igår, idag



Igår kvällsprommade jag, Marika, Martina, James och Evert i två timmar. Det var en lång promenad. Idag prommade jag och Set till en park. Där åt vi äpple. Jag hade på mig en tight randig klänning och hela dagen speglade jag mig i skyltfönster och insåg att HERREGUD det är dags att träna bort den här mammamagen. Alltså, snart kommer folk att tro att jag är gravid igen. Buhu. Så därför har jag ätit en morot till kvällsmat. Dör lite av hunger men ska det va så ska det va. Min rygg är förresten ett stort klet efter att jag tog bort tejpen. Längtar tills imorgon när jag får skrubba den ordentligt. Imorgon är det även fredagskryss och fredagstriss, och som bonus på kalaset kommer Bea på besök! Då ska vi äta Italiensk glass, tex. Eller alltså.. Fasen med. Får skaffa en heltäckande burkabaddräkt till sommaren. Det blir ur-tjusigt. Glad valborg!

Bilder från Öland



Jösses, är inte helt återställd efter kaffekalaset i helgen men det går väl på rätt håll. Steg upp nio och gick till sjukhuset idag för att göra lapptest. Min rygg är just nu alldeles stram av tejp som ska sitta där tills på torsdag. Sjukt störigt. Har dessutom fått två munblåsor idag och mitt ena öga har drabbats av Edenrydsyndromet, dvs det blir kallt i det som om det blåser en kall liten vind i det hela tiden. Det hade kunnat vara bättre, om man säger så. Men skit i det nu. Set sov från ett till halv fyra i eftermiddags. Tror han sov bort sin förkylning, eller åtminstone hoppas jag på det. Under tiden virkade jag klart katten som jag började på när vi åkte bil till Öland i fredags. Eller, alla delarna vikrade jag klart under resans gång. Idag sydde jag ihopa den och virkade en halsduk. Nu ska jag bara fixa ögon och en nos, sen kan ni få se den. Så då är det väl bara att ta tag i alla andra projekt som ligger och väntar på att bli klara. Morgondagens utfärdsmål: Panduro!

Dagens fir: min bästa mamma fyller år! Pompa och ståt! Grattis!



Öland

Åka bil med barn är ingen hit, speciellt inte när de bara skriker och är arga. Detta fotot är taget en av de få stunder han sov. Annars var det en guttig helg på Öland, får skriva mer om den någon annan gång. Nu har jag extrem huvudvärk. Detoxar efter helgens brutala kaffebonanza. Det är inte klokt vad tanter i 60-årsåldern drar i sig det svart guldet. Frukostkaffe, förmiddagskaffe, lunchkaffe, eftermiddagskaffe och så kaffe på maten. Jag som är van vid två koppar om dagen. Mitt huvud håller på att ramla av just nu.

 

Har spenderat dagen på vårdcentralen. Set har fått hostmedicin. Det är ingen fara med honom men träffa doktor är väl alltid kul. Imorgon är det dags för mig att träffa huddoktorn som ska testa parfymer på mig. Berättar mer imorgon.

 

Sist men inte minst gratulerar vi Marika på födelsedagen, talyhoo talyhoo och Grattis!


grytskåp

Nu är tiden för grytslammer här. Öppna skåp och hålla på. Men det gäller att se opp, han drar sig inte för att öppna spisluckan. Extra bra att vi inte har barnlås på den.

 

Idag har jag varit en extra snäll mamma och köpt en ny leksak till Set. Jag låtsas som att det är en niomånadespresent men egentligen är det en åkabilpresent. Vi drar till Öland imorgon mitt på dan och för att stå ut hela vägen ska han få titta på denna present som till och med låter om man trycker på knappar. Det är Sets första ljudleksak. Hoppas han gillar den! Jag köpte även en kazoo för tio spänn, bara för att den var lila. Jag fullkomligt ÄLSKAR leksaksaffärer. Vill ha allt däri. Obs: inte den där danska kedjan. Där finns mest bara skit.


Kommer hem på söndag igen så until then..

två år

Samma plats, en lugg och två års skillnad. Är det bara jag, eller har jag fått en bredare näsa på äldre dar?

