erik

erik

vojne vojne. Mindes precis hur sliten stackars Erik var efter förra årets enduro-sm. Och om två veckor är det dags igen. Men är han inte lite lik allas vår döskalle utanför apoteket ändå?

våröl


Jag insåg för en stund sedan hur det antagligen INTE kommer att låta i detta hem när vi båda pluggar eller får barn eller dylikt. Efter två avsnitt av Desperata husfruar tyckte jag att "igen! igen!" varefter Erik replikerar "ja ok, men bara ett avsnitt till för sen MÅSTE jag spela tv-spel." Lovely.
Efter gårdagens öl känner jag dock rycket i tarmen, såån vårkänsla alltså - vill sitta där jämt! I kylan och blåsten..
Har lagat världens största pastasallad idag med avokado, räjjer, ostingar, ruckollan, cha..cha..cha..cashew, och framförallt ViTlöken. Huva det stinker i min gom. Men det gör inget. Mina vänner på jobbet har varit sjuka i omgångar den värsta tre veckor i streck. Icke denne! Kry som en ...krymling? nä, Kry som en ....krycka? nä, kry som en ....varför är det alltid fiskar? Pigg som en Mört, hal som en Ål och frisk som en abborre. Eller? Så visst, fine kry som en ....krill?

vår, kom nu.

Ja där var jag minsann blåst på fem laxar. Och blåst har det gjort sedan dess, både fram och tillbaka. Största blåsningen stod väl våren för egentligen, eller kanske jag som lovade vår efter min och Beas slutliga skrillåkning hos Ribban. Nog för att uteserveringarna sattes upp och några snökorn smälte, men inte fan blev det varmare! Snarare kallare. Vad Fan gör vi nu?! - tänkte jag, som om att jag vore Willy Söderdahl, och AHA! Fann genast på råd. I lördags tog jag och Bea nämligen en longwalk till kullarna i Krogsbäck där vi ville hitta våren (tog en longcut till Coop´s trädgårdsavdelning för att värma oss och sprang på vad jag tror kan klassas in som fulast och onödigast pryl någonsin! Vad sägs om en sax med ett 130 cm långt skaft - så man slipper böja sig när man ska klippa gräset runt prydnadsstenen vi alla har i vår trädgård)(kommentar överflödig). Vad vi hittade längs vägen istället för våren var dock en pulka! Ni fattar, visst var det så! "Han ska ju köpa den runda båten!!"  Ja precis! Med vintern i ögonen och spilld snö överallt - alltså med pulkan i hand och Bea däri drog och stretade jag oss fram till de gigantiska backarna i Krogsbäck och my godd! Sådan fin pulkaåkning har jag inte upplevt sedan grisabacken på Ryssberget! Eller kanske vattentornet var bättre?.. Nå, ett avslutande åk placerade oss i bakåtlutande position (meningen var att han skulle curla över på andra sidan liksom) då pulkan med oss båda i tagit i med alla sina kvarvarande krafter och åkt med räserfart ner för backen ner för backen och så upp för nästa backe - i vilken snön smält bort helt. Och där satt vi och kände att gud kunde inte gjort saken klarare - ni fattar metaforen! Det är nu det börjar! Alla vinteraktiviteter är gjorda! Jag bugar och bockar, min del är kompletad!

Blåsning nummer två har åter igen med internet att göra och handlar om hur jag och Erik lyckades boka en resa till Kreta i april - dagen innan resans pris sänktes med två tusen svenska kronor... Kommentar överflödig även där. Jag väljer dock att vänta med den långa utläggningen tills vi varit där och kört omkull med motorcykel, blivit utan hotellrum, tappat bort varandra eller möjligtvis lyckats få till värsta grälet redan på flyget dit och tillbringat en vecka på Kreta med känslan av att Lars Norén hela tiden satt bredvid och regisserade.

Nä här ska vi inte måla fan på väggen! Tjoho! 

skrillor och socks

det är hemskt när man sover alldeles för länge och vaknar med ett huvud tjockt som gröt. Klockan är drygt halv tre och jag har precis ätit frukost! Vi skulle tvätta idag (vilket gett upphov till diverse omstruktureringar under helgen), klockan två närmare bestämt, men väl nere i tvättstugan insåg vi att det var igår vår tvättid var. Satan i gatan.
Saker som har hänt denna veckan är annars att jag blivit blåst på fem laxar av ett oseriöst nätföretag. Lagom kul. Jag försöker ignorera detta faktum så gott jag kan.Försöker se framåt istället.
Igår var det skrilloåk på dagordningen - jag och bea gav oss av vid ett, hittade en plätt vid ribban ca halv två. Klockan två var vi nöjda. Det handlar mest om att uppnå känslan av att ha tagit tillvara på vintern. Det kan inte bli vår innan man gjort det, så jag ber nu alla om ursäkt för att jag låtit våren vänta så länge. Den kommer denna veckan - onsdag närmare bestämt. Lovar.

Har även köpt nytt garn och ska sticka ordentliga sockar, den andra var en test säger vi (mest på grund av dess oerhörda fulhet) och ser fram emot ett par ytterst vackra gråröda (nej inte tomtefärgade) tjockingsocks. Kan tyvärr aldrig visa dem här för jag har ju ingen digitalkamera OCH JAG TÄNKER aallddrriigg SKAFFA NÅGON!!

Ikväll: Födelsedagsmiddag för vår egen lilla guling!

hits