natthatt

För några dagar sedan gjorde jag något så tantigt/töntigt att jag inte ens kan avslöja för Erik vad det var. Och speciellt inte här. Kanske någon gång i framtiden men inte i afton. Håll nu inte på med "ska du säga A så får du säga B", jag KAN inte säga det. Jag skäms för mycket. Situationen krävde dock någon form av uppmärksamhet, och idag hittade jag en hattmössa som faktiskt i sig var tillräckligt mycket tant/tönt. Jag älskar den! Mössor och glasögon är min grej kan man säga. Kolla så tjusigt. Sen att resten av kroppen kommer att förbli en "hej jag födde barn igår"-slappis kan vi lämna därhän.

 

Imorgon kommer Sigge och Pinky (Pinkie?) hit på besök. Jag är lite rädd att någon fyrbening kommer bli riven (dock ej av en apa) men jag hoppas att det kommer gå bra. Tänk om de blir värsta bästa polarna, det hade varit frekt. Ska försöka få en bra bild. Antagligen en blixtbild. Blixtbild är det nya svarta, ha ha.


sova räv

Set har börjat snurra när han sover. Ligger han på ett håll när han somnar så ligger han på helt andra hållet när han vaknar. Han har även börjat på nästa blöjstorlek ikväll, de för 5-8 kg. Nu väger han ju faktiskt fem åt halvt.

 

Men det var inte det jag skulle rapportera idag. Det var nämligen så att Martina the great uppdaterade sin blogg tidigare under dagen. Hon länkade till sin höstlista på spottan, och hör och häpna om vi inte tagit med samma låt på våra höstlistor! Inte ens en ny! Mycket märkligt. Bara för det tänker jag bjuda på min lista för er som inte redan har den. Här är den. För regniga eftermiddagar. Den är egentligen till Marika men kanske vill hon ha en exclusive?


SittSet

På bara några dagar har lillsettan blivit stor. I fredags, på tioveckorsdagen, skrattade han sitt första skratt. Ha-ha lät det. Sen dess har han inte skrattat mer, men ändå. Ett skratt var det. Och så har han börjat öppna händerna och kunnat ta tag i saker helt bra under helgens gång, samt nästan börjat kunna stödja nacken när han sitter. Kolla på bilden, det räckte att jag höll honom i händerna. Iallafall en halv minut eller så. Storsettan. Kolla även in världens sötaste ben och rumpa där han sitter på kudden som för honom är stor som en soffa. Fatta att man bara går omkring och säger "Åååh" och "Kolla!" och "Gülli" jämt när man har fått barn.

 

Ja och sen har det hänt en massa andra roliga saker i helgen men det tyar jag inte berätta om, ska sticka på tröjan istället.


Kräfta

Bevis på att jag inte riktigt var värd MVG i matte: såg havskräftor i affären. Blev litta sugen. Frågade vad de kostade. Tanten sa 310 kr/kg. Ente så dyrt, tänkte jag, de är ju både smala och lätta, tänkte jag. Tog två.  För SEXTIOFEM SPÄNN. Fatta hur nära jag var att gömma dem bakom tex blöjorna eller bland frukten.

 

Fast såhär i efterhand får jag nog ändå säga att det var sjukt värt. Förbannelsegott var det, alltså.


pilis
Dagens utflykt gick till Pildammsparken där vi träffade Marika och Evert. Evert är nuförtiden en mycket lydig hund som älskar att vara duktig om han får pannkakor. Och det får han så gärna av sin snälla matte.

Här hemma var det dundermys på kvällen. Extra fint ljus, extra lättsövd bebis och extra fint städat. Stämningen förtogs bara en liten gnutta då vi slängde ett öga ut genom köksfönstret och såg rakt in till grannen. Rakt in i grannens tv-rum för att vara mer specifik. Rakt in i grannens storbildsskärmstv som visade porr, för att vara exakt. Porr! Halv åtta?! På en onsdag?! Lika konstigt som kakor på en torsdag!

Revy

För två år sedan satt jag på en höbal iklädd lugg och kofta. Idag har jag gått med Set på läkarundersökning och fått konstaterat att han är en mycket välartad pojke som utvecklas fullt normalt. Efteråt gick vi en timme i parken. Nu på kvällen har jag premiärat mitt favvote för hösten: riven färsk ingefära och en klyfta citron. Mmmmm. Och så har jag fortsatt sticka på den lilla lilla lilla tröjan som jag håller på med. Kanske kommer den att passa räven Revy. Konstigt hur livet kan förändras på två år.


