Lundell



Det är roligt när det inte finns någon video till låten och någon har satt ihop ett fult bildspel. Men kolla inte, surfa på annat o lyssna på låten, den är hemskt lång men hemskt fin. På fredag gäller det smäller det och det kommer bli alldeles alldeles bra.

PS: Det är bara 90-tal att lyssna "ironiskt" på Lundell och skratta åt honom. DS. (Detta meddelande var främst riktat till Karin och Torbjörn)

Klassiker!


Hösten



Det är höst nu, det står i tidningen att det ska bli kallt som fasiken till helgen. Jag ska köra bil till Helsingborg på fredag, måtte det inte bli halka. En rektor ringde mig klockan åtta i morse. Jag sov och var helt förvirrad, hade inget papper till hands utan fick skriva uppgifterna på mitt smalben med bläckpenna. Vuxet?  Vi ska träffas på måndag klockan två (tack gode gud för den sena timman) och sen får vi väl bara hålla tummarna för att jag får jobba där. Jag vill inte vara hemma idag, jag vill vara på ett bibliotek och jobba med roliga saker. Men för att njuta alldeles extra mycket av mina (förhoppningsvis) tre sista lediga vardagar på ett tag tänker jag gå på stan och handla strumpbyxor och sen tänker jag gå på bio och se Wall-E som jag inte sett ännu. Jag tänker även inhandla en ny tandborse. I förrgår slant jag när jag hade borstat klart och tappade min blöta borste rakt ner i kattsanden. Nä tack för att använda den igen. Sen har jag glömt att köpa en ny varje dag och tvingats låna Eriks snus- och äckel-impregnerade tandborste. Är det taskigt att kalla sin killes mun för äcklig?

Jag har fått Jobb!

Jag har fått Jobb! Fatta, biblioteksjobb! Terminen ut! På två skolor! I Lund! Ok, jag slutar skriva med utropstecken nu. Men ändå, jag har inte ens sökt något sådant jobb för det har inte funntis att söka. Det var hon som har hand om personalen på Stadsbibblan som kom och tänka på mig när de snabbt behövde ha in en vikarie. Jag börjar på måndag och jag är LIVRÄDD. Skitkul javisst. Men jag, lilla JAG ska alltså ha hand om bokinköp, bokprat, utlåning, öppethållande, ÄÄÄLLT. Hjälp. Svårast är att det är jäkligt långt mellan skolorna så jag måste nog ha en cykel i Lund. Eller en bil, åh nej just det, den sålde ju Erik igår.. Grr. Åka buss tar tydligen väldigt lång tid.. Huga. Ge mig några lugnande ord innan jag svimmar.



Googlar Bibliotek+vikarie och upp kommer en bild på min klasskamrat Maria! Haha!

Bilen

Såhär såg det ut i min blogg 2/8-2007. Roligast var att jag faktiskt döpte den till Billy-Bil. Det hade jag sannerligen glömt när vi skaffade Billy-Sand. När vi får barn lär det ju få heta Billy-Barn. Idag iallafall har en epok gått i graven. Bilen är såld. Jag tycker det är så hemskt. Jag älskade ju den fina Fronteran. Saatiken. Och inte nog med det, man skulle ju kunna tänka sig att nu sätter vi igång och sparar seriöst till ett hus på Österlen. Men ickje så, Erik LÄR ju köpa en knarr/hoj/cross/enduro any day. Dvs, vi är tillbaka på ruta ett igen. Näe vet nån vad. Jag simmade och simmade efter en hel veckas träningsuppehåll (av ingen anledning, kass motivation bara) och nu är jag helt frusen och trött. Överansträngning eller bara helt vanlig kaffebrist?


Hejdå finbilen

kalas!

Det mest udda inslaget på dagens kalas i Falsterbo var ju helt klart den huvudlösa jordugglan som tittade förbi. Ok, den hittades utanför fyren men den fick ändå komma in på ett besök. Alla ville klappa den mjuka nydödade kroppen. Sekunderna efter åt vi tårta och slickade grädde av fingrarna. Och så undrar man varför utställningen Bodies inte väcker mer anstöt hos systrarna Svahn..



Mango pickle

Det var så höstigt och grått väder idag så vi skiter de regniga bilderna från havet som ändå bara var gråa och kalla. Vi tar en svängig bit istället. Denna, plus många andra, hade jag jämt i lurarna när jag cyklade fram och tillbaka till Lund i våras. Jädra nice att cykla med svängig musik.



