolla om man hittar boken begagnad innan man beställer den från ett företag.

Sorry, ska försöka att inte skriva så mycket om skolan..
Snart fyller jag år och då önskar jag mig:

 • spinningskor
 • 5-årskalender
 • snygg väggalmanacka
 • biocheckar
 • garn (bra och fint garn i naturfärger)
 • Bonniers stickbok
 • Andra stickböcker
 • Tyg (fina, gärna basic typ mjukt svart som man kan sy klänningar av)
 • Biljett till Nick Cave
 • snygg golvlampa i äldre stil
 • snygg/-a fåtöljer
 • Böcker/musik/film
 • ...pengar att ladda busskort med.. suck..
 • presentkort på kläder (gärna åhlens, nu när jag har skaffat mig åhlenskort som man bör när man är vuxen)
 • tjejgrejer som smink, smycken, hårgrejer o parfymer. tihi. eh.
Sen önskar jag mig detta också. Det var faktiskt sol några dagar, speciellt denna dagen var det extra varmt. Det var underbart. 11 juni 2007 i mitt hjärta.

image510

Storm!

Äntligen kom stormen. Och jag jobbade hela dagen i Lund. Förra gången jag jobbade där blev det strömavbrott i hela Lund pga isregn, och jag fick sluta tidigare eftersom det var värdelöst att jobba i kolmörker. Denna gången blev det som sagt storm, men inte så illa att jag fick sluta. Och tur var väl det för det var riktigt kul att jobba. Speciellt när mannen som spelade "vem vill bli miljonär" ringde biblioteket (som då var hans vän) och jag fick svara på frågan om vad ett speciellt vikingaskepp hette. Bästa frågan nånsin.

På väg hem vid halv fyra blåste det inte så värst mycket, men det stod på Smhi:s hemsida att det skulle bli som värst vid fem så jag och Erik klädde oss som för krig och gav oss iväg på motorcykeln. Fem minuter innan vi åkte ösregnade det som aldrig förr, när vi åkte var det blå himmel. Då förstod vi att det nog blåste en del. Nere i västra hamnen var det skoj men det höll på att bli mörkt så jag hann inte få så roliga bilder som förra året.. Så efter en stund gav vi upp och körde till det billiga sushi-take-away-stället på Värnhem och handlade kvällsmat. Sen kollade vi på film (Harry Potter blandat med High fidelity - världens bästa blandning), tvagade oss och gick och la oss alldeles för sent, vilket resulterade i att vi sov till halv två idag och missade kanonvädret.

Vi tänkte iallafall ta en tur de sista soltimmarna, kanske till Lomma, kanske bara ut på vischan, bara för att lapa sol. Drog ut motorcykeln och kickade. Och kickade. Och kickade. Och sprang. Och kickade. Gick inte.

Erik gav upp, jag tog min egen Ebba och Didrik (cykelns namn) och cyklade till Husie mosse där jag träffade en svan och nästan gick ner mig helt i lera. Samt lekte med blixtbild i motljus. Bilder nedan. Nu är det en prisbelönad dokumentär om Irak på kunskapskanalen och om jag inte går och tittar på den tycker Erik och Jon att jag är en dålig människa. Så adjö.

12040-504
Syns inte så bra, men blåste gjorde det!

12040-505
Vissa säger att han en gång i tiden spelade tvärflöjt. Andra att han en gång i tiden ville bli fotograf. Allt vi vet är att han kallas för The Stig.

12040-506
Dramatisk kväll i Malmös västra hamn

12040-509
Lugnet efter stormen, Husie mosse (tror jag iallafall, eller är Husie mosse bara en myt?)

12040-507
Vass-experiment. Här utan blixt.

12040-508
Här med blixt. Omslag till en skiva av Kent?

