Åka bil med kattVi tog med katterna till Brantevik i helgen. Först satt de i en liten bur men redan på Statoil släppte vi dem lösa i bilen. Murre var skraj och låg kvar i lådan hela tiden medan Billy blev oerhört nyfiken och kilade rundor. Vid Svedala hade hon hittat sin bästa plats och kilade in sig mellan gallret och mitt säte. Och där satt hon sen resten av resan. Såg helt galet ut. Framme på Clary-Hill var det dock Murre som tog kommandot och blev lillbrorsan till Killen-Katten. Typ: Hejvadgörduvartskadufårjagföljamedvadskavigöraärdetdinfårjagkollatamigtamig-tamigomdukanfårjagluktadigirumpan?!?!
Billy var skraj och låg mest och tryckte i en korg. Så kollade vi på hus och så var vi på skördemarknad i Mandelmans trädgårdar. Och så slog Erik sönder sina glasögon och gick runt som en luffare. När vi åkte hem igår kändes det som att vi var med i Svart Katt Vit Katt. Två katter som sprang runt i vår gamla bil och Erik med sina glasögon. Det var fint. Denna veckan får jag kanske jobb. Jag hoppas på det för då får vi lättare lånelöfte och kan lättare köpa hus. Häpp.

Musik som jag gillarJag älskar "mina rekommendationer" på Last.fm. Det är det bästa sedan jag slutade handla skivor i Kristianstad. Ny musik hela hela tiden. And best of all? Det kostar ingenting att höra musik på sidan! (Säger jag trots att jag laddar hem musik, bara för att låta hederlig såklart). Lyssna på detta som jag hittade ikväll, fint som snusprillor.

Här är en till för den som tyar höra en längre låt. Hemskt fin video.Long Way RoundLong way round är en dokumentär där Ewan McGregor och han kompis Charlie åker runt jorden på motorcykel. Den är fantastisk. De är fantastiska. Jag har aldrig riktigt varit ett stort fan av Ewan men efter denna dokumentärserie älskar jag honom på ett sånt där fladdrande fjärilfjortisvis. Som när jag blev kär i Kalle i Soundtrack of our lives, eller Jari Haapalainen i Bear Quartet. Så mycket. Men bara kolla: han är rolig, han är känslig (gråter i nästan varje avsnitt), han är snygg (dvs, ser ut som Erik)(det där sista kände jag mig tvungen att skriva så han inte skulle bli svartis) och han är alldeles alldeles underbar. Helt klart årets dokumentär. De har gjort en till som handlar om när de åker genom Afrika, den heter Long way down. Den ska vi börja se snarast.

Annars har dagen varit trevlig. Soligt och fint väder. Jag cyklade bort till Kullarna i KroKsbäck och chillade ett tag, sen fikade jag med Ida. På kvällen tränade jag med Bea och sen bjöds det på båd middag och efterrätt. Sweet life. Ett jobb bara (och ett hus) så kommer allt bli perfekt.

brev

Det där med ansökningsbrev är ju inte så lätt alltså. Jag tänkte skriva ihop något kul och skicka till alla bibliotek jag kan komma på, men skriver jag kasst kommer inte ett enda att höra av sig. Istället kanske jag skulle ta och skriva olika brev till alla, men hur ska jag kunna hitta på så många olika formuleringar? Jag sitter alltså här med lite skrivkramp.

Sen är det så svårt också. Jag skulle hemskt gärna vilja jobba i tex Tomelilla eller i Simrishamn, men isåfall vill jag ju att vi faktiskt ska köpa det där huset. Jag tror vi båda har fått liite kalla fötter, vilket jag visste skulle hända denna veckan. Just när man är där känns det så jäkla rätt men sen kommer man till Malmö och tänker och tänker på allt. Tänk om Erik får ett jobb där han ska ut och resa tre dagar i veckan, hur kul blir det för mig att bo ensam på en åker i ett orenoverat skrutthus då? Det där med livet alltså. Inte lätt inte.