 

Hinner inte så mycket nu när Erik har börjat jobba. All tid läggs på Setgrejer. Och på diverse projekt, som groddodling, amigurumi, stickning och virkning. Och sånt. Idag har jag dessutom klurat ut en smart grej. Jag har inte kunnat begära pengar från försäkringskassan på ett tag så igår tog jag tag i det och ringde dit. Hamnade på plats 321 i kö. Det tog sin lilla tid att komma fram om man säger, och när jag tillslut kom fram kunde de inte ens hjälpa mig. Hon bara: näääe alltså vi är ju inte några tekniska experter här direkt. Du får maila teknisk support. Gah. Jag tänkte ett litet slag och sen fixade jag och trixade själv med min dator så att det gick att begära! Där ser ni, jag ÄR ganska bra på datorer ibland. Och problemlösning.

 

Annars har jag även bokat en tid på hudkliniken. De har nämligen valt ut 1500 pers till en undersökning om huruvida man tål parfymer eller ej och jag är en av de utvalda. Sällan att jag tackar nej, jag ÄLSKAR undersökningar där jag får glänsa med min egen förträfflighet. För tro inte att jag kommer vara allergisk. Oh no.  Jag är alltså inte allergiskt mot något. Try me.

 

En till grej bara. Han som nu har svindlat bort en massa kosing från Röda korset. Alltså: hur lyckas man med att INTE klara sig med en månadslön på 60 000? Jag har nu levt på 7000 i månaden sedan i juni och det går. Jag har inga sms-lån och inga skulder. Jag har heller inte köpt mer än mat på ungefär lika länge, men ändå. Hur LYCKAS han??

 

PS: Jag tackar alltså inte nej till mer pengar i månaden om någon trodde det, det gör jag inte.


Feminism

Och så tycker folk det är blasé att kalla sig feminist?


söndagskaffe


Kaffekalas hos Martina idag. Set var på strålande humör och vinkade till alla han såg. Kakan var god och Marika hade snygg frissa som vanligt. Gick förbi lekparken på vägen hem men boy the gungor was upptagna. Skitmånga barn trots att klockan var efter fem. Går inte alla barn och lägger sig vid sex?


Här har Set modevisning med sommarmössan som jag virkat. Den var lite stor så nu måste jag göra en ny. Hejdå.

Gungorna del 2

Så, det var mulet och grått och kallt idag. Det betyder att det inte är så många barn på lekplatsen, vilket i sin tur betyder att Set har chans på att gunga tänkte jag när vi gick mot lekplatsen vid konsthallen innan. Kom dit och mycket riktigt, bara två andra barn på stället. En av dessa gungade såklart i den enda bebisgungan. Aja, snart blir den ledig tänkte jag och lekte lite med Set i sanden. Mycket riktigt, den blev ledig, och jag började så smått packa ihop Set för färd mot gungan.

 

Alltså: skoja min doja om inte en annan nykomling hinner före. Ungen var dock säkert fyra år så jag antog att hon skulle till de stora gungorna. Men icke. Fram plockar hon sina två gosedjur!! Och sätter dessa i gungan!! Alltså Alltså.

 

Vi gick till förorten istället, till värsta fullekplatsen vid Persborg. Skralltig lekplats som säkert inte renoverats sedan typ -92 eller så. Se bild ovan. Gungorna var lediga. Hela lekplatsen faktiskt. Men jag vet inte, känns ändå som att det blir en FAIL på den va?


gungor

Sockervadd och Bea, 15/4-07


Något av det svåraste som finns i denna stad är att få gungplats, har jag märkt. Vår runda kan se ut som så att vi går upp till vad-den-nu-heter-Annelundsparken-kanske? och kollar läget. Där finns bara en bebisgunga och den är ALLTID upptagen, såklart. Lekplatsen är både rolig, stor och poppis. När vi lekt färdigt där, med andra saker, tar vi rundan inom Folkets park för att Set ska få gunga lite men där finns bara två bebisgungor och de är ALLTID upptagna. Blir en ledig så sitter en ny unge i den efter två röda sekunder.

Aja, då skiter vi väl i den parken och går ner till konsthallsparken. Den är lite konstig och har mest former av metall som man ska klättra på. Där finns EN bebisgunga och den är... tamtataam: alltid upptagen. Ett jäkla gissel det där, för varje gång vi lämnar en lekplats lovar jag Set att han snart ska få gunga. Man vill ju dock inte vara den som är den och liksom stå med ungen i famnen och stressa den som gungar heller. Varje gång en gunga blir ledig ser man ett flackande i alla föräldrars blickar. Vem ska hinna först och vem blir tönten som bara får vissla lite och låtsas som att de bara skulle gå förbi lite granna?

Aja, så skiter vi väl i den också och jag lovar Set att han ska få gunga på gungan vid vårt hus. EN gunga, såklart. ALLTID UPPTAGEN. Så får jag, varje dag, gå förbi lite snabbt och bara oooh Set, kolla mina fräsiga nycklar, skaka lite på dem och hör hur de låter! Woho! Mycket roligare än att gunga! MmmmM.

Om stressen

Äsch det blir ju så himla sent jämt. Först vaknar man och måste byta blöja, leka, göra mat, mata, gulla, söva och så är det mitt på dagen och så måste man göra lunch, mata, leka, gulla, sanera och så blir det eftermiddag och man måste gå promenad, söva, gunga, leka, handla, gå hem och sen helt plötsligt är det kväll och så måste man ge kvällsmat, tvätta, bada, klä på pyjamas, leka, gulla, krama, söva och sen måste man själv äta och kolla på film och sen är klockan tolv och man måste lägga sig. Aldrig hinner man någonting som man behöver eller vill. Tex lägga in en bild till dagens inlägg, eller för den delen diska. God natt då.

uppdat:

Ok då, blir väl bilder idag med. Billy väntar på solkatt i eftermiddagssolen, Set strikar en pose och så en på Set under kvällsfilosoferandet.


Keps

Idag var det i princip sommar. Jag gick ute med bara klänning och Set fick en keps, fast eftersom han fortfarande är förkyld fick han ha mössa ovanpå. Här ses han öva på Pikminen. Jag håller på att virka en liten sommarmössa till Set men problemet är att jag mer och mer inser min uselhet i virkning. Det blir fult och det är jobbigt. Jag får liksom kramp i tummen. Håller fel då va? Någon som har något bra virktips?

 

Dagens låttips är denna gamla goding som jag inte hört på tusen år. Fasen vad fint det är. Speciellt Michael Jackson. Otippat. Jag har aldrig varit ett Jackson-fan men nu bara älskar jag honom. Wierd. Annars kan ni få min vårplaylist, om ni har spåttan dvs. Vassegoa.

 


Lika som bär


Jag har närt ett emo vid min barm..

Plura

Alltså ok, det där med kokainet var ganska töntigt av honom. Men jag måste ändå tillstå att Plura är en hyvens. Mauro också. Har missat varje avsnitt av Mauro och Pluras kök men jag såg just första delen och det är ju alldeles fantastiskt. Sådan här gubbrock och gubbhumor är JUST vad jag älskar. Vet inte om det säger mer om mig än om något annat. Men iallafall: KOLLA!

 

...och så var det kanske mest så att jag inte orkade hålla på att fixa nån bild att blogga om. Kan dock meddela att mamma varit här idag och gett Set tvenne stickade mössor. Premiär imorgon, kanonkul!


