diss end datt

Har precis förlorat en mycket viktig auktion på tradera och jag är VÄLDIGT upprörd. Arg och besviken. Såhär var det: Jag hittade en sådan digital systemkamera, canon d350, som jag bestämt mig för att Inte köpa ny då den är i dyraste laget (ca 8000), på tradera för utropspriset 6200. Great tänker jag som om jag vore Marika och väntar in budgivningen. Loggar in när det är tre timmar kvar och lägger ett bud på 6700 (andra hade alltså redan budat upp den till 6600) och en halvtimme senare lägger samma person som innan ett bud på 6800. Allt är frid och fröjd, jag går och lagar mat och läser tidningen fram till att bara tio minuter återstår. 6800-budet ligger kvar och när fem minuter återstår lägger jag ett bud på 6900. Eller? näääeehh... Va? Vafals!? Vad har hänt? Jo, jag har alltså blivit SPÄRRAD av säljaren att bjuda mer! Varför? Varför vill han/hon inte ha så mycket pengar som möjligt för kamerajävlen? Grr. Makes me wana kill.

Har iallafall lyckats med konststycket (efter hårda påtryckningar från Erik) att förhandla fram ett bra pris! Jag letade efter ett vidvinkelobjektiv till min pentax, hittade på blocket en som ville bli av med ett vidvinkel, ett vanligt objektiv - dock lite ljuskänsligare än det jag har nu, samt en stor och bra (hoppas jag) blixt till det ynka priset av sammanlagt 350 kr, plus frakt såklart...! Var för sig kostade de mellan hundra och hundrafemtio och jag mailade honom igår om vidvinkelobjektivet. Idag ringde jag och erbjöd mig att ta alltihopa för 350 pix- om jag slapp frakten. Han lät paff men tackade ja direkt. Affär affär, win winn winnn! Göttigt! Här ska fotas vidvinkel!
Håller för övrigt, för att stanna vid fotografering, på med ett litet experiment innehållandes glansig röd film.. Får se vad det blir av med den saken - waiting around for the sun to come.. Ett annat projekt har med stativ och lampor att göra. Fota är jäkligt kul. Me like.

Och så jobbar jag dag igen! Och det är så kul att gå till jobbet! Vi har ett så bra gäng just nu så man blir riktigt inspirerad, jag har dessutom idag fått en ny utbildning som bland annat går ut på att man- för sig själv inne i bilen- med hög och klar stämma ska säga "HELP!" Meget skoj! Veckan började alltså bra men det tog bara tre dagar innan bakslaget kom. Jag försov mig.. Kom de störiga två minutrarna försent som innebär att de drar en hel kvarts pengar på lönen. Merde. Annars stör inte mycket i mitt liv. Kärleken frodas. Utom när jag ska laga mat och allting bara slutar i ångest och klump i magen.. mer om det en annan gång. Det är dags att lägga krutet på Martina som har kalas i helgen! Fram för fest!

Förresten: tänk scenariot katt. Tycker ni det skulle vara ok att döpa den till Tratt? Jag ser inget fel, tycker det är fint och så kan man kalla den Tratt Katt som för- och efternamn eller Tratt-katt som dubbelnamn. Låter som den spinner, prova själv! Iallafall Trrrrratt. Erik vill hellre att den ska heta Jörgen, den där katten vi så ofta drömmer om men skaffar om tidigast tio år.. Ida berättade att hennes kusiners katt heter Göran. Hon trodde länge att den var en påhittad person eftersom hon inte visste att de hade katt. (hon var ca fem år när det hände).

Och jag (ja jag vet, mycket att prata om..) har börjat på teckenspråkskurs! Har en högtflygande plan om att någon gång få smacka fram Pettson i tv - det vore höjden av lycka..

ksssksssksss

Mina glasögon har så tunna bågar att det inte märks att jag har dem på mig. Iallafall om jag jämför med de förra. Men jag trivs bra i dem, som tur väl är.
Känner mig som i torbjörns ickehejarramsa i basketen: kass kass kass. Förkylningen har vanliga symtom som rinnig näsa, tjock i huvudet och hosta. Men också ovanliga som total förvirring och glömska. Igår när jag tvättade stod jag och väntade på hissen och tänkte: Nu stänger och låser jag dörren till lägenheten. Väl inne i hissen blev jag så osäker att det slutade med att jag var helt bombsäker på att jag hade lämnat dörren på vid gavel och bara åkt ner. Väl uppe igen var den såklart stängd och låst. Men det är sådana grejer.. Känns förvirrande och läskigt.

