Näsploppsjävlarna

Det är, som bekant, kallt som satan ute. Jag och Set gick en sväng till hästarna idag igen och när vi hade varit ute i kanske en timme såg jag att hans ena kind började bli liksom lite blå. Då var det dags att gå in. Tog en kaffe med Marika, sen gick jag på vinst och förlust till glasögonaffären. Meningen var att jag skulle få ett sms när de var ankomna och det hade jag inte fått, men KA-TCHING!, de hade kommit ändå. När jag satte på mig det ena paret började fröknen fnissa. Schyrre eller hur? Not. Sen skulle hon vara extra snäll och generös och bytte näsplopparna mot några i silikon som skulle vara mycket bättre. Det störiga är bara att de är så fruktansvärt obekväma. Redan har jag värsta skavsåren på näsan, de liksom klibbar fast på mig. Buhu. Imorgon är det jag som går dit och ber om att få tillbaka de gamla.

Det börjar dra ihop sig, snart är det dags för jul. Jag tycker det går lite väl snabbt. Hade tänkt mig att det skulle vara kanske två veckor kvar till julafton nu, så är det typ två dagar! Det som stör mig mest är att jag är så missnöjd med årets julklappspapper. Det är liksom "2004 ringde och ville ha tillbaka sitt papper". Tur att innehållet är desto bättre. Och så ska det bli snökaos. Som tur är lyckades Erik just övertala Kaj att stanna i stan en dag extra så vi får åka med i bilen ut på landet. Skulle tippa att detta blir den vädermässigt mest spännande julen på väldigt länge. SPÄNNANDE.

strumpvanteUte är snö och kyla. Bortsett från en massiv julklappsinsats i helgen håller vi oss mest hemma i värmen. Set har börjat med en konstig grej. Varje morgon när vi ätit frukost skuttar han iväg och letar upp skruvmejseln. Sedan tar han bestämt av sig sin ena strumpa och sätter den på högerhanden, varefter han tar skruvmejseln och börjar skruva på diverse saker. Alltså: har han sett någon skruva med handskar på? Är skruvmejseln klibbig och obehaglig att hålla i? Är han bara alldeles knäpp? Svaret står skrivet i stjärnorna.

I fredags var vi på kontroll på MVC. Magen var 25 cm och lillhjärtat pickade på. Järnvärdet på mig var 111. Damnit. Nu blir det Niferex igen.. Nästa gång jag ska dit är det glukosbelastningsgrejen. Det blir den 13/1.

Nu slår vi in julklappar och kollar på This is England, serien. Så jäkla fin. Årets bästa. Set sover, men varje kväll innan pyjamasdags klär jag av honom och så har han springstund. Han älskar det. Springer fram och tillbaka och runt soffan. Sen snurrar han lite och försöker hoppa. Det kan han inte. Då tar han snigeln som har ett snöre och kör den fram och tillbaka och runt soffan. Sen somnar han gott. Världens sötaste Set.

Nä om man skulle jobba på en årssammanfattning, blev inspirerad av Jennie. Hold on.

PS:
Konstigaste händelsen under dagen - när Erik traskade in i en affär och sa "en Iphone tack!" (Jag menar, HAN?? En IPHONE?? Sjukt påverkad av arbetskamraterna I say.)
Roligaste händelsen under dagen - När vi gick över ett övergångställe och en bil stannar, föraren öppnar dörren och skäller ut oss för att vi inte varit försiktiga då det är halka, (Det är väl dock HAN som skulle vara försiktig? Vi började alltså gå när han var ca 50 m bort), och Erik avslutar konversationen med att ropa "SKIT PÅREJ, GUBBSTRUTT!!

Julgranen och önskelistanVad är grejen med att julgranar ser så jäkla mysiga ut i verkligheten men så ledsna ut på bild? Det var stora julgransdagen idag iallafall. Dagen började katastrofalt då jag vaknade och såg mina sista glasögon ligga i två bitar på golvet. Arga mamman blev jag och förblev så en bra stund då han även skulle sätta igång spisplattorna och nästan förstöra grytskåpet också. Med sura steg traskade vi bort till glasögonaffären, valde ut två par på tjugo minuter (det har ALDRIG gått så snabbt för mig att välja glasögon i mitt liv. Hej "låna hem och fråga alla tusen gånger innan jag vågar bestämma mig") och beställde dessa INKLUSIVE försäkring. Sug på den, marodörsunge!! Förresten, den med "slipat" öga, haha, kan se att jag införskaffat fågelsnöret från Indiskan som jag suktat efter så länge. Hittade den på Emmaus för 20 spänn! WIN.

Så förhoppningsvis kommer bland annat dessa glajor att pryda min långa långa näsa inom en kort tid. (Ja, jag har fotat min mobil. Nej, jag vet inte hur man bloggar från telefonen.) Tacka fan för att jag inte har ett jobb just nu, det är sådär snyggt att ha ihoptejpade sneda glasögon på sig. Efter glasögonaffären gick vi till julgransfarbrorn och bad om att få köpa en styck gran. Satte lite i halsen när han sa vad det kostade, men vafan. Är det jul så är det jul. Nu är jag vuxen och har barn så då får jag stå mitt kast. Och grann är den där den står. Obs, det är inte en tjock kudde i gungstolen, det är bara Tjockefetemööre.

Just ja! Önskelistan skulle jag skriva också! Ok, börjar med mig själv: Ett par ögonbryn tack.

Nä, såhär:
Familjen
- Sopskyffel
- Mugholder till barnvagnen
- Kattsandspade (vi fick en jättefin av Pelle en gång men den är tyvärr mest bara fin. Helt omöjligt att plocka bajs och kiss med. Jag bröt för några dagar ut i strejk för att jag avskyr det så mycket)
- Ribbotten och madrass till barnsäng från Ikea, dvs typ 165 lång.
- Påslakan (till barntäcke samt dubbelvuxentäcke)(I fina mönster och färger that is)
- Tripptrappstol

Set
- Kreativitetsgrejer (färger, ritpapper, pärlor, lera osv osv osv)
- Pyjamas (tvådelad)
- Kläder är alltid kul (stl 80 och upp)
- Gosedjur
- Docka
- Böcker
- Verktyg (det han leker mest med just nu är en skruvmejsel som han skruvar på grejer med)

Erika
- Tjejgrejer (ja, jag påverkades oerhört av Sunes jul)(Men alltså krämer, smink, luktagottgrejs, sånt shit)
- Garn (typ allt utom akryl)
- Stickgrejer överlag
- Stickböcker (gärna retro, och typ denna, inte spexiga stickade kakor och sånt)
- Presentkort (bio, kläder, Åhlens)
- Trissingar
- Ippon (Iphone alltså)

Erik
- Lödkolv
- Snygg sjal (han använder bara mina hela tiden)
- Rutig skjorta
- Cowboyskjorta
- Varma sockar
- Bra böcker (dvs faktaböcker om sånt alla andra tycker är tråkigt)
- Täckbyxor

Lusselellelusselelle

 

Efter en lång dag av sömn och sömn och sömn och kurerande av begynnande sjukdom tog vi oss i kragen och cyklade till Emmaus. Cykel dit betyder gående Set i affären betyder fara och färde. Det tog väl säkert fem minuter eller så innan han hade kraschat en porslinstomte i golvet. Förra gången var det en clown. På Ica förra veckan var det en burk Nutella. Säger som jag brukar säga: barn alltså, aint good fot nothing.

 

Så gick vi till nästa bord och där hittade Set det vackraste han nånsin skådat. Det såg ut som det iallafall. Han vägrade släppa lilla stjärngossen, och som den ömma moder jag ibland är tyckte jag att jag nog kunde lägga tio kronor på iallafall en luciapryl. Vi missade alla Luciatåg nämligen. Kollade på tv på kvällen men det var så proffsigt att det blev tråkigt. Dessutom räcker det att Sanna Nielsen fick sjunga solo under alla skolåren i Edenryd, behöver liksom inte se det nu i vuxen ålder också. Haha. Så en liten lussegosse bor nu i vårt hem. Set går till honom då och då och håller lite i honom eller bara tittar lite. Vördnadsfullt.

 

Glad Lucia.


Om en kall dag och ett vinterkalasNär jag steg upp idag berättade jag för Set att vi skulle åka till Henny på kalas. Det glittrade till i hans ögon och så rusade han till brevinkastet och ropade NENNE, NENNE, NENNE! Set älskar sin kusin. Henny har dock en något ansträngd relation till Set. Hon tycker nog om honom i teorin men i praktiken blir han lite.. mycket. På väg till bilen (Set fick gå själv hela vägen, men tung ryggsäck på ryggen. Liiite stolt) kom en ballong flygandes längs med marken fram till Sets fötter. Han blev glad. Jag fick kalla kårar och tänkte genast på denne herrn.Vi åkte inom Claryhill för att hämta ett paket. Där var vägen alldeles igensnöad så vi fick köra på åkern. Tacka fan för fyrhjulsdrift när man bor på vischan.På kalaset var ljuset för dåligt för att det skulle bli bra bilder. Fick bli en på lite sagoläsning. Henny the födelsedagsbarn frossade i rådjurskött och pepparkakor. Som sig bör när man fyller två!På vägen hem kom kylan och bilhaverierna. Falsterbornas bil pajade i Glemmingebro. Kallt som attan och tonårskusinerna hade, på tonårstjejsvis, såklart varken mössor eller vantar. Jag undrar hur frusna de var när Hasse the räddare in the nöd kom och bärgade dem. Vi fick sedemera veta att de hade kommit till Malmö med tåg och sedan vidare till sitt hem med nödskjuts från en vän. Turligt! Inte lika turligt att de skulle besiktiga bilen imorgon förmiddag...Sist bar det av till stallet. Set blev lyrisk. Han älskar även hästar serni. Utom just att sitta på dem. Där blev han lite rädd. I dont blame him. Nu är vi hemma i värmen igen. Imorgon är det lucia och jag kan inte bestämma mig för om vi orkar hänga på ÖF med tusen andra barn för att se luciatåg. Det är världens sötaste luciatåg med barn från Seved, dvs mest Somalier, som sjunger "santa lossia" och "tre gobbar tre gobbar" på bruten svenska. Vi såg det förra året och jag dog nästan av söthet, men också av värmeslag och barnstim. Kanske gör vi en lugnare aktivitet. Två dagars intensivt julkonsertande har gjort mig alldeles matt. Skulle behöva en dag eller två i ett tyst vitt rum med exempelvis delfinsång som komp. HAHAHA. Not. Jag väljer Neil Young till soundtrack tack. Men huvudvärken jag haft i en vecka får gärna försvinna. Jag är inte en sådan som har huvudvärk och krämpor, liksom.

Fotoblogg (24+1)

Lugnet har lagt sig. Möring lillsmöring sover i grodan ro med sin bästa pappersrosett i famnen. Vad som började som en ytterst händelsefattig dag (Set somnade elva och sov till två varefter vi stack till Rosengård och lånade böcker samt handlade mat) utvecklades till en ganska händelserik kväll. För i affären ringde Erik och talade med ynklig röst: "jag mår så dåååligt". Han bad mig gå till apoteket och köpa meducin för sina bihålor. Ont och ont hade han. Så ont att han fick köra hem från jobbet tidigare och dessutom alldeles yr eftersom ena örat var helt utslaget. När vi lagt på mötte jag två pers med glad uppsyn som undrade om de fick följa med mig och Set ett varv, de var från Sydsvenskan serni. Gjorde reportage om hur det är att gå och handla med sina barn. Det går bra sa jag, men jag var nästan klar där så de följde med till kassan och tog lite bilder. Får se om det blir nåt. Skulle komma i januari isf.

När vi kom hem var Erik tvungen att dra till vårdcentralen. Eftersom de lagt ner typ alla vårdcentraler i stan fick han ta mopeden och köra till Värnhem. Gjorde kanske inte sjukdomen bättre. Där satt han sedan och väntade i två timmar på hjälp och antibiotika. Han kom hem klockan nio och ligger nu utslagen i soffan. Blir inget jobb för denna herrn imorgon, ser man ju.

Istället för kör satte jag mig då och gjorde klart två par sockor. Ett par vuxensockor och ett par bebissockor. Beställningsjobb båda två. Ganska fina tycker jag allt.