Erik 32


Det var alltså Eriks födelsedag. Jag och Set steg upp tidigt och gjorde oss fina. Så gick vi in till födelsedagsbarnet och sjöng och gav paket.


Det var ett ledtrådspaket och det tog en stund för honom att leta och gissa. I den lilla glittriga rosa asken, under skruvarna (som var ditlagda för att förvirra såklart), låg en lapp där ledtråden stod..


Medan han gissade fick han ett paket av Set. Det var en dundertub med Helosan - Eriks favvosmörja.


Set i födelsedagskläden. Det är alltså en gammal kattleksak som jag gjorde ett pannband av.


På tal om katterna låg de i barnvagnen hela morgonen. Billy hade även sovit i den under natten. UNDER täcket. Freak.


Tada! Presenten! En mopedhjälm med visir och utfällbara solglasögon. Snacka om tuff. Hjälmen han haft fram till nu är från -78, inköpt för tio pix på sopstationen för några år sen. På tiden att få en ny, alltså.

Set lever

Lydia (3 år) ville se bilder på Set där han lever. Självklart får hon det!

Här har han kalaspannbandet på.

Det kom ett mail..

Erik fyller ju år imorgon (måndag) och han är lika stissig ikväll som man brukade vara inför födelsedagen när man var låt säga sju eller fem år. Det är kul. Hans ögon glittrar av förväntansfull nyfikenhet och han går just nu runt och försöker tjuvleta efter nån presentgömma som han inte ens vet finns. Iallafall vet han inte var den finns, hihihohohehe. Anyway. Jag fick precis ett mail med rubriken "önskelista". Mailet var skickat från Erik och innehållet var en länk till youtube. Jag följde länken och fann detta:


Dagens Rulle


Hej jag heter Set. Trumset.

TureVi åkte alltså till fyren där vi fick kanelisar, världens godaste, och kaffe. Solen stekte som om vore det juli och lilla Ture (fågeln) fick sitta med på gräset bredvid oss människor. Det var det roligaste av allt. Nu är det kvällsmystajm och imorgon blir det frulle på Debasers uteservering. Sensommar/tidig höst är det bästa som finns.

Familjen
Ser ni, ser ni? Billy har tagit steget upp i knäet när Set också är med. Nu blir det trångt. Set får inte plats lika bra som han gjorde där i början. Igårkväll gick jag, Bea och Martina till Nyhavn och ölade. En stor händelse. Det har vi inte gjort på år och dar så det blev nästan lite för bra där ett tag. Fniss overload liksom. Sen fick Bea värsta hickan och fick sluta prata. Set sov hela tiden hemma hos sin ömma fader. Nu ska vi på tur till Falsterbo för att spana in detta och detta. Dvs, hälsa på kusinerna. So long!

2 månader


Fyra dagar vs två månader

Idag fyller Set två månader. Hur har vi då firat detta event? Jo tex med att åka till Ikea! Vårt bästa fir! Vi vuxna fick kaffe och chokladboll - såklart. Set fick sova i sjalen. Tyckte han nog var helfestligt. Han fick även åka i framsätet i bilen för första gången. Det var i en gammal saab från -83 som hade för korta bälten i baksätet. Vi har också firat genom att gå till triangeln och köpa förlängningssladdar. Och sist men inte minst; nu när han har blivit så stor att han nästan är en pojke och ingen bebis (ha!) har vi plockat fram spjälsängen under Eriks alla smutskläder. Måste säga att den var extremt bra som "slänga saker i och på"-möbel. Men nu är det alltså dags för Set att få en egen säng. Lite vemodigt är det allt, så vi väntar med det tills imorgon. Förresten behövde jag inte göra någon gynundersökning. Härligt. Mitt blodvärde var fortfarande lågt men annars verkade allt vara som det skulle. Så nu är det saen i mig jag som börjar träna igen. Måste bara våga gå hemifrån..

Om sömn

Den lilla bebisen som bor här har börjat sova väldigt länge på dagen. Vi brukar stiga upp vid tio han och jag och så klär vi på oss och byter blöja/går på toa. Sen får han äta frukost och så somnar han vid typ elva halv tolv. Då äter jag frukost och sörfar. Så brukar han vakna kanske halv ett och så går vi ut på äventyr hela eftermiddagen. Men nu har han i dagarna tvenne helt plötsligt börjat sova till två halv tre. Vi kommer inte ut på galajs förrän det nästan är kväll.

