900

Fir fir, detta är inlägg nummer 900! Tänk om allt försvinner helt plötsligt. Så mycket text och så många bilder. Vi är tillbaka i vardagen efter ännu en helg på Österlen. Det är kul att vara iväg men ack så skönt när man är tillbaka igen. Vardagen har stabiliserat sig för Set och därmed också för oss. Så här funkar det nu när han är 6 månader:

- Set vaknar nån gång mellan 7.30-8.00. Väcker oss båda men eftersom vi kör varannan dag-pricipen får den ena somna om.
- Den stackare som måste gå upp gör det. Byter blöja och lägger Set på golvet i köket där han är nöjd med att kolla på när katterna äter frukost, under tiden går man på toa.
- Jag lagar en kopp kaffe till mig och en slurk välling till Set vilket vi sedan drar i oss under 9.00-nyheterna på SVT.
- Set somnar igen vid tio-elva-snåret. Sover mellan en halvtimme och en timme.
- Kl 12 är det lunch för Set. Han får nån puré, jag äter frukost.
- Sen är det antingen lek eller går vi ut. Oftast går vi ut. Där sover Set i vagnen.
- Kommer hem runt 16.00 och har lekstund och lite amning.
- 17.00 är det kvällsmat med gröt för Set. Jag och Erik äter lunch eller mellanmål.
- Sång, lek eller bad plus pyjamastajm (och eventuellt bajsdags på pottan) innan det är läggedags kl 18.00. Sövningen går oftast snabbt, kanske på tio minuter. Rutinen är att vi säger god natt till katterna och Erik och så sjunger vi Blinka lilla stjärna till julstjärnan (sjuukt störigt att julen tar slut. Sjukt störigt). Sen ammar jag en skvätt och sjunger Tula hem och tula vall plus alla andra sovsånger jag vet (typ fyra). Jag går ut, Set ligger och glor ut i mörkret en stund och sen tar Erik till sitt sövknep som är att vagga/gunga honom lite. Och vips: klart!
- Sen är det vuxentajm med mat, film och dator. Oh, lovely vuxentajm.

Förresten, Set håller på att lära sig krypa. Under de första sekunderna ser man hur det går just nu, denna är filmad ikväll.


Kommentarer:
Postat av: mormor

...så rart. alltihop! SPARA!

2010-01-27 @ 07:41:52
Postat av: Helena

Lovely lille Set! Det bästa är att han tittar bak på sina ben som att "men hallå, kom igen vad ligger ni där för" på slutet. Hoppas på krypuppvisning om vi får se honom imorgon!

2010-01-27 @ 07:56:43
Postat av: Ebba

Hihi, han verkar ganska frustrerad. Måste vara jobbigt när benen inte lyder riktigt. Söt film! Och intressant att höra om hur "dagen med en bebis" kan vara. Det blir kanske om 1-1,5 år för min och Eriks del. :)

Postat av: mirijam

Haha, han är så söööööt så man vill bara äta opp han!



Läser du Alex Schulmans blogg? han hade nyss ett asroligt inlägg om när han skulle få lika gamla Charlie att lära sig krypa.

Han lägger fram sin tjejs dyra solglasögon plus sitt kreditkort som är typ två big no no-leksaker en bit framför henne och till slut så fixar hon att ta sig dit.

Du får helt enkelt muta Set med något roligt ca 30 cm framför nosen på honom, så kanske han klarar det :)

2010-01-27 @ 11:53:39
URL: http://mirijam.blogspot.com
Postat av: kari

Värsta musikvideon!

2010-01-27 @ 18:29:13

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits