efter

Jag är tillbaka i Malmö men klockan är halv tre så jag vill mest bara gå och lägga mig. Återkommer imorgon. Här kommer en bild från julaftonspromenaden runt byn.


image490
Bildtext: dagens industri

Vara på jobbet

..är smått tråkigt just idag. Lovisa (systemet) ligger nere och då måste jag kopiera alla streckkoder och lånekort om någon vill låna böcker. Dvs, det händer inte så mycket alls. Ingen kan betala skulder, ingen kan söka böcker. Oh! Bara för det gick inbrottslarmet nu! En röst säger "Inbrottslarm" om och om igen och ingen stoppar det. Gaah, jag blir galen. På bibliotek ska det vara tyyyst!

Imorgon ska jag bli intervjuad om bibliotekstaggar. Eh? Har med webb 2.0 att göra men jag har ingen aaaaning om hur det funkar eller ens vad det är. Hujedamig det kommer att bli pinsamt. Måste läsa på, nu. Nån som vet vad det är?

Annars är nästan alla julklappar fixade, får ta en sista runda på stan imorgon. Sen på fredag ska jag vara hundpassare hela dagen och på lördag jobbar jag i Lund samt åker hem för att fira JUL. Hurra. Just nu pendlar jag mellan total överstress och en känsla av att ha jullov, en känsla som jag haft i flera veckor. Det beror nog mest på att jag inte gjort mina skolarbeten som jag skulle, samt att vi går och lägger oss så satans sent varenda dag. Igår slog vi rekord när vi började borsta tänderna kl 4 på natta. Hur ska detta gå när jag kommer hem? Hemma äter vi middag kl 12 på dan, i Malmö äter jag frukost vid halv två ungefär. Finns bara ett ord:

Sov-chock! (eller kanske julchock? eller kanske ischoklad?)

Adjöss. 

Julkulan

Här kommer ett meddelande till Gunnel Persson:

Gunnel, din yngsta och enda dotter är nu 25 år. Hon är alltså vuxen och inget barn längre. Det är dags, detta året är det faktiskt dags för henne att gå ifrån barnens pastaland och träda in i de vuxnas fantastiska potatisland. Hon måste lära sig att lutfisk är något av det godaste julen har att bjuda på, samt att pasta på julafton är något av en skam. Ok? Bra!

Nu kan vi gå vidare, igår var det nämligen dags för årets julbak. Nä förresten, vi bakade ju faktiskt inget (utom Beas fantastiska scones, men de är ju inte speciellt för julen) så årets julkulerull. Vi gjorde apelsiner med nejlikor i samt många många julkulor. Julkulorna är det näst bästa med julen (nummer ett är ju lutfisken) och nu är de här. En vecka till julafton och min julklappsplan håller på att gå i stöpet. Så jag hinner inte skriva mycket mer nu, ska bege mig ut i handeln. Skolarbetet går rätt ok, där är jag lugn. Nu är det allt annat som stressar..

Bilder:

image488
Apelsiner

image489
Fotobonanza

image487
julkulebak

guling guling, kom du lilla fuling (punsch punsch punsch)

Ja alltså, det lackar. Som alla vet. Det är därför jag skriver så sällan, jag har helt enkelt inte tid. Gnetar och gnor och sliter för att få ihopa klappar till min familj samtidigt som jag försöker sammanställa en 40 sidor lång strategisk plan plus ett kvalitativt metodarbete. Lägg därtill att jag sover till halv tolv varenda dag, inte måga timmar över till bloggeri då!

Idag jobbade jag hela dagen på medicinska fakulteten. 6 timmar i sträck utan rast, eller med rast som jag fick ta när jag ville samtidigt som jag jobbade. Och eftersom It-support aldrig har öppet längre fick jag hjälpa ungefär 50 pers med att öppna worddokument, sätta fotnot och ändra färg på bokstäver (Ibland undrar jag om sjuksköterskor är liide.. ja). När jag tog min rast gick jag ner till cafeterian på bottenplan för att köpa en god frallebulle som jag hade tittat ut tidigare. Mm bara det att när jag kom dit så var alla utom skinkhalvbullarna kvar, sådana jag inte riktigt kan äta pga händelser från
förr, så det fick bli en liten yoggi och en banan. För att jag skulle kunna hålla blodsockret uppe köpte jag också en liten liten kexchoklad, och hon i kassan bara: "Hihi, nu blev du allt lite sugen va?" Och jag bara: "Eh.. jaa.. ?"

