Annat än akassa

Idag var planen att köra moped till Ven. Det bidde inte så, det regnade och vi vaknade vid tolv så vi ställde in. Det blev en otroligt seg och långsam dag, Erik lagade sin moped ungefär hela dagen och jag varvade mellan att sitta vid nätet och sitta vid tvn och kolla på SATC. Visst, det var väl gött sådär, men när klockan var fem började jag bli något rastlös. När klockan var sju höll jag på att bli tokig men ungefär då var Erik klar och tillsammans med Jon gav vi oss ut på en mopedtur. Det var extremt nice, fint ljus, fina moln och fina bilfria vägar. När vi kom hem var vi dock ganska frusna och hungriga. Erik och Jon köpte pizza men det ville inte jag ha. Jag sitter faktiskt fortfarande och funderar på vad jag ska äta och nu är klockan tolv. Kanske skjuter upp det till imorgon. Det är konstigt, sedan igår eftermiddag har jag liksom inte varit hungrig. Jag åt ingen kvällsmat igår och idag har jag bara ätit frukost. Jag får nog gå och äta någonting nu innan svältningsdöden inträffar. Såhär såg det ut ikväll, fler bilder finns på fejjan.Något är ruttetEtt längre tag har det luktat unket i lägenheten. I nästan en och en halv vecka för att vara mer exakt. Unken lukt uppstår inte av sig själv, det är bara det att vi OMÖJLIGT kan lokalisera den. Vi tror att den kommer från köket men ibland flyttar den sig. Och nä, det är inte mina fötter (som förvisso också stinker men det har mer med mina flashiga mossulor att göra), det är något annat. Erik tror att det är min danska ost som förpestar kylskåpet och tar sig ut i lägenheten, men det är det inte. Det luktar gammal mat och äckel. Jag förstår inte. Vi tog nyss en extracheck och hittade förvisso en supermöglig odiskad perkulator som antagligen stått i minst en månad, jag har iallafall inget minne av att ha gjort kaffe i den. Kanske på min födelsedag men det var ju i februari (hehe, wups!). Jag tror inte den är det enda som luktar dock. Kan ingen komma hit med en spårhund innan vi dör mögeldöden?!

Jag har jobbat idag, slutade klockan ett. Under de tre timmarna jag jobbade hann jag uppleva det värsta åskvädret och regnvädret nånsin och jag tänkte i mitt inre att just det här är den stora anledningen till mitt yrkesval. Mmm. Känslan av att vara på bibliotek i oväder, its the best. När jag slutade åkte jag hem och tittade på tusen avsnitt av SATC och åt ett gammalt choklad jag hittade i min väska. Sen blev det för hemskt och vädret blev för fint så jag och Erik tog mopeden och gled runt i Malmös förorter ett tag. Världens bästa sysselsättning, förorterna har de bästa cykelvägarna. Alla borde testa. Dessutom får man en väldigt bra koll på hur staden faktiskt ser ut. Det finns mer än Möllan och Södra förstadsgatan, tänka sig.

Just det, min paroll i livet är att allting ordnar sig till slut. Och visst gör det det också! Vissa minns nog att jag bröt av den ena av våra två portnycklar (som också är nyckel till tvättstuga och källare) förra våren och aldrig riktigt kom mig för att skaffa en ny. Jag försökte ringa säkert två gånger innan jag gav upp. Erik har på senare tid använt en liten hemmabyggd nyckel gjord av en platt grej som man kan öppna porten med, men det är bara jag som kommer in i tvättstugan tex. Iallafall, idag fick vi ett brev där det stod att vi pga stölder i källaren kommer att få helt nya nycklar, tre st per lägenhet! På söndag! Ergo: väntar man tillräckligt länge löser allt sig av sig själv. Snart får jag säkert jobb också. Snälla snälla.

