kategori: hundSe vilken liten och fin som är på besök! Otto skadade sig i ryggen för några veckor sedan och har inte riktigt varit sig själv sedan dess. Han har liksom blivit gammal och vis. Jagar inte upp sig över småsaker. Ligger mest och vilar. Men han är fortfarande den allra finaste kalvhunden som finns.

Jag har jobbat mitt sista pass på stadsbiblioteket i Lund. Det var lugnt och stillsamt där idag, lite för fint väder för folket. Jag fick ropa i allanropet när vi skulle stänga, det var ett bra avslut. Så nu söker jag jobb. Idag har jag sökt jobb som teknikinformatör, annan informatör och så har jag lagt ut mitt cv på ett bemanningsföretag. Får väl se vart det leder.

Erik har bestämt sig för att ta ledigt på måndag eftersom katterna kommer på söndag. Han har suttit och kollat på min blogg ca 10 gånger på jobbet idag bara för att titta på dem, kröp det fram nu på kvällskvisten. Jag tycker han tar i, katterna vill väl ta det lugnt och bo in sig. Tänk så mycket pengar han förlorar på att ta ledigt!

Min arbetslöshetsplan är att jogga en liten runda varje dag, för att aktivera mig. Jag började i måndags och ännu så länge har jag joggat 0 gånger. Planen har alltså redan gått åt skogen. Men jag ska ta nya friska tag, imorgon! Imorgon! Håll tummarna!

kategori: kattVi har alltså köpt lite grejer som vi inrett köket med, till katterna. Det är köket som ska bli kattrum, de ska få sniffa in sig där de första timmarna så de inte går bananas och blir tokiga som små katter kan bli om de blir släppta på ett för stort område i början. Så vi har ställt matskålar, toa och en liten bädd på olika platser i köket och planerar att spendera söndagen där. Det är fint när man går in där nu. I kattbädden ligger en supermjuk filt med tassar på som vi köpte enkom för de små när vi var på Ikea. När vi kom hem och rensade tvätt såg vi att två av våra mjuka fleecefiltar hade dött tvättningsdöden, dvs blivit hårda och krympt. De dog när någon i vårt hem tvättade dem i 95 grader för att de, citat: skulle bli rena. Det var alltså inte jag. De fick också bli kattfiltar. Och så har de fått varsin liten leksak som står vid bäddens ingång och väntar. Det är en randig mus och en typ fågelunge eller nåt. Det är Erik som har valt båda två. Han är en sån som blir förälskad i allt som är litet, mjukt och har ledsna ögon, typ. Då börjar han nästan gråta och så slutar det med att de följer med hem. Utom de två har vi handlat ett storpack sugrör som jag har hört att katter gillar, samt en lektunnel i prassligt tyg. I närbild ser de två små ut såhär:summertimeDenna dag har mest spenderats vid havet, eller kanske ännu mer på väg till och från havet. Först cyklade jag och Bea till Bunkeflo strand och badade vid en väldigt charmant brygga där det till och med fanns en liten rutschkana. Sen cyklade vi hem, pausade för en mjukglass i Limhamn bara. På kvällen tog vi samt Martina, Juhlia och Hasse en långpromenad till Bo01 och badade kvällsdopp. Erik körde moped. Summa summarum = sommaren är sweet i vår kära stad. Men nu luktar jag rutten tång och gammal tarmsaft och tänker därför gå och duscha, för andra gången idag. Imorgon bjuder dagen nog på ungefär samma aktiviteter som idag skulle jag tro. Tjo.

Lata dagarHär ser man storlek och färg lite bättre, på Billy-Sand alltså. Hon ville inte stanna i Eriks händer, därav den lite kassa bilden. Idag har vi varit på Ikea och handlat en korg, en filt, två matskålar och en lekgrej till katterna. Nu saknas bara en kattlåda, kattnät för fönsterna, kattsand, kattmat och två små katter. Annars har det varit brutalvarmt hela dagen så resten av eftermiddagen spenderades på trean på Bo01. Gött som fasiken men efter ett trix då jag slog tio kullerbyttor på raken under vattnet blev jag yr, svag och illamående och var tvungen att gå upp. När jag sedan böjde mig fram rann det vatten ur näsan som om den vore en liten kran.