Heeej, jag heter Evert

image503
(och jag har en groda i fickan)

Idag har en heltokig sjövild hundbuse varit här och vänt uppochner på hela tillvaron. Evert är en tonårsvalp, liten men galen. Och väldigt väldigt söt. Speciellt när han sover. När han är vaken tycker han mest om att springa runt runt och fram och tillbaka. Hela hela tiden. Han vill äta på allt, speciellt fårskinn och gröna gardiner, men när han inte får går det lika bra med hallmatta från Ikea eller blomblad. Evert tycker dock allra bäst om att sno grejer från människor som han kan springa iväg med och bli jagad. Det tycker inte människorna om. Men när Evert blir trött kommer han och vill sova nära nära, gärna under en filt. Det gillas av människorna. Då blir Evert den sötaste sötvalpen (för Otto är ju sötaste söthunden). Imorgon kommer Evert hit igen och då ska vi bygga en bättre leksak, en med mat i. Och sen får vi väl se om vi kan passa honom fler gånger när vi ska försöka skriva uppsats.. :)
 

Verkstad - Hem, fördel verkstad

När man har verkstad i köket luktar det som in i helvete. Lukten kommer dels från avgaser, när motorcykeln kommer hem för dagen, och dels från vinkelslipen som slipar i avgasröret tills det börjar brinna och stinka gammalt as. Då gäller det att vädra. Men vädrar man för fullt när det är klar kväll i januari och typ nollgradigt ute blir det k a l l t. Då åker stora rocken fram. (obs, vill poängtera att jag var sur och gnällde över att det var kallt. Erik klädde på mig. Inte jag själv. Detta är vad han valde)

image502
Ägget

Hu, jag åt precis ett ägg som jag i sista tuggan insåg blev för gammalt för några dagar sedan. Jag har tappat tidsperspektivet totalt, tror att det är högst den femte januari. Nu har jag en unken eftersmak i munnen.

Sov som vanligt till tolv idag. Så hårt att jag aldrig ville vakna, om jag inte skulle till Kristin klockan ett hade jag antagligen sovit till fyra. Jag undrar ibland om jag sover så nära koma man kan komma. Jag vaknar och är helt förstörd varje dag, trots att jag sover väldigt mycket längre är de flesta andra människor på denna jord. Kanske är det därför.

Så, cyklade till Kristin och gjorde lite skolarbete trots att terminen startar först imorgon. Kändes oerhört bra, och för att spä på känlsan ytterligare cyklade jag direkt bort till blodcentralen när vi var klara. Droppade in och skulle ge blod, men hade, såklart, för lågt blodvärde (det hade jag sist också men då tog de blod ändå. Det var nog för att det var en ung nybörjare som tog det då, kollade det liksom efter att han redan hade börjat tappa blod.) så det var bara att cykla hem igen. Med järntabletter i väskan.

Så, styrde kosan mot Ica på Södra förstadsgatan där jag handlar sällan eller aldrig annars. Fick en ingivelse om att jag skulle dit istället för vanliga Ica, och boy sicken bra ingivelse! Nästan hela affären är ju ekologisk! De har gjort en storsatsning på eko och rättvisemärkta grejer, var ju nästan som ett litet Astrid och aporna. Bara en sån sak som gott ekologiskt bröd, min favvomat. Och till och med påsarna var ekologiska. Stort plus i kanten!

Nu har jag alltså städat och handlat och pluggat och försökt ge blod. På en dag! Sweet.

image501

Och ja, verkstaden är tillbaka i köket - precis som det var när jag flyttade in. Nu är alltså halva lägenheten verkstad. Hur ska detta sluta?

Vad vare ja sa!

Eller jag menar, vad konstigt att jag nämnde stormen igår. Och så ska det bli storm på lördag!
s p ä n n a n d e.
Jag tänker då cykla ner till västra hamnen igen, det börjar bli lite av en tradition. mummelmummel och Kaj och Bea bara cyklar dit utan mig mummelmummel.

Anyways, var precis på bio och såg Irina Palm. Smått otrovärdig men ändå skön socialrealistisk film med ett happy end från ett grått england. Det är väl mest biograf Spegeln som gör den sevärd egentligen. Åh vad jag älskar den biografen, speciellt nu när de har målat om och gjort fint. Bäst är att man kan köpa kaffe och ta med in på filmen i fina stora koppar. Sämst är att mitt presentkort inte gällde längre.. Kaj, jag önskar mig nya sådana tack.

Nu är det helg och middagar/födelsedagar för hela slanten. Ska försöka hinna fira tre födelsedagar på två dagar. Får väl se hur det går, mest troligt är nog tyvärr att en koreansk vän blir utan mitt fantastiska sällskap. Too bad.