Xuuse me liksom. Jag äter sällan eller aldrig snask. Får man göra det nåån gång utan att få en snaskpik?! (jaja, its all in my head) Sen kom jag hem och snaskade i mig alla våra pepparkakor OCH ca tjugo dadlar. HA!

Nu tänker jag bara lyssna på Bruce S fram till jul. Vet inte riktigt varför jag inte lyssnat på honom innan. Det var ett tag i min ungdom när jag försökte traggla mig igenom 6 lååånga kassettband (föräldrarnas) med nån obskyr inspelning, vet inte om det var livespelning eller nån bootleg men det var iallafall riktigt tråkigt just där och då. Sen blev det inget mer. Nu är det dags. Det är nu det börjar, som Tomas Öberg skulle sagt.

image486
haj haj, jag ser ut som James Blunt men jag heter Bruce. Mellanbocken Bruce. Hejdå.

Mitt jobb

Om jag hade haft en hemsida hade jag haft en egen kategori för bilder. Nu har jag ingen hemsida, så jag får helt enkelt visa bilderna här - även om de flesta är ur-tråkiga. Nu har jag lust att visa vägen till och från mitt jobb i Lund. Vägen i Lund alltså. Såhär ser den ut (Kanske är bilderna mörka för dig? Isf: skaffa en bättre dator!):

image472
Ok, denna är från mitt hem. Sen glömde jag bort kameran tills jag hoppade av bussen i Lund.

image473
Professorsgatan. Good old.

image474
Detta stället får mig jämt att tänka på Dustin Hoffman, Luke Rhinehart och Torey Hayden.

image475
Japp, lila var det ja..

image476
Nu börjar jag närma mig. Runt huset bara.

image477
Fulfint på något vis.

image478
Nu: bild i medljus. Många livsöden därinne.

image479
Ventilationen ser ut som den där ormen man kunde böja (leksak från 80-talet)

image480
Typisk husbild. Som världens tråkigaste vykort.

image481
På väg hem igen. Lägg märke till den lilla lilla ljulgranen däruppe.

image482
Förbi den hemska ingången. Ibland kommer det ambulanser och jag kan inte sluta tänka på Riget.

image483
Eldsprutande drake?

image484
Ganska fult julaträd?

image485
Phutja, ganska fint på väg hem från jobbet halv sex en fredagskväll..

Sådärja. Schemat för nästa termin i skolan skickades ut till oss ikväll. Ena halvan av mig vill gräva ner sig under en sten och inte komma fram förrän typ 2009. Andra halvan av mig har insett att jag ÄR Elfrid Nilsson som bara vill sova och sova och slippa en massa ansvar och jobb. Och ja, det är väl ungefär samma sak. Varför måste man skriva uppsatser? Vad ger de? Vad har jag för nytta av dem i framtiden? Varför kan inte alla utbildningar vara i lärlingform?

Nu nu går jag och lägger mig. Hörs väl imorgon mitt på dan nångång, när jag har vaknat.


Dagens bästa

Idag upptäckte jag två underbara saker. Nummer ett: Martina Haag har börjat blogga. Nummer två: Martina Haag är gravid och skriver en gravidblogg. Den hittar man här.

Jag läser nu 19 barnbloggar.

Jag läser 19 barnbloggar och 14 andra slags bloggar.

Jag har ett konstigt intresse.

Hejdå.

Efterlysning

Jag efterlyser härmed min egen kille Erik. Han försvann på en golden cykel klockan fem i sex ikväll, nu är klockan snart halv tre och han är fortfarande inte tillbaka. Eftersom vi bara har en endaste liten portnyckel måste jag sitta uppe och vänta på att kunna släppa in karlsloken. Tänk att en liten tunn metallbit kan hindra min älskade sömn så brutalt. Det är sjukt, men det är sant. Vid försvinnandet hade han med sig en påse med två öl, en cykel och en liten liten bilbanebil, röd till färgen. Ja, han är trettio år och cyklar iväg till sin lika gamla kompis för att leka med bilbana. För att citera mig själv: Det är sjukt, men det är sant.

Klockan är alldeles för mycket för att jag ska vara uppe. Speciellt när jag har gnaskat i mig båd pepparkaka och lussekatt. Speedad på sugar.