Kattnyheter: Murre har trillat i badkaret (med vatten i) inte mindre än två gånger och kallas numera för Plurre. Idag hittade jag en liten liten tand på täcket i vår säng där katterna låg och brottades. Vems det är vet jag inte, men söt var den. Hoppas det var en mjölktand.


hösten och perspektivbyte
På bara några dagar kan så mycket ändras. I fredags satt jag nere vid havet i kortärmad tröja och löste korsord och drack kaffe i solen. Och så hällde jag för andra gången i september ut en halv flaska juice i min väska, men det är inte så viktigt. Det var riktigt varmt och gött och jag vilade mitt finger lite på Turning T. Och så BAM, blev det höst. På lördagen åkte jag och Erik till Brantevik för att hälsa på Clary, Otto och Killen (katten). Katten var en bamsekatt jämfört med våra små, så stor var han att jag inte ens ville lyfta honom. Läskig som fasen. När vi var där kollade vi på ett hus och nu har vi börjat fundera mer och mer seriöst på det hela. Även om det inte blir just det huset så känns det ändå som att bollen liksom är i rullning. Det är med blandade känslor. Å ena sidan har jag alltid längtat efter en trädgård och ett hus och att bo på landet och att katterna ska få vara ute. Å andra sidan kan jag bli ångestfylld av tanken att inte bo i Malmö. Det blir ju ett helt annat liv. Helt andra och nya rutiner. Så jäkla spännande. Så jäkla vuxet. Vi ska antagligen dit till helgen och gå på visning. Sen får vi se vad som händer. Nu måste jag bara få ett jobb också, så att vi får låna kosing av banken..

Såklart!


Jag fick mig en tankeställare idag, eller snarare kom jag till en insikt. Det var när jag drack kaffe tillsammans med Kristin som vi kom att prata om hur man egentligen ska skriva personliga brev i jobbansökningar, och att man bör skriva något som fångar uppmärksamheten hos den som läser brevet direkt så att personen inte bara lägger brevet på hög och glömmer bort ens existens. Då insåg jag hur jäääla tråkiga brev jag skriver. Jag har hela tiden upplevt det som att det är någon hittepåperson jag sitter och skriver om och inte mig själv. Jag VET ju att jag inte är en sån torr och trist person som den i brevet. Det är inte personen i filmen som skrivit brevet, fast i brevet, liksom. Jag är ju nummer tre i syskonskaran och alltså en helfestlig person. Klassens clown säger de i syskonböckerna. Dessutom är jag 80-talist och alla vet att de är livsnjutare och vill ha ut det goda i livet. Eh.. om nu det är en god egenskap. Så nu. From now on är det jag som visar mitt rätta jag. Jag slår vad om att jag kommer att få ett jobb mycket snarare än vad jag hade fått om jag hade skickat mina gamla vanliga "Jag är en ansvarsfull person som gillar självständigt arbete blablablöblöböö". Det kan gå på två håll. Antingen fullkomligt älskar alla mig (jamen såklart!) eller tycker de jag är en supertönt som de aldrig vill ha med att göra. Ok, låt gå. Hellre det än att brevet är fullständigt beige och består till 80% av samma floskler som i en parodi av ett ansökningsbrev. Jag känner det nu. Det kommer snart bli min tur att få ett jobb. Oh yes.

Jag kommer dock inte att visa vad jag skrev i brevet förrän jag har fått jobb. Nänänä, så kul ska vi alltså icke ha det.

Clowny

 
Det bidde två brallor till, två till på clowntemat. Jag får väl börja producera egna barn snart så jag kan klä dem i alla mina clownkläder. Om nu andra tycker de är litta för mycket, liksom. Skylten nedan har jag lånat från google och den betyder att det igår var exakt ett år sedan jag började med billeken där man ska se alla skyltar i nummerordning. Tävlingen var att hinna se från 001 till 100 på ett år. Såhär en dag efteråt kan jag konstatera att jag klarade det med bravur. Jag ska nämligen ha 106 just nu. Nu är det bara nio år kvar innan jag kan avsluta leken på 999. Tänk det! Eller nej, åtta? Eller?

luggen


Igår gick jag och la mig alldeles för tidigt för att jag skulle kunna somna. Jag hade ingen lust att läsa och mitt sticke låg precis bredvid en sovandes Pelle och dessutom under en av hans skjortor så jag kunde inte ta den heller. Det slutade med att jag låg och vred och vände på mig i vad som kändes som hela natten. Gah. Idag vaknade jag åtta och bara; jaja, jag stiger väl upp nu då. Lika lite trött som när jag somnade. Sjukt uttråkad. Allting är lite trist och tråkigt idag. Jag skulle kunna ut och köra racercykel men jag vill inte göra det utan cykelhjälm (ja, så snabb är den) och en cykelhjälm har Bea som jag kan låna men hon jobbar just nu. Jag skulle kunna sticka vidare på tröjan jag håller på med men jag glömde ett garn i Edenryd som jag behöver för att kunna fortsätta. Jag skulle kunna sy men jag bara vill inte. Tråk tråk. I simhallen är det vattengympa så jag kan inte ens åka och simma. Joråsåatt. Ibland måste man få vara lite gnällig. I ren tristess klippte jag lugg för en stund sen. Den blev brutalt ojämn, har försökt reda lite i den sen bilden togs. Iallafall NÅGON förändring. Nu är det frulledags.

