Helgen som gått


Helgen inleddes i fredags med att Martina firade sin födelsedag på Brogatan. Jag var alltså ute och ölade för första gången på tre evigheter. Eller, ölade och ölade. Drack en kopp kaffe, två glas vatten och en lättöl då den alkoholfria var slut. Men trevligt var det tamigfan. Längtar tills jag får dricka min första riktiga öl sen när ungen är ute. Jösses så fint det ska bli. I lördags ville Erik hemskt gärna ut på picknick. Han fattar inte att det är permafrost och sibirisk vinter ute. Kokte kaffe och packade ner bullar gjorde han, sen fick vi andra snällt följa med ut. Set hade det gött, sov hela utflykten nedbäddad i den varma vagnen. Jag frös lite ihjäl där ute på Ön i det fnasiga vintergräset. Såhär i efterhand kan jag hålla med om att det var trevligt, men just där och då var det HIMLA skönt när vi steg på den varma bussen på väg hem.


Idag var det min tur att stiga upp. Jag och Set åt lyxfrulle med  kokt ägg och juice, sen tog vi en tur till folkets park. Spanade in skridskoåkarna, spanade in hästarna samt spanade in sanden som Set grävde i tills han var stelfrusen. Jag med för den delen. Vad är upp med denna vintern? Det har varit minusgrader nu i minst tre månader! Jag står inte uuut. Så vi gick hem och tinade upp oss. Erik vaknade, vi åt lunch och jag kollade skidor. Sen gick vi en sväng till Enskifteshagen aka världens bästa lekplats och lekte ett tag. När Set hade blå kinder traskade vi hem igen och lekte med dockan (den fick smaka både avokado och vatten. Snällt Set.) och kollade bebiskläder till BB-väskan. Otroligt hur små de är.

Det var det. Imorgon ska jag till MVC och på tisdag ska Set till BVC. Sen är det släktkalas för hela slanten resten av veckan. Och barnteater, om jag kan minnas när det var. Onsdag möjligen.

35+1

Magen plus skräckkatten Billy. Köpte en prickig kjol på Indiskan som går högt i midjan, till att ha som gördel i vår tänkte jag. Det är den på bilden. I övrigt längtar jag tills på måndag när det är MVC igen. Skippade ju förra gången så det ska bli kul att få lite uppdatering på magfronten. Jag tror den har fixerat huvudet nu för det börjar bli ganska jobbigt att gå, åtminstone snabbt. Idag tog vi bussen ner på stan. Första gången ever ungefär. Kändes väldigt värt det dock. Först handlade jag böcker på bokrean (ett måste) och sen drog vi till bibblan. Set fick gå själv dit genom gamla kyrkogården vid Gustav. Det roliga var att han Å DET BESTÄMDASTE skulle ha fel sko på fel fot när vi klädde på oss så det såg helt galet ut när han vinglade fram. På bibblan blev ett syskonpar (flicka typ åtta och pojke typ fyra) helt betuttade i Set och vice versa. Det var pussar och kramar och sagoläsning och kånkande i eviga tider tills deras mamma kom och drog hem dem. Set slogs inte en enda gång. WIN!

 

Bokreaskörden. Får väl göra ett presentskåp nu så att jag kan ge dem i olika former av presenter. Tex Den ledsna bebin kan Set få när nyfödningen bara gråter och gråter, osv. Dagboken tänkte jag att jag skulle skriva i från och med nu, berätta om barnen dag för dag. Några meningar bara. Sounds good? Idag kan jag till exempel skriva att jag och Set skulle rita. Jag började instinktivt rita en svart traktor, men så plingade genusjävulen till och så började jag istället på en tjej med rosa klänning. Då plingade genusjävulen extra högt så allt sket sig. Det fick bli en rosa traktor och en flicka med mörkblå klänning. Haha. Fällorna alltså. FÄLLORNA. Set ritade lite på mattan  under tiden och sket fullständigt i mina bryderier.