 

Dagens galajs var att fixa nytt lånekort på bibblan åt mig samt köpa en rundsticka. Eftersom jag också har fått en värdecheck till Åhlens på femtio pix fick Setspett en tröja med en räv på. Den var jättefin. Ska visa den någon gång.

 

Nu har jag lite bäv i kroppen för imorgon ska jag på efterkontroll hos MVC. Dvs gynundersökning. Dvs inte så kul. Tur i oturen är Erik ledig imorgon så vi kan hitta på något kul efteråt. Det jobbigaste är nog att det är kl åtta på morgonen. Sjukt tidigt. Well well cykelställ. Nu vaknade ungen, dags att mata.

 

Ps: Varför skrev jag vips med två p igår? Och varför sa ingen att det var fel? Doh.


Tisdag

Idag var en sån dag när jag var alldeles för trött när jag vaknade och därför irriterades på allt möjligt. Jag irriterade mig på katterna som höll på. Billy hoppade in under vasken under golvet och vägrade komma fram. Orka krypa in och dra fram henne. Hon fick sitta där och sura ett bra tag och under tiden surade jag utanför. Murre höll på och skulle bajsa i badkaret som vanligt. Spolade vatten tills han gav upp och bajsade i lådan. Allt var lite jobbigt. Set gnällde och dreglade ner sina kläder och var därför lite fuktig och klibbig hela tiden. Klibb plus gnäll blev störig irritation hos mig. Och den ständiga tröttheten. Mjölken var slut så jag gjorde inget morgonkaffe heller. Dagen började helt enkelt inte bra.

 

Så jag packade ungen i vagnen och gick på promenad. Vi gick i tre timmar. Jag köpte en liten haklappssjal till Set för 15 pix och vipps var dregelirritationen borta. På kuppen blev han en ytterst modern och moderiktig bebis. Jag köpte en kopp kaffe åt mig och vipps blev jag pigg. Såklart glömde jag kameran (därav en bild på TT från exakt ett år sedan) och såklart hände en massa skoj under promenaden. Tex: Jag gick förbi en liten liten bilverkstad i Sofielund där det jobbade en gammal man som såg ut att ha knegat där sedan 50-talet. Det var Vajjert. Lite senare gick jag förbi en villa där några barn i olika åldrar mellan typ tre och åtta lekte i trädgården. Precis när jag gick förbi hade den minsta killen stuckit sitt huvud genom spjälorna i trappräcket till ytterdörren. Han satt fast och tjöt som en mistlur medan de andra försökte dra loss honom. Haha. Stackars grabb. På väg hem igen såg jag helt plötsligt en katt som var STÖRRE än Murre! När jag tittade lite noggrannare såg jag dock även ett koppel och en tant. Jaha. Ett typiskt exemplar av en "av pangsjonär övergödd innekatt". Såklart.

 

Nå; jag hoppas på en humörmässigt bättre dag imorgon. Den som vill se fler bilder från vedbodbygget i helgen får kolla på fajsbok.


helljus

Tröttheten är för stor för att jag ska kunna skriva mer ingående om helgen. Visar några bilder istället. Först har vi den sötaste Hennypennyspänny på promenad i Simrishamn. Snart kan hon gå utan hjälp. På nästa bild ser man himlen från tex Den unga Werthers lidande. Så jäla 1700-tal. Sedan följer en dramatisk bild på hur vedbodbygget framskred i mörkret. Faktiskt så blev den nästan helt klar. På sista bilden bekräftar jag det andra redan sagt: att när solen går ner sätter korna på helljusen.


kvar i spenaten

Vi är på Österlen och bygger vedbod. Meningen var att vi skulle åka hem ikväll men eftersom bygget helst ska bli så färdigt som möjligt har vi bestämt oss för att åka tillbaka imorgon på morgonen istället. Just nu bygger Erik och Clary i strålkastarsken. Det blåser mycket och risken för att plankor ska välta är väl överhängande skulle jag säga. Set och jag sitter inne och har det gött. (Jag har dock hjälpt till, iallafall en smula, med tex sågning och bärning). Jallefall har jag ingen sladd till kameran med mig hit och har därför tittat igenom Clarys bilder efter någon att blogga. Hittade en bild på mig och Erik som är tagen för fyra år sen. Asså: Varför såg jag inte DÅ att jag var så snygg som jag var? Kolla vilken kalaspingla jag var! För att inte tala om Erik, fast han är å andra sidan alltid snygg enligt mig. Anyway. Imorgon ska jag blogga en aktuell bild. Nu ska jag fortsätta sticka på tröjan till Set som blir stor som en fingertutt. Han får nog ha den till en docka istället.

 


fredagspromme

Nä det blev ingen bio. Vädret var alldeles för fint. Marika och Martina skulle på promenad med sina hundar så jag och Set hänkade på en tur till Rosengård. Väldigt trevligt. Utom när Evert kräktes och Marika trampade i hundbajs, hehe.  Nu är det snart dags för avfärd till Österlen. Undrar om vedboden blir klar denna helg?


Höst

Det är höst i kastanjerna. Fast det blir det ju alltid först. Annars var det tshirtväder som vanligt. Pilis var behaglig och barnen på de tre utomhusdagisen verkade ha skoj. Set låg vaken och tittade upp i trädkronorna hela vägen till Ica där han blev sur och fick åka i min famn istället. På kvällen fick han bada och somnade därefter knall och fall klockan halv sju. Halv åtta vaknade han för kvällsmat och sedan dess har han sovit. Det är fyra timmar i sträck. Ganska länge för en bebis alltså. Imorgon ska vi försöka ta oss till Spegeln och gå på babybio. Det är vår första bebis-och-mamma-aktivitet. Spännande!


uppdat

Jösses. När jag hade postat förra inlägget så insåg jag att det ju faktiskt har hänt en hel del idag. Uppdatering kräfvdes! För det första var vi uppe tidigt och såg 090909090909. Bara där var dagen biff. Och en sak lyckades jag handla, eller rättare sagt två. Mina favvokoppar som jag trodde var ur sortiment hittade jag i en affär och var tvungen att köpa. Ja det är det där med mammaledighet och stadsvankande. Illa för privatekonomin. Låt säga att Set bjussade av sina barnbidragspengar. Hans mamma måste ändå vara hemma var dag med honom och således dricka kaffe. Ur fina koppar. OCH så har min sticksäsong börjat idag tjing! En styck tröja skall stickas till Settanspettanskvättan. Hoppas det blir av. Jag har försökt en gång innan men kom bara ett bakstycke innan jag tröttnade. Nu ska jag göra den mindre och då förhoppningsvis fullfölja. Det var bara det jag ville tillägga. God natt då.


Inlägg 800, rekord!

Jag hittade alltså en mössa jag sydde när vi fick veta att Henny skulle födas. Hon fick aldrig den för den blev ganska dålig och ful. Det var iallafall inte det lättaste att fota Set när han satt i sjalen. Skitisamma. Dagen har varit tämligen händelselös. Det är ju förbannat varmt ute så vi kommer inte långt innan vi båda är sjöblöta av svett. När jag dessutom lyckas glömma mitt pass hemma hela tiden är det inte lätt att varesig handla eller skaffa nytt lånekort på bibblan. Suck och stön. Set har dock varit på toppenhumör idag. Han satt en lång stund i stolen och glodde på mig utan att börja gråta när jag diskade tex. Och nu på kvällen somnade han på sitt skinn utan napp eller gråt. Sicket nöjt litet barn vi har fått. Lyckliga oss.


Tisdagsgöromål

Det var en hektisk dag. Vi startade med kaffe och mjölk.


Sen drog vi igång. Tvättade en tvätt samtidigt som jag dammade ytor.


Bakade ett bröd samtidigt som jag dammsög. (Disken fick va).


Möre låg och latade sig.


Billy med.


Sen vars det dagens andra kopp med kaffe. Ungen sov räv i sjalen.


Så vaknade han! Idag var det roligare i gymmet, snackade tex med en kanin.


Men snart var det dags att sova igen. Ja, så kan man också göra en helt vanlig tisdag.

BaklängeslivetJag har grunnat och grunnat och haft någonting vilande inne i min hjärna ett tag. Nu har jag kommit på vem Set är lik. Det är ju den lilla bebisgubben på omslaget till Baklängeslivet! Försökte ta en bra bild men vet inte om jag lyckades. Men alltså: sjukt lik.

babygym

Set somnade det första han gjorde när han idag för första gången fick ligga i ett babygym. Jag lade honom på mage och där sov han gott ett slag. Bättre gick det för Billy, hon lekte med de olika leksakerna som finns däri. Sen har hon förvisso också sovit i det hela kvällen. Kanske är det ett sovgym.