Veckan som kommer är jag "ledig" alla dagar utom torsdag. Då ska jag jobba mina sista tre timmar på stadsbibblan i Lund. Ever. Sen vetefanken när jag ska jobba igen. På torsdag kommer också Otto och vi ska passa honom tills på lördag och på söndag kommer katterna! Och så ska det vara brutalsommar hela veckan så jag vägrar se mig som arbetslös utan tänker njuta av var sekund av ledighet nere vid plajan. Så det så! Nu ska jag ta en svalkande dusch. Ajöss.

Nu är det dags att skaffa katt igen..


Vi ska alltså skaffa två små kisar. Efter alla katter vi har passat den senaste tiden har vi blivit så sugna på att ha egna små. Och så var det dags att något nytt hände. Kari ska ju få barn, Bea fick en lägenhet, Kaj fick en resa till Costa Rica (eller, fick och fick, men ändå) och då fick vi två små katter. Så låt mig presentera: den grå heter Murre och är en pojke och den ljusa är en flicka som heter Billy-Sand!


Detta är Murre, han hittades i en soptunna i ett soprum i Rosengård. Någon hade slängt honom med resten av soporna. Turligt nog hittades han, han var pyttepytteliten när han räddades och äter fortfarande ur nappflaska. Och så är han söt som socker.


Detta är Billy-Sand. Hon hittades också i Rosengård, i en buske. Ett gäng ungdomar i tolv-trettonårsåldern hade hittat mamman och syskonen och helt kallt slagit ihjäl dem allihopa. Lilla Billy-Sand lyckades kravla iväg och gömma sig i en buske och där hittades hon senare av en kattvän och kunde tas om hand. Små små med hemska öden. Nu mår de iallafall bra och Billy-Sand är också söt som socker. De satt dock inte stilla speciellt länge så det var i princip omöjligt att ta bra bilder. De flesta såg ut ungefär såhär:


Haha. Döskön bild. Iallafall, de kommer till oss på söndag om en vecka och då ska lilla Murre förhoppningsvis ha slutat med nappflaska. Han var visserligen så oändligt söt när han sög ur den och liksom höll den själv med sina små tassar, men jag tror ändå det är bäst om han inte blir helt beroende av den. Nån gång får de faktiskt bli stora. :) Nu är det vi som åker och handlar kattgrejs. Men inte idag för idag blir det bara bad och sol för resten av slanten.

En helt vanlig onsdag, när sommaren kom igen


12.30: Godaste frukosten i finaste skålen (och som vanligt går det att klicka på bilderna för att göra dem större, om nu någon har missat det)


15.10: Sekunderna efter att jag bevittnat ett gripande av två personer med pistol på centralen, spår 5. Männen fick ligga på marken, minst tio poliser strömmade till från ingenstans. Efteråt kom jag på att jag hade kamera med mig och insåg att jag just missat en chans att bli månadens läsarbild i sydsvenskan och vinna 5000 pix. Attans.


20.40: Kvällsmatspizza i romantiskt sken på romantisk plats tillsammans med ca 50 000 oromantiska myggor som stack ihjäl oss.


21.30: De där Limhamnsborna har svårt för att få det riktigt rätt. Mycket underhållande elskåp I say.


