A dirty job, but someone gotta do it

Kom hem prick åtta efter höstens första riktiga arbetspass på VårdVetenskapensHus. Verkar roligt och ganska lugnt. Precis sådär lagom akademiskt, som att man liksom går därifrån och känner sig vuxen. När jag jobbar på Stadsbiblioteket är det mer som att man kommer dit som Erika 10 år och ska leka bibliotek. Man blir behandlad som tio och man förvandlas till tio. Helt plötsligt fattar man nästan ingenting, och ingen låter en riktigt lära sig heller. Bättre att någon som kan gör. På Medfak är det lite tvärt om. Man kollar på en gång och sen ska man klara sig ensam resten av året. Låsa larma släcka stänga. Fixa lånekort svara på frågor klura ut krångliga datorer. Låsa in pengar sälja kopieringskort kontakta It-service. Aaah. Äntligen. Och när man går därifrån kl 19 är man ensam i byggnaden och så larmar man och känner att the power is mine. Rätt skön känsla faktiskt. Det där med vuxenhet är någonting bra i många lägen, tror jag ska utforska det mer. Har varit barn nu i 25 år. Det är dags för någonting nytt.

Sen har jag i hela mitt liv charmats sönder av universitetsområden med klippta trädtoppar och pampiga gräsmattor och smarta tjejer med läderväskor och långt brunt hår och nån lärare i manchesterbrallor och sådär som det var på 70-talet. Därför känns det extra bra att strutta ut från arbetet med en extra stor nyckelknippa och en lång och slängande sjal om mig.

Ja ok, jag antar att jag fortfarande leker vuxen.

Iallafall, när jag kom hem prick åtta steg jag förvånande nog in i en simhall och inte alls min lägenhet. Klorlukten var så påtaglig att jag nästan sket på mig av välbehag. Jag älskar simhallar, vill helst bosätta mig i en sådan och flyta runt i resten av mitt liv i en 25-gradig 25-metersbassäng. Jag har en teori om att många drömmer om samma som jag och faktiskt gör slag i saken då pensionen infaller. Det är därför så många äldre är rynkiga som russin. Ska jag med bli, hur fräsigt som helst.

Hur som helst så var det inget badhus här hemma utan bara Erik som tvättade den vita mattan i klorin. Det behövdes.

12040-353

Dagens

Idag har jag... (förutom att ha glömt kameran hela dan)
 • Vaknat (svårt)
 • Duschat (skönt)
 • Ätit frukost (gott)
 • Åkt till Ikea (kul)
 • Köpt en soffa på Ikea (kräk-grön)
 • Lastat en soffa i bilen (tungt)
 • Lastat ur en soffa hemma (tungt)
 • Insett att en soffa inte går in i vår hiss (hemskt)
 • Skruvat isär en soffa (lätt)
 • Fått upp en soffa i lägenheten (tungt)
 • Burit ner en gammal soffa (tungt)
 • Lastat en gammal soffa i bilen (tungt)
 • Slängt en gammal soffa på tippen (tungt)(sentimentalt för Erik)
 • Firat med 5 ahlgrenska bilar (upphittade i handskfacket)(gott)
 • Missat ett gympingpass pga 0 lediga platser (störigt)
 • Löpt två varv runt Pilis+gamla IP (jobbigt + skönt)
 • Badat badkar (för varmt, kom ut som en tappad handske)
 • Lagat middag (Det var inte igår!)(Kinesiska kempemiddagen dessutom)
 • Ätit middag och kollat på tv (i ny soffa, gott och skönt)
 • Snaskat vinstsnask från Liseberg (gott)
 • Bloggat (häpp)
 • Fotat soffan för en bloggbild (blixtbild = fult)
 • Gått och lagt mig (FINALYYY)
 • Somnat (lätt)
ünd nu: soffan.

 • image352
 • (Hjälp, soffan är alldeles för ren och hel och stor och rak för vårt hem, vad ska vi göra?)
 • (Äsch, inget att bry sig om, den är ju KRÄKGRÖN, vilket väger upp i alla lägen)

Erika ...Bergman?


Still testing. Visst kan man väl se ett litet höganäskrus därnånstans?


Video på bloggen??


Testing testing, se om detta funkar..


hahaha ja det gjorde det! Nu jävlar..

Malmöfestivalen

Nej, det är inte så konstigt att jag tar Malmöfestivalen med en nypa salt. Kollar upp en massa bra band som jag vill gå och se men vet att jag antagligen bara kommer att ta mig till högst två av de tio jag tänkte. Även om jag har semester och även om allting på festivalen är gratis. Det är inte alls konstigt om man betänker att var gång jag försöker, pissar festivalen mig rakt i flabben. Kan inte minnas en enda spelning på denna festival då det inte har regnat. Möjligtvis nån eftermiddagsgrej, eller när jag själv uppträder, men sträcker jag ut min hand åt festivalen på kvällen då jävlar brakar det loss. Som ikväll tex. Det började droppa när vi gick utanför dörren, och när vi kom fram till GA-torg öste det ned. Stackars Maria och Markus som skulle spela irländskt var för det första tre kvart försenade och när de väl började kunde man knappt vara kvar eftersom man var fullkomligt dyblöt. Jag och Bea tog oss iallafall vidare till Mölleplatsen för en riktigt fin konsert med the sweet sisters of Tegan and Sara. Såna charmörer alltså. Sa ett fint litet thankyou med den lilla reklamrösten efter varje applåd, och hade så fina frissor och så fina röster. (Hade jag nu varit tekniskt lagd också så hade jag infogat en video med dem från youtube. Men det vet jag ju såklart inte hur man gör och får därför nöja mig med en bild.) Dessutom spelade de i ett tält. När det inte regnade, såklart. Regnet kom, såklart, när vi började cykla hem, såklart. Dessutom ett så galet regn att sovrumsgolvet var helt blött efter ett öppet fönster. Har aldrig hänt förr. Nå, Malmöfestivalen malmöfestivalen. När ska det någonsin bli du och jag??

12040-351
Dyblöt
12040-350
Vrålsöt(a)

kantarellingarna

Hährum.. vi gick vilse i Bokskogen. Pinigt. Men en ganska rolig erfarenhet. Jag har aldrig förr varit med om att man utgår från en punkt, går åt ett håll bara för att återkomma till exakt samma punkt man utgick ifrån! Det var en ganska konstig känsla. Hittade extremt lite svamp. Varför säger alla att detta är ett svampår? Det finns mindre svampar i år än någonsin, enligt mig! Svampamacka blev det iallafall. Har ingen aning om de var kantareller eller giftiga eftersom jag inte kan hitta min svampbok. Jag har iallafall inte spytt eller dött ännu, det tar jag som ett gott tecken.

12040-348
Bea käkar äpple och är Lost!
12040-349
Svallekvälle de lux!

Om vuxenhet vs ungdomshet

Martina har suttit på jobbintervju och blivit grillad av fem pers i en och en halv timme! Jag skulle dött om jag var henne. Är det så när man har blivit klar med sin utbildning? Senast jag var på riktig jobbintervju satt jag och en man i ett litet rum och efter tio minuter hade jag charmat brallan av honom pga truckakort så jobbet var mitt utan några krusiduller alls. Så tycker jag att det borde vara. "Oboy, är du färdigutbildad bibliotekarie, jobbet är ditt!", liksom. Men om det är 100 sökande och åtta som kommer till intervju kan jag väl kanske förstå att det blir grillande värre än på Middle east (grillad kyckling-affär i Malmö).

Jag tänker inte grilla någonting idag. Vaknade halv ett, hej gymnasiet! Skulle luncha med Bea på Jerikos servering med gratis matbiljett (betalning för spelningen igår) men regnet för oss istället på utflykt till Bokskogen och förhoppningsvis en hel bunch of kantarellingar. Uppdatering senare om hur många vi hittade.

semestern

..gick i regnets tecken. Läste ut HP igår. Fantastisk - nä. Förväntat slut - ja. HP-underbar - japp! Sjöng med kören på Malmöfestivalen ikväll. Jobbade med Martina i Lund i morse. Snart börjar skolan igen men innan dess önskar jag jag mig lite mer av det där som var så frånvarande under sommaren. Tror egentligen det är lika bra att förvänta sig höst och morgondagen kommer därför att till en viss del spenderas på bibblan. Nya böcker tack! Tips tack!

För alla som inte har facebook kommer jag nu visa bilder från min och Eriks semester i Götet. Det var ett varv på Brännö som värmde våra hjärtan mest.

Nä det gjorde jag visst inte. Återkommer när Blogg.se är mer samarbetsvilligt, so long!

Dagens låt: 50 cent feat. Justin Timberlake - She wants it (Ayo Technology) Tobias, var är du när jag behöver dansa till cheesy hiphop m Justin som bäst?!


bären

På det hemliga bärstället i staden fanns en hel skog av björnbär. Nu är där lite färre.

image344
image343
image345
image346
mwohahaha, säger onda spindeln

kort-chock!

Ok jag har alltid varit minst i klassen. Kortast i alla lägen. Men ibland blir man liksom lite extra påmind.

image340
Bilen förresten.

image339
Fin-fina bröllopet!


Meeeen... Nu är det SEMESTER! Jobbet är färdigjobbat, alla bröllopsspelningarna färdigspelade, Erik har kommit hem, vädret har gett mig bad, Harry P är påbörjad (avslöja inget) och nästa vecka kommer förhoppningsvis bara att innehålla detta :P
image338
Tjoho!

Bilen

Erik köpte en bil igår. Vuxenpoäng de lux. För att stävja vuxenchocken
döper jag härmed bilen till BillyBil. Såhär ser den ut ungefär:

image337

Crazy car, huh?!

hits