Stolt

Jag har alltså idag lyckats med konsten att samla ihop ca 15 intyg och ladok-utdrag och papper av diverse slag samt skicka dessa till A-kassan. Jag! Och det tog bara typ två veckor att bli färdig till det. Det är nästan så jag borde fira. Jag har ju ingen aning om allt som behövs finns med men jag tror jag har täckt upp det mesta. När jag hade skickat iväg allting (för 22 kr i porto) cyklade jag med mina systrar till Ikea för att spana in barnsaker till Hen som ska födas i december. Till mig köpte jag en badhandduk från fyndhörnan, en strandgrej som man ska ligga på samt en musmatta. Var det bara jag eller lät inköpslistan lite snuskig? Anyway, när de andra cyklade hem cyklade jag vidare till Netonnet i Arlöv för att köpa en kalender (likadana finns på Akademibokhandeln för 50 pix men på Netonnet kostar de 20): såklart hade de inga detta året. Damn. Jag ger dock inte upp utan tänker ta mig ut dit igen i augusti, lagom till när skolorna börjar igen. Sen cyklade jag runt hela hamnen när jag skulle hem. Många många många tut och ylanden från männen/gubbarna i hamnen senare kom jag hem och skulle laga flaeskepankage till oss. Det gick väl sådär, började med att bränna vårt sista smör i pannan. Men det var det sista så tyvärr får det bli brännepankage istället. Tjo. Well, jag har aldrig påstått att jag är nåvidare bra på att laga mat heller!

Dagens musik: 22 pistepirkko. Oooohlala. Ibland slår det en hur bra de är.

AkassaJag vill rymma över bron till kontineneten. Eller iallafall Skagen. Akassa är det svåraste jag vet. Jag ringde ju tusen samtal och bad om intyg hit och intyg dit, nu har jag fått kassakort och lite blanketter jag ska fylla i och imorgon ska jag på möte på arbetsförmedlingen. Gott så. Om jag hade fått alla mina intyg som jag ska visa senast imorgon. Ännu så länge har jag fått kanske hälften. Så jag ringde till Akassan idag för att höra om NÄR jag tvunget skulle skicka in dem och sådär och det var väl ingen fara på taket, bara ALLA papper var med. Även en förklaring på varför jag hade sagt upp mig själv. Jag ba: men jag skulle ju studera, ska jag skriva förklaring på det då? Tanten vände tonläget till det onda och fräste: Ska du studera har du INGEN rätt till Akassa! Jag ba: Nänänänänä jag HAR studerat! Tanten blev snäll igen och sa att jag då måste ha ett studieintyg. Och det har jag ju från skolan. Men ikkje då, jag måste alltså fylla i en extra blankett där jag intygar att jag aldrig mer ska studera någonting i hela mitt liv. Wellwell cykelställ. Mitt brev till Akassan kommer att väga ca 34 kg när jag äntligen packat i alla papper om mitt liv. Portot kommer att kosta första månadens ersättning, minst! Livet är hårt mot de mjuka.

Annars har jag börjat sommarjobba mina ca 2 timmar om dagen i Lund. Det är kul, igår kom ett gäng från USA som skulle plugga i Lund i höst. De hade alltså inga svenska personnr och därför måste man göra lånekorten manuellt. Tog en satans tid och de andra stackarna som bara ville köpa en liten kasse fick stå och vänta i evigheter. Roligast av utbytesstudenterna var killen som hette Lars Anders. Anders i efternamn alltså. Han tackade på svenska och sa att han hade släkt från Sverige. Jo, att, jag förstår det serru, sa jag. Ja och så är jag blond också!, sa han. Japp, sa jag. Pinsamt under passet var att jag bad alla om IDkort när jag skulle göra nya lånekort. Många reagerade med ett häpet uttryck och sa näää, jag har ett körkort? Och jag fattade inte varför de såg så undrande ut förrän sista timmen när en låntagare frågade om jag menade legitimation. Eh, hoppsan! Eh, ja. ID-kort. Vem har sådana nuförtin?!

sommarregnWierdoväder idag. Föst massor av regn och jag kom på den lysande idén att åka och dricka regnkaffe på Bo01, dvs på det där Italienska stället där man kan sitta och titta ut över havet. Så gav vi oss iväg men kom inte så långt innan mopeden dränktes och dog. Den har nämligen inga stänkskärmar eftersom de håller på att lackas om. Det blev ett evigt släpande och frustande och konstgjord andning och tillslut hostade den till och började leva igen, om än smått förlamad. Den hade lätt behövt en rullator om den hade varit en människa, hastighetsmätaren visade ca 8km/h resten av vägen. Vi kom fram, dyngsura, till Bo01 där himeln sprack upp och solen började skina. Saatiken. Vi fick ju sitta ute såklart och det stora myset förbyttes mot vanlig sommardag. När vi kom hem satte det dock igång igen, värsta ösregnet och det ännu värre åskvädret. Mitt huvud var spänt som en fiolsträng. Det var ändå tur att det blev dåligt väder igen eftersom vi hade planerat en filmeftermiddag/kväll. Först började vi kolla på en ny engelsk motorcykelkomedi men vi fattade ingenting av handlingen så vi bytte till Svart Katt Vit Katt, som jag såg för femtioelfte gången ungefär. Slutar aldrig skratta när han torkar sig med gåsen!

Kamerabryderierna består, men det där som Martina säger om att min nuvarande kamera är fullstädigt värdelös är faktiskt bara buffel och båg. Det ser man på bilden ovan, tagen idag vid havet. Det är alltså jag själv som har mörkat bilden efteråt. Kameran ÄR bra på riktigt.

Examenspresent

När jag tog examen fick jag en kamera från min släkt, TACK till alla!! Nu har detta dock satt griller i huvudet på mig. Jag måste nämligen köpa den själv, har fått en summa kosing som jag ska spendera på det jag önskar. Och det jag har önskat är ju en digital systemkamera. Nu har jag chansen. Men så börjar jag fundera på hur mycket man EGENTLIGEN använder en systemkamera, de är ju ganska klumpiga att ta med. Å andra sidan har jag ju en fullt fungerande liten kompaktkamera som kan jag ta med när jag vill ha en liten och nätt. Men så hittade jag en fräsig kamera som är extremt stöttålig och vattentät, och är det något jag behöver är det ju en som står pall för trycket att vara ägd av mig. Det finns ingen på denna jord som tar sönder så mycket teknik som jag (utom kanske kusin Maja, haha). Jag har nu surfat rundor och kommit fram till två kameror. Nu måste jag bara välja vilken jag vill ha. Alternativen är dessa:


Vilken ska jag välja? Den coola stora eller den skojiga lilla?

Om proteiner

När jag äter kolhydrater blir jag darrig i kroppen. Känner mig lite konstig, ungefär som när man druckit kaffe hela dagen eller ätit en enorm skål med marängswischschscsh. Jag darrar om jag äter nästan allt. Sur blir jag också, eller snabbt arg kanske. Det enda som egentligen funkar är kött. Jag har alltid valt mest kött och minst sallad, min kropp vet liksom att det är kött jag tål bäst. Det är lite konstigt men det jag tycker bäst om i matväg är rå fisk och rått kött. Jag skulle aldrig kunna bli vegetarian, även om det rent politiskt och etiskt är att föredra. Jag skulle däremot kunna leva på bara kött i stora lass. Jag vet att det finns proteiner i annat än just kött men jag tycker liksom inte om det. Det är kanske en vanesak. Jag har aldrig ens försökt vänja mig. Det jag kan och försöker göra att äta närproducerat och ekologiskt kött. Kanske är jag neandertalare innerst inne. Jag vet inte alls vad jag ville säga med detta inlägg. Mest att jag längtar efter morgondagens grillspett kanske. Hejdå.

Klar!Om man googlar librarian dyker denna halloweenkostym upp.
Den får också användas här för att berätta för världen att jag
nu är godkänd, examinerad och klar. Jag är bibliotekarie.

ICH BIN EIN BIBLIOTHEKAR!

väntar

En efter en ploppar klasskamraternas uppsatser upp i xrexes. Inte vår. Förhoppningsvis dyker den upp under dagen, annars är det väl paniken som återstår. Jag vill inte inte inte fortsätta skriva på fanskapet i sommar. Jag vill vara ledig nu och dricka kaffe på stranden varje dag. Igår köpte jag kaffe på Maxi i Värsta hamnen. haha, nä, Västra hamnen menar jag. Tänkte inte på att jag har två gratiskaffe kvar på mitt kaffekort på Orkanen. Sen lade jag mig på träbryggan vid djuphavsbadet och läste ut Mitt liv som hund. Boy den var fin. Jag tjuvlyssnade även en hel del på de uttråkade badvakterna som inte hade mycket att göra en dag som igår när det var ca 17 badgäster närvarande vilka kunde simma allihop. Utom den kanske tvååriga pojken, men han hade en stor pappa med sig så det var ingen fara. Veckans händelse för badvakterna var att de hade sett en nudist. Wohoo.

Nu är fotbollen över och lite glad är jag för det. På lördag är det ju premiär för SATC på bio och vi har biljetter och hade sverige gått vidare hade de alltså spelat på lördag. Phew. Nu kan vi släppa fotbollen och bara gå till KB och dricka drinkar hela natten lång. Till och med Stanford (Al) vill vara med och dricka drinkar med sin nya übergay mobiltelefon! Det kommer bli så underbart.