Stickade förresten färdigt en present idag. Räserstickade det sista, fäste trådarna, packade i paket och cyklade i panik till brevlådan, la i det tre minuter i sex. H o p p a s det kommer fram imorgon. Tyvärr hann jag inte fota resultatet som jag har tänkt att jag ska göra med alla mina alster.. Menmen. Nu är det dags att börja på det fina julklappsgarnet från Kari! De ska bli till de finaste vantarna hittills. Och de ska bli till petit moi. Äntligen.

Bara som en hyllning till vädret, en till stormbild:

image500


onsdag

Jag har äntligen kommit igång med stickandet igen efter stickstressen runt jul. Ahh. Nu har jag bara beställningar till typ fyra pers och SEN kan jag göra grejer till mig själv. Fast nä, beställningar visst - kul att se när folk blir glada. Men nu vill jag faktiskt prova att göra en tröja till mig och bara mig. Så det får det bli.

Jobbade fem timmar i Lund idag och gjorde stora framsteg. Jag kunde till exempel tvinga folk att betala böter innan de fick låna nya böcker, samt köra ut två killar som var inne på bibblan efter jag hade stängt. Who! Det här ska nog gå bra tillslut. Att få så pass mycket pondus/auktoritet som dessa uppgifter krävde tog ju bara ett år eller så.

Kanske borde gå en kurs i arghet mot andra människor. Konflikthantering?

Jobbet är iallafall bra på så sätt att jag får oerhört mycket skolarbete gjort, sådant som jag annars hade suttit med typ nu halv elva på kvällen. Tack jobbet.

Imorgon är sista dagen på tredje terminen, sen är det uppsatsdags. Och vi har kommit på ett nytt ämne. NU. Hoppas det går att byta fortfarande för just nu känner jag bara en stor leda och tristess om jag tänker på att göra textanalys om hur web 2.0 uppfattas i biblioteksbranschen.

Som sagt, viktig dag imorgon. Vi börjar kl nio, dvs buss åtta. Dvs jag kommer att försova mig och allt blir pinigt och hemskt. Ghha.

Bonusbild: västra hamnen för nästan exakt ett år sen (14/1-07), storm!

image499

Superdumper i mina drömmar

När jag simmade i eftermiddags var det två personer i min bana som simmade sådär ootroligt långsamt att jag bara ville strypa dem. Jag tror den ena var gravid, men det är banne mig ingen ursäkt. Jag har nämligen läst i min träningstidning (som jag får och får trots att de där två gratismånaderna är slut för längesen. Erika skärp dig, sluta larva (larv larv larv) dig och säg upp prennen!) att gravida kvinnor visst kan träna och att det är väldigt bra att göra det! Så det så. Simma snabbare för sören. Nån mer än jag som tycker mina ämnen går på tomgång? Iallafall, dessa två drog upp farten på mig när jag hela tiden fick simma förbi och om. Och när man simmar förbi tycker jag det är så jobbigt att titta på dem, liksom som att säga med blicken att "jag är minsann snabbare än du", så jag tittar jämt åt andra hållet. Skulle inte gjort det. Det rann vatten som en liten fors (märla) rakt in i mitt öra och in i huvudet. Jag är numera döv och det är hemskt! Allting blir uppochnervänt. Det var visserligen lite skönt när jag skulle sätta in en gryta i grytskåpet, som annars är mitt värsta hatljud över allt annat, men jag liiider. Måtte det rinna ut inatt, för nu har jag tillochmed börjat få ont i örat. När jag var liten hade jag öroninflammation ungefär en gång i veckan - känns det som såhär i efterhand. Jag börjar få den där känslan nu och önskar att jag fick vara liten och hemma från skolan imorgon och ligga i mamma o pappas säng och kolla på lilla huset på prärien på den svartvita tv:n. Bäst var om Kaj också var sjuk så jag fick sällskap. (Ja, jag väljer Kaj eftersom han är yngst och jag därför fick välja säng först, dvs mammas som var närmst tv:n och han fick ha pappas som man fick ont i ryggen i, både pga lång väg till tv och den där hårda stora bruna kudden. Mammas var mjuk och skön.) Dravel dravel.

