Kvällen innan

 

Cykeln är nästan färdig, packet är nästan packat och världens stressigaste dag är snart till ända. Imorgon drar vi till Ystad klockan kvart i sju och sen går båten till Bornholm klockan halv nio. Och jag dör redan av längt efter Set. Och efter Erik men det är inte riktigt samma sak. Mitt lilla Set. Det längsta jag har varit ifrån honom är en natt. Nu är det TRE nätter och fyra dagar. Hur ska jag klara mig och tänk om han blir ledsen och tänk om ingen utom jag kan trösta och tänk om tänk om.. det blir alldeles underbart för honom. För det blir det nog. Han har ju sin bästa pappa med sig OCH kusiner och farmoren och kompisar. Ska nog bli grejer det. Men ändå. Mitt lilla Set. Kärlekens röda.

 

Leksakerna han ska ha med sig. Fick ta sådana som tar pyttelite plats. Dör lite.


stressen

Familjen Svahn/Larsson svängde förbi på lunch och barndopp i parken. John var iallafall en badbaddare. Set inte. På torsdag drar Erik och Set till Bornholm på cykelsemester och det är förbannelsemycket att fixa tills dess. Jag har en bröllopspelning på lördag och måste repa både igår och imorgon. Så är bilen inte lagad och mopeden gick sönder idag och min cykel är punkad. Det är liksom lite mycket just nu. Erik håller dessutom på att starta upp ett nytt projekt på jobbet och har möten hela dagarna. Han har mörka ringar under ögonen och känner sig utbränd. Jag håller på att gå bananas i värmen med två barn, den ena skrikig av småbarnhet och den andra av trotsålder. Zå: om vi upplevs som en smula vreda och gnälliga just nu så finns det alltså en anledning. Om ni bara visste hur många gånger om dagen jag tar djupa andetag och räknar till tio. Drömmer om en trädgård och en sval bris ifrån havet. Ett gäng måsar och en pilner. *tar en kopp kaffe och en triss* (vinst, 50 kr. Nu jävlar)


Sov-Bellan

Det är nåt visst med bebisars kroppar just på natten. De krullar ihop sig som små mjuka bollar och när man tar i dem spänner de hela kroppen i en båge. Så jevla sött. Har nån grej om att ta blixtbilder på henne på natten. Låter lite wierd. Ska inte göra det när hon är sju eller femton eller tjugifem. Lovar.


Midsommarhelg

Vi packade in ungarna i bilen och tog den sedvanliga koppen svart på vägen ut ur Malmö. Det var midsommar och vi skulle hinna åka traktor klockan två i Brantevik.

 

Det hann vi såklart inte. Set och Erik åkte från ena sidan av idrottsplatsen till den andra. Set var lika glad för det. Vår gladaste pojke som (nästan) alltid nöjer sig med det han får.

 

Sen kom sommarkvällen till Österlen. Men det var kallt.

 

Så vi körde dans och mat inne.

 

Och morot i morotstältet dagen efter.

 

Nästa dag igen var idag, med riktig sommar på morgonen. Frukost ute med finaste flickkusinerna.

 

Och så svängde vi förbi jazzigaste jazzemannen på vägen hem. Han visade sin häftigaste bil och Set fick till och med köra. Han är en snälling han, Johnno. Det var det. Nu är det kväll i Malmö och hissen är trasig. Kaffe och lite popcorn, sen läggedags. Imorgon blir det nya äventyr, som jag brukar viska till Set innan han somnar. God natt.


Midsommarstång

Midsommar på Kompassen. Sets dagis är de i västar. Han fick inte ha väst för han har ju sommarlov men vi hade kul ändå. Barnen (och jag) fick glass (jag ammar!) och sen gick vi in och lekte en stund tillsammans med Jennie, Ebbe och Frank. Det var trevligt men lite kaotiskt på slutet när de stora barnen dönade in och tex körde på en sovande Bella med en barnkundvagn. Då var det dags att gå vidare. Meningen var att vi skulle till affärer och köpa virkgarn samt midsommarklänning till mig men just i närheten av vårt hem började det ösregna så vi skippade det och gick hem och sov istället. Alla barn och alla mammor (thats me). Gudars så skönt det var. Imorgon drar vi ut på landet där traditionen är traktoråkning genom Brantevik samt gräddtårta på Claryhill. Så håller vi tummarna för att det inte ösregnar HELA dagen.


regn

Spelade fiol hos Maja och när vi skulle gå hem öste regnet ner. Bellan ville inte ligga i vagnen, bara bli buren. Då fick hon skylla sig själv att hon blev dyngsur tycker jag. Hon verkade gilla regnet och tittade filosofiskt ut i det grå. Blir nog en drömmare den där. Precis som sin mor. HAHAHA. Not.

 

Jag "slängde" förresten "ihop" en liten sommarmössa till Bellan igår. Den är egentligen lila till färgen. Såklart. Hon passar bra i den. Är urgullig, om man ska vara sån. Setson vill bara ha sin "kippa" (keps) jämt så jag gör ingen till honom. Idag var sista dagisdagen och nu är det sommarlov. Firade det med en glass när han satt på pottan. Det kom kiss. Och så var vi i Oxie för att låna bilboken men den hade blivit utlånad en halvtimme tidigare! Den lånas ALDRIG ut annars. Bibliotekarien (som för övrigt gick i samma klass som Martina på Bivil) undrade vad som var grejen med volvo v70 just nu. Jag svarade: besiktning. Vi drog hem tomhänta och så var det med den saken. Om det inte regnar imorgon ska vi dansa midsommarstång på Kompassen. Hejdå.


Oxie

Jaha nähä hörrni, bilen är ju trasig. Nu var det dock som så att bilreparationsboken bara fanns på Oxie bibliotek så vi fick helt enkelt åka dit för att få tag i den. Att vi sedan kom en halvtimme efter att biblan hade stängt, ja det är sånt som händer. Vi köpte kvällsmat istället och åkte upp till Tycho Brahe-observatoriet för att käka. Där var vackert så det förslog.

 

Och barnen var glada.

 

Nä, ingen kostcirkelmåltid ikväll. Men vafan. Det är nästan sommarlov. Och igår åt vi kassler med kokt potatis!!

 

Har förresten aldrig fattat folk som bär omkring på ungarna i bilstolen. Nu fattar jag. Sketasmidigt att ha dem sittandes där istället för i famnen när man ska käka jö!

 

 

Familjebild!

 

En sommarkänsla till: Möllanmelon

 

Set hälsar att han önskar sig en sån här i tvåårspresent. Vi säger: HAHAHAHA glöm det.


Utflykt i sommaren!

Ute och gick på grönan stig. Det var inte så varmt men det var natur!

 

Iallafall lite lite liiiite natur..

 

Här hade vi ett "moment". Vi hade ätit i naturen och jag skulle föreviga ögonblicket med en fin syskonbild. Bella blev skitsur.

Maten bestod dessutom av röd pölsa från pölsemannen. Roligaste picknickmaten EVER.

 

Utflykten i sig bestod dessutom av en tur till Biltema. Köpte handbromsbackar. Bilen har körförbud och vi har spenderat de senaste kvällarna hos Pelle och Sus för att försöka laga. Gick inte idag heller.

 

Vad gör ni för trevliga sommarutflykter med era barn? Nåt i denna stilen va? Vavava?


Sommar?

Jag och Bella tog ett bad och när hon gick opp filade jag fötterna. Ni vet, sådär som tjejer gör ibland. Detta var ungefär första gången för mig. Definitivt första gången på fem år iallafall. Så, jag ville bara skicka en hälsning till den kvinnliga delen av familjen Svahn och säga att: sprickor och förhårdnader?? PAH! (obs: jag är inte en 1700-tals-mö som sitter hemma och plinkar orgel och baddar fötterna med rosblad. Jag går barfota i birkenstock från april till oktober och gärna barfota på stenar och grus) /lenastfötteristan-ÄNDÅ

 

Annars tycker jag inte att jag får till det där med sommarkänslan. Jag vill vara 11 år och ha ett långt sommarlov framför mig, inte behöva tänka på att en massa barn behöver mat och blöjor hela tiden. Och jag vill inte bo i stan utan hiss. Inte mycket sommarkänsla på det. Aha, det är nog bristen på ensamma dopp i Bo01 som gör det. Buhu jag vill bada, men jämt ska man ha en massa barn som inte får grilla sig i solen. Nå: det finns några saker som gör att jag får en uns sommarkänsla. Lite fånigt men here we go.

 

1. Nypotatis

2. Jordgubbar

3. Alex och Amandas gotlandssomrar. Ridå.


om Pou-TA och bajsch

Det går framåt för Bellan. Hon växer och blir starkare. Drar sig upp och vill gärna sitta rakt utan att bli hållen i nacken. Hon ler stoort om man pratar med henne och jollrar gärna tillbaka. En gladbebis denna vecka alltså.

 

Set pratar mer och mer han med. Eftersom jag är för dålig för att skriva upp saker i böcker får jag göra det här så detta är mest för min egen skull. Han härmar ord nästan hela tiden. Ko har tex hetat Muuu i hela hans liv men nu blir det KIIIIIIOOOOO. Han har lärt sig S, tog en jävla tid. Så nu heter han själv Zeeet. Han läspar på alla S så det blir otroligt gulligt. Idag lärde han sig att säga Susanne, det lät ZeeZANN! Farfar är fortfarande AOWA medan farmor är hwa-MO! Det allra sötaste han säger är när han ska visa mig något och säger Titta Mamma! Han säger Kizz och Bajsch (z står för läspande s alltså). Glass är Gaisch. Sedan vi bakade muffins är det hans favoritaktivitet som han gärna vill göra igen. Om jag frågar: Set, vad tycker du att vi ska göra idag?, svarar han: Ko-Ka-Ko-Ke-NA!, vilket betyder baka kaka. Det gäller att vara jäkligt uppmärksam och verkligen tänka ut vad han menar för när jag inte fattar blir han så frustrerad att tårarna sprutar och helst vill han flytta till konfusenbo, eller vad det hette det där huset. För han har fortfarande en hel del egna ord, som att krokodil heter KONENA och att när man slår sig heter BANG-O-BOM-O-DENNA-DÄ och att grävskopa heter GAO och att hjälm heter TITII men glasögon KIKII och annat sånt som är självklart att man fattar om man är ungens mamma.

 

Annars kissar han oftare och oftare i pottan och en gång har det även kommit spontanbajs däri. Imorse kom bajset i blöjan. Då tog han av sig den och lade den prydligt och fint hos Erik i sängen, varpå han klättrade upp och satte sig bredvid min kudde. Naken, endast iklädd bajs. Så att säga. Angenämt halv sju en lördagmorgon. Angenämt.


Freithaag

Tjenare, det var kinden igen. Skulle bara säg det att nu är det fredag och dags för specialgött. Nä, inte mys då. Bara gött. Dagens: Pingvinstång med rabarbersmak. På tal om kinden, eeehhe.

 

Dagens Michael Jackson: Bellas polisong.

 

Hejdå från matriarkatet


Mekonomen Schmekonomen

 

Sedan katten bitit fem nya hål i koftan tänker jag lite att NÄMEN SKIT I DET DÅ och går gladeligen vidare till nästa projekt: mormorsrutorna. Inte lika mycket ull att tugga på. Inte lika stort stycke att våndas över om det går sönder. Koftan ligger på lagningshögen i hyllan. Den lär väl göra det ett tag eller två. Nya projekt: mycket roligare. Tänker mig att det ska bli en filt. Återkommer om ett tag när det eventuellt bara blev en fingertutt av detta också.

