mås, möss, mössor

Sprang på en mås när vi lunchade på gamla kyrkogården. Dagar som denna vill man aldrig nånsin flytta från Malmö. Älskade Malmö. Set fick en ballong på donkan, trots att både jag och Erik är extremt emot sådant. Han blev glad, trots att vi valde en brun.

 

Sen sprang vi på familjen Ekström/Rosenberg på Hemköp. De skulle käka torsk. Vi skulle käka köttfärslimpa, vilket vi också gjorde. Klockan halv elva. Jag har bestämt att det är sommarlov nu så då ruckar vi lite på rutinerna. Kom hem vid halv sju tex, trots att Set brukar äta klockan fem, och sådana saker. Snart har Erik varit utan inkomst i ett helt år. Jag fattar inte hur vi har överlevt. Min inkomst är ca 7000 i månaden och bara hyran är på samma summa. Men vi har ju faktiskt överlevt. Och det är gått bra. Tänk vad man kan. Imorgon ska Bea komma hit och så ska "tjejerna" [insert kräkljud här] se Sex and the City på bio. Det ska bli najs. Och antagligen lite bajs, den lär vara rätt dålig. Spelar ingen roll så länge det blir EBÖ (efter-bio-öl). Adjödå.


Hallå igen

Vi har haft några slappa dagar här utan speciellt mycket att rapportera. Jag har fått hosta och blivit hes, antagligen pappa som smittat mig. Han hävdade iallafall att det var Set som smittade honom så då får det bli han som smittade mig för att ge igen. Måste bli frisk tills på söndag när vi har konsert med kören.

 

Igår var vi på BVC på tiomånaderskontroll. Det är så trist att gå till Familjens hus för det är så himla många som ska dit jämt så när man väl får komma dit själv tar besöket högst två minuter. Väga, mäta, titta och fråga och sen är det klart. Andra får testa klossar och visa vad de kan när de ska på kontroll men på Familjens hus frågar läkaren bara oss föräldrar om han kan det han ska och sen är det bra. Dessutom är det alltid olika sköterskor/doktorer som är där så det blir inte direkt någon kontinuitet. Han väger iallafall åtta kilo nu. 8,03 för att vara exakt. Och så är han 71,5 cm lång. Fast jag vet inte, det känns som att han är längre i verkligheten. Tror han mätte fel.

 

Annars har han börjat gå med gåvagnen mycket. Och med dammsugaren. Han pekar på saker och säger "DÄH!", tex på lampor och katter och sådant. Och så har han börjat bitas. "Jedra onge!" säger jag. Set skrattar då det onda bebisskrattet: "Mohahahaaaa Morsan, jag ska äta opprrrr!", typ, och biter ännu hårdare. Fast för det mesta är han en GÖLLÖNGE. *Golligolligolligoll*


sommaren är kort

Sommaren varade väl ganska exakt två dagar eller så. Nu är det kallt och räligt igen men helgen var fin. I lördags var det kalas i Falsterbo för Mette som fyllde 14. Hon är yngst av våra småkusiner så nu blir det ett glapp ner till Henny, Set och Basse som får vara the next generation. Jag minns när Mette föddes och jag minns speciellt när jag fick hålla henne första gången. Hon kan väl ha vägt högst fyra kilo men jag fick ändå nån slags viktkramp i armarna och trodde jag skulle tappa henne. Tyckte hon var så SJUKT tung. Jag var då alltså 14 själv och antagligen ganska klen..

 

Som vanligt fick vi två tårtor, en maräng och en chokilad. Och så kaffestund i grönan lund. Göttigt!


På kvällen körde några av gänget upp till Olof och Linda i Rydebäck. Där vars det grill och chill och sommar och lekar för hela slanten. Speciellt med hunden Tringa och med Lindas unge Philip. Set fick hänga på så länge han orkade. Inte så länge.

 

Bästa bilden med finaste ljuset. Bea, Hasse, Basse, Set och Tringa. Namnet Tringa är nåt fågelrelaterat, alla (nästan) i gänget är alltså fågelskådare. Och så var det med det.

 

Vad de fina bilderna inte förtäljer är att Erik blev kanonsjuk på natten. Antagligen matförgiftning. Han hade spytt hela natten och på morgonen var han grön i huvudet. Jag trodde bara sånt hände i serietidningar. Men han var faktiskt alltså GRÖN! Hahaha. Det var så synd om honom, han bara låg och kved. Det tog sig framåt kvällen och idag mår han bra igen, men det kommer dröja ett tag innan han är sugen på att grilla låter han hälsa. Det kommer det göra för oss andra också med tanke på att det blev oktober ute. Bu.

 

Nu ska jag fortsätta läsa Jag ska bara fixa en grej i köket av Moa Herngren. Älskar läsperioder!


Kvällsmat

Vi gjorde ju sushi igår. Åt upp resterna (tio bitar var) idag vid femtiden. Sen gick jag och övade med min kör vid sju och när jag kom hem vid halv tio satt Erik och spelade ett nytt cowboytvspel och fattade inte att tiden hade gått eller att man kunde vara hungrig men JAG SVÄLTER IHJÄL! (Det är alltså Erik som lagar mat i detta hem, om någon missat det). Klockan är nu elva och jag får äta två tradiga mackejävlar. Men ärligt talat är det helt ok. Kolla bara in världens snyggaste bricka som de ligger på liksom. Annars har vi suttit länge vid plurran i Folkets park idag. Bästa hänget för småbarnsföräldrar på sommaren alltså. Vill ni ses i sommar så möts vi där för vi lär sitta där i princip alla soliga dagar från och med nu. Häpp!


Dagens

Cyklade till Svågertorp för att hämta en bygel till barnvagnen som vi beställt på Babyland [insert Stefan Sundströmlåt här]. Set somnade ganska snabbt i cykelsadeln och vaknade inte på hela vändan i affären. Kunde nästan bolla med honom. Han måste ha varit riktigt riktigt trött.

 

Egentligen borde jag berätta först om förmiddagen när jag och Set satt i Folkets park och en bebis kom fram och ville umgås. När bebisens mamma kom för att hämta den tyckte hon att hon kände igen mig och bara; jamen har vi inte gått i samma klass nån gång, typ littvet, modern litteratur? Har ju läst det men nä, inte samma år. Aha ok, kulturvetenskap i Malmö då? Joo förvisso. Eller, du är inte också bibliotekarie? Här tyckte jag att det blev lite FÖR konstigt. Typ spegelbild spegelbild kommer aldrig mer tillbaka. Ungarna var till och med nästan lika gamla. Men vi var faktiskt kursare från kulturvetenskapen. Och så visade det sig att hon är en av tjejerna som skriver på Bokunge, min favvoboksida! Trejvlett!

 

Iallafall:

Tog kaffestund i "grönan lund", så att säga. Sen cyklade vi lång långt (eller dvs hankade på Erik som körde moped. Hej vad det gick!) tills det började regna. Då var vi vid Ica Möllevången. Set hade somnat igen och vaknade inte, igen, på hela vändan. Helt sjukt. Sen var han väldigt vaken tills klockan halv nio. Dammsög hela köksgolvet jättefint. Nästa gång ska vi bestämt plugga i kontakten också.

 

Vuxenmiddagen blev sushi. Den blev riktigt bra, utom att Erik först brände en hel gryta med ris och att det var jasminris som inte smakade så mycket och att sushin öht inte smakade så mycket. Men den blev ju snygg, och det var en bra film vi såg under inmundigandet. Arga män (utan ben) hette den. Svartvit, fransk och ganska tyst men ändå - riktigt rolig. Se den!


Det är så jag säger det





Finns det något jag är bra på så är det bannemig att njuta av solen. Och att göra god marinad. Har nya solglajjor förresten, de enda som passade att ha glasögon under. De är inte så snygga och inte var det nå fint ljus i dem heller. Men de får duga. Kan inte tänka på något annat än Johan Glans "Här har vi en tjej som heter Duga" när jag skriver eller säger duga. Johan Glans är roligast i världen. Ja så var det med det. Imorgon skulle vi gått till BVC på tiomånaderskontroll men doktorn kunde inte så det blir nästa vecka istället. På tal om ingenting läser jag Ur vulkanens mun just nu. Någon som har läst den? Rätt mycket ångest just nu. Härligt. Erik har fått mer jobb nu så jag håller tummarna för lite inkomst. Behöver köpa en baddräkt och nya brallor. Alla jag har är antingen för små eller trasiga. Attans. Nå, håll tummarna för sol imorgon igen!

Set tio månader

En gång sydde jag brallor. De kan Set ha nu. Clownbrallor, kanonkul!