Och så var det dags för ny vecka igen. 24+1. Vet inte hur räknaren räknar men nåt sånt. Magen är som synes gigantisk. Nu har jag visserligen min bästaste björnklädströja på mig på bilden (oh what a surprise!) och två sillamackor i magsäcken men ändå. Lillungen sparkar och sparkar och nästa fredag ska vi till MVC på kontroll. Ska bli spännande.

Till sist kan jag meddela att dessa titlar önskar sig Set INTE. Dessa böcker läser jag för honom ungefär 684 gånger varje dag. Det är hans absoluta favoriter. Speciellt Rufus på hundtävling. GAH. Jag blir galen. Jag funderar seriöst på att gömma dem. För det är inte så att detta är vårt hela bokbestånd. Det finns fler som han gärna läser om och om och om och om igen. Men dessa är värst. TACKA GUDARNA FÖR BIBLIOTEK!!

Sist men inte minst: Henny! Två år idag! Puss från moster E!


Dagens Erik

 

Alltså jag skojar inte. Han sitter med uppkokat vatten i en gryta under näsan och med en handduk över huvudet. Säger att han har bihåleinflammation. Karlar alltså. You cant live with them, you cant live without them. Eller jo det kan man ju, men tja, det blir väl eventuellt lite roligare om de är med.

 

Jag och Set sov till nio idag. Härliga tider, mörkertiderna. Han vaknar och jag bara: Set, det är natt! Och så somnar han om. LURAD! Sen gick vi ut och kollade på grävskopor i några timmar innan vi nästan frös ihjäl och gick in. Det var denna dagen i ett litet nötskal det. Imorgon har jag bestämt att vi ska gå till biblioteket för om jag ska behöva läsa pekboken om leksaker eller djur en gång till kommer jag långsamt att förtvina av uttråkning.

 

Thats it.


Filmtajm

 

Hade ju tänkt mig att jag skulle ha ett A-barn men måste nog ändå konstatera att Set är dålig på att pussla. Riktigt kass om man ska vara ärlig. Av alla jag sett pussla är han helt klart sämst. Nä det här glömmer vi och går vidare. Nya tag imorgon!


Andra advent

Idagärdetandraadventochdåblirdetandraljusettänt

 

På fredag och lördag ska jag och min kör hålla julkonsert. Kom och se, kom och hör! Det enda problemet (utom att jag inte riktigt kan vissa låtar) är att vi ska ha RÖTT på oss. Alltså inte helt bara rött som i jultomtekostym utan typ en röd tröja eller en röd kjol, med svart tillbehör liksom. Och mitt problem är alltså då att jag inte riktigt äger något rött. Jag söker med ljus och lykta efter en röd kjol. Någon som sett en sådan i någon affär? Jag kollade i lite olika idag och det fanns en endaste röd kjol som var ok. Den fanns på HM. Kunde dock inte köpa den för det var en Hello Kitty-kjol och största storleken var 116. Alltså jag må vara kort, men nå vidare smal midja har jag faktiskt inte längre.

 

Annars är både Set och Erik på bättringsvägen. Set har ätit helt ok idag. Nu börjar dock jag känna mig lite vissen. Skulle vara just typiskt om jag har hållt på att öva en hel höst och sen bli sjuk när det väl är dags för konsert. Ska kurera mig med mycket vitlök samt te med citron.

 

Nu sover barnet och de vuxna ska äta middag och kolla på tejvej. Ajöken.


Räknare

Kolla, bebisräknare! (till höger alltså)

dagens outfitHängslen på tighta lilaprickiga brallor. Hängslen + tighta brallor = fail. Set tynar bort denna sjukdomsperiod. Han äter i princip ingenting längre. Han vägrar gröt på morgonen så jag har börjat med macka och till och med nu: söt yoggi. Gjorde macka i bebisbitar, ni vet när man skär den i rutbitar, och han åt exakt EN bit i morse. Det och en clementinklyfta. Till lunch fick han i sig kanske fem kvadratcentimetrar fläskpannkaka och sen typ tre russin till mellanmål och fyra munnar kyckling med ris till middag. Snart får vi, som mamman i Vilda bebin-filmen, ropa: bebin  bebin  bebin. Lille sparven.

Fast han är inte speciellt hängig om dagarna. Idag träffade vi Kristin och fikade på Garaget och Set charmade  brallan av minst fem tjejer och två bibliotekarier. Inte bokstavligen alltså, men han blev omkringburen och klappad på av en hel drös. Synd för dem att de kommer bli förkylda typ imorgon. Mohaha.