Darth Vader i matsalenkatternas klätterträd


Katterna har älskat sängen som stod på högkant sedan vi byggde den nya. Idag körde vi ner högkantssängen till Falsterbo eftersom kusinerna skulle få den, och för att kompensera katterna för deras förlust åkte vi till Ikea och köpte en för tidig julklapp till dem. Ett jättestort klätterträd! Det står som ett altare i vardagsrummet och vi hoppas att de kommer att gilla det lika mycket som sängen. Igår var jag på kalas för Maja som fyllde 18. Där fanns fågelskådare och kycklingar och god mat och fint väder och rysk vodka och annat kul. På kvällen var det fest hos Juhlia och vid två gick vi till KB, stannade tills de stängde och sen var det efterfest hemma hos någon i en ful lägenhet. Där stannade vi i ca två minuter och sen gick vi till svartklubben. Kom hem klockan 6. Huga. Det är då inte likt mig. Idag när jag vaknade halv ett med skallebank och yrsel förstod jag varför. Nä, bättre med dagsfester i Falsterbo med kaffe på slutet. Och kycklingar.
Räserbajk

Ja det var en udda två dagar. Igår åkte jag hem till Edenryd för att gå till tandläkaren i Bromölla. Äventyret började när jag hade cyklat ner till stationen [staciååån] och i god tid köpt biljett, hoppat på tåget samt hunnit börja läsa min medhavda bok. Tiden gick och tåget stod där det stod. Helt plötsligt reste alla på sig och gick av. Jag fattade ingenting men hoppade av jag med. Då klev en lokförare ut och sa att: vadå, tåget gick precis, det åker där borta ni ser det väl? Jamen skyrre att någon inte hade sagt till alla oss i bakre delen av tåget att det inte skulle köra. Skyrre att det gick att öppna dörrarna till den delen som inte skulle köra. Skyrre att det inte var skyltat på perrongen. Så det var kört. Jag skulle under inga omständigheter kunna ta mig till Bromölla inom den tid jag behövde sa de på Skånetrafikens kundcenter. I sådana lägen är det bra att man känner folk med bil. Vår bil visste jag inte om jag kunde ta eftersom den skulle kunna säljas, men Marikas bil fanns och var tillgänglig. Cyklade i räserfart till henne, tog bilen, tankade och körde sedan det snabbaste jag kunde till Bromölla. Var framme 20 min innan det var min tur att undersökas och undersökningen gick splendid. Lite lite tandsten på två tänder men thats it. Sen åkte jag hem till föräldrarna och gjorde samma sak som jag alltid gör där. Stickade på en tröja, poppade micropop och kollade på Sexandecidi. Ja just det, jag simmade ju också i Valjeviken OCH badade bubbelpool. Så underbart härligt fantastiskt avslappnande efter mina 80 längder. Ahh.

Idag körde jag hem igen. När jag kom innanför dörren såg jag någonting stort och övertäckt i köket och trodde direkt att det var en ny motorcykel som Erik hade köpt, varför jag med den arga rösten sa: Men aaah, det var faktiskt mina 9 laxar som du är skyldig mig! Då bad han mig avtäcka den och vad var det om inte en alldeles egen räserbajk till mig! Moi! Han hade gått och klurat på det där och ringt på annonser en hel vecka, och nu hade han åkt till Lund och köpt en i present till mig! Tänk sicken snäll kille. Det är ju han som fyller år snart, inte jag! Sen skämdes jag lite över min tidigare arghet. Såhär ser den ut, den måste fixas lite med men sen kommer jag att susa fram som en kort men ganska bastant blixt på en gata nära dig! Murre fick provsitta.ett par till!Eftersom jag råkade klippa fel första gången fick jag göra ett extra par bralls. De blev nästan likadana som de första. Imorgon åker jag till Bromölla för att gå till tandläkaren och kanske simma i simhallen i Valjeviken där det finns bubbelpool, woho. Och så ska jag börja sticka på en tröja. Återkommer på lördag. Det är förresten fantastiskt att ha en sovande kattunge i famnen. Lyllo mig.

brallan


Ett alster är färdigt! Det bidde ett par brallor. Så jo, jag gör faktiskt mer än att äta och sova om dagarna. Har även varit och handlat lite garn i trevliga butiken Yllet idag. Och så var Ida här och drack te. Hon berättade att hennes syster ofta kommer försent till sitt jobb eftersom hon har fyra katter som hon bara måste kela lite med. Jag förstår henne. Och just det, sen fick jag avslag på ett jobb till. Men jag kan ju alltid börja sälja kläder på nätet. Lite kräkgröna brallor på kräkbakgrund vill väl alla ha?