 

Idag har vi gjort massor. Såklart hade jag inte kameran med mig. Vi skulle nämligen bara gå en sväng till Familjens hus på Öppna förskolan, men när vi kom dit var det fullt. 70 pers var där inne. Jösses. Klockan var bara tio, så vi tog varsin kaffe på St Knut och satte oss på kyrkogården och drack. Sen spankulerade vi en stund och hittade en helt dold del, den judiska kyrkogården. Jag har alltså aldrig sett den innan, ingången var gömd bakom några buskar. Helt galet. Där fanns massor av små gravar som alla var lite sneda och vinda. Dessutom var det rasrisk på hela stället. Måste dit och fota någon dag.

 

Sen gick vi vidare till Rörsjöparken och lekte lite. Det konstiga är att jag aldrig varit där innan heller, bara åkt förbi med bussen till Lund. Därefter gick vi till Korvhuset och åt lunch. Sådärgott. Hade nog gillat en helt vanlig smal kokt med bröd bättre tyvärr. Efter lunchen gick vi bort till ödeplatsen vid Värnhem där några har börjat odla. Allt är fint men skäby. Så var vi en sväng i parken vid typ Katrinelund kanske det heter. Jag stod på huvudet och Erik hjulade och Set mest kröp runt och lekte med gruset. Helt stolt blick. Här hemma är det nämligen förbjudet att leka med kattsanden, jag tror han kände sig lite rebellisk.

 

Sen gick vi hemåt genom ödetomten vid Nobelvägen. Den är ju också helskum. Fatta att jag ångrar att jag inte hade kameran. Fatta också att Set åkte i bärmesen hela dagen. Fatta då till sist att vi är HELT slut i våra axlar och ryggar.

 

När vi kom hem frostade vi av frysen och lagade mat. Set somnade klockan åtta och kanske vid halv nio insåg vi att han fyller tio månader idag. Han blev alltså INTE firad. Stackars unge. Men han fick hemlagad mat iallafall. Alltid något.

 

Best of all? SOLEN!


tråk



Har tappat inspirationen. Tror det är vädret, det är för mycket höstdeppighet för att man ska orka vara vårglad. Återkommer imorgon på bättre humör, hoppas jag. Bilden är en minnesbild, längtansbild, från kanske 2006. Då var det sommar och varmt. BLI DET SNART IGEN.

Oh what ever makes her happy, on a saturday night?

Har ägnat kvällen åt att spela Harry Potter-spelet. Sissel vann eftersom hon svarade rätt på frågan om var på Fluffy Norbert biter. Så kan det gå till en lördagnatt hos familjen Svahn/Loman när vi får besök av familjen Svahn/Sjöberg. Vad gör ni andra inatt?


re-inventing

James led lite av den VÄLDIGT blöta promenaden tidigare idag.

 

Jo alltså det var som så att Erik skulle iväg ikväll, så jag fick ett kexchoklad som tröst och så satte jag mig för att titta på skräpteve. Det tog väl inte mer än tio minuter innan det ringde på mobilen: "Hej det är Erik, jag hade visst tittat fel - det var imorgon jag skulle dit". Så kom han hem igen och jag kände mig lite snopen. Det var ju min ensam hemma-kväll. Nu kändes det bara lite fjantigt att sitta där med kexchoklad när Erik satt vid sin dator och glodde. Jag tog saken i egna händer och gav mig ut och sprang! Sprang! Eller iallafall lättlubbade lite, men ändå! Har inte hänt sen nån gång på hösten -08. Det var fantastiskt härligt. Kondisen har jag efter alla barnvagnspromenader så det var väl mest farten som failade. Det gjorde inte så mycket. Var ute en halvtimme. Åh. Snart igen, sa jag till mig själv, snart igen!

 

PS: det var helt varmt och dimmigt. Nu kommer den - våren!

 

/Hög på endorfiner


Heureka

Jag läser igen! Hurra! Det var väl ett år sedan eller så sist. Det är svårt, serni, när man måste lägga sig i mörker för att inte väcka ungen. Blir inte så mycket lästid av det. Idag gjorde vi en gemensam kraftansträngning jag och Erik och läste en stund på eftermiddagen. Kokte te, satte på lite behaglig musik och så läste vi. Vad Set gjorde under tiden? Han hade jättekul, först lekte han en lång lång stund med Eriks luftpistol och sen rev han lite i Eriks bok. Från bibblan. Men alltså, läsa. Allt bra härligt ändå. Nu ska jag fortsätta, så häppåre.