Det som är mest ovant i situationen är att det liksom brukar vara jag som kommer inramlandes vid tresnåret (när jag nån gång är ute och rumlar, sällan eller aldrig) inte Erik. Guud vad tråkigt jag har. Erik, kom hem nu!

image471
Han som är borta

ge hit mina lyssebyllar!

Dagen började sådär. Jag hade ont i halsen och var allmänt av banan (alltså, jag var inte gjord av frukten banan, jag var lite ur gängorna). Jag vaknade vid halv tolv, Erik vid halv ett. Klockan två hade vi ätit frukost och bestämde oss för att panta burkar och julbaka, som dagens göromål. Påklädda stod vi i hallen med 70 pantburkar i påsar när Erik började förbanna världen och gud. Den fjärde varje månad får man nämligen inte stå parkerad med bilen på gatan utanför mellan 12 och 16. Inser Erik klockan 14. 500 kr i böter. Bilajävul.

Erik parkerar bilen på annat ställe, jag går och handlar baksaker. Kommer hem, plockar upp och inser att jag glömt jästajävulen i affären. Får gå tillbaka och handla ett litet litet paket för två ynka kronor. Och det var KÖ i affären. Suck.

Efter detta gick dagen dock relativt smärtfritt, stök och bök gick oerhört smärtfritt - speciellt när man ser några avsnitt av Sunes jul efteråt. Måste bara poängtera att det är den allra bästa julkalender som någonsin producerats!

image468
Bröderna Loman sitter på huk, barfota, i vårt vardagsrum och filar små små saker tillsammans.

image470
Ser ni vad jag ser? En liten lussebulle!

image469
Sicken julefrid! (Ja, där finns några som jag bakade likt kanelbullar med mandelmassa i och pärlsocker på. Ja, hemsk sockerchock.)

lite godare jul än igår

Ska inte vara så pengadeppig längre. Jag haar ju faktiskt sparat pengar som jag kan ta av (även om det är tradigt att ta av sina tex respengar för att köpa mat) och då fåår man ju inte klaga. Just det. Nä, till annat mycket roligare! Igår vaknade jag och Erik halv två på morgonen (eller ja, eftermiddagen då, även om det var så mörkt att det hade kunnat vara natt) och tänkte att näe, ska det vara så här grått och trist och tradigt på första advent till och med?! Icke!

Så vi byltade på oss och körde moped till Svågertorp, eller rättare sagt till Bauhaus, denna gigant av affärsgiganter! Där har de allt. Vi köpte juleljusstjärna och juleljusljussinga. Sen åkte vi hem och kände oss mycket juliga. Jag köpte (örk, har aldrig gjort det innan vill jag bara poängtera!) pepparkaksdeg som jag aldrig orkade baka pepparkakor av, men känslan folk, känslan!

Nu är det en ny dag och jag känner en liten liten förkylning i min kropp. Jag, som inte varit sjuk på hela året (vad jag kan minnas), ska det komma nu? Blä. Måste skriva skolarbete tills imorgon, detta blir en lååång natt.

Bilder:
image464
Juleljusslingan har vi hängt i alla blommorna i vardagsrummet. Tänk julgran.

image465
Erik har laddat hem ett nytt spel. Jag sliter mitt hår, måste ju skriva skolarbete! Jag sliter mitt hår, älskar ju Mahjong! Olika banor och allt!

image466
Juleljusstjärnan. Obs: den är alltså INTE svart, ve och fasa! Den är fint mossgrön och lyser vackert!

image467
...det här ska Håkan få faaan för...god jul

Efter att ha betalt alla räkningar denna månaden har jag nu 1000 kr kvar att leva på tills nästa utbetalning. Dessa pengar ska jag köpa mat och andra förnödenheter för. Eller nej just det: jag måste köpa ett busskort till Lund för 600 spänn först. De resterande 400 kr ska jag köpa mat och andra förnödenheter för.

(Jag skyller allt på Erik som vägrar betala halva tv-avgiften. Jag är just nu bitter. Jag såg tex själv hur han satt och tittade på hela Bridget Jones-filmen innan i kväll.)

Best of all: ...Oh happy oh joy, vilka fina julklappar ni kommer att få i år familjen! Varsit shake-tuggummi!

hits