Aj ajIgår när vi kollade på Batman skulle jag äta popcorn till filmen. Istället för att poppa i gryta testade jag att micropoppa utan micropop. Alltså tog jag en plastbunke, la i kärnor och en klick smör, satte på ett lock och körde. Det gick så jäkla bra! Perfa corn och snabbt gick det också. Smaskade i mig dem på ett litet bums. Idag när Erik diskade bunken såg han dock att bottnen liksom hade smält och att det var små gropar i plasten efter alla kornen. Hups. Bunken på bilden är alltså diskad, inte skitig. Så för att varna oss nästa gång vi ska poppa popcorn skrev han Aj Aj i bottnen. Smart!

Katt svalde kylskåp - is i magenJo att, jag skulle gå och tvätta det vi inte hann sist. Handdukar och lakan och sånt shit. Så jag tog en slurk juice direkt ur paketet i kylskåpet och stack därefter ner med tvätten till tvättstugan. Uppe i lägenheten satt Erik och åt frukost. Helt plötsligt kom Murre ut från köket och jamade lite försynt innan han gick in dit igen. Erik fattade inte riktigt vad han ville men det verkade som att det var någonting på gång. Murre satt mitt på köksgolvet och jamade lite till. Efter ett tag tänkte Erik att de nog höll på med något fuffens, typ välta krukor eller klättra i fönsternätet, så han gick in för att se efter. Billy sågs inte till men han hörde lite jamanden någonstans ifrån. Han letade och letade. Billy fanns ingenstans och Murre satt och såg oförstående ut. Till slut öppnade Erik kylskåpet och vem skuttade ut om inte lilla Billy! Den stackaren hade hoppat in utan att jag märkte det när jag drack juice och hade suttit i kylan och mörkret i säkert fem tio minuter! Voj voj. Öden och äventyr på Falkenbergsgatan 11 fem trappor upp.

yearbookyourself.comAmen jag var ju liksom bara tvungen. Alla andra har ju gjort det. Så vad säger ni, 50-talslooken nästa gång jag går till frissan eller?

kategori: barnprogram man hatade men ändå kollade påFågelskådning

Hur det märks att Erik är ihopa med mig och påverkas av min familj.

(obs, det är inte jakt och inte lantbruk heller vi håller på med)

FotamatenDet står i Expressen att om man fotar sin mat så går man ner i vikt. Så lägligt att jag gjorde precis det i förrgår! Stekt fisk med (köpt) svamp (hittar ju ingen själv) stekta i dömycket smör och broccoli dränkt i fet ost. Yummi. Om jag går ner i vikt nu återstår att se. Best of all? Den lilla lappen i vänstra hörnet är ett kvitto på en starköl jag drack kvällen innan. Fettsnål? Njaä.

svalleJag cyklade för andra fredagen i rad till Bokskogen på jakt efter svalle. Detta var den enda fina jag kunde hitta, så nu har jag stekt den och ätit. Skoja bara. Igår kväll tvättade vi. Mest Erik eftersom jag spelade fiol med gänget. Vi tvättar en gång i månaden och den gången har vi väldigt mycket tvätt. Vi är heller inte de mest effektiva personerna på denna jord vilket betyder att även om vi börjar tvätta klockan 18 när tvättstugan är bokad är vi inte klara förrän sent på natten. Igår var inget undantag. Vi kollade visserligen på Hair under tiden och då hade vi paus. När vi skulle hämta upp den sista tvätten var klockan iallafall halv två på natten. Hissen hade varit trasig hela kvällen och vi gick i trapporna neråt då vi plötsligt hörde högljuda snarkningar. På BV (bottenvåningen) stod hissdörren på glänt och lampan var släkt. Det var alltså en uteliggare som hade bestämt sig för att sova över i vår hiss. Samtidigt har vi pundare i städskrubben bredvid vår dörr och vi har haft fifflarna som stal cyklar och källarförrådsinnehåll boendes i trappen.  Vi har haft rånare i huset och nu alltså uteliggare i hissen. Jag tror att det sker ganska ofta, och jag börjar bli så blasé att jag tänker att: för all del, där är det väl varmt och gött och jag åker sällan hiss halv två en vardagsnatt. Sov så gott liksom.

Konstig konst

I rondellen på Kristianstadsgatan klockan halv tolv en onsdagnatt kan det se såhär konstigt ut:


Glöm vad jag skrev..

