OasisSet lyckades trä på solglasögonen själv för första gången och tyckte han var UR-tuff. Kollade i spegeln, visade Erik och ropade till och med på katterna för att de skulle få se det underbara. Vad han inte förstod var att han hade satt glasögonen upp och ner och egentligen bara var den sötaste lilla UR-tönten i stan.Igår var Set sjuk och hade hög feber hela dagen. På natten fick han alvedon när han var så varm att man kunde ställa en gryta på hans huvud och koka spagetti (minns låten). På morgonen hade sjukdomen försvunnit och han var lika pigg som vanligt. Tog dock en feberfri dag hemma ändå. Har gjort pepparkaksdeg och diskat och städat och stickat och sånt där inomhusgöra. Nu såg jag en reklam på tv att det är skidskytte 1-5 december sååå eventuelllt kommer Set vara "nästan sjuk" en vecka framöver. Frisk luft alltså, sjukt överskattat.

Pulkatajm!


Nä alltså, det var inte som för
John direkt. Två åk var ok men under tredje kom gråten. Det fick räcka för denna gång. Svårcharmad är han, Settan. Så vi får väl köra en dagens outfit istället, för att ha något att snacka om:

Skor - Emmaus
Byxor - bytaredagen i Sölvesborg
Tröja - hemmastickad av Clary eller Inger från Eriks barndom
Mössa - hemmastickad av Sus
Vantar och undermössa - Polarn och pyret i födelsedagspresent från Inger (alltså Eriks farmor)
Pulka - Myrorna

Summa Summarum: barn ÄR billiga i drift

Om att köpa

Jag tror att detta fattiga år som vi just lagt bakom oss har påverkat iallafall mig mer än vad jag kan ana. Som varm tröja har jag en gammal Björnklädströja från biljobbet i hamnen. Jag har den på mig dagligen varje gång jag går ut och gärna hemma också, från typ september till maj. Och alla kalla kvällar på sommaren. Efter ett antal år har jag nu tänkt att det kanske är dags att införskaffa ett alternativ. Igår efter Öppna förskolan gick vi en sväng till Mobilia för jag hade sett att en sportaffär hade rea på varma tröjor. Tänkte dessutom kolla Indiskan efter kanske en ny julstjärna.

 

Men ack, det bara gååår inte längre. Jag KAN inte spontanshoppa saker som kostar över 100 kr. Allt känns onödigt efter ett varv i affären. Och dyrt. Kostar något 300 tänker jag bara på allt man skulle kunna göra för samma pengar. Och ikväll skulle vi på resturang för att fira Jons kusin, och hela eftermiddagen ångestade jag över hur dyrt det skulle bli för att sen efter några timmar komma på att ja just det, vi HAR ju pengar nu.

 

Anyways Anyways. Vad jag skulle skriva var att jag fullkomligt älskar Emmaus och Myrorna. Dagens tur gav en bebispulka, ett par vinterskor i gore-tex samt en superfin blå manchesterjacka i storlek 98. Perfa för våren 2012 eller så, haha. Iallafall, allt detta för endast 125 pix. Jag är mycket nöjd.

 

Dessutom kan vi använda förra årets julstjärna även om den är mörkgrön och svintråkig. I guess.

 

Second hand FTW!


om föräldraskap

 

Den största anledningen till att jag sällan eller aldrig bakar småkakor är att när jag gör det förvandlas jag till han som jobbar på kyrkogården gentemot mitt barn. Överhuvudtaget är filmen en talande bild av mitt föräldraskap. Mitt motto är liksom att "Livet är en fest!". Varenda dag. Det var allt. Hejdå.


22+1

Dagens mest bisarra. I vinande pinande snöstorm var två wierdos ute och kitade i havet.

 

Jag och Setting startade dagen med ett varmt dopp i badkaret, liksom för att värma upp oss inför vad som komma skulle. Vi hade nämligen lovat Marika att passa Evert, i alla väder och alla kläder. Det var bara att bylta på oss och börja vandra. Evert blev glad över rundan, mycket glad över att få en hundtröja på sig efter halva promenaden men allra gladast när vi kom hem igen. Jag räknade på kartan, vi gick 8.5 km totalt. Det är märkligt att man aldrig tänker på avstånd när man går inne i stan. Men roligt att räkna.