Stickor i fötternaPå den sedvanliga tisdagspromenaden var det någonting som stack i mina fötter. Fick stanna några gånger och försöka rensa ut det stickiga och jag förstod snabbt att det var ängen vid Torup som var den skyldiga. Det var världens finaste äng men också världens stickigaste äng, full av humlor, gula blommor och stickiga frön som stacks. Mycket stickigt idag, när jag egentligen vill skriva om någonting mycket roligare men inte riktigt vågar om det nu inte skulle bli av. Jag berättar så fort det är klappat och klart. Haha. Så länge kan ni få kolla på denna bild som jag tog i Bokskogen. Är det där eller är du bara glad att se mig?


framtidsdrömmarTill helgen blir detta förhoppningsvis verklighet. Om det inte nu kanske blir asvarmt sommarväder och vi bara måste vara ute och bada istället. Vilket som blir underbart. Underbart.

söndagsfärd


Varför har jag aldrig sett att skogssniglar har ett HÅL i sin kropp förrän idag? Varför har skogssniglar ett HÅL i sin kropp? Såg denna snigeln i bokskogen idag och höll på att få dåndimpen av dess äckelhet och tog typ tusen bilder. Sen kollade jag på nästa snigel, och nästa och nästa, och alla hade ta mig tusan ett HÅL i sin kropp! Huh?! Jag är i chock just nu. Ett HÅL!?

Åkte längsta rundan med mopeden idag, jag och Erik. Mina sittben dog lite, men det var väldigt trivsamt att komma ut och åka. Jag är nästan säker på att vi såg en blå kärrhök men jag vet inte om det är möjligt. När vi kom hem såg vi färdigt sista avsnitten av SATC för den här gången. Det känns lite tomt nu. Sen körde vi hem till Kari och jag tog en magbild, såhär ser hon ut i vecka 19+1:

Katter


Lillkatten gillar att ligga under saker och leka med trådar, tofsar, garn och annat kattskoj.

drive on driverIstället för att berätta om det 45 minuter långa mötet med arbetsförmedlingen tidigare idag där jag mer eller mindre tvingades att söka jobb även i Norrland väljer jag att fokusera på ännu en mopedtur med bröderna Loman. Denna gången gick färden till Tygelsjö, Klagshamn, Bunkeflo, Brofästet och Limhamn och jag körde! Det var nästan i mig premiär och det var fanken i mig på tiden. För köra moped är ju något av det roligaste som finns. Alla borde prova. Med min fjäderlätta vikt (plats för skratt här) susade jag lätt upp i 70 km/h (den går annars som mest i 65). Ögonlocken fladdrade och flugorna samlades i ögonen. Och livet var för ett ögonblick bara helt säweet.

glasögon

Jag funderar på att skaffa nya glasögon. Idag har jag spanat ut tre par jag vill ha, men jag vet inte vilka som är bäst. Egentligen gillar jag de tjocka runda bäst men så tänker jag att de är för spexiga och att jag ser ut som en sådär maskeradmask med glasögon och krokig näsa i dem. De som är ljusbruna tänker jag kanske är för lika Beas, och de som är svarta där uppe var inte lika klockrena nu som sist.. Jag inser också att jag med har fått Dr Quinns leende. Vilka ska jag välja?


Tennis

Såhär gick det: Vi körde runt i Malmö i säkert en timme innan vi hittade en ledig tennisbana. Den vi hittade var ojämn och skabbig men funkade bra fram tills att jag sköt den ena bollen över staketet in till företaget dit man absolut inte kunde ta sig. Sen gick det lite bra igen fram tills att jag sköt den sista bollen upp på taket på den gula byggnaden som var så hög att vi inte kunde klättra upp och hämta den. Då körde vi lite moped på skateramperna. Det var kul. Sen körde vi hem och åt kinamat. Tjing tjong pling plong. Nu har jag druckit för mycket kaffe hos Martina och skakar, ska diska disken så Erik blir glad när han kommer hem för det har min mamma sagt att jag ska. Bilder:

Sommaren

Det börjar bli en repris av förra året, den här sommaren. Mulet vareviga dag. Jag är inomhus alldeles för mycket. Det som händer i mitt liv just nu är väl mest att jag jobbar typ tre timmar om dagen och åker moped. Det har blivit många mopedturer på sistonne. Innan jag var ihop med Erik cyklade jag jämt jämt jämt. Runt och runt i Malmö med omnejd. Blev så rastlös av att vara hemma. Nu surfar jag istället, på den tiden hade jag knappt någon dator och verkligen inget internet på den. Det var Martina som hade internet och där satt mest M&M och spelade Sims. Goda tider var det.