 

Så vad håller Erik på med nuförtiden? Tja, imorgon är det tex hans tur att bjussa på fredagsfika. De andra på hans avdelning brukar, när det är deras tur, gå bort till Ica Maxi och köpa en kaka i nån paus. Erik lägger hela torsdagskvällen på att baka. Förra gången var det morotskaka, denna gång är det kanelisar. Han håller alltså fortfarande på. Först gjorde han en laddning pizza. Han gör nämligen även storkok istället för att äta köpemat till lunch varje dag. Han är en haaandyman, som The Knife skulle sjungt.


så åkte vi till BABYLAND

Världens sötaste tandborstningspojke


Jag och lillskvätting åkte alltså buss till Svågertorp och gick på Babyland. Där kallar alla varandra för... BABY! Ok slut på Stefan Sundströmreferenser nu. Köpte en ny nätkasse till vagnen då den vi har kasar ner och släpar i marken ungefär jämt. Och en MUGHOLDER! Wohooo. Tog en fulvariant som jag säkert kommer börja hata snart för att den är i vägen, men den rymmer iallafall två koppar. Samt annat skräp och bös. Sen köpte jag vantar och sen lite tyggrejer på Stoff och Stil och sen lunchade vi på Ikea, just som vi skulle. Mycket trevligt. Gjorde av med liite för mycket pengar men jag tänkte att vi kunde skippa badhuset imorgon för att låta udda vara jämnt. Eller vad man säger. Mest för att det är sportlov och det säkert kommer vara massa störiga ungar och hålla på i bassängen. Det får bli bibblan eller nåt istället. Kanske promenad med nya vantar samt två koppar kaffe?

I natt vaknade jag helt plötsligt och mådde illa. Började tro att jag skulle behöva gå upp och kräka men det var nog bara hjärnan som blev skraj. Somnade om efter ett tag, men då drömde jag att jag var på ultraljud och att fröknen kallade in en doktor som sa att de inte hittade något hjärtljud på barnet. Det var alltså dött. När jag vaknade var jag sketaskraj och var tvungen att buffa och puffa för att den skulle röra sig vilket den också gjorde efter en stund, låg väl och sov i grodan ro liksom. Märkligt ändå, himla katastrofdröm. Sånt sysslar inte jag med.

Nu tänker jag ta en dusch. Ajöken.

Onda barn



Kvällens kvällens. Mahjong för mig, öronslick för katterna.

Jag och Set gick till öppna förskolan tillsammans med Olof och Lily idag. Det var trevligt, utom just när Set drämde en bil i huvudet på en 9 månaders samt slog en jämnårig tjej i ansiktet. Helt och hållet med vilje. Jävulsonge. Nå, jag talade med den ena fröknen om saken och vi kom fram till en lite annorlunda strategi som vi ska testa. Handlar mer om avledning och lugna rösten än om arghet och ryt. Måtte det hjälpa.

Kvällen blev iallafall en guldkväll. Set kunde nästan slå kullerbytta helt själv (funderar på att göra honom till elitgymnast på Kinesiskt vis) och så hjälpte han till att laga mat. Knäckte ett ägg alldeles själv och panerade fisk som vi skulle steka. Han kan han.

Imorgon ska vi åka till Svågertorp. Ska till tygaffären och till blomaffären och till vantaffären och till bebisaffären. Dagen har alltså kommit då jag ska införskaffa en mugholder till vagnen. Och därmed basta! Sen ska vi luncha på Ikea för det har jag bestämt. Hejdå.

magen

 

Knubbhand och randig mage såhär på kvällskvisten. Fatta att det är minst fem veckor kvar!! Hur stor ska den egentligen BLI?


kalas




Igår hade jag tårtkalas för tjejerna. Det var eftermiddagskaffe och två sorters tårta. Marika önskade ballonger så det blev det med. Set gillade dem. Bea och John kom också hit och det börjar bli ett stressmoment och problem för mig att Set måste vara så himla provocerande och gränstestande hela tiden. Hur får man bort våldsamma beteenden från ettåthalvtåringar?? Gärna innan nästa bebis föds tack.