Meddelande till Bea: Neil Youngs skiva Freedom är en av de bästa, lite halvrock och lite mjukis. Nån som har någon annan favorit?

Sista viktigaSå, vi kom iväg klockan kvart över sju, jag och Kristin. Kom fram till Lund alldeles för tidigt men fixade parkering ett tag så det blev lagom ändå. Så höll vi vår lilla föreläsning och fick varsin bok och fika för besväret. Det var rätt trevligt. Sen köpte jag ett par jeansshorts samt glass till oss båda innan vi gick till Psykologiska institutionen och gjorde ett test till Karins uppsats. Testet var rätt kul men tog lååång tid och vi kom en halvtimme försent till bilen. Turligt nog hade vi inte fått böter, hade vi fått det hade Karin fått betala. :)

Hemma igen fnissade jag vidare till Mitt liv som hund, som faktiskt håller väldigt hög humoristisk nivå. Jag kollade även på Sommartorpet som jag älskar nu när inte Ernst är med längre. De två som är med nu är så fina och bra. Och så drack jag ett glas med te och konstaterade att jag nu har sommarlov i en hel vecka. Jo, sommarlov faktiskt. Varför skulle man inte kunna säga så? Varför ska begreppet sommarlov vara förbehållet bara sådana som går i skolan? Jag tänker iallafall ha så mycket sommarlov jag bara vill!

Promme genom staden sen på kvällen. Idag var det den södra delen av staden som fick besök av oss. På väg tillbaka, ungefär vid Kari tog jag bilden ovan. Imorgon är en totalt ledig dag alldeles ensam. Erik jobbar och jobbar mellan åtta och fyra varje dag. Jag planerar att se Gå loss, som jag lånade idag på bibblan i Lund. Och dricka te. Och se på fotboll. Tallyhö.

aktiva dag

Gissa om jag har gjort mycket idag! Vaknade tidigt tidigt, redan klockan halv elva faktiskt. ha ha ha. Men sen satte det fart. Träffade Kristin utanför arbetsförmedlingen klockan elva där vi båda skrev in oss under ganska trevliga former. Det var inte så mycket arbetsförnedring som jag trodde det skulle vara. Lite kul var det att killen jag fick hjälp avs dator precis hade kraschat varför han fick skriva mina uppgifter manuellt. Det var som om det var 90-talet igen. Efter att vi hade varit där cyklade vi hem till mig och gjorde power point inför vår presentation av vår uppsats imorgon på Lunds stadsbibliotek. Har ingen aning om huruvida vi kommer att prata i fem minuter eller tjugofem, det får lösa sig imorgon. När vi var klara ringde jag ca tusen samtal till alla mina jobb jag haft. Det var bara på käraste biljobbet som jag blev igenkänd och utfrågad om hur jag hade det nuförtin. När jag ringde skolan efter ett studieintyg undrade killen som svarade om jag hette Svag i efternamn. Nä, sa jag, Svahn.

När jag hade ringt ungefär tusen samtal surfade jag rundor på nätet. Kom till den sunkiga kvällstidningen och blev alldeles knäsvag när jag såg att Neil Young kommer till Way out west. Några meddelande senare hade Martina kommit hit och vi hade bokat hotell, biljetter och resepaket till Göteborg i augusti. Det kommer bli det bästa! Vi snackar sista konserten med BD, vi snackar Nick Cave, vi snackar Silverbullit, vi snackar Håkan, vi snackar NEIL YOUNG. Jag är så lycklig. Lyckligast nästan för hotellboendet. Nu är vi gamla, och det är så skönt.

När klockan var halv tio stack jag till Pildammarna och sprang långrundan. Kom hem halv elva. Det var gött, nu är det dags för sommarsäsongen i Pilis, that I say. Imorgon hämtar Kristin mig kvart över sju. PÅ MORGONEN. Jag som trodde jag hade sommarlov nu. Buhu.

Tillbaka


Nu är vi hemma igen från skogen. Våra kroppar är knottriga av myggbett. Jag har träningsvärk i ryggen efter att ha slagit en äng med lie. Vi har lekt och vi har ätit och vi har lyssnat på EM på radio. Mest har vi ätit och nu är jag ungefär dubbelt så tung som jag var när vi åkte dit, tror jag. Bilden ovan är fantastiskt rolig, hoppas ingen blir putt för att jag lägger upp den. Jag skrattade högt när jag såg den. Kolla allas miner! Barn är roliga nästan hela tiden. Så kul det ska bli i december, jag längtar!