Av någon anledning kommer jag alltid att tänka på denna scenen från Gummo (en av de bästa filmerna nånsin) när jag hör låten ovan.


Ålabodarna, Landskrona

Jag och Marika gav oss alltså av tillsammans med Evert i röd bil till Ålabodarna utanför/ovanför Landskrona. Det var en väldigt solig dag och jag som inte läst in mig på kameran ännu lyckades väl sådär bra med bilderna. Det blir till att öva. Anyway, jag hade inte ätit frukost utan tänkte att vi kunde fika någonstans, Marika kokte kaffe och tog med i termos. Vi svängde av motorvägen en bit innan Glumslöv (Mumslöv) och körde en vända tills vi kom till ett slott med gaffel och kniv i kors på skylten. Oboy, tänkte vi, och stannade. Tyvärr låg en tung odör av brun sås över den svindyra resturangen så vi tog till sjappen och drog. Båda var väldigt hungriga. Vi kom till Rydebäck där jag tänkte på Sofia i min Bivil-klass, men inte heller där fanns det någon mat att tillgå. Så vad fanns att göra? Vi drog naturligtvis till Mumslöv och njöt av varsin räkmacka. Sen åkte vi tillbaka till Ålabodarna och drack kaffe samt gick en runda på kullarna. Sen åkte vi hem. Det var en trevlig dag i skarpt ljus. Jag orkar inte skriva bildtext men som vanligt kan man klicka på bilderna för att göra dem större.

besatt av katt

Det var fint ljus i sovrummet denna morgon, min första finkameramorgon. Tog lite gap- och slagsmålbilder på the cats. Sen åkte jag, Marika och Evert till Ålabodarna på utflykt, visar de bilderna senare. Nu har jag brådis, ska till Lund och spela.


Första bilden


Första bilden med min nya kamera blev såklart en ful blixtbild på mina familjemedlemmar. Det tog sig lite när jag skippade blixt men jag tror ändå att det får bli some bildtagning imorgon i dagsljus. Billy fick också vara med i bloggen så hon inte skulle bli ledsen. Tack familjen och släkten för kameran!

Nikon


Kolla vad jag har köpt!

unge



Kolla sicken liten söt unge vi hade fått om jag och Erik skulle få barn. Jag gillar bäst att han har en jultomteutstyrsel på sig. Som när jag gick på lekis och insisterade på att få vara tomtegumma i Luciatåget istället för Lucia som alla andra tjejer. Ja, jag är på jobbet och ja, jag har ganska tråkigt. Men prova själva på makemebabies.com!

jag - en tunna fett?

Alltså. Igår cyklade jag till Kockum fritid tillsammans med Kari för att simma. Kari gravidsimmade och jag crawlade. När vi kom upp vägde vi oss båda och det är det här jag inte riktigt kan begripa. Ok, jag vet att jag inte är världens smalaste människa. Obs: jag har inte heller speciellt mycket ångest över detta faktum, inte mer än någon annan. Men ändå. Kari är ca 5 cm längre än mig, tror jag. Kari är dessutom gravid i ÅTTONDE månaden. Och hon väger alltså just nu 3 kg MINDRE än vad jag gör. Hur ska detta sluta? Allmänt anrop till Kari: Du måste äta för TVÅ. Du kommer att försvinna när du ammar annars! Det kommer att vara ett litet tomt skal kvar av dig när januari är till ända. Den lilla julagrisen kommer suck it all out!

känslan man har



Grillad katt?



Åh nej, det hände igen! Vi pratade om hur hemskt det skulle vara om det hade brunnit i vår lägenhet, vilket ju är hemskt vem det än händer. Billy låg i mitt knä och spann. Och jag bara: "Tänk om vi hade kommit hem och allt var utbrunnet, då hade katterna varit små grillade korvar". Erik sa: "Näää säg inte så, vad hemskt". Och jag bara: "Då skulle jag ätit dem, mums!" Och så gjorde jag smackande ljud och klämde lite på Billys fläsk. Och hon bara kutade iväg! Thats it, hon fattar vad jag säger. Från och med nu ska jag bara prata engelska när jag pratar om dem i morbida och allmänt elaka situationer.