För att aktivera mig lite tänkte jag iallafall låna Beas tennisracket och spela lite fultennis i eftermiddag. Får se hur det går. Häjdå.

söndag


Så, vi gav oss ut på en tur. Körde ett varv i hamnen, hälsade på det gamla jobbet. De hade asfalterat den fina ängen, synd.

Sen åkte vi till Lomma och åt frukost i fiskaffären. Erik åt börjare (som han kallar dem) och jag en rejmacka.

Fiskboden it was.

Sen åkte vi strandstigen tillbaka.

Vitt vitt vitt har det blivit i köket. Och det vanliga skräpet såklart. Och den vanliga motorcykeln såklart.

Yep. Vitt vitt vitt. Hejdå.

Måla

            

Hur kunde det bli såhär? Jag rensade bort allt från ytan jag skulle måla på, tog ner en hylla och flyttade två bord. Helt plötsligt blev köket fullare än det nånsin varit. Det går inte att ta sig fram! Nu har jag bara en och en halv vägg kvar att måla en och en halv gång. Det är fint när det blir vitt och fresche men fy för farao vad jag avskyr att vi har så jäkla mycket saker överallt! Jag vill ha ett bord, massor av blommor och ett skåp i köket. That's it. Om jag bara kunde komma igång med måleriet idag så hade det kanske kunnat bli klart till i eftermiddag. Suck och stön.

GynnarenDenna lilla gynnaren träffade jag och Kari igår när vi var i Kulturens Östarp. Nån som vet vem det är?

Personlighet

Gjorde ett personlighetstest precis och jag vet inte, har jag satsat fel? Borde jag kanske skola om mig till patolog? Är jag innerst inne en man, eller är det vad de tror i testet? Är jag missogyn om jag ser de utvalda karriärerna som rätt manliga yrken? Gör testet själv här

 

Erikas personlighetstyp:

Tystlåtna och reserverade. Vill förstå hur saker fungerar. Praktiskt lagda med talang för allt som har med mekaniska ting att göra. Risktagare som lever för ögonblicket. Ofta intresserade av extremsporter, både som deltagare och åskådare. Har enkla och okomplicerade mål i livet. Lojala och moraliska, men med flexibel syn på lagar och regler om så krävs för att få något uträttat. Analytiska och objektiva. Mycket skickliga på att finna lösningar på praktiska problem.


Kärriärer som skulle kunna passa Erika:

Poliser, kriminalpoliser, patologer, programmerare, systemvetare, dataspecialister, ingenjörer, snickare, mekaniker, piloter, chaufförer, idrottsmän, entreprenörer, brandmän, ambulanssjukvårdare, byggnadsarbetare, tandhygienister, elektroingenjörer, lantbrukare, militärer, övervakare, stålarbetare, transportarbetare.


utmattadBilderna visar att kära pappa fyllde 60 i lördags vilket firades på Ven, där jag aldrig varit innan. Det var årets varmaste dag och vi badade nästan mer än firade. En mycket trevlig dag. Vi kom hem till Malmö igen vid åtta, jag och Erik, och hann inte mer än byta kläder innan vi hoppade på motorcykeln och körde till Simris (som ligger nån km från Simrishamn) där det firades en examen och två 35-årsdagar. Festen var i full gång när vi kom dit vid tio och den drog vidare under natten med dans, sång, fri sprit men ingen taxi hem. Sista bilden visar mig under promenaden hem till Clary, vi kom hem vid 6 på morgonen. Igår vaknade vi klockan 12, extremt outsövda. Lekte en stund med Theodor (undrar hur det gick med traktorteckningen på utomhusbordet) innan vi hämtade motorcykeln och körde hem igen. Jag höll på att somna där på vägen hem. Hade vi åkt bil hade det ju varit lugnt, nu fick jag sitta och nypa mig själv hela vägen. Så inatt har jag sovit och sovit i hopp om att sova ikapp. Ikväll är jag lika trött igen. Vi köpte förresten färg i eftermiddags. Nu är jag fri från arbete tills på lördag och mitt projekt är att måla om i köket. Jag ska visa före och efterbilder sen. Det blir dock inget målande imorgon, jag och Kari ska nämligen på utflykt i Skåne, så som sig bör på sommarlovet!

sommarlov

                 
Så idag kom alltså sommaren och trots att jag förbannade mig själv varje gång jag vaknade i morse somnade jag hela tiden om och lyckades inte komma upp förrän vid halv elva. Detta trots ännu tidigare sänggående igårkväll. Det är inte bra, inte bra alls. Förra sommaren tvingades jag upp vid fem, jobbade på ST till två och åt gröt och knäckebröd hela sommaren. Jag gick ner fem kg lätt som en plätt. Denna sommaren sover jag ständigt och när jag vaknar dricker jag kaffe med fet mjölk i och sen går dagen ut på att sitta vid datorn samt äta mat. Jag har snarare gått upp fem kg, alltså. Ingen Beach 2008 här inte. Men det gör inte så mycket, jag tycker om mig ändå. Hade väl tyckt om mig lite mer om jag hade varit ute och motionerat varje dag och sådär, men aja. Det där med träning är en konstig grej. Varje gång jag är ute och springer älskar jag det och jag älskar att springa till musik och jag älskar att ha sprungit en lång runda. Det känns bra när jag kommer hem. Men varje gång jag tänker att jag ska ut och springa är det någonting i mig som gäspar och tänker njaeee, ente idag va. Hvordan?

Klockan halv tolv cyklade jag ner till trean på Bo01 (min enda och bästa brygga) och efter en stund kom Kristin och gjorde mig sällskap. Tyvärr var jag tvungen att sticka nästan direkt eftersom jag och Bea hade bestämt träff inne i stan för inhandlande av en styck 60-årspresent till fadern. Det gjorde vi och efteråt köpte jag sushi på kedjan jag kallar sushimcdonalds eftersom den numera finns överallt och säljer fulsushi för en billig penning. Sen cyklade jag tillbaka till trean och åt densamma. Och den var god! Väldigt god faktiskt! Ska ni välja någon av alla dessa nyöppnade så ta den som ligger vid Lilla torg, smarry to da max. Sen var det väldigt varmt och väldigt svettigt och jag badade säkert fyra gånger och läste i Kärlekens historia och till slut somnade jag knall och fall. Mitt på stranden. Det är illa när det händer, speciellt när man redan sovit tio timmar under natten. Så jag vaknade yr och illamående och varm efter ett tag. Klockan var väl halv sex. Då stack jag hem, och kunde inte tänka på varesig sushi eller sol mer utan att vilja småkräkas. Och det var väl min dag. Hur var din?

imorgon

Imorgon kommer sommaren. Jag är ledig tills på måndag och min plan för resten av veckan är att gå på tre fester. Och sola och bada. Mest det senare. Jag har återigen lyckats hamna i en extrem sovperiod som går ut på att jag lägger mig tillsammans med Erik vid tolv på natten, men istället för att stiga upp vid sju som han sover jag vidare till elva, typ. Tolv till elva är alltså elva timmar och att sova elva timmar varje natt är ganska länge. Ganska mycket för mycket kan man tycka, men det är så skönt att sova och det är på allvar min favoritsysselsättning i livet. Igår natt sov Theodor (6 år) inne på vårt rum, han vaknade klockan fem. Som tur var väckte han inte oss utan bara sin ömma moder. Men tänk det! Tänk om jag skulle ha ett barn som vaknar fem varje morgon. Jag hade gått bananas vareviga dag. Men iallafall tänker jag att han kanske vred mig rätt igen, kanske kan jag stiga upp vid iallafall nio och ta tillvara på solen imorgon. Hoppas. Hoppas. Annars var det nog inte så mycket mer.


Bonusbild: Theodor

hits