 

För övrigt kan jag konstatera att man blir, om man är småbarnsmor och har sina barn med sig, mottagen annorlunda på låt säga BVC eller öppna förskolan än på låt säga Mekonomen. Inte mycket till kundmottagande där inte. Hade han bara vetat att jag jobbat som bilmekaniker eller iallafall installatör i tre år så hade han EVENTUELLT inte iggat mig på samma vis. /såntsomgörattmanröstarpåFI_82


Sommarfest

Idag var det sommarkalas på förskolan. De hade pyntat!

 

Och gjort tipsrunda

 

Kaffe och knytis. Det var därför vi bakade muffins igår. Pojken bakom kaffekannorna heter Hussein och är det sötaste jag nånsin skådat. Han går i samma grupp som Set.

 

Bella tyckte det var sådär. Varmt liksom. Lite svettigt till och med.

 

Sen "gick" vi hem.


Dagen

Tränade nacken naken

 

Lekte under klätterställningen

 

Bakade muffins

 

Vilade i klyftan, jag menar på soffan

 

 


Helgen i bilder

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr344444444444444444444444444444444444444444444444444444444444 (obs: Billys kommentar om saken. Själv kan jag tillägga att det fanns fler personer inblandade men att de fastnade inte på bilder som gjorde dem rättvisa. Och att det var en fantastico helg. Fram för fler sådana tack!)


Trötthet är

 

Två gnälliga barn och deras trötta föräldrar drog från studenternas kväll i stan till ett alldeles folktomt Klagshamn där kvällsmat inmundigades. Vattnet var varmt, men orka. Set samlade stenar i sanden som han sedan repade bildörren med när vi inte såg på. Hissen fungerade idag vilket lite tog luften ur när jag skulle ringa hyresvärden och berätta om hur det är att bära barn upp för trappor i 30-gradig värme. Ringer på måndag istället. Har sällan varit så trött som jag är ikväll. Jo, tex när jag åkte hem från mitt sista fiolläger i Hortsberga och vi hade varit uppe hela natten. DÅ var jag trött. Somnade sex på kvällen och sov till nästa dag. Jag var eventuellt tolv eller tretton år då. Nu är jag en trött småbarnsmorsa som njuter för mycket av två sovande barn för att kunna gå och lägga mig själv. Imorgon är det kalas, då tar vi nya tag. Hej.


Khenny!Idag kom Kari och Henny på besök. Jag gick till MVC på efterkontroll, fast gynkontroll utfördes ej. Min MVC:a gör nog inte sånt för hon gjorde inte det sist heller. Hon säger bara att jag ska kniiiipa jämt. Järnvärdet var kass, 112, så nu måste jag äta tabletter. Annars var det fina fisken. Sen drog vi till stapelbäddsparken eftersom Henny gillar skateboards. Det blev lite sent men barnen var duktiga på att åka buss och på att vara snälla mot varandra. Middag hos Ka-Kaj. Bilderna visar från vänster: Russinkalas (det är linsen i kameran som gör fläckar på Hennys kind) - bruna syskonhänder - Set som visar sina coola mopedskillz för sin kusin från landet.

Hisstatus: de brydde sig inte om att komma och laga den igår när Erik ringde. Inte idag heller när jag ringde. Sen var det bara upptaget. Tror de har satt block på mitt telefonnummer. Plan nu: deponera hyran.

fönsterdekoration


Billy har hittat sin favvisplats vid vår nya arbetshörna


Hon ligger fortfarande kvar trots att första bilden togs redan vid fem


Bellan har varit en glad och svettig bebis idag


Set har varit ett glatt och svettigt barn. Speciellt glatt var det när jag våttorkade golvet. Tror han halkade och slog runt säkert 15 gånger. Fanken så svettigt det har varit alltså. Hissen var trasig så jag hämtade honom från dagis utan vagn. Skulle jag inte gjort. Han ville ICKE gå hem själv, endast buren skulle han bli. Jag kånkade således två ungar hem från Södervärn och upp för fem våningar. Blir jag inte iallafall smal denna sommar ska jag stämma hyresvärden. Nu har vi börjat logga när hissen är trasig. Startade första juni. Ännu så länge har den funkat EN dag. Men nu fokuserar vi på det som är bra. Golven är rena och imorgon kommer Kari och Henny. Tjing Tjong!

Om regn och vagn

 

Dösvettigt hela dagen och vi bjöds över till familjen Rosenberg/Ekström på grillkväll. Molnen drog in och lagom tills vi skulle gå hem började regnet falla. Och SOM det föll. Det öste som aldrig förr. Ingen åska idag verkar det som.

 

Detta är veckan då Set börjar med 15-timmarsveckor på dagis. Nu blir det till att hitta på aktiviteter. Och fixa vagn. Vi har fortfarande sittvagnen till Set. Bella har åkt vagn ca tre gånger i sitt liv. Sjalen gör sitt jobb och jösses sicken fin huvudform ungen har då hon sällan eller aldrig ligger ner på rygg. Utom på natten dårå. Nu är det dock väldigt varmt. Både hon och jag är blöta av svett efter bara nån kvart i selen. Jag tänker: ståplatta. Vill inte betala fem hundra för den men vill ha en av Briomärket. Ser du nån så säg till.

 

PS: Dagens hiss - funkar!


Bada

Set vaknade klockan fyra "i morse". Kunde inte somna om. Så han steg upp och sedan ägnade han tiden fram till klockan sju åt att släpa tre hundra leksaker till vår säng. När jag steg upp hade jag tryckmärken över hela kroppen. Bitterheten då alltså. Erik var snäll nog att stiga upp först så jag fick några timmars sömn på morgonen. Sen drog vi till Falsterbostranden för att bada.

 

Det var dock bara jag som badade. Bella sov i skuggan och Set grävde i sanden och Erik läste bok. Sen åt vi glass och drog hem. Nu åskar det som aldrig förr. Det bästa med att bo i stan är att man inte behöver dra ut alla sladdar när det åskar. Det sämsta är att man inte har panoramavy över havet och kan se alla blixtarna. Ajö.


Smultronfällan

Vi har varit i Småland med alla mina svärföräldrar i den Lomanska släktens sommarstuga. Den ligger mitt i skogen och är således ett mygghie. Set blev alldeles sönderbiten i huvudet men brydde sig inte nämnvärt om det. Jag tyckte han såg ut som odjuret och kunde knappt titta på honom utan att bli fnissig.

Bella blev inte biten en endaste gång men såg ut som en liten filur ändå.

 

Annars var det mycket fin natur och lugna dagar med trädgårdspyssel och barnpyssel. Topclass. Ikväll kom vi hem igen till en ickefungerande hiss och 28,5 grader varmt i lägenheten. Inte lika mycket topclass på den. Imorgon blir det bad.

 

PS: Premiärbadade förresten i fredags. Bara så ni vet alltså. Hejdå.


Vissa dagar är slappa dagar. Andra dagar är det inte.

 

Sticka färdigt en kofta? Inga konstigheter. Det är sånt man hinner med efter en dag fylld av BVC-besök (4,6 kg. Smal speta den där Bellan), disk, tvätt, städ, matlagning (ok jag räknar min egen lunch som matlagning. Middagen stod Erik för), amning, barnhämtning, barnlek och sövning av två barn. Lägg till ett brödbak där förresten! Samt en hiss som gått sönder tre gånger på två dagar och därför inneburit kånkande av två barn upp för fem våningar (börjar bli tjatig, den melodin). /Powermom -11 (eller Gumma_82?)


hits