Klågerup

Idag sov jag till halv ett ungefär. Sen kom Kari hit och vi tog bussen till Klågerup. Vi hoppade av på lite fel hållplats men hittade ändå ett fint grustag där vi satt och åt frukt. Sen gick vi en promenad genom samhället och pratade om var och hur man ska bo när man blir stor. Det är svårt. Sen åkte vi hem igen och nu är det kväll.

image645
image646
image647
image648

Piggelin

Idag har jag stigit upp, ätit frukost, cyklat till Lund, jobbat i två timmar, cyklat hem. Nu är klockan åtta och jag känner mig oförskämt pigg med tanke på att jag alltså har cyklat ca 6 mil med bara frukost i magen. Egentligen är jag nog väldigt hungrig men Erik har blivit sjuk igen och ligger mest och hostar och svettas feber. Dvs, jag har ingen som lagar mat åt mig.

Imorgon ska jag jobba i Lund i fem timmar och sen ska jag äntligen till KB igen. Det var banne mig längesedan nu.

Saker man ser på en tisdagsprommeimage643
image644

Ja och sen blev vi ju erbjudna tusen spänn av en gubbe i ett fönster för någonting som är fult och snuskigt och som man inte ska tala om här. Och så var det ju en man som vi förstod vad han ville när han saktade in och tittade på oss från topp till tå på Industrigatan också. Men annars var det en fullt behaglig kväll igår.

Dagen

Idag har jag jobbat här och sen här och nu är jag så trött att jag nästan gör i brallan. Jag kommer att sova så gott inatt.

Nick Cave = hot

image642

Alla som var där kan föreställa sig hur jädra fint det är egentligen. Ni andra kanske tycker blurret är vackert, vad vet jag. Konserten var helt fantastisk. Jag och Martina tog tåget till Köpenhamn 17.02 efter att jag hade fått springa upp i lägenheten efter mina danska pengar och sen stressat ihjäl mig ner till centralen. Det gick bra även om jag fick skäll av Martina för att ha kommit så sent och jag skällt på Martina efter att hon köpt biljetter utan rabattkort. Så kom vi till stora staden i Danmark och det regnade och jag ville äta något så vi gick upp till ströget där jag handlade... PÖLSA såklart. Den var god. Sen tog vi bussen ut till KB-hallen, kom dit i perfa tid precis när de började släppa in. Danskar är så himla bra på det där med konserter. Man behöver aldrig köa någonstans. Inte till toan, inte till ölen och inte till insläpp. Inte ens trångt på högra flanken är det, men det är det inte så ofta annars heller tacktack.

Så köpte vi två öl/vin var innan Nick började (mest pga kasst förband) och gick på toa två gånger. Precis innan han skulle gå på började jag bli kissnödig igen men tänkte att jag kunde gå sen i konserten på nån tråkig låt för att slippa kö. På Cure kunde man nämligen tänka så eftersom den konserten varade i tre timmar och man blev trött efter ca 1,5. Här var det fullständigt uteslutet att ens släppa blicken. Vilken föreställning! Tänk att vissa lyckas upprätthålla en sån entusiasm efter så många år av rockstjärnelivet. Nick var glad, bandet var glatt (om än trötta på slutet och nästan tvingades spela en låt till) och vi var glada. Mumselimums sa både jag och Martina om Nicks läckra kropp som inte gjorde konserten sämre. Fler sådana tack! Kanske lägger in en liten film sen, det blev ganska bra men inga hela låtar.

Nicke Grotta

image641

Hur kan det komma sig att det jämt regnar när jag ska till Danmark? Det är verkligen så varenda gång! Om en halvtimme ska jag cykla ner till stationen och ta tåget till huubänegaarden, därefter ta buss nr 15 till KB-hallen med Martina och sen ska vi fröjdas hela kvällen åt en man i sina bästa år. Tyvärr drabbades jag precis av den stora tröttheten. Min konstiga ögonsmärta som annars bara drabbar mig i Edenryd fick jag en släng av också. Jag har druckit två koppar te och kollat på två avsnitt av Barnmorskorna, det var nog det som tröttade ut mig. Hu. Tänk om jag somnar på tåget, Martina kommer att hata mig. Hon hatar mig jämt när jag är trött. Man kan faktiskt inte hjälpa det. Idag ska katten åka hem, buhu. Precis när hon började lära känna oss och kommer och kelar. Typiskt. Nån gång ska jag ha en egen katt. Så det så. Hejdå.

I mellanmjölkens land

image640


[ ] Ditt efternamn slutar på -son
[x] Du känner någon som har samma förnamn som du
[ ] Du känner någon (utanför din släkt) som har samma efternamn som du
[ ] I din familj är ni 2 barn
[ ] Du bor i villa
[x] Du bor i en tätort
[ ] Dina föräldrar är mellan 35-50 år gamla
[x] Dina föräldrar har gift sig
[x] Din mamma är yngre än din pappa
[ ] Din pappa heter Lars
[ ] Din mamma heter Anna
[ ] Din familj har en Volvo
[x] Din familj har en silvergrå eller röd bil
[x] Du har tillgång till Internet hemma
[x] Du har egen mobiltelefon
[ ] Du har ett eget rum (nä jag delar med E)
[x] Du har varit utomlands minst 2 gånger
[ ] Du har varit på Mallorca/Kanarieöarna
[x] Du har varit i Grekland
[x] Du har varit på Öland minst 2 gånger
[ ] Du har varit på husvagnssemester minst 2 gånger
[ ] Din familj har en husvagn
[x] Ingen av dina föräldrar röker
[ ] Din pappa är lite lätt överviktig
[ ] Du idrottar flera dagar i veckan
[ ] Du har husdjur
[ ] Du får månadspeng
[ ] De flesta i din familj är blåögda
[ ] Du äter Mc Donalds-mat/pizza/tacos varje vecka
[x] Du följer Melodifestivalen

dagens roligaste katt

image639

Så här ser en gäspande katt ut. På mollevangen.net finns en kvinna som kallar sig "Tanten", som för övrigt är mamma till Johan i Klass 9A. Hon bloggar där och skrev i ett inlägg att hon hade börjat bråka med en bilägare som nästan körde på henne och andra på ett övergångställe. Bilägaren var så satans förbannad för att hon drämde till bilen att han tog till det allra värsta. Hade jag varit katten hade jag kallat mig samma sak som bilägaren kallade Tanten: Ditt jevla potatismos!

Ps: Erik och Jon kollar på ishockey, om ni undrar varför jag bloggar så mycket just ikväll.

Jag älskar henneHittade inte live-videon som är ännu ännu bättre men denna duger gott. Alla tycker Scarlett är uttjatad, selloutig, tråkig och trist. Jag tycker bara att hon är alldeles alldeles underbar.

mjuka tassen

image638

Hamnade lite utanför. Kattassar är väl ändå det mjukaste och finaste som finns. Flisans favoritställe är under den stora blomman på det lilla runda bordet. Där har hon full koll. Jag har jobbat hela dagen och står och lagar lasagne inför morgondagens knytis i Lund med kören. Detta är lätt årets längsta vecka. Min hjärna har inte varit så ansträngd på mycket mycket länge. Vilket kanske är en bra sak, att anstränga den alltså. Det är svårt just ikväll dock. Det är så oerhört varmt här inne men eftersom katten är här kan vi inte ha våra fönster öppna. Bastu. Jag tror jag går och tar en kalldusch.

En fisk senare

image637

Urk vilken seg dag detta var. Vi hade skolfest igår vilket var väldigt trevligt, det hölls tal (där min blogg nämndes tex..) och det dansades och det pratades och det byttes böcker (jag fick en Sigge Stark) och det dracks. Jag dricker inte speciellt mycket alkohol nuförtiden, vilket jag borde ha tänkt på. Har varit så seg och bakis hela dagen. Och då bjöd jag ändå bort två glas vin till Kristin. Nå, när klockan var kvart i ett typ sprang jag och Kristin till tåget i ren snålhet för att slippa åka taxi. Vi hann med tåget i sista sekunden och mötte upp några i klassen. När vi kom till Malmö gick vi till Brogatan för att träffa dem som åkte taxi och där beställde jag in en helt onödig öl som jag ångrar idag. Dels för att jag inte alls behövde dricka mer/slösa mer pengar. Dels för att de tände lamporna när jag hunnit ta ca en klunk för att de stängde. Suck. Sen gick jag och tre till från klassen till Hipp. Hipp var stängt. Då gick vi till Etage. Det var också stängt. Då virrade vi runt ett tag och sen hamnade vi på Crown. