Nu vill han röra på sig!

Idag regnade det och var räligt kallt och blåsigt så det fick bli en mestadels innesittardag. Bea skickade en video en dag, värsta nostalgin från barndomen. Vi använde den som tips på vad vi skulle hitta på. Videon är såhär:

 

Resultatet här hemma blev såhär, kanonkul! Fem tummar upp!

animated gif maker

Animated gif maker

simhallen

Idag ångrar jag att jag inte hade kamera med mig för aldrig har väl Set varit sötare. Vi gick till badhuset för första gången i hans liv. Det blev aldrig av att vi gick på babysim när han var bebis, hade inte råd eller nåt, så han har lite missat det där med att hålla andan och hoppa i från kanten. Dagen började med att vi skulle köpa badbrallor. Jag har budat på endel på tradera men alla blir så dyra så det har inte blivit några där. Idag ville vi verkligen gå till badhuset, så efter att ha kollat i tjugohundraelva affärer gav vi upp och köpte dyra på polarn och pyret. Som tur var hade de just idag rea med 20% på valfritt plagg så de kostade 76 till slut. Det fick vara ok. De hade dem ute på lagret, så damen i kassan fick hämta. Hon började med att fråga hur stor han var, och kom fram till att han skulle ha stl 80-86 och att den storleken tyvärr var slut. Vi bara: eeeeh nja alltså han har en väldigt liten rumpa så det räcker nog med en storlek mindre.

Det fick bli ett par för barn i åldern 6-12 månader. Set är 15 månader. Väl i badhuset kunde vi konstatera att han har en väldigt väldigt väldigt liten rumpa, för brallorna hängde som om vore han Gällivare-bo. Jag vägde honom i omklädningsrummet och han vägde 9,3 kg. Lillspettan.

Så duschade vi och redan där började han hacka tänder. I bassängen var det iskallt, tyckte även vi vuxna, och vi försökte så gott vi kunde med att röra på oss för att bli varma. Set fattade inte riktigt den grejen utan stod mest stel som en liten pinne vid kanten.

Fast jag måste säga att det gick ganska bra en stund ändå. Han fick en spann och en vattenkanna att leka med och det uppskattades. Men när hans läppar hade blivit alldeles blå och vi vuxna fått simma i vuxenbassängen några varv var gick vi upp. Duschrummet var verkligen kallt och här började hela Sets kropp att liksom hoppa okontrollerat av köld. Jag försökte spola honom varm men inte förrän han var torr i omklädningsrummet höjdes hans temp.

Varma och torra tog vi sedan en fika i caféet, som sig bör, innan vi gick hemåt igen. Vi kom hem klockan sex och då var det mörkt och lite regnigt. Och Set bajsade nääästan på pottan. Alltså han satt där en stund och läste men just när bajset kom hade han rest sig upp så det hamnade på golvet. Bättre lycka nästa gång.

En bra dag. Fem brödrostar. Dagens bild får bli en minnesbild, ett år sedan. Han är lika smal ännu, alltså.


slut på det roliga

Tröttheten. Igår åkte jag till Malmö ensam och lämnade Set och Erik i Simrishamn. För första gången på ett år och 5 månader skulle jag få sova en hel natt. Det började bra. Kari och Henny var här men vi gick och lade oss tidigt, jag släckte nog kl 00. Sen tog det väl säkert en timme innan jag vaknade första gången. Jag har sällan varit MER vaken en natt, thanks to Murre. A.k.a "Den brinnande jävulen". Fan ta hans skrapande på sovrumsdörren och fan ta hans intelligenta hjärna som vet preciiiis hur man får sin vilja fram och fan ta hans stora stora mage som blir så hungrig mitt i natten. Miss i nassen. GAAAAH.

Meningen var att jag skulle få sova.

Istället har jag gått runt som en levande död hela dagen.

Svinatrött.

FAIL.

Dubbelfail.

:c

Det blev inte bättre av att vi lämnade tillbaka lånebilen efter tre fantastiska körveckor. Idag var tiden ute och bilen var tillbakalämnad kl 13. För att trösta oss gick jag och mitt sötaste lilla barn (tänker mig att lillen i magen är ganska ful ännu så länge) till skogen i Pildammsparken med spade och hink och så satt vi där under ett träd på blöta blad och grävde och grävde och grävde. Det såg nog konstigt ut för de som gick förbi men det var ovanligt trevligt. Bättre än sandlådor i lekparker helt klart. Godare lukt och finare omgivning. Dagens tips, alltså.

Nä nu lägger jag mig. Ingen bild tänker jag lägga upp heller för den delen. *ORKA*.

:c


Dagens äventyr

Idag gick lilla familjen till Kommendanthuset för att se Brutus Östlings fotoutställning. Den var fin. För biljettpriset fick man även gå på Malmö Museer och Tekniska museet, så vi började med ubåten på Tekniska. Set var i gasen, han gillade speciellt en traktor av plåt. Sen gick vi och tittade på djuren i källaren på Malmö hus. Där gick Set i spinn och vi med för den delen. Bäst var torskarna och de uppstoppade älgarna. Sämst var den uppstoppade kattungen. Hallå, show some respect liksom. Katter står över såntdär med uppstoppning enligt mig. Nä jag skojade bara. Det var lika gött att se den som allt annat.

 

Vi avslutade utflykten med att fika. De vuxna fick te, kaffe och chokladbulle. Barnet fick apelsinmer (han var helt duktig på att hålla och suga själv) samt smaka smulor av bullen. (Extra bra att det utanför fönstret satt en PK-pappa och matade sin unge med medhavd banan och vatten). Vi var klara prick på sekunden när de stängde och då gick vi hem. Sets ögon gick åt två olika håll av alla intryck och han somnade nog ganska lätt ikväll skulle jag tro. Jag vet inte eftersom jag var på vattengympa när dramat utspelade sig.

 

PS: När man går på museum måste man handla något i shopen. Erik stod för dagens inköp. En styck plansch på Tunnan samt en i present till Jon (Texas Adonis) på Draken. Tunnan och Draken är kill-iska och betyder ungefär "stridsflygplan". DS.


jeajeaOk, jag kapitulerar. Det ÄR inte brevbäraren som är far till mitt första barn. Har aldrig sett ett barn vara mer likt sin far i mina dar. Skolfotot är från första klass och det är så gölle att jag nästan blir tårögd. Tänk den lilla bräckliga sitta ensam på sitt rum och leka med lego, jag dööör. Ok, det kanske är så att jag är jävig i frågan, men Erik ÄR typ den sötaste jag vet. Därmed också Set.

För övrigt var vi på Rosengårds centrum (billig stormarknad) och handlade idag. Jag betalade. Kalaset gick på 850 pix, och då var det inte ens speciellt mycket mat vi köpte. Jag döööör igen, fast av helt andra orsaker. En månad till i fattigdom MEN SEN är det över. För bövelen. (Vi är alltså annars sådana som handlar mat för dagen, det brukar som mest bli 200-300 spänn, därav prischocken).

Måla

När Set fyllde ett fick han vattenfärger av Kari och Henny. Idag, när Erik skulle hålla på och meka med moppen i verkstaden, plockade jag fram dem för premiärmålning. Måste säga att han var rätt dålig på det. Det är ok för denna gången, det var ju trots allt första gången, men till nästa gång förväntar jag mig att han iallafall fattar att man ska doppa penseln i vattnet och sen i färgen och sen MÅLA PÅ PAPPRET, istället för som idag bara doppa i vatten och sen i färgen och sen i vattnet och sen i färgen och sen i vattnet och sen i färgen osvosv. Han SLÖSAR.

 

När vi var klara hoppade jag i träningskläderna och så cyklade jag och Set till kullarna där jag intervalltränade genom att springa upp och ner för en hög (eller ja nä, ganska låg faktiskt) kulle samtidigt som Set skrek efter mig som en stucken gris. Det gick bättre för honom när han fick pilla med cykellåset. Det gick sämre och sämre för mig dock. Satan vad jobbigt det är att springa i uppförsbacke.

 

En helt annan sak: ska man ge ungen efterrätt efter maten? Bara på kalas? Alltid? Vi ger aldrig Set efterrätt, det kanske är sniket? Å andra sidan förvägrar vi inte honom kakor och bullar när det bjuds på sånt men det gör det ju inte så ofta. Ikväll, när det ändå var fredag och lite extra speciellt, gav vi honom en vindruva. Woho liksom. Äsch jag är inte så orolig egentligen för att han får för lite gött, han lär bli en liten snaskis tids nog. Tex imorgon när vi drar till Österlen med Martina för att fika i Kivik med Bea och John.

 

So long.


Hästgäsp och Setuppdat.Alltså har ni nånsin sett en häst gäspa? Tungan! Borrarna! Något av det roligaste jag sett.

Jag körde Martina till stallet eftersom Marika är i Spanien i tre veckor. Förra veckan red hon hästen Otto, som bet henne i armen just som hon talade gott om honom. Burn. Idag hade hon hästen Capella som förvisso försökte bita henne, men den gubben gick inte. Då gäspade hon istället.

I eftermiddags kirrade vi ritpapper på Biltema och tejpade upp en bit för att rita med kritor med ungen. Ungen tyckte dock att det var mycket roligare att riva sönder pappret. Burn. Ska testa vattenfäger imorgon och se om det går bättre.

Set har kommit in i en bokfas. Hela tiden vill han läsa böcker, speciellt den om att göra musik och den om bondgårdsdjur. Han säger fortfarande inte mer än "mamma" och "där", men är annars en jäkel på att kommunicera med hjälp av ljud och rörelser. Tex om han ser en bild på en björn gör han klohand och säger graaoow. Om han kommer nära ett ljus eller lampa rynkar han på näsan och säger ajajajajaj. Säger jag att nä nu behöver jag gå på toa så pekar han på snoppen och säger tssssssss.

