God Jul

Här är en av övningsbilderna till årets julkort. Det är alltså inte lätt att få två vilda förortskatter att sitta stilla och posera lydigt. Vad jag vill ha sagt är iallafall att imorgon åker vi ut på landet och stannar där och här och everywhere tills efter nyår. Får se hur mycket bloggande det blir. Paketen är inslagna, godiset är bakat, rimmen är rimmade (not) och we are ready to rumble. Roll over Beethoven! Carolina Crusher is doing it IN THE AIR!

Från oss alla till er alla, en riktigt GOD JUL!

För det är snö överalltDet börjar dra ihop sig mot jul. Vi tog en promenad till Jägersro för att fixa en klapp mitt i det värsta snövädret, vilket var ganska härligt. Vad som inte var härligt var att jag förlorade min sjal där. En jag hade köpt i Granada, som skyddade mitt ansikte från att förfrysa. Träningsvärken i mina lår just nu är inte heller speciellt härlig. Fatta hur otränad jag måste vara om jag får träningsvärk av att gå i snö en stund. Imorgon ska vi till sjukgymnasten igen. Och jag har förlorat vilken tid vi ska dit - igen. Jag fattar inte hur det går till. Jag hade en lapp här på bordet där tiden stod och nu är den borta. Vi får chansa på kl 10. Förra gången missade vi tiden men då kunde hon en halvtimme senare. Smått pinsamt att göra det igen dock. Jag önskar mig en assistent i julklapp tack.

Förresten, jag tror att Set sov hela natten igår. Hur sjukt är inte det på en skala!?

Set 5 månader

Idag fyller Set fem månader och tillärades att för första gången bli fotograferad med glasögon. Så han vet vad som komma skall. Lär ju behöva det om några år.

 

Så vad kan Set nu när han är 5 månader? Han är en hejare på att äta gröt. Han har precis lärt sig att dricka ur pipmugg. Han har börjat plaska när han badar. Han skrattar när man pruttar i hans mage och när man låtsas äta upp honom. Och när han får stå upp. Ja ni hör, de är simla varelser de där bebisarna. Han älskar katterna men det är tyvärr inte ömsesidigt ännu. Set är hårdhänt mot dem och de är rädda om sin päls. Det var det där med "klappa mjukt"..

 

Igårkväll började han säga "DÄDÄDÄ" för första gången. Hej konsonant! Han rullar, eller snarare tippar, över från mage till rygg men inte från rygg till mage. När jag läser böcker för honom viftar han med båda armarna och utstöter guturala läten. Vet inte riktigt vad han vill, men jag tänker att det är något bra. Han älskar när man sjunger sånger för honom och när vi går runt i lägenheten och tittar på de olika lamporna, den gula, den röda, den gröna, den blå och stjärnan. Går vi ut utomhus somnar han knall och fall. Kvittar om det är med vagn eller med sele. Han sover på nätterna mellan oss (det sket sig med spjälisen) och vaknar vid niotiden på morgonen. Set skriker sällan men gör han det är han antingen hungrig eller uttråkad. Man skulle kunna säga att han är en perfekt liten bebis. Med betoning på liten. Vi var på kontroll idag och han hade inte växt någonting på längden sedan sist utan är fortfarande 64,5 cm lång. Han väger 6,7 kg och har ett huvudomfång på 44,5 cm.

 

Pluttskrutt.


Det kom blod till och med, det gjorde det

Aldrig förr har jag sett Möring Smöring så arg som när veterinären skulle klämma på hans mage i morse. Han har dragit på sig en urinvägsinfektion. När han låg sövd i undersökningsrummet förbannade jag mig själv för att jag inte hade kameran med. Nu ska han få medicin i tio dagar och så hoppas vi att han blir frisk och kry till 2010 - året då han ska bli smal igen. (Well, good luck with that). Vi fick tid klockan nio i morse. Uppstigning fick således ske 07.45. Gissa om vi var groggy, speciellt stackars Set som fick tvingas upp. Sen hade jag kollat fel på busshållsplatserna så vi fick släpa 8,2-kiloskatten ända till Lantmannagatan (dessutom på en senväg och ingen genväg). Erik har alltså träningsvärk i nyckelbenet i detta nu. Så kom vi fram med andan i halsen klockan tre minuter över nio och tänkte att faasen med, nu är det försent. Icke. Vi blev sittande i (akut)väntrummet till minst halv elva innan vi fick komma in. Kollade på Knight Rider. Fruktansvärt dåligt. Besöket kostade över två tusen, men värst av allt var att vi inte hade med oss någon extrablöja till Set. Vi tänkte ju att vi skulle vara hemma igen till tio. Nu kom vi hem klockan ett med en blöja så välbajsad att ... jag kommer inte ens på något kul. Det var ganska hemskt. Fick skölja ungen i handfatet, tvättlappar hjälpte föga. Får hoppas vi är mer rutinerade när nästa unge kommer.

 

Haha,  bäst av allt, på apoteket vid medicinköpet:

- Vad väger katten?

- 8,2 kg.

- Då är han ganska stor..

- Jaa.. Vi försöker banta honom men det går inte så bra..

- Ja det står ju här på receptet men jag trodde att de kanske hade skrivit fel.

- Jaa.. Nää..

 

Alltså; vad jag skulle skriva idag var jag jag har tappat min inspiration och skrivlusta och att jag nog ska pausa några dagar. Sket sig. (..haha)


a walk down memorylane

Det är bara liiite sorgligt att vi inte föddes tio år tidigare och på så vis fick ha snygga sjuttiotalskläder på oss på barndomsbilderna. Bilden är nog tagen typ -91 eller -92. Det är alltså jag som står framför pappa. Jag älskade verkligen den där tröjan. Eh.

 

Bra saker just nu:

- Erik har satt i en ny fläkt i min dator så istället för att vara en kolfabrik från Ukraina är den nu mer som en Toyota Prius. You know.

- Jag köpte pulvergröt till Set som han älskade.

- Vi fick en hel påse lussebullar av mamma.

- Nästan alla julklappar är kirrade.

- Erik har gått med på att ha julgran!

 

Dåliga saker just nu:

- Fast först nästa jul.. Gran alltså.

- Jag har fått ögoninflammation.

- Vår lägenhet är iskall. Elementen värmer inte.

- Katternas mat är slut. Ny mat kostar 1200 spänn.

- Jag har inte gått ner mina gravkilon utan istället börjat gå upp i vikt. Och nu är det jul också.

- Jag har insett att vi inte kommer att kunna ta oss till julfirandet. Vi har alldeles för mycket packning.

- Jag köpte pulvergröten bara för att jag själv ville smaka. Har längtat efter detta tillfälle sedan jag var fyra. Kan vara anledningen till att jag ville ha barn öht. Gröt som anledning till att skaffa barn KAN inte vara en bra sak.


Fint i Malmö i december

 

 


spjälisen

Vi provar konceptet sova själv ikväll. Första gången. Det ser ganska härligt ut. Det tyckte han nere i vänstra hörnet också. Det tog inte mer än ungefär fem röda sekunder innan Tjockefetemör hade bäddat ner sig i fotändan. Det som oroar mig nu (bortsett från min sömnbrist när jag måste vakna och sitta och amma inatt) är att Murre ska försöka väcka Set på samma vis som med oss imorgon, dvs sitta på bröstkorgen och stånga sig mot ansiktet. Set kommer bryta revbenen om åttaochetthalvtkiloskatten sätter sig på honom!

 

Och ja, vi ska fixa hyllan över spjälsängen. Det BEHÖVER kanske inte ligga vassa spikar och skruvar samt en tung fotoram JUST ovanför Sets huvud, på en hylla där katterna ofta går och välter ner saker. Fast kanske: Living on the edge, så jäla 2010! Hm..


Henny 1

För exakt ett år sedan fick jag och Bea vara med på Hennys förlossning. Jag älskar förlossningar. Och BB. Och bebisar överlag. Men best of all? Brickan folks, brickan! Macka, kaffe och juice mitt i natten eller när nu barnet föds. Och man blir serverad i rummet, behöver inte ens göra den själv. Åh. Alla som vill ha med någon när deras unge ska födas, jag volonterar!

 

och förresten, Grattis Henny Ester på födelsedagen!


hakan

Alltså: man FÅR flabba ungen rakt i fejan om han ser ut såhär när han ska äta potatispuré för första gången. Man får. Och, antar jag, konstatera att ungen har för smal hals och för liten haka för denna typ av haklapp.

 

Vi träffade doktor Ulrika och sjukgymnast Camilla idag, och båda tyckte Set var en förtjusande bebis. Lugn och harmonisk. Inget större fel på nacken heller för den delen. Vi ska göra lite styrkeövningar nu bara. Det var meningen att jag själv skulle gå och träna ikväll, men när vi kom ut från doktorn vid halv tre var det nästan redan mörkt ute, så då fick det bli filmkväll istället. Filmdag kanske. Dagens o-tips: Away we go. Jag kräktes lite i min mun ca 23 gånger av dålighet. Se den ent!

 

Ps: köpte sånadär bröstvårtsskydd (hurl) och bara: oooh heaven is a place on earth! Sen fattade jag inte varför ungen aldrig somnade och bara verkade vara hungrig hela tiden. Gaah. De funkar ju inte. Buhu. Buhu. Back to ondskan.


dhh


- Packade in oss i Sissels bil och åkte mot Simrishamn. Hann två mil innan vi upptäckte att ingen hade spänt fast Set i stolen.

- Gick på kalas hos Kari och Henny och DISKADE DISKEN. *Första gången*. *Vuxet*.

- Brunchade med Bea, Martina och Juhlia (och Set) på Debaser. Skulle gå och fylla på tallriken och Martina bara: Jag kan hålla honom. *Första gången sen han föddes*

- Bar ner en stol och en fotoapparat till källaren. Vi bara: "Hej golvet, long time no see".

- Åt söndagsstek hos Kaj och Sissel. Kaj bara: "Vad vill jag ha? Unge Unge! När vill jag ha den? Nu Nu Nu!" Olof bara: "Vad vill jag ha? Bearsuit Bearsuit! När vill jag ha den? Nu Nu Nu!"

Sillen 1 år!

Hur man firar en hund med pompa och ståt. Martina hade fixat tårta och serpentin och hundpresentkex, min present var tuggbenstandborsten samt det vita tuggbenet. Sillen blev glad tror jag, hon hade fullt upp med att jucka på James May Bradfield, a.k.a mr tax. Sen kollade vi på Animal Cops för att hundarna skulle lära sig något om tacksamhet och medmänsklighet. Eller, medhundighet. Höhö. Imorgon blir det ännu mer kalas när Kari och Henny firar sina 31 respektive 1-årsdagar. Kalas = fem brödrostar, kanonkul!


Lidis

Set som rik rysk tant/Tiffany Persson.


Jag är så sjukt trött. Är nästan yr i huvudet. Var på middag hos Olof och Matilda igår och kom inte hem förrän halv tre. Det är inte nådigt när man har en unge som behöver mat och lek. Det blir inte bättre av att väderleken (tror jag) har gjort hans matställe torrt och ont och sprucket och hemskt och jag dör lite inombords varje gång jag måste mata. Drar ut på det i det längsta för att slippa lida. Stackars Set, kommer ju lätt vara lång och ljusgrön efter denna vintern. Det har gått så långt att vi har gett honom två förpackningar med ersättning i flaska för att skona mig. Ojvoj. Hur ska det gå. Set bryr sig inte så värst, jag tror han tycker ersättningen är smaskig. Han tycker allting han får smaka på är ganska smaskigt, från ris till apelsin till macka till dadlar till kaffe. Med mera. En snaskis är vad han är. Jag är en lidis. Nu ska jag gå och lida lite till. Buhu. Buhu. Buhu.

Helgen vecka 48 är slut


Otto har dragit ut halva köket


Möring Smöring ger en lektion i hur man ser tjock och smal ut på bild


Set gillar bäst själva gungandet i hoppgungan
Stenshuvud i all sin prakt


Den amerikanska 70-talspappan


Set ger en stilstudie i ämnet "från sova till vakna"


Den ukrainska 70-talshunden med tillhörande fotograf

vill du se en stjärna?

Och så blev det en fröjdefull 1 december även detta år. Årets stjärna: guld.


hits