 

Hyresvärden har satt på värmen ikväll. Eftersom våra element är av det dåliga slaget är det alltså knallvarmt härinne nu och lär så förbli ungefär till maj nästa år. Som om det inte vore nog med solen som strålar in värme varje eftermiddag.

 

Idag har jag och Set gått med barnvagnen på stan och jag slogs av hur mycket jag tycker om Malmö. Det är verkligen en perfekt liten stad. Alldeles perfekt storlek. Jag känner verkligen ingen dragning till något större och larmigare. Vissa människor är av det slag att de hela tiden växer ur staden där de bor och måste söka sig till större metropoler. Jag är fullkomligt nöjd med att ha bott i Malmö sedan jag flyttade hemifrån. Nu är detta mitt hem. Längtar jag efter någonting är det ut på landet, men då ska det vara i skåne med en relativ närhet till Malmö. Om vi bara kunde få en inkomst så vi kunde sätta igång med allt det där som vi längtar efter. Jag tycker att väntan börjar bli lååång.


middag

Bjöd Kaj och Sissel på middag ikväll. Det blev åttiotalskolhydrater, kött och tzatziki - fördel tzatziki. Den låg i den vita skålen, alltså. Vi spelade även Wii och jag fick veta att det finns friidrottswiispel. Give me! Någon kanske minns att jag skrev om ett doktorsspel som vi spelade och som jag gillade. Well. Efter att banorna blev svårare (typ sjätte operationen) och vi hade dödat två patienter fick jag stressrelaterad ångest och kan nu knappt tänka på det utan att börja svettas. Tvspel är verkligen inte min grej. När vi började spela (man spelar två pers samtidigt) gjorde vi hälften var, typ varannan grej. Om jag baddade sprit gjorde Erik ultraljud och så skar jag och så sög han blod osv. På slutet när allt gick snabbt var det mer så att jag skar ett snitt och så baddade, ultraljudade, sög, sydde och bandagerade Erik. Och jag satt handlingsförlamad och tittade på. Jag slutar liksom tänka, trycker fel och ser bara sekunderna ticka och personens hjärtljud gå ner. Illa. Tur jag inte är doktor på riktigt.

 

På BVC vägde Set inte fem kilo. Snarare 4920 g. Huvudet var 41 cm. Det var allt hon kollade. Sen gick vi till Nyhavn och åt dagens lunch som var äcklig skolmatsmat. Helt klart inte värt. Dagens o-tips: Nyhavn på dagen.


ja det har blivit en bebisblogg men vadå, jag gör ju inget annat än hänger med bebisen om dagarna..

Dagens öv: nacken

 

Ganska händelsefattig dag idag. Jag plockade fram stegräknaren och gick 6500 steg till Värnhem och tillbaka. Gick in på Entré och köpte en kofta. Jag har drabbats av den stora koftbesattheten tror jag bestämt. Det där med mammaledighet är inte helt bra när man bor i en stad. Någonting måste man fylla sina dagar med och då är det väldigt lätt att man tar en tur på stan och köper saker. Min plan i somras var att ta bilen ut i skogen med Set och leta svamp nu på hösten men så sålde vi bilen. Rackarns.

 

Vi har börjat lägga Set lite mer rutinmässigt om kvällen. Pyjamas ska vara på klockan åtta har vi sagt. Det som är lite synd är att han alltid somnar innan åtta och missar pyjamaspåklädandet, vilket leder till att han får den på sig vid blöjbytet kl tolv. Vi får nog fila lite på rutinen.

Imorgon är det dags för ett besök på BVC igen. Undrars om han har spräckt femkilosgränsen?

Enbening

Det var en solig och fin dag. I tidningen stod det att en italiensk enbening skulle simma från Danmark till Malmö med beräknad framkomst klockan halv fyra. Det ville vi inte missa! Jag och Set tog bussen dit. Jag hade ju gått så långt igår och hade således onda fötter. Vi kom fram klockan tre och satte oss med en kopp kaffe för att invänta målgången.

 

Set skulle tvunget ligga och sola. Jag försökte säga att små bebisar inte tål solen så bra men det örat ville han inte lyssna på.

 

När jag ändå skuggade honom sket han på sig och började gapskrika. Då åkte vi hem. Enbeningen kom ändå aldrig fram. Jag läste sen att han hade avbrutit klockan sju och då hade han fortfarande 8,5 km kvar att simma. Till hans försvar måste jag dock säga att det blåste rejäl motvind.


hits