 

På hemvägen handlade vi och när vi kom hem städade jag och rensade och lagade mat och sen var jag alldeles slut. Min kropp är lika trött som jag tänker mig att sånadär gubbar som sågar träd och drar hem dem med häst genom skogen är när de kommer in till sin lilla gumma som väntar med gröt och brasa. Om jag ändå finge en liten gumma, gröt och en brasa. Eller förresten, det räcker med en brasa. En liten gumma hade varit så konstigt att ha och gröt är jag inte så himla förtjust i.

 

Klockan har slagit tolv. Det är läggedags, men först ett litet hurra åt att Erik just plingat hem sin första lön. Vi är nu inga fattiglappar längre. Prisad vare herren. Nu är vi riklappar. Så förbannat skönt.


vagn

Jag gick förbi en förskola som hade loppis idag. De sålde ut sina egna grejer och hade två dubbelvagnar som de ville bli av med. Tänkte att det kunde vara bra att ha en sådan så jag slog till på den ena. 75 pix. Som hittat! Den är dessutom precis så liten och smäcker som perlan. Sen har den inget tak för regniga dagar, men som barnfraktare till dagis och för korta promenader vackra solskensdagar kommer den vara galant. Josefin hade bra invändningar kring vagn för syskon så jag har backat lite vad gäller ståplatta. Får helt enkelt fundera vidare på hur vi ska ha det.

 

Helgen spenderade vi som sagt hos föräldrarna i Edenryd, efter en barnteater. Teatern tyckte Set var kul ca 5 minuter, sen tog tålamodet slut. Edenryd älskade han. Jag med. En extra härlig helg. Dessutom var det boksläppskalas för en bok Bea illustrerat. Det är bara lur heter den och kan läsas om här.

 

Något annat som har hänt idag är att jag har bakat småkakor. Det var ungefär första gången på tio år. Så alltså en stor nyhet. Det var allt. Hej då.


Om skidor

Det där om huruvida jag var lik Set och sådär, tror det blir nej där va?

 

Idag var världens slöaste dag. Vi steg förvisso upp vanlig tid, vid åtta, och åt frukost och sådär men efter ha satt igång en tvätt gick iallafall mina ögon i kors så vid elva gick vi och la oss igen. Setting sov skeetalänge så inte förrän tre hade vi fått i oss lunch och kunde komma ut. Då var det nästan mörkt. Vi drog till Bellevuebiblioteket och lattjade med böcker och sen handlade vi middag och sen var det kväll. Jösses.

 

Imorgon händer det desto mer. Först ska vi på barnteater (!!). Jag har väldigt svårt för teater överlag men tänker att barnteater kanske är mindre jobbigt. Den varar bara en halvtimme och är för barn från 0-4 år så hur jobbigt kan det bli liksom. Sen åker vi hem till föräldrarna där vi spenderar helgen tillsammans med föräldrarna, Bea och lillJohn samt Kari och Henny. Det blir nog gött, för på lördag börjar VINTERSTUDION!!! Då ska man vara hemma i Edenryd och typ tex äta rostade mackor och dricka Oboy och tycka att pappa är dötradig som ska kolla skidor hela tiden. Nu är vi dock vuxna så nu kommer vi äta yoghurt med nyttig müsli och dricka kaffe och tycka att det är sketakul att kolla på skidor hela tiden. Till våra barns förtret. Mohahahahaaaaaa. Vuxenhet - barnhet 1-0.


21+1

Idag hände det grejer i stora staden. På förmiddagen gick jag och Set en promenad med Marika och Evert the dog. Över oss flög mörka rökmoln förbi och stank. Det visade sig att det brann ute i hamnen. Erik, som har värsta utkiksplatsen från sitt kontor på tionde våningen i Västra hamnen, missade allt. Samtidigt hade det nämligen varit en ENORM grävskopa vid Mässan, som de håller på att riva, med en arm som räckte upp till tionde våningen som han bara VAR TVUNGEN att kolla på. Sådan far sådan son.

Sen kom Kaj hit och var barnvakt och jag cyklade ner till Royal för att se Harry Potter. Men icke sa nicke, eller iallafall polisen, för där var det avspärrat pga en farlig bombväska som någon glömt. Som tur var fick vi se filmen ändå fast på den andra biografen.

Ja just det, då var det ny gravidvecka också. Har ingen bild men jag kan meddela att magen växer och ungen sprattlar mycket. Det är en förjäkla härlig känsla när det sprattlar i magen. Konstigt nog. Det låter ju onekligen lite äckligt, men jag skulle lätt vara gravid jämt bara för att få känna sprattlet.