Imorgon ska jag ta tag i mitt leverne och göra en hel del ansvarsfulla ting. Denna veckan får vi antagligen veta huruvida vi är godkända eller ej. iiha.

Matchen ikväll var en av de galnaste jag sett. Underbar. Tyvärr har jag ännu bara två rätt-tippingar av 18. Rackarns bövelens bananer. Vi har också premiärat Eriks öl, jäkla besktsött men helt ok. Jag kunde iaf dricka ett halvt glas innan jag inte fick ner mer.

Oh! Vi har fått nya kranar i toa och kök, ett nytt badkar och ett nytt handfat i badrummet! Det är precis som att vi bor på hotell!

Om att fastna i fällanImorgon blir det åka av, så att säga. Åker till Lund tidigt på morgonen för att gå på avslutning på Baravägen, dvs på VVH där jag har jobbat detta året. Nästan lite separationsångest att aldrig mer få städa alla dessa medicinböcker, att aldrig mer ha de lugna tysta fredagspassen på Usil, köpa en kopp kaffe och en trisslott, sitta och surfa i två timmar i brist på annat. Att aldrig mer cykla till Lund (eller jo det gör jag nog fler gånger, men inte upp för hela backen som Lund består av) och äta snickers när jag kommer fram eftersom jag annars skulle svimma på hemvägen. Det blir tomt. Men det blir lediga onsdagskvällar som kan fyllas med en ny aktivitet. Spännande. Mina önskningar för onsdagskvällarna är att antingen börja på någon typ av yoga eller att börja på ett nytt instrument. Typ klarinett eller cello. Det hade varit kul.

Efter avslutningen i Lund åker jag vidare till Kristianstad och möter där upp med Clary och Otto för vidare färd mot Oskarshamn. Ja, Erik är också med såklart. Sen bor vi i Smultronfällan i dagarne trenne tillsammans med Malin och barnen, förhoppningsvis finns där också en tv som vi kan se på fotboll i.

SEN, när jag kommer hem, SKA jag gå till arbetsförmedlingen. Jag lovar.

om temporära skilsmässor

Tack, expertpanelen, då vet jag hur det ligger till

FågelsångSå, dag två av arbetslöshet var kommen och jag ville aktivera mig. Bea och jag tog således Hasses bil ut till Fågelsång. Stället heter verkligen så, och det var banne mig fint som snus. Vi kom inte in i huset eftersom vi inte hade några nycklar men vi kunde plocka fläder och stå på huvudet och kolla i jordkällaren. Det kommer bli en fin midsommar, det säger jag då bara. När jag kom hem igen hade Olof och Erik tappat upp 40 liter öl på flaska. Vi smakade lite och faktiskt var det helt ok. Nu luktar det lite allmän fis i hela lägenheten, men det kan det vara värt. Såhär såg det ut. Nu är det snart dags för fotboll, yeeha.Arbetslös


Idag är min första arbetslösa dag i hela mitt liv. Lite spännande. Vem tror att jag gick till arbetsförmedlingen och skrev in mig för att få a-kassa? Någon? Ingen nä.. Att få tummen ur har väl aldrig riktigt varit min grej. Dock gjorde jag flera ansatser till att registrera mig på deras hemsida, något som var ungefär lika kul som att torka kattbajs från golvet så jag slutade. På tal om det, ska katter verkligen bajsa lika kladdigt och stort som människor? Jag tänker mig att de ska bajsa ungefär som igelkottar, litet, fnasigt och svart - inte stort ljust och kladdigt som Flisiflisan. Dessutom luktar det ju gammal apa. Jag tycker katter kan lära sig att bajsa i toan precis som alla oss andra. Tänk om vi skulle bajsa på golvet jämt, hur kul hade det varit? Åtminstonne kunde hon bajsa I SIN LÅDA och inte bredvid. Nä nu har jag varit tillräckligt elak, vi älskar henne egentligen och hon älskar oss och vi vill att hon ska stanna här för evigt. Kolla bara bilden Karin, kolla! :)

Min första dag som arbetslös spenderade jag med att jobba på Lunds stadsbibliotek. Erik skjutsade in mig på motorcykeln och satt sedan snällt och läste en bok om motorcyklar och en om bilar i två timmar tills jag var färdig. Sen körde vi hem igen och jag hade sparat 60 pix. Ka-tching! Väl hemma har vi sett Holland spöa Italien i fotboll, ganska underhållande faktiskt. Jag ska dock inte fnissa för mycket, imorgon är det Sveriges tur och det lär väl sluta på ungefär samma vis.