Nu: OS

is i fejjan

Hej, jag håller på att bli en av dem har jag märkt. Hu. Ni vet, de där freaksen som finns överallt. Någon går med kortbyxor fram till första snön, någon ska tvunget äta exakt samma sak var dag - och nog fan är det grönsaker och frukt som står på menyn. Människor som man tänker "ååååhh din satans friskusjävel spänn aav!" om. Och jag håller på, eller nej, jag har BLIVIT en av dem. Det handlar om att cykla till jobbet. Det har blivit en sån grej - bara för att jag cyklade hela förra vintern i snö och blask tillsammans med Erik (ja just det Erika, det var tillsammans med Erik, nu är du själv) så mååste jag cykla hela denna vintern med. Jag insåg igår natt när snön piskade i fejjan och jag kom hem dyngsur och med halsont att det ju faktiskt är rätt puckat av mig att cykla denna årstiden. Men ber jag någon om skjuts för det? Näädå jag ska nog visa dem! (Vilka dem? Erika, det är Ingen som bryr sig utom du själv!) Dessutom är det snart vår igen...

Nog om detta.

Mina glasögon har kommit men jag är alldeles för skraj för att de ska vara fula så jag vågar inte hämta dem. Sen hör det till saken att de glömde testa en sak i ögontestet och det tar en halvtimme ungefär och woupsi nu blev klockan för mycket idag igen.. attans.. Måste ju till jobbet sen.. Gör det imorgon.

Borde väl städa lite Iguess.. Det var mycket bättre i den andra lägenheten där Marika fick städryck varje dag och man kom hem till ett rent hem jämt. Nu måste jag hjälpa till. Dont like. Någon som vill bli hushållerska?strö lite socker

fan vad lätt det är att byta attityd och syn på saker och ting. Det är egentligen inte alls konstigt att det aldrig sker någon förändrig i livet och i världen, tex från fattigdom till rikedom eller från förtryck till makt. De går hand i hand javisst och den ena finns för att definiera sig mot den andra. Men tillstånden är och förblir statiska. Det är inte alls konstigt. Hur många historier har man inte hört om fattiglappen som vann på lotto och uttalade sig i tidningarna om att han eller hon minsann skulle leva sitt vanliga liv utan förändringar - men som nog fan satt där efter några månader med en stor båt på uppfarten och var bitter över avundsjukan som hade krupit fram i grannskapet. Nog fan satt personen och tyckte sig själv vara lite finare än fattiglappen bredvid och vips hade personen blivit precis den han eller hon bestämt sig för att inte bli. Det är så jävla lätt. Ta ett jobb som exempel. Förtryck finns och kommer antagligen alltid att finnas på vinstdrivande företag. Jag ser det på mitt eget jobb hela tiden. Personer som hade högre ambitioner än att ha ett skitjobb med skitchefer som hela tiden hackar på dem och vaktar dem likt övervakare i fängelse. Chefshatet breder ut sig. Och så, en dag blir en av personerna tillfrågade om att börja som tjänsteman, hamnar hos cheferna -  var personen i fråga genast anammar ett nytt sätt att se på företaget. Och vips har han eller hon blivit den han eller hon föraktat sen han eller hon började. Sådant får mig att tro att det är så precis överallt. På gott och på ont. Det är inte bara kasst nämligen. Ett exempel där det är skitbra är på biblioteket där man kan låna en fördom. En person som kanske är uteliggare eller har aids eller är transa eller skin. Och vips, när man talat med personen en stund har man, om man har tur, fått en ny vinkel på världen. Det är bra. Det är bara det att jag inte tror att de goda vinklarna överväger de onda. Och det har för det mesta med pengar eller med makt att göra.

Nu är det uppladdning till på lördag som gäller. Jag bara önskar att någon kunde hjälpa mig med stickningen! Min äldste son har skrivit dikter och blivit snurrig - kan ingen hjälpa mig!!

när man fyller 24, är det julafton hela året då?

Jag bor i ett ganska motsägelsefullt hus. Det är som en fyrkant, med fyra gårdar i sig. I ena hörnan ligger ett dagis med tillhörande lekplats och utegård. I andra hörnan ligger pub 25, även känd för att vara Hells Angels stammispub. Har inte speciellt bra rykte därav. I tredje hörnan bor en man på första våningen som alltid sitter i sitt fönster och snusar och spottar snusspott ut på gatan. Nu efter några år av spottande kan man när man går förbi se två stora svarta fläckar på trottoaren (det ordet har jag nog ALDRIG skrivit innan i mitt liv) som aldrig går bort. I vår hörna bor vi. Igår när vi kom hem efter träningen mötte vi en känd Malmörappare i dörren, lastade bråte och höll på med fuffens. Det gör han jämt. Han är lite fuffens. Men det är ett motsägelsefullt hus jag bor i.

Håller på att sätta upp hyllor och flytta om lite här hemma. Kom förbi och se nån dag vetja. Men nu snöar det ute, klockan är ett jag jag har inte ätit frukost. Fastnade framför datorn, vid aftonbladets tv där man kan se massa musikvideos. Nu är jag uppdaterad på de senaste låtarna. Härligt.

Och innan när jag gick in på Helgon hade de bara sådär ändrat min ålder till 24. Det kändes så barskt.

ord upp

nej.. jag har ingen treåring med självfriserat hår att kåsera över.. Ingen hord med ungar som vill ha kalas heller. Men det gör ingenting, jag älskar Lotten ändå! Hon är min förebild i livet, mitt smör i potatismoset, min - Martina förresten, är jag fortfarande din bensindunk vid motorstoppet på autobahn? - ja, Lotten är en fin kvinna helt enkelt. Bara lite för mycket högst ibland.

Jag frågade idag om jag kan få börja jobba dagspasset istället. Som svar fick jag en djup suck  - inte kunde väl jag veta att tre pers hade frågat innan mig..? Fick alltså inget ordentligt svar alls och antar att jag får vänta till nästa vecka och undertiden hoppas lite.

Kom på också att jag önskar mig clap your hands say yeah´s skiva. Samt den nya med Isobell Campbell den där hon sjunger med en man.


Hm, ville mest bara skriva lite utan att jag hade någonting vettigt att tillföra debatten alls. Borde väl skriva lite om Danmark eller kanske nåt om phutja Bush eller kanske rent av SSU. Men vafan. Det kan nån bättre vetande göra. Det räcker gött med lite stickningar och lite skivor och lite, nä förlåt, mycket LOTTEN! Är fortfarande väldigt lycklig över upptäckten. Tack Olle i Klarapops gästbok!

♥♥♥♥ (ska nu provida min kära man med en massa pengar eftersom han redan använt upp sina egna på tex högtalare..  och måste därför först uppbringa a lot of love i mitt hjärta. Fniss. det är inte så farligt som det låter. Ville mest legitimera fyra hjärtan i min annars så bad to the bone blogg.)

lotten

Det kan inte vara sant?! Jo det ÄR sant!! Dethär är den bästa dagen i mitt snart 24 åriga liv! Ska ge er en ledtråd:


www.lotten.se


WOHOO! Mitt liv äro fulländat!

containerland

mina skivor har kommit! Tyvär har jag sjunkit djupt ned i den svåra vinterdvalan (varför föddes jag inte som igelkott?)(varför är jag en tönt och skriver töntiga saker?) och lyckades höra hur det dunsade i brevinkastet vid halv elva men lyckades inte stiga upp och kolla vad det var förrän vid tolv. Tolv!! Panik i stegen och skivorna var i hamn vid halv ett - lyssning skedde panikartat i ca 40 min innan det var dags att cykla till jobbet. Som för övrigt är riktigt bull just nu. Nazimetoder och fängelselikt. Aja. Skivorna, mycket bra, lite konstigt (lustig antifolkskiva med konstiga människor) samt lite vackert (en stor LP med BD som är rödrosa i färgen)(Såå tjuusig). Två skivor kom inte med dock, såklart de två jag var mest sugen på.. Ska beställa igen och hoppas på det bästa.

Och så hade jag en extremt billig räkningsmånad trots att den var tippad att bli extremt dyr. Helomvändningen handlade mycket om att Erik var skyldig mig typ 3 laxar plus att csn-räkningen skulle betalas nästa månad vilket jag helt hade missat.

Mitt största problem just nu är stickningen. Och sömnen. Vi tar stickningen först. Jag stickar som bekant en strumpa. Just nu är det vrålfin och verkar väldigt skön. Har stickat vad-delen eller skaftet eller vad man säger, samt hälen. Och jag följer Monicas recept. Men Monica, hur går man vidare?! Jag KAN inte tyda receptet. Det GÅÅR inte. Är någon bra på att sticka kan den få höra av sig till mig innan min vackra strumpa slutar som fingertutt. Det vore förfärligt. Nu till sömnen. Jag tror (nej Erika, du är en slöfock!) att det kanske handlar om att vi bytte till våra nyaste lakan i söndags. De är så extreemt sköna att sova i (Ja, för att du är ett slöo!) så att varje dag när jag vaknar vid halv tio och kan vara ganska pigg, kan till och med gå upp och ta tidningen och gå på toa, och så kastar jag ett öga eller får en glimt av sängen och lakanen så bara mååste jag lägga mig under täcket och mysa och ja, somna. Slött som få. Jag älskar att sova. Utom att vara under vatten är sovande mitt absoluta favorittillstånd i livet. Jag önskar att man kunde jobba och leva och vara social samtidigt som man sov. Helst kunde man sova under vattenytan. Det hade varit perfekt.

Skivor jag vill ha och önskar mig:

Darren Hayman "cortinaland" (som jag länge trodde hette containerland haha)
Jenny Lewis with the Watson Twins "Rabbit fur coat"
Catpower den nya

ja, än så länge dessa.

hits