Jag fick en fin bukett med tulpaner av Marika och Martina. När kalaset var slut gick jag och Bea & the kids en runda på stan och när vi kom hem igen hade en viss grå stor fet katt varit på dem. Typiskt. Tur att jag inte är en sån som behöver ha snittblommor hemma jämt.

 

Ikväll är vi på Claryhill och passar Otto hund och Molly katt. Efter middagen tittade vi på På spåret och Setting fick välling i min famn. Så somnade han. Helt mysigt. Har svårt för ordet mysigt, men det här var verkligen det. Varmt och skönt. Synd för honom att vi la honom i Clarys säng sen, för i hennes rum är det just nu fyra grader varmt. Uhu.

Alla hjärtans dag


Alla hjärtans katter


Alla hjärtans bebis (Set hade somnat när jag tog bilder så han får vara ett hjärta utan bild)


Alla hjärtans Erik (som jag fick tvinga iväg till affären för att köpa en present till mig)


Presenten (som Set lyckades få upp och sno tre bitar ur innan någon hann göra något)


Alla hjärtans mat (muuuuums, eeehe) (eller jo, det var rätt gott faktiskt. Ser lite sådär ut bara)


Alla hjärtans jag. Sådär nöjd.


Alla hjärtans boande inför bebisens ankomst (vadå "syns inte"?!)


Har tex klippt och planterat om lite blommor. Är det inte boande så vad är?!

Badhus och mvc

Man vet att man redan har ett barn när man ställer in veckans magkontroll på MVC och motiverar det med: "äsch, jag känner väl att den mår bra". För övrigt är det väl ny vecka nu. Vad blir det? 33 eller 34 nånting. Orka hålla koll. Meddelande till bebisen: Alltså, om du i framtiden läser detta och jämför med hur jag skrev inför Sets födelse och tycker att det är orättvist så vill jag bara säga det att jag älskar dig exakt lika mycket, men liksom - been there, done that.. Ok slut på meddelandet. Jag skriver detta på lillpaddan, det är därför det inte blir några radbrytningar och sånt. Störigt. Imorgon åker iaf jag och Set till Bea, John och Hasse. Sen drar vi till Edenryd över helgen så bli inte ledsna om jag inte uppdaterar. Dagens dagens är att jag klippte Set så att han numer ser ut som ett ryskt barnhemsbarn och sen åkte vi till Oxie och badade i ett alldeles tomt badhus. Det var gött. Det känns lite som att jag går i trean och ska skriva en berättelse när jag aldrig gör nytt stycke. Det är som sagt paddans fel, tro inget annat! Ajödå.

Helg, födelsedag och UL



Såhär firade jag min födelsedag. Det var dags att bränna julgranen och hela gänget var ute. Set krattade snö, Molly-katt sprang mest runt, Erik och Clary jobbade med brännandet, Otto stod bunden för att inte springa iväg till grannhundarna och jag stod väl mest och frös. Det var en härlig stund. Dagen innan hade vi kalas med tårta och saft i glas. Det var också trevligt men då tog jag inga bilder såatteh. Imorgon kanske jag visar vad jag fick i födelsedagspresent. Det var inga dåliga grejer.

Så var vi ju på Ultraljud i fredags. Det var ett ganska uppenbart kön som visades, men man kan väl aldrig vara riktigt säker. Vi bad om att inte få veta, men efter att ha varit på typ tio UL (gick ju på några extra under överburenheten med Set) så var det inte så svårt att se vad hon kollade på.. Lillen låg iallafall med fötterna i ansiktet. Ur-gölle. Här är två kassa bilder. Ganska lik Set må jag säga. Och ganska bisarrt att detta finns inne i min mage RTM!


Störe

Skulle just till att blogga när Murre, a.k.a fetaste katten i stan, tvunget ville kela. Han hoppade upp på min dator och den bara heldog! Ok att katter brukar kunna skriva lite lustiga tecken, men att vara så tung att datorn stänger av sig?! Jag blev inte arg för idag är Murres sjukdomsvinstsdag. Vi var ju borta i helgen och katterna hade ingen passning mellan lördag morgon och söndag kväll. Dvs Möre var VRÅLHUNGRIG när vi kom hem. Och så hetsåt han så mycket att han kräktes på natten. Massa mat kom upp. Vår lilla bullemiker. Möring Smöring.


På en TORSDAG?!

Alltså LYCKAN över att få hålla i och banka med den stora tunga hammaren..

 

Nu fattar jag hur foglossande kvinns känner sig. Gick på stan i ca fyra timmar idag och sen var jag på kör. Nu kan jag knappt resa mig. Jag vankar som en liten (eller om vi ska vara ärliga; ganska stor) pingvin. Måtte det gå över tills imorgon, detta var ju jobbigt. Förresten, popcorn till kvällsmat - klockan halv elva - är ok va? Med semla som förrätt dessutom? Bra. God natt!

 


32+2 och Dagisplats!

Så damp då äntligen brevet ner. Set har fått dagisplats! Men gissa om jag satte i halsen (hade jag varit Kalijanka hade jag sagt KVACK!) när jag läste vilket datum han ska börja. Vi bad alltså om inskolningsstart 11/1. Det blev 1/4. FÖRSTA APRIL! Ponera att jag faktiskt föder barn på utsatt tid (as if!). Då kommer alltså Set börja på dagis när jag bara precis har kommit hem från BB. Vilken kul chock det kommer bli i hans lilla värld. "Nä Set, nu har vi ett nytt barn så du får gå ensam till dagis så vi slipper dig!". Typ. Jösses så arg jag var igår. Ringde till DSB igår och ifrågasatte och hon bara "nä vi kan inte göra något, men du kan ju snacka med dagiset om att skjuta upp inskolningen nån vecka". Thats it. Haha, jag började förresten med att googla förskolan. Fick upp detta: Barnens säkerhet hotades. Råttor, kanyler och slagsmål tvingade rektorn att stänga förskolan Äpplet på området Seved i Malmö. Nå, nu ska de dock flytta till nyuppsatta moduler på Södervärn samt göra nya avdelningar (med massinskolning, woho..) så den ska inte ligga på Seved längre. Hela förskolan öppnar alltså första april så han kan inte skolas in nån vecka tidigare heller.

 

Menmen. Vi gilla-la-la-lar läget, som Schulman hade sagt. Det ska nock lösa sig till det bästa. Det räckte med att vara förbannad en dag. Orka vara det längre. Tänk bara, det kommer tex att vara vår när han börjar, vilket betyder att vi inte behöver köpa en massa skalkläder som jag har förstått att barn på dagis ska ha. Nu räcker det med gympadojor och tjock tröja (vilket han förvisso har redan nu, men nu åker han mest vagn när vi är ute). Dessutom är ju Erik ledig två veckor när bebisen föds så då får han väl lägga dem på att skola in på dagis. Jag tänker då icke ut och gå då kan jag ju säga!

 

Bra sak med förskolan: den heter Äpplet och har tre avdelningar, Masken, Kärnan och Skrutten. HOPPAS han får gå på Skrutten! Världens roligaste namn JÖÖÖ!

Ja så var det även en ny vecka, 33. Kanske ska återkomma efter ultraljudet när vi har mer spännande att berätta men jag kan meddela att den nog börjar borra sig neråt nu för det ilar en del i bäckenet och sådär. Äsch, jag är skitdålig på att gravidblogga denna gång, det är bara att konstatera. Nu är det läggedags och imorgon ska vi lämna tillbaka ungefär femhundraåttiotvå pekböcker till biblioteket. Samt låna nya skulle jag tro. Såå... Bellevue kanske?!


hits