Imorgon är min andra arbetslösa dag och om jag känner mig själv rätt kommer jag nog inte att gå till arbetsförnedringen då heller. Åker antagligen till Fågelsång istället. Hurra!

Varma dagenHon är inte mycket till sällskap den där katten, ligger mest och latar sig. Ibland hoppar hon upp i förnsterkarmarna för att smaka på luften i gliporna men det är trångt. Jag och Bea har legat på trean hela dagen, solat och badat, solat och badat. När jag kom hem vid halv sju var jag röd som en liten kräfta. Men det gör inget, jag tycker om mig ändå. Erik har varit hemma och skrivit och skrivit. När jag kom hem uttryckte han dock en djup besvikelse över att vi hade missat dagens händelse i parken. Vi snackar inte fotboll. Vi snackar Bodils Minicirkus. Och det var helt utan ironi i rösten som Erik visade bilden ur sydsvenskan och pekade på de duktiga små hundarna och berättade om katten Mikael som kunde hoppa genom en brinnande ring. Jag insåg att Erik antagligen hade gått ner sig av älsk om han hade fått gå på denna lilla cirkus. Jag kan dock inte avgöra om det är sött eller bara lite konstigt.

Nä nu ska jag lyssna på Eldkvarn, läsa Ajvides nya bok och drömma om skärgårdar och sommarnätter och män som dricker pripps blå. Ajöken.

sommardagarHar förvisso varit i Lund och jobbat idag, kom hem vid fyra, men havets dragningskraft är stark och såklart stack jag till trean när jag hade ätit lite. Igår var jag och Erik och grillade på stranden i Sibbarb. Det var riktigt stilla och varmt och nästan lite äckligt. Ni vet 80-talssolnedgången, osv. På stranden fanns ett till par och de skulle grilla med engångsgrill men fick inte riktigt igång den, de hade dessutom glömt bestick. Och så kom tjejen förbi på väg mot kjollan, och så ba "Men är det inte Erik?", det visade sig vara en tjej från Brantevik. Vad är oddsen på det? Så de fick låna vår grill som det var sprutt i. Sen körde vi hem genom fiina områden, jag med den stora grillen i ena näven.

Annars är Erik döstressad över en hemtenta. Katten bor här igen vilket betyder att vi inte kan ha fönster öppna, vilket betyder att vi bor i en bastu/ett växthus. Koncentrationen är brutal. Speciellt när det är fotbolls-EM. Snart ska vi på fest hos Karin men först ska vi äta sushi. Yummi.


Dumdidum, skrivaskrivaskriva, dumdidum, tittatittatitta..

bo01, 12.30


Amen ÄNTLIGEN!

HårchockSomnade med blött hår igår så när jag vaknade idag var jag tvungen att skratta högt åt min egen spegelbild. Den som ligger närmast i likhet är Rulle. Om Rulle hade gått ner sig och blivit en lodis. Så ser jag ut idag. Nämen skoj!

Idag är för övrigt dagen D. Eller jag menar dagen U. Uppsatsdagen. Om allt vill sig väl kommer jag och Kristin att kunna skicka den runt tolv-snåret nu snart. Om det vill sig illa så vetefasen. Sen är jag fri som en fågel, fri som en fågel, ladidamdamda ladidamdamda blablablablablaaaa blablablablabla!

Effektiva dagenPhew, idag har jag varit effektiv. Först hade jag och Kristin handledning, som gick bra - vi kunde fixa ändringarna rätt snabbt, sen gick vi och åt på ett Mexikanskt hak, sen köpte jag nya sommarskor samt en kjol, sen gick jag till jobbet och jobbade till kl 19, sen åkte jag hem, tvättade kläder, åt en god köttgryta som pappa Loman bjöd på, pluggade lite snabbt (sista gången bilden ovan kommer stämma..), skapade ett cv (tog bara tusen år eller så), sökte jobb, sökte jobb, sökte jobb, tvättade vidare, fixade med lite annat. Nu har min rygg dött och jag måste duscha. Imorgon är den stora dagen då vi skickar in uppsatsen. Iiih. Skolavslutning. När vi åt på det mexikanska haket sjöng vi alla sommarlovsavslutningssånger vi kunde komma på, inklusive stämmor på "Barfota utan strumpor och skor" och "Sommarlov, gräset är så grönt". Det var fint.