När jag var på väg hem kom det tre gigantiska lastbilar på vägen. De fraktade ett ännu mer gigantiskt vindkraftverk genom Malmö city. Sånt går jag verkligen igång på och följde ekipaget en lång bit, samtidigt som jag bannade mig själv för att inte ha kameran med mig. Fräsiga bilder hade det blivit. Jag önskar att jag får jobba i en gruva när jag blir stor, och att jag får köra de där superduperdumperlastbilarna som finns där och kör grus som jag har sett på Discovery. Hejdå.

image498
En sån.

lördag, natt

Klockan är snart tolv. Det är lördag, och jag sitter och pluggar. Dricker en mellanöl som jag hittade i kylen, som smakar sådär som öl gjorde när man precis hade börjat tycka om öl. En speciell men mycket god smak. Det är någonting med januari, har varit i flera år nu. Jag har en sån stark känsla av sommarnatt. Ett år släppte Håkan Hellström en ep på vintern, den med de där visorna. På den tiden lyssnade jag mycket på Håkan, och just den skivan kom precis när det var vinter och jag har ett svagt minne av att det var när jag läste a-kursen i Littvet i Lund, precis när jag skulle läsa Brott och straff på fem dagar. Jag läste dag som natt, satt i min djupa fönsterkarm på Södra förstadsgatan 102, fem trappor upp, och drack miljarder koppar med te. Frös som satan och bodde praktiskt taget i en filt - mina fönster var så kassa att om man la en handduk för på kvällen så hade den blåst ca 20 cm till när man vaknade. Iallafall, när jag satt mitt i natten där i fönstret, det var snö ute, så började helt plötsligt en koltrast sjunga. Och det var så konstigt att höra det mitt i vintern så varje januari sedan dess har jag haft den där känslan av sommarnatt. Ikväll har jag det extra mycket, har nämligen fallit djuupt ner i en Winnerbäckkoma. Och det är ju också en påminnelse om kollektivet med Marika och Martina, och sommar för tre år sen. Mycket Winnerbäck blev det. Inatt pluggar jag och tänker på förr.

image497
Idde med Iddejacka, Jensa med parra, kärlekens röda Hov.

onsdag. har aldrig varit tröttare.

Jag simmade 80 längder igår, första simturen sedan kanske november. Jag förståår inte varför jag inte gör det oftare, det är ju verkligen det skönaste som finns. Om jag inte var människa hade jag antagligen varit en köttätande fisk. Kanske en ål. Hehe. Efter simmet handlade jag på julrea, det är nu det är som bäst: inget folk i affärerna och massor av skit för inga pengar, alltså skit för andra. Jag hittade massor. Perfekt.

Idag tog jag bussen tjugo över åtta till skolan för opponering på höstens 45-sidorsarbete. Och det gick verkligen bra! Det är så skönt när man slipper få rest. Har ju visserligen aldrig fått det, men man vet aldrig. Snart kommer den där första gången och det kommer att vara hemskt. Nu är förra terminen näästan över, supersweet. Glad i hågen gick jag ut på stan för att boka klipptid - och ser man på, fick tid en kvart senare. När hon hade klippt formen på mitt hår sa frisörskan: nä, det är för tjockt. Sen tog hon förtunningssaxen och högg ut säkert ett kg hår. Inte konstigt att mitt hår aldrig gör som jag vill. När jag fyller år önskar jag mig en hårförtunningssax tack.

Nyklippt tog jag mig sedan hemåt men stoppades utanför biografen av en tjej som ville att jag skulle vara med på ett test. Vet inte om jag har berättat om det här men jag var med i ett test i Lund i höstas som gick ut på att jag skulle smaka fyra nya läskedrycker. Kolsyrad mjölk. Hujedamig det var äckligt. Så idag var jag litta reserverad, men när tjejen sa att jag skulle få en trisslott för besväret tackade jag och följde med. Det är ju ett under att jag aldrig blivit bortförd av snuskiga gubbar som bjuder på godis :). Testet gick iallafall ut på att jag skulle välja etiketter till en ny coca cola light (helt utan kalorier ..wooho...). Det är tydligen bara coca cola som gör sådana tester, det var de förra gången också. Lite synd att de väljer mig som testperson när frågorna låter ungefär såhär:

- Hur ofta dricker du coca cola? -Aldrig!
- Hur ofta dricker du coca cola light? Ännu aldrigare!
- Jämfört med förra året, dricker du mer eller mindre coca cola? -Eh.. lika sällan.