Nä nu är maten lagad och uppäten och disken diskad och hemmet städat. Ni vet vad som gäller. Då är det fredagsmys! Ikväll: Cyrus.

Sjukstuga

Dagens bild: julkortsverkstad medelst POTATISTRYCK!

(Gissa om jag börjar flippa ut vad gäller julaktiviteter)Erik är kanonsjuk och har varit hemma från jobbet i två dagar. Kommer vara det imorgon också. Set är inte speciellt pigg han heller, så det är inomhuset som gäller. Jag är iallafall frisk så jag smet iväg en stund idag och sladdade med cykeln i snön. Det första som hände var att bromsarna låste sig och det andra som hände var att kedjan hoppade av. Jäkla tur att jag är en handy-woman som fixade och lagade allt på ca en halv minut. Det där med att vara handy-woman alltså. Varje vinter får jag en otrevlig påminnelse om biljobbet i hamnen, och det är inte det att jag använder min bästaste björnklädströja. Mitt högra pekfinger blir dötorrt och spricker upp helt. Alltså just på samma ställe som jag hade konstant förhårdning i huden av att skruva, meka, serva osv. Sånt som gav power, ni vet. Nu när jag är akademiker/housewife skulle jag gärna se att knegarnävarna förbyttes mot svala långa mjuka pianofingrar, som anemiska författade hade på 1800-talet alltså, men icke. Jag är helt enkelt mer potatisåker än krinolin. Mer skurhink än punchpralin.

Det är ny vecka också ja, vad blir det då? 23? Aja, ungen sparkar och sprattlar. Denna veckan med. Magen är stor som en basketboll och, tja, det var väl ungefär vad jag hade att förtälja i frågan just nu.

Auf wiedersehen

erikapik goes underbaraclaraDet var dags att göra julefint i hemmet. Inspirerad av UnderbaraClara inhandlades hyacinter och en Julstjärna som planterades i "nåt gammalt fint jag bara hade stående". Det fick bli en gammal sås-snipa (höhö, Glappet) till hyacinterna och en gammal kruka till Julstjärnan. Kändes OERHÖRT pyssligt. Det måste vara något av det pyssligaste jag nånsin gjort faktiskt. Men sen tog likheterna med Clara slut. Bilden på julstjärnan med Julstjärnan tex, den syns inte ens jöö. Dessutom insåg jag att ingen av blommorna är sådär superduperbra för katter att gnaska på, vilket de gärna gör. Menmen, skitisamma. Så var det dags att baka pepparkakor.

Eftersom det var jag, petit moi, som skulle baka (japp: ettåringar är fullkomligt värdelösa på att baka. Bara så ni vet. Han vägrade smaka degen utan började istället kasta den i dikhon. Jävelen.) så blev det mest elefanter och stjärnor. Nej, jag blev aldrig äldre än 13 i mitt estetiska sinne. BD forever!

Barnet fick ha på sig en systembolagspåse som förkläde. Faktiskt hans mormors idé från början. Den passar skitbra, här kan man få en uppfattning om vilken storlek Set befinner sig i. Kan inte tänka mig att Underbara Claras barn skulle ha ett sådant dock..

Sen vill jag tillägga att bakning medelst barn är ett HIE. Kolla golvet. Gissa om jag rullade och halkade omkring på kritorna när jag gick över golvet med en het plåt i handen. Vi har för få bakytor i hemmet. Och det där med att man alltid tyckte lite synd om mamma som inte fick baka något (när vi bakade pepparkakor alltså) för att vi barn tog all deg hela tiden; behöver INTE tycka synd om längre. Baka pepparkakor är ju svinjobbigt. Inte alls lika kul som när man var åtta eller elva. Dessutom var bakytan konkav så degen blev aldrig tunn. Pepparkakorna är typ 1 cm tjocka. Tur för dem att de blev goda.

Betyg på dagen: 3. Började illa när Set för tredje gången tyckte pulkaåkning var skittråkigt men tog sig på kvällen när familjen Rosenberg/Ekström var här på middag. Imorgon kommer Kari och Henny. Kari fyller år så hon ska få minst en papparkaka!

hits