Men kanske kallar jag henne för Grilly nån gång ibland, när hon är dum.

regn

Nä fy farao vad det regnar ute. Ska ju ändå på spinning imorgon, det kan väl räcka med tre träningspass på en vecka? Jag tror jag driter i att simma idag, som jag skulle sagt om jag var tex Frida med hjärtat i handen. Det behövs en städning och en diskning och en kopp kaffe och en seriebok idag istället. Och lite katter. Igår när vi skulle slappna av på gympan kunde varken jag eller Bea släppa tankarna. Hon började direkt tänka på alla dagisbarnen och vad som hade hänt under dagen. Jag började direkt tänka på katterna. Haha. Betyder det att jag är hemma liiite för ofta? Dagens bild: I den nya tvättkorgen kan man se hur stor Murre har blivit jämfört med Billy-Sand.


Ny lägenhet?

Det ringde precis i min mobil. Lustigt tyckte jag eftersom det sällan eller aldrig ringer någon i min telefon. Vill någon något så messar den. Anyway, det var en kvinna i andra luren som sa att "Ja hej jag ringer från [något bostadsbolag] och den lägenheten i Veberöd som du står som reserv på är ledig nu så jag erbjuder dig den". -Eeeeeh. Sa jag. Jag har då ICKE visat intresse för en lägenhet i VEBERÖD, av alla ställen. Jag har inte ens varit i kontakt med ert bostadsbolag! Någonsin!

Det visade sig att hon hade fått ett namn, Erika Svahn, men inget telefonnummer och när hon slog på hitta.se var jag den enda som kom upp. Jag tyckte det var rätt kul och beklagade att jag inte ville ha en lägenhet i Veberöd eftersom det hade varit jäkligt skyrre att få en bara sådär.

Dagens konstigaste. Nu drar jag till badhuset. Simhallen. Varför heter det olika och när ska man säga vilket?

Gympa

Det där med gympa på friskis och svettis är lustigt. Mest att man kan börja älska låtar som man annars hade hatat, bara för att de ger en power i vissa övningar. Detta är min absoluta favvolåt på gympan just nu. Den spelas när vi gör sit-ups. Prova själv att göra sit-ups till den, skitnice.


Ännu roligare

Är detta

roligt



Detta är den roligaste filmen jag nånsin sett tror jag. Halkade in på tjejens blogg och där hade hon bloggat om sin lördagskväll. Hahaha. Jag skrattade högt för mig själv. Jag vill också ha en filmkamera med specialeffekter på min dator!

Bio

Jag var riktigt duktig när jag väl fick tummen ur idag. Först meddelade jag AF att jag från och med nu är timanställd vikarie som personlig assistent, ska jobba typ tio dagar detta året. Helt ok om jag får säga det själv. Haha. Sen cyklade jag till simhallen där jag faktiskt crawlade mestadelen av de 80 längderna. Har börjat lära mig hur jag ska andas och paddla för att inte bli trött i benen efter tio meter. Det är väldigt skönt att kunna crawla efter 20 år av bröstsim. Nu ska jag öva mer på tekniken så kanske jag kan börja simma snabbare också. Gött var det iallafall. Sen gick jag på eftermiddagsbio, mitt nya svarta. Det var en film om systrarna Boely, eller vad de nu hette. Min favvo Scarlet var med i den och faktiskt gillade jag den trots att det var en kostymfilm. Har aldrig gillat de där Stolthet och fördom och alla andra i samma genre direkt. Denna gillade jag antagligen för att jag såg den på Bio, har en tendens att gilla alla filmer jag ser på bio. Ikväll är det Hellacopters i Lund. Jag ska dit med Martina, Al och Juhlia. Kommer bli fint.


Såhär såg det ut på bion. Det fanns faktiskt en till besökare förutom mig själv! Rekord!

uppdatering


dagens outfit: Päls med trendigt tejpskärp i midjan

Hm.. här har jag inte uppdaterat på flera dagar och så hade jag nästan besöksrekord igår. Vad upp?

Murre, den onda lilla katten som bor här, har slagit till igen. Han har så torra och spruckna fotdynor så jag skulle smörja honom med Helosan (heeeeelosan!) denna mirakelmedicinernas mirakelmedicin. Lät honom lukta lite innan vi började och han försökte såklart äta den. Nej sa jag. Så tog jag honom i famnen och skulle till att smörja. Att hålla fast en katt som inte vill är inte direkt lätt. Helt plötsligt fick jag en klo i ansiktet, jag kände mig som Ronja Rövardotter, hon får väl ett klös av en vildvittra? Gör satansont. Jag som dessutom ska simma nu snart, kommer ju att svida som fasen av kloret. Buhu. När han kloade blev jag sur och skällde. Sen klämde jag fast honom mellan mina knän, sittandes på golvet, så han satt ordentligt fast innan jag smorde klart. Det kom små lidande pip ur hans lilla mun men det hade han förtjänat tyckte jag.

Igår pratade jag och Erik om vad vi skulle gjort med katterna om vi hade gjort slut. Jag tycker inte riktigt det är skyrre att ha skilsmässokatter, flytta dem en gång i veckan, även om det väl hade varit så man hade gjort. Jag föreslog att vi skulle ta varsin. Det ville inte Erik. Han kunde inte bestämma sig. Jag sa "jag tar Billy för hon är minst". Det tyckte Erik var taskigt. Då sa jag "jag tar Murre för han är sötast". Samtidigt som jag sa det stod Billy och tittade på mig, och jag började peka finger och sjunga hånfullt mot henne, och hon bara kutade ut ur rummet! Tänk om katter verkligen fattar vad man säger! Nu har jag helt dåligt samvete, jag tycker ju såklart att de är lika söta!

Nä nu har panchisarna gympat klart i simhallen, nu drar jag till hamnen.

Musikälskare



Jubileum! 33333 låtar har jag spelat på min dator sedan 23 jan 2007. Jubileumslåten blev Newfound lover med Tuva, älsklingsTuva. Mötet med banken kan väl sammanfattas med att hon rådde oss att vänta ett år så vi kunde spara ihop till handpenningen. Och det har hon ju såklart rätt i. Men vi vill ju ha huset nuuuu. Enligt deras beräkning över vårt hushåll lägger vi 960 kr i månaden på Fritid och lek och 2560 kr i månaden på Lunch. Låter inte det lite skevt? Jag tillexempel äter ju inte ens lunch! Frukost äter jag vid halv tolv och sen middag på kvällen. Märkliga typer, de där banktjänstemännen.

Skogsutflykt



Idag var jag, Daniel och Evert i skogen. Evert tyckte det var så kul så han blev helt suddig. Daniel hade sin bästa hatt på sig och jag hade glömt att köpa mjölk och fick spä mitt kaffe med vatten. Det gjorde inte så mycket för Daniel hade bakat en god kaka som gjorde att jag kunde fokusera på det goda i livet. Vi hittade ingen svamp, som vanligt. Eller jo, vi såg svampar men enades om att de måste vara giftiga eftersom ingen har plockat dem. Sen åkte vi hem.

roliga katter



Det är väldigt fånigt att skratta åt sådant här men det är omöjligt att låta bli. Speciellt kl halv ett en fredagsnatt. Idag var det inte lika kul men runt 1.50 in i filmen skrattar jag så jag kiknar. Om vi ändå hade en takfläkt!

Mercury rev

Hur försenad får man vara? Är det ok att jag börjar lyssna brutalt mycket på Mercury rev nu, såhär hundra år efter alla andra? Jag har faktiskt lyssnat på dem innan men kanske inte så ihärdigt. Då är det liite mer ok. Videon tar jag med efter ett tips på Olas blogg. Antagligen världens just i denna sekund bästa låt. Lyssna och njut (både av låten och av David Bakers utseende).



Ohoj där kom visst Håkan in i bilden med! (Ja jag veet, jag är sist i världen)


normalfärgad avföring - check



Allt är tillbaka till det normala. Vad gäller min fäses alltså. Lite onormalt var det dock att jag vaknade med världens lust att lära mig en ny låt på fiol. Men jag gjorde det, rakt från Myspace. Sen drack jag kaffe och hujedamig så gott det var. Under tisdagspromenaden såg vi Plura, Wiehe och Billing - för den som är intresserad av kändisar. Roligast var att jag tog med Billing på denna lista. Jag hade ett svagt minne av att det var tre kändisar vi såg men jag kunde bara komma på Plura och Wiehe så jag slängde med Billing i högen. I hope he don't mind.

Jag börjar bli mer och mer sugen på att göra min fina tatoo nu. Det är ju höst med ingen sol och inget bad. Det kommer bli dunderfin tror jag. Vem det nu blir som ska göra den och när jag nu gör den.

Mössan jag stickar på kommer bli för liten för mig men jag har stickat för långt för att vilja repa upp och börja om. Kan man töja mössor så de passar?

Familjealbumet



Billy har börjat med att hoppa upp i mitt knä så fort jag sätter mig vid min dator (haha, som att jag inte sitter där jämt liksom) och så spinner hon och ligger och slappar. Jag tror det är så att i mitt knä har hon en skyddad zon dit Murre inte kommer och biter henne. Iallafall, när hon har legat där en stund blir hon världens mest avslappnade katt och så glider hon ner i de mest lustiga ställningar. Detta var en för familjealbumet. Hon har alltså lagt sig så själv. Erik - som nästan brister ut i gråt varje gång de ligger eller för sig på något gulligt vis - ville såklart vara med på bilden.