Han har även utvecklat sin, vad ska man säga, framkomlighet. Han klättrar lätt upp på stolar och soffor och undersöker saker på bord och i hyllor. På gott och ont. Och så kör han sin Bobbycar som en brinnande jävul, som Bea hade sagt. Han styr inte med ratten utan liksom lyfter hela främre delen så den hoppar i rätt riktning så han kan köra vidare.

Vi kollade på naturfilm igår och helt plötsligt så satt den! Vi insåg vilket djur Set egentligen är. En sånhär:


om att njuta av skogenVi var i skogen och Set hade kul nästan jämt.

Fast ska jag vara ärlig gick det förvånansvärt bra hela helgen. Barnet visade sig från sin bästa sida, nästan jämt - alltså. Den enda som blev riktigt rädd var Erik som fick rejäl kissnoja när han stod i mörkret, redo att släppa loss så att säga, och plötsligt hörde ett dovt grymtande ca tre meter från sig. Det var vildsvin som var ute och bökade på kvällskvisten. Erik kutade in. De kutade bort i skogen.

Jag insåg också att jag är för van vid staden. Så fort det blev mörkt blev jag helmörkrädd när jag skulle pinka. Till och med utedasset blev läskigt. Känns lite löjligt för en lantis som jag. Det är verkligen dags att flytta.

Helgens sämsta: Till resan skaffade jag stickor i storlek 21, som jag alltid velat testa, och ett konstigt garn som jag tänkte skulle bli snyggt som en tröja. När jag sedemera började sticka blev det mest fult. Det får nog bli ett jultomteskägg.

Det var allt. Hejdå.

Lillbebisen

Här är vårt minsta barn. Han (tyckte jag såg en litet sådant kön och kommer därför tro att det är en pojke tills den föds) har två cm långa lår och 3 cm mellan tinningarna. Ganska liten alltså. Hade lätt fått plats i handen.  Väldigt lik Set med långa smala ben och grodmage. Han är 15 veckor gammal och beräknas födas 28/3 enligt damen som rattade maskinen, 17/4 om ni frågar mig.

 

Dagens

Bästa: Vi får komma dit på nytt UL om tre veckor! (de vill gärna ta rutinultraljud i vecka 18, är bäst då)

Sämsta: De tar inte längre 3D-UL på så små bebisar utan väntar till vecka 35. Tradigt.

Insikt: Måste träna magmusklerna. Man ska inte kunna ha en så stor gravidmage som jag har när den bara är 15 veckor. Det ser ut som vecka 25, minst.

Otippade: Avslutade kvällen på Pers krog tillsammans med Kaj och Sissel. Vi åt FONDUE! Haha, bara en sån sak. Och: Set sov hela måltiden! I Bilstolen! (Inte i bilen alltså, vi tog in stolen i resturangen).

 

Imorgon åker lilla (stora) familjen till skogs för att elda brasa och plocka svamp. På återseende.


WIN

 

Där var vi ute och körde bil i oljehamnen i grodan ro när telefonen ringde. Jag uppfattade ungefär "ja, jo, javisst, jamantackar, ohja, tackdåtackdå" och insåg att NU JÄVLAR VÄNDER DET. Erik har levt på besparingar i ett och ett halvt år. Vi har haft 8000 stadigt in och ca 10 000 stadigt ut (och då räknar vi inte mat) under denna tid. Oktober var månaden då de allra sista slantarna skulle gå, sen hade det blivit att gå till socialen. OCH DÅ! Han fick jobbet!! Han är numera slav i den svenska krigsindustrin och vi är förbannat lyckliga! Vi kan till exempel köpa juice, en lyx vi inte unnat oss på jeeeevligt länge. Alltså när man levt på nollpunkten så länge som vi kan man inte riktigt föreställa sig hur det kan vara att liksom kunna slinka inom HM och köpa en tröja. Att kunna köpa goda ostar och korvar. Att kunna åka tåg utan klump i magen. Det är en lyckans dag idag.

 

Nöden har varit, här kommer lusten.

 

Efter det glada beskedet styrde vi kosan mot Svågertorp. Första köpet var en klösbräda till katterna. Det behövde de. Sen fikade vi en tiokronorsfika på Ikea, där vi även köpte ett nytt diskställ. Det gäller att slå på stora trumman tänkte vi. Sen kom vi hem och Erik knäckte en skumpa. Synd för mig att jag inte kan dricka den, synd för Erik att han måste dra i sig hela. Hoppas det inte slutar som på min studentkväll, boy den där champagnen jag fick av mamma slank ner och upp igen så att säga.

 

Nä fy fanken. Veckan började RIKTIGT bra. För det är ju så; Allting ordnar sig till slut.


hits