Sen har vi kommit fram till att vi inte ska skaffa en ny barnvagn. Set får stå på en ståplatta istället. Det känns sjukt onödigt att köpa en ny vagn för typ 7000 som Set eventuellt ändå inte vill åka i. Plus att jag aldrig kommer röra mig på stan om jag har en megavagn för jag kommer skämmas varje gång jag ska baxa mig genom affärer och folkhopar. Och har man en vagn med ungarna på höjden blir det skittradigt för dem för då kan de ju aldrig snacka med varandra. Nä tack. Däremot hittade vi en liten smäcker perla i en affär. Den såg helt retro ut och var liten och nätt. Möjligtvis vill vi ha en sådan. Det var som en tvillingvagn, alltså för sittande barn, så jag vet inte om det behövs. När lillungen kan sitta kanske Set bara tex typ cyklar trehjuling eller nåt. Vad vet jag. Nån med erfarenhet som har något råd?

En del har hänt på ett år, men vissa skills består

 


mörker

 

Idag blev det mörkt innan det ens hade ljusnat, så vi tog en liten konstrunda i Pildammsparken. Närmare bestämt till de lysande klumparna i skogen. Vajert. Set grävde bland bladen på marken och vi vuxna drack kaffe. En mycket lugn dag som startade med att jag sov till tjugo över tolv. Jag tror det var dags att ta igen ett och ett halvt års sömnbrist. Hade jag varit björn hade jag gått i ide och kommit fram i mars igen. Nu är jag dock inte björn så jag får snällt masa mig upp vid åtta om dagarna. Utom idag. Underbara söndag. Nu blir det kaffe och bok. Adjö då.

20+1Ok då kör vi igång årets gravidbloggande från och med nu. Smått jobbigt att se hur stor magen är redan jämfört med samma vecka förra gången. Jösses, hur stor kommer den inte att vara i februari? Ny bild till höger alltså. Ganska kul att jag har typ exakt samma kläder på mig. Dvs det enda jag har och haft på mig på flera år. Jag önskar mig en personal shopper. Nå, lillbebisen sprattlar mycket. Jag känner det både utanpå och inuti. Har glömt att lägga upp UL-bilderna men de var inte så spännande. Såg ut som sist ungefär.

Annars har dagen varit tämligen höstig och småtrist. Set snorar och Erik jobbar. Jag och Set var i Folkets park i flera timmar vilket resulterade i en urgeggig bebis och en urgeggig mamma (eftersom han är inne i en kinkperiod och måste bli buren överallt). Så lämnade vi även in hans nya täckbrallor till en skräddare. Kändes väldigt 1800-tal. Mamma hade köpt byxorna på bytardagen och de är dösnygga men tyvärr var dragkedjan kass och öppnade sig hela tiden fast den var stängd, om ni fattar. Eftersom jag inte har någon fungerande symaskin lämnade jag in dem. Det får det vara värt.

Avslutade dagen med vattengympa. Jag har köpt en ny baddräkt, kanske jag skrev om, som är en tantbaddräkt. Köpte den efter ett tips från en annan tjej på vattengympan som hade en så snygg baddräkt. Jag fick en annan som är lite fulare, men idag var det min tur att få komplimang för min baddräkt och en fråga om var den var köpt. Haha. Tantbaddräkt är dagens gravidtips alltså.

Thats it.

dagens alster

Dagen startade klockan halv sju när ungen smög upp och hittade sin ömma faders undangömda glasögon och bröt desa mitt i tu, för tredje gången. Extra kul för Erik att som nyanställd på stora krigsindustrin komma med tejpade glajjor! Fniss Fniss, sa den ömma modern, och gömde sina ännu bättre.

 

Hemma hos Bea fanns det vattenlösliga tuschpennor och det var ju en förbannat bra uppfinning tyckte mamman till vilda bebin. Idag inhandlades sådana och efter en ISKALL lekstund ute, samt promenad till Djursjukhuset, gick vi in och lät kreativiteten flöda. Eller, det var väl mest tuschet som flödade. När han var klar var hela han alldeles färgglad. Och golvet. och byxorna. Och pottan. Ünd zo weiter.