hår

Så här på ett ungefär ser håret ut idag. Denna gång färgade jag det istället för att tona det. Det var liksom lika bra att bara göra det. Senast jag hade färgat brunt hår var för fem år sedan. Jag färgade det sista gången i augusti 2005 om jag inte minns fel. Hade någon plan om att jag "ville se min naturliga hårfärg" och att "hårfärg är så dåligt för miljön". Det är den ju såklart, men om jag ska sätta mig på miljöbovskalan vad gäller skönhetsprodukter hamnar jag nog ganska långt ner trots allt med mina TOTALT tre mascara och en hårsprayburk genom livet. Ok, lite ögonskugga och gelé kanske också men you get the picture, jag är inte den som är den. Har aldrig provat kräm och puder i fejset, har aldrig i mitt liv provat inpackning i håret, har aldrig haft en "frisyr" som man måste jobba med. Använder inte ens balsam. Så: att gå omkring med min naturliga hårfärg i fem år var mest lite tråkigt. Visst, fint när det blir ljust på sommaren. Men annars mest tradigt. Färg fick det bli. Denna är jag mest nöjd med efter veckans färgbonanza. Känns trygg. Plus att jag känner mig fem år yngre vilket innebär att jag är sugen på Vinylbaren och några flaskor Corona. Mmmmmmm. Corooooona.


dagens

Vårdade sjukt barn

 

Gjorde om gjorde rätt


Pask

Tidig förmiddag på Adlersro

 

Påsken har varit intensiv och härlig. I fredags gick vi till Limhamn och åt påskmiddag. På lördagen gick vi hem igen och frukosterade med Karin och Torbjörn, varefter Bea och Hasse hämtade upp oss för färd mot Falsterbo där släkten var samlad. Lång kväll blev lång natt när vi åkte bil ut till Österlen vid elvatiden. Igår åkte vi på två utställningar där vi på den ena fick slänga en flukt på en alldeles ny bebis. Min livmoder började genast ropa efter fler ungar. Sen spelade vi spel - jag och Bea mot Erik och Hasse. FAIL. Never do that. Idag vandrade vi från Adlersro till Simris där vi smidde semesterplaner, och för att toppa kalaset vandrade vi sedan ner till tåget i Simrishamn. Detta envisa gåddande har resulterat i två saker: 1) Set är alldeles snorig och hostig och förkyld. 2) Jag sitter här och snaskar påskägg utan dåligt samvete, en måndag!


Glad Påsk!

Påskgubben säger Glad Påsk! Hans mamma säger Woho! Jag har ett eget barn, det betyder att jag får klä ut honom precis som jag sälv vill!


Setset helt tvärt om

Set tre dagar gammal. Säga vad man vill men speciellt vacker var han kanske inte just när han var nyfödd.


Set är inte riktigt vad jag tänkte att min bebis skulle vara. Ni vet, man har en slags fantasibild inne i huvudet om hur det blir när ens unge finns och sådär. Ibland bara blir det helt tvärt om. Jag tänkte mig väl att han skulle ligga någonstans mellan eko och reko. Som jag skrivit om innan, tygblöjor, egenlagad mat, sjal och allt det där. Jag börjar nu tvivla på att Setset har något rekotänk i sig öht. Här är bevisen:

Mat: han gillar bara pulvergröt, mackor och burkmat. Hatar sallad och egenlagade köttgrytor med lokalproducerat kött.

Blöjor: han har aldrig haft blöjeksem men så fort han haft tygblöja i mer än en timme är han knallröd i båd jumske ünd stjärt. Sen sätter man på en engångs och poff så är han mjuk, len och hudfärgad igen.

Transport: han skriker när vi cyklar men ÄLSKAR att åka moped. Måste vara något med att behöva ha hjälm. Haha, nä ok, det var en skämt. Han gillar cykel också.

Sömn: han vaknar tusen gånger när han sover mellan oss men nu när han sover i sin egen säng sover han och sover och sover och sover.

Vagn: vi har nu gått över till sittvagn vilket uppskattas. Men. Ska man vara reko ska man ju ha ungen vänd mot sig så man kan se den i ögonen när man kör. Problemet med Set är bara att han VILL titta framåt. HELA TIDEN. Det innebär att han hänger och vippar på kanten och risken för att han ska trilla ur är "överhängande", så att säga. Det kvittar hur mycket vi selar honom, han ska bannemig se vad som händer på andra sidan vagnen.


Slår vad om att han bara kommer typ vilja leka krig och lyssna på melodifestivalen sen när han blir stor också. Och gå på donkan. Och åka på charter. Och hålla på med motorer. Och fotboll. Sånt där oreko (som hans föräldrar inte alls sysslar med.. eeeh).

hits