Idag har jag annars klätt på mig de fräsiga racercykelkläderna inklusive fräsiga cykelvantar samt cykelhjälm och kommit med cykeln ända till hissdörren för att där inse att hissen fortfarande är trasig. Så det sket sig. Tog min fina EbbaochDidrikcykel istället och cyklade till Lommas bibliotek, läste lite i en bok och sen cyklade jag hem igen. Sen var jag på kör. Nu bannar jag mig själv för att jag aldrig drack kaffe - massiv huvudvärk. Huga. Ska försöka sova bort den.

Kan förresten tillägga att ja, man får knallrött bajs och kiss när man har ätit rödbetor. KNALLRÖTT.

Bilden



Såhär ser den ut, bilden jag skrev ut. När den var klar sa jag "Åh vilken fin bild, den gör vi en tavla av och så kommer vi alltid att minnas Murre, även när han är död". Erik sa "Schh! Murre, hon skojade bara."

Vad skojade jag om? Att han kommer att dö eller att vi kommer att minnas honom? Mohaha

Detta har hänt



Det har blivit höst. Rusk, rugg, mys, kyla, regn. Hur länge älskar vi det? Två veckor till? Idag har jag använt min fotoskrivare och skrivit ut ett jättefint foto föreställandes Erik och Murre. Det är en maskin jag använder alldeles för sällan. Jag tror jag ska börja tillverka lite fler tavlor till detta hem. Ny vecka imorgon, på söndag ska jag jobba. Det är allt som är inbokat än så länge. Utom vardagsaktiviteterna dårå; kör, promme, simma, gympa, spela fiol. Och så möte med banken på fredag. Och så kanske en tripp till Österlen om det nu utifall att skulle ligga till så att. Jag hyser dock inga stora förhoppningar. Nä nu blir det uppsättning av nya sänglampor, nya lakan, tvagning av kropp och så ett riktigt nice sänggående. Over and out.

Haw

Såhär var det. Jag simmade 30 varv i simhallen och sen köpte jag mig en smal kokt korv med senap och ketchup. Efter att den var uppäten köpte jag en biljett, en kopp kaffe och en tablettask med violsmak (såklart, bästa biogodiset i världen förutom Strong) och gick in och satte mig. Det var den största salongen och jag var helt ensam. Ingen ville se filmen som började en kvart innan min heller trots att det var premiär idag. Synd om dem men fattar ni så underbart för en själv?! Spegeln är det bästa jag vet. Tyvärr hade jag råkat läsa en recension i Sydsvenskan innan jag såg den vilket drog ner förväntningarna en smula, men jag tyckte ändå den var fin och trevlig som eftermiddagshöstbio. Dagens tips alltså: bio på Spegeln på eftermiddagen. Kvällens bästa musik kommer här:



hausse på börsen!

Äntligen händer det, jag har väntat i flera år på denna dag. Biograf Spegeln börjar visa eftermiddagsfilm! Det är ju helt fantastiskt! Klockan fyra är det jag som bänkar mig på den finaste biografen i stan, betalar 70 pix som det kostar och ser Somers town. Vilken underbar höstdag detta blir. Kanske simmar jag först, vi får se.



I Londondistriktet Somers Town bor den från Polen nyinflyttade pojken Marek tillsammans med sin pappa. På dagarna drar han omkring längs Londons gator för att fotografera sin omgivning och lär på så vis känna Tomo, en yngling från Nottingham som har rymt från ett vårdhem. De finner varandra efter att Tomo hamnat i bråk med ett ungdomsgäng och låts ta skydd hemma hos Marek. En stark och intensiv vänskap uppstår som sätts på prov när de båda pojkarna blir kära i samma flicka.  
Shane Meadows följer upp sin enorma succé This Is England med en gripande historia om vänskap och om hur det är att växa upp. I en av huvudrollerna ser vi återigen Thomas Turgoose, som gjorde en bejublad debut som Shaun i This is England.  
Genre: Drama, Regissör: Shane Meadows, Längd: 75 min, Ursprungsland: UK, Manus: Paul Fraser
I rollerna: Thomas Turgoose, Kate Dickie Foto: Natasha Braier Musik: Gavin Clarke, Producent: Barnaby Spurrier


hits