..om sommaren. Idag tog jag sista soldagens allra sista dopp. Det var bara jag som badade på hela Bo01 men det var faktiskt helt ok i vattnet. 17 grader stod det på skylten. Efter doppet stack jag till Kockums och simmade mina längder. När jag hoppade i där var vattnet helt galet varmt jämfört med havet. Eller var det för att det precis hade varit ca 50 damer i 70-årsåldern i bassängen och haft vattengympa innan jag hoppade i. Omklädningsrummet var tant-overload.

Jag och Erik har åkt ut till hamnen ikväll för att fota motorcykeln som Erik nu ska sälja. Några sista sprätt fick det bli. Nu kollar vi restresor, nån som har förslag på vart vi ska åka, om vi ska åka?Sommarens sista suck?


Vi var i Falsterbo igår på Bivråkens dag. Det var ett fågelskådarjippo utan dess like. Lotter och tvålar från Turkiet och kikare var det mest överallt. Och helt plötsligt kom en kille med en Trädödare på en pinne. Det var en larv som såg ut som en grillad korv, Trädödaren. Efteråt åkte vi till kusinerna ute i Fyren och jäsiken sicken sommar det var där. De hade fullt av kycklingar som älskade Milla, samt en liten mus. Fyren är trevlig att besöka. På lördag fyller Maja år och då blir det nog kalas i Fyren igen tror jag.

Idag tänkte jag cykla en runda och plocka björnbär men när jag hade packat min ryggsäck full av matsäck och burkar och kom ner på gården insåg jag att Erik hade min cykelnyckel och han var på jobbet. Rackarnsbövelensbananer.

Dagboken: februari 1991

1 feb 1991
i dag är det februari och jag fyler år den 6 februari.

2 feb 1991
i dag åkte Pappa, Kari, Bea, Jag skidskor i siesjön det var unjefär så lång
[blyertssträck]

3 feb 1991
i dag var Bea, Kari, Mamma på orient expressen. när jag ducade blev jag alldeles röd.

4 feb 1991
i dag har jag inte gjort någåt särskilt.

5 feb 1991

i morgon händer det jag blir 9. Det blir kull!

6 feb 1991
i dag fyler jag 9 år. jag fick: monga kläder, en tavla, bok, godis, halsband, armband, pennor, vykort, porslinskanin, dia-dem, blomma, suddi, toalet-väska, mössa, yattsi spel, en planch. mm. Sen kom Moster Karin, Måns, Maja. Sen gick vi och la oss.

7 feb 1991
i dag fyller Martin Holmén år. God natt.

8 feb 1991
i dag har jag bakat kakkor.

9 feb 1991
i dag snöadede hela dagen. Det var jätte tjockt lager med snö så snö-skotan var här och körde. 2 gonger.

10 feb 1991
i dag har vi åkt pulka i snön vid vatten-tornet. Det var roligt. God-natt

11 feb 1991
i dag har jag varit hos tand-läkaren. De lagade ett hål.

12 feb 1991
i dag har jag ätit 2 st sämlor. Vi har hämtat Kaj på dagis.

13 feb 1991
i morgon skal vi åka pulka.

14 feb 1991
i dag åkte vi pulka med låg-stadiet. Det var kul.

15 feb 1991
i morgon är det sport låv.

16 feb 1991
i dag gick Kaj på kalas. Då åkte: Pappa, Kari, Bea & jag skidor vid vatten-tornet. Vi åkte en runda i skogen med.

17 feb 1991
i dag åkte vi skidor vid Kajs dagis det var roligt

18 feb 1991
i dag har vi åkt skidor hela dagen nestan.

19 feb 1991
i dag har jag åkt skidor. Det var roligt.

20 feb 1991
i morgon sa vi åka till Moster-Karin.

21 feb 1991
i dag har vi åkt till Moster Karin. Det var roligt. God Natt!

22 feb 1991
i dag har det hänt mycket. Vi har varit på musee, vi har ätit spageti, vi har åkt hem från moster Karin. på musiet var där dinosaorier. de rörde sig. Men de var inte levandes.

23 feb 1991
i dag har Elin komit till oss. vi har fåt tall av mamma. Kari är på Bio.

24 feb 1991
i dag har en snö-droppe slagit ut. Så nu är det vår.

25 feb 1991
i dag har vi börjat skolan igen.

26 feb 1991
I morgon så ska vi ha gympastik i stelet för bad.

27 feb 1991
i dag har vi byt platser. Jag sitter med SE och Sofia.

28 feb 1991
i dag fyler Martina år.hits