Men det mest spännande var att Erik ringde till pälisen och berättade om branden igår,
på grund av detta.

Bea har kalas

Vi skulle på kalas i Folkets park eftersom det var Beas födelsedag. När vi kom ner på gården brann det i en pappersinsamlingscontainer. Erik tänkte snabbt och sprang till tvättstugan, fyllde en hink med vatten och öste i typ tre gånger. Sen gick vi. Jag tror det gick bra, nu när vi kom hem brann det inte mer..När vi kom till kalaset var det fullt med folk där, samt en hund. Det var varmt och gött och god tårta och vin och folk och fä. Hunden gillade sin tuggring:bastuvärlden

Idag var en bra dag. För det första var det extremt varmt, och det är ju gött. Steg upp vid halv nio och stack till Orkanen där Kristin satt och korrade. Vi korrade och korrade och när klockan var halv ett var vi klara och då skickade vi in uppsatsen till handledaren. Nu kommer den säkert att komma tillbaka med sådant som vi måste ändra innan torsdag, om vi ens får lämna in den då, men det kändes riktigt härligt när vi skickade iväg den. Samtidigt som vi skickade in den fick jag ett mail om lite extra vikarietimmar på bibblan i Lund, supersweat. Visserligen bara en vecka i juni, men hon som är ansvarig sa att det nog kan bli mer. Alla små bäckar säger jag bara. Det kassa är att det är typ två timmar om dagen och det är nästan att det inte lönar sig att åka tåg/buss/båt. Får bli cykel. Så cyklade vi upp till Möllan och åt bakad potatis på Ölcaféet och drack vatten till. Hade vi varit rika hade vi nog druckit öl men båda är så fattiga att vi fick skrapa mynt (typ) för att ens kunna äta. Iaf, sen körde jag hem och bytte om till hotpants samt fixade en playlist till min mp3:a och begav mig på cykel till Lund. Det var varmt så in utav bara helvete, jag producerade säkert en liter svett både här och där på kroppen. Det blir ju inte bättre av att cykelsadlar är tillverkade av nån form av galontyg. If you know what I mean.

Framme vid bibblan rann svetten och jag fick gå på toa och torka mig med papper i ansiktet, på magen, på ryggen, på armarna, ja lite överallt. Sen bytte jag om till mer anständiga kläder i form av kjol o leggings och jobbade i två timmar. När jag var klar var jag svag av hunger och uttorkning så jag stannade vid en affär och köpte en kitost, en liten femkronorschipspåse och en banan. Detta förtärde jag i Stadsparken i Lund. Sicken fin park det är. Sen cyklade jag hem med mp3:an på högsta volym, hotpantsen på, linnet på, lillskärmen på samt solglajjorna över glasögonen. De flesta andra som cyklar samma sträcka har racercyklar med tillhörande tävlingsklädsel. Undrar om jag är värsta dorken när jag tuffar fram på min knallrosa bästa Ebba&Didrik-cykel.

Väl hemma lyckades Erik ta hissen mitt framför min näsa så jag fick gå upp för alla trapporna efter att ha cyklat 6 mil. Då var jag mör.

Imorgon fyller systeryster 28, idag förresten. Grattis!


Syster

Äntligen!

Hej alla! Jag kan äntligen skriva igen! Och det var inte blogg.se det var fel på utan mig, hade inte fattat att jag skulle logga in på en annan sida. Nu är jag back on track igen, dock helt slut efter den mest intensiva månaden i mitt liv (tror jag). Imorgon ska vi förhoppningsvis kunna lämna in uppsatsen till handledaren som sen antingen skickar tillbaka den eller ok:ar den. Gärna det sistnämnda. Men nu är jag så trött att jag nästan svimmar. Fick en bula i pannan idag när vi skulle ha konsert med kören på Viktoria. Gick rakt in i en högtalare. Burn. Sen var det tre till som gjorde samma misstag.. Shit happens. Det är inte därför jag är så trött att jag nästan svimmar, men sömn står högt på listan just nu. Gäsp. God Natt.

hits