Reklam

 

OBS: Pappor är alltså också välkomna. Och barn. Och vuxna utan mammor, pappor och barn. Komsikomsi. (Jag är alltså med och sjunger i kören.)


Frisyren


Smaka på körven

Idag var det ganska kallt, Gud, men vi klagade inte. Satt i gamla kyrkogården och snaskade körv och kollade på ällingarna. Det var gött. Sen letade jag i olika affärer efter mockasiner. Det var svårt. Tycker inte att de behöver kosta 150 spänn och jag tycker inte heller att de behöver ha barbapappa eller hello kitty på sig. Någon som vet var man hittar billiga och snygga?

 

Men alltså; dagens händelse. Vi hängde i sagoparken, jädra nice park det, och så såg jag en unge med värsta snygga white-trash-frippan. Jag är så svag för den stajlen. Hockeyfrilla, väst och pickadoll är typ mitt barnutseendeideal. Så vad händer, jag föreslog lite på skoj för Erik att vi kanske skulle klippa Set och han gick med på det! Och så gjorde vi det! Gah! Ångrar mig. Det blev så satans kort, och nu är alla de fina öronlockarna borta. Det gick liksom inte att ställa in kortheten, blev helrakat. På sidorna. Bild får komma imorgon, han sover nu serni.

 

Imorgon drar vi ut på landet. Blir eventuellt inte så mycket bloggande. Eventuellt blir det desto mer grillande och chillande.


Om att alltid höra när ens barn skriker

Möre bara: AJ LAVV JO BILLY!

 

Har för mig att katterna fyller år nån gång nu. Sånt behöver man väl ändå inte hålla reda på? Kanske att man firar sina husdjurs födelsedagar när man är åtta och tolv men inte när man är TJUGOåtta. Nån måtta får det vara. Det är ju dessutom bara hittepådatum eftersom de är hittekatter. Troligt att den onda person som slängde Möring i soptunnan hängde en skylt runt hans lilla hals med födelsedatum på. Två år är de nu. I present ska de få mat eftersom den de har är slut. Vi har bara råd att köpa en säck, så vilken ska vi ta: bantningsmaten som leder till att Möre blir smal och Billy ett skelett, eller "vilja äta"-maten som leder till att Billy blir normalstor och Möre som Bantar-Björn INNAN han började banta? Ack detta dilemma. Kan för övrigt meddela att jag glatt somnade ifrån allt som har med barnskrik att göra igår. Sov alltså hela natten, i ett sträck. *FTW*, liksom.


Öppet brev till Herrn

Femte maj 2009

 

Femte maj 2008

 

Femte maj 2008

 

Femte maj 2008

 

Femte maj 2007

 

Jo alltså, Gud, nu har det sett ut såhär den femte maj i minst tre år. En dag har du på dig. EN. Sen säger vi att det är sommar. Ok? Imorgon kommer Kaj och Sissel på middag och har vi riktigt mycket tur kan Gud ta en hint och då blir det grillning. HÅLL TUMMARNA.

 

Inatt kör vi "sova utan att amma"-kampanj igen. Stackars Erik och stackars Set. Själv ska jag sova gott i vardagsrummet, mohahaha. Eller kommer jag att ligga vaken och ha ångest över att min bebis gråter hysteriskt.. Nå. Det är för allas bästa. Om några dagar kommer förhoppningsvis alla vara utsövda varje natt. Ha ha ha. Tänk när den tiden kommer, den när man får sova en hel natt utan att vakna en enda gång. Nu känner jag mig som en sån där "ja vänta ni bara"-typ och lite så är det nog. Ni utan ungar: NJUT.


tannagnisslan

Bea var här i helgen, till Sets stora lycka. Och min. Men alltså, jag vet inte om det kan vara en niomånadersfas(a) men JÄVULEN så svårt det ska vara att sova om nätterna. Inatt sög han konstant mellan ett och fyra. Man blir ju galen för mindre. Förändring måste ske.

Jag är även sugen på att göra något åt min ekonomiska situation. Vad kan man göra för att tjäna pengar utan att jobba när man är mammaledig? Det räknas väl som fusk. Jag är trött på att varje månad betala 6000 i räkningar samtidigt som min totala inkomst är 7000. Tusen spänn räcker inte speciellt långt. Det där med Tradera, kan det vara nåt? Har aldrig sålt något där. Något annat tips? Samla burkar?


hits