 

Obs, jag ritade katten. SÅ kreativ var han minsann inte.


om dagar

I onsdags drog jag och Set ut till dessa godbitarna på långweekend. Hehe, kolla även Beas version av utflykten. Vi hälsade på Kari och Henny och sydde pyjamas till Set och gick promenad i Bäckhalladalen och lite till. På fredagen kom Erik efter en hård vecka på det nya jobbet. Vi var kvar tills igår när vi kom hem igen. Ny vecka, nya dagar. Murre håller på att bli sjuk igen bara för att vi inte haft tid och råd att köpa ny specialmat så imorgon ska jag och Set traska bort till Djursjukhuset och fixa mat till katten för våra sista slantar. Aldrig får man vara glad, som mamma skulle sagt. Fast även lagt till; jaja, det ordnar sig.

 

Jag läser Ajvides nya och den är spännande så adjö för denna gång.


PS: Sets nya grej, att dansa. Jösses som han dansar. Hit och dit hit och dit hela hela tiden. UltraGÖLL.

Ensamma dagar

Erik har alltså börjat jobba nu. Han började igår, vilket i princip var första jobbdagen på ett och ett halvt år. Ok de gjorde några jobb i sitt egna lilla företag också men det var så lite att det knappt räknas. Jag är alltså mammaledig själv med Set för första gången på riktigt. Jag är oändligt glad över att vi har varit två så länge, men faktum är att det inte är så illa att vara själv heller. När man är två kan man hela tiden förvänta sig att den andre ska ta tag i vardagen. Städa, laga mat, hitta på aktivitet osv. På gott och på ont. Vi har hittat på väldigt mycket skoj, men det är lätt hänt att man blir väldigt lat också. Är vi hela familjen tillsammans är det mycket roligare att tex åka på utflykt eller cykla en tur eller öht göra saker utomhus. Dvs hemmet blir lidande. Nu när jag är ensam har jag diskat och städat och plockat hela tiden känns det som. Samtidigt har jag och Set det roligare. Allt fokus ligger på honom, han behöver inte ta hänsyn till att det finns två vuxna som vill göra vuxensaker också. Nu är det Setaktiviteter som gäller för hela slanten. Och det är kul än så länge. Jag blir väl trött så småningom och sur men så länge det funkar såhär bra är jag nöjd. Idag bakade jag bullar och då fick Set leka med vattnet för första gången. Nu är han tillräckligt stor för att inte ramla ner från pallen. Han tyckte det var urkul och stod där säkert en halvtimme. Bra aktivitet för en nyfiken ettåring.

När Erik började jobba igår kom plötsligt hans chef och sa att han hade fått ett blomsterbud som han skulle gå och hämta i receptionen. Erik fattade ingenting och undrade om det var jag som hade skickat det. HAHAHA. Skulle liksom aldrig ens falla mig in att ens kunna tänka att en kompis till en kompis skulle kunna komma på idén att skicka ett BLOMSTERBUD liksom. Han knallade iallafall ner till receptionen och hämtade dem och de i disken bara: "höhö, vad gjorde du i helgen?" Erik började kallsvettas. Nä det gjorde han nog inte, men jag skriver det ändå för den dramaturgiska effekten. Han fick sina blommor och läste på lappen. De var alltså från killen som skötte anställningsintervjun och rekryteringen. Han önskade Erik lycka till på det nya jobbet. Jag är dock helt säker på att han älskar Erik och vill ha honom både själsligt och kroppsligt, men Erik tror inte det. Han glömde buketten på jobbet igår men idag tog han hem den. Jag låtsades självklart bli förfärad över att han varit otrogen men det sa han att han inte hade. Det första som hände buketten var att Möre-Störe åt upp bladen på sidorna. Det andra som hände var att Störe-Möre välte vasen och lät vattnet rinna ut över hela köksbordet och ner på mattan på golvet.  Sen gick han bara därifrån och liksom förväntade sig att någon annan skulle torka upp efter honom. Curlad katt det där. Nu står buketten högt upp på en hylla där INGEN kan njuta av dem. Bra. Tack för den, störekatten.


Ibland händer det...


...att även Set är fullt koncentrerad på en sak i mer än tre sekunder. Tex igår när han trädde fem muttrar på en skruvmejsel - om och om och om och om och om och om igen. Jättelänge. Och idag när han la i en liten liten kylskåpsmagnet i en sparbössa, om och om och om och om igen.

Så tomten: nål, tråd och peeerlor skulle inte vara helt fel till julklapp. Så får han/man fina halsband på köpet.

hits