Och så skulle jag kolla på olika etiketter till den nya kalorifria, så fick jag frågor som:
- Om du såg denna i affären, skulle du köpa den då? -Eh.. nä.

På slutet tog hon fram den flaskan de ska använda till drycken. Jag gav nästan upp ett skri. Fulare flaska hade jag aldrig skådat. Den var ogenomskinlig i silverfärg. Såg ut som gift eller krig eller båda två tillsammans:
- Vad tänker du när du ser denna flaskan? -Gift och krig och båda två tillsammans.
- om du såg denna flaskan i affären, skulle du köpa den då? -Eh, NÄ!
- Skulle du kunna tänka dig att vara med i en liknande undersökning på nätet som du får betalt för? -Eh, JA.

Sen fick jag min lott och gick. Det var en nitlott.

image496
Same same but different.

helg

Detta var en mycket märklig helg i början på januari 2008. Den började med att jag och Erik såg Terminator 2. Det var den första Terminatorfilmen jag någonsin sett men den förklarade ett och annat om varför Erik är som han är (vad gäller motorcyklar och manlighet), helt klart värt! På lördagen körde Erik iväg till Alexander i Skånes Tranås för att hjälpa honom att mura i sitt hus. Jag tog tåget till Lund där jag skulle jobba på stadsbiblioteket. Klockan var halv ett när flera personer kom fram till mig i receptionen och berättade att allt utomhus var istäckt och att det faktiskt inte gick att gå hem. Alla ville åka taxi och en liten flock av människor samlades för hemfärd. Halv tre, när jag stod och ställde upp böcker, blev det alldeles mörkt i lokalen. Och i resten av Lund. Men det brydde sig inte biblioteksbesökarna om utan fortsatte glatt fråga var den och den boken stod. Hallå, vi seeer ingenting! Jag gick hem tidigare från jobbet, slajdade ner till stacioonen och tog tåget hem. Cykeln var alldeles täckt av is. Jag fick gå hem men hade såklart de glattaste (uörk) skorna någonsin och ja, det såg väl mest ut som en hemsk parodi på typ mr Bean eller Papphammar. Väl hemma, kall in i benmärgen, började jag tro att jag var gravid. Av många anledningar. Jag nojade så mycket att jag bara vågade dricka två öl på kvällen (haha, vilken bra mamma jag skulle bli!) och Erik kom aldrig hem. Det var nog lika bra att han stannade förresten, såg idag att 90 olyckor hade skett. Galet. Men nä, jag orkar inte dra den gamla klyschan om hur skåningar alltid panikar så fort det kommer en milimeter snö. Det är liksom inte så kul när man själv försökt GÅ hem utan att lyckas nåt vidare. Aja. Idag kom han iallafall hem igen och jag konstaterade att jag inte alls var gravid. Måste dock erkänna att jag tyckte det var ganska spännande under tiden jag faktiskt trodde att jag var det. Tänk en liten Ola eller Siv till september. Och tänk vidare, Erika, på att du hade varit arbetslös och Erik hade studerat och ni hade fått överleva på soppa gjord av spik.. Hm..

Sammanfattningsvis är jag alltså ganska nöjd med att äntligen ha slutfört projekt hemmagjorda julklappar till familjen!

image495


Just det. Hasta la vista, baby.

Besvikelse

Åh attans bövelens bananer. Årets hittills största besvikelse har precis inträffat. Januari månads roligaste (och då är inte mycket roligt i januari) händelse är inställd. Racet skulle börja imorgon, idag blev det avblåst. Detta pga terrorhot mot flera av etapper i Afrika. Wohoo, Buskajävul, du har verkligen kommit långt i ditt krig.

image494
on the road to Dakar

3 januari

Ute är mörkt och kallt. 4 minusgrader i Malmö betyder ca 14 minus. Julen är slut, nyårsafton har varit. Tror jag har hamnat i nyårsbluesen. Allt är lite trist och lite tråkigt. Eller beror det på skolarbetet som ska vara inne på måndag, det är jobbigt att skriva om någonting som man inte fattar någonting av. Kunde inte somna inatt. Har fortfarande inte diskat nyårsdisken. Vår, kom nu. Wii var inte så roligt som jag hade hoppats på. Äsch, tar med en bild på något kul istället:

image491
Ett får som räcker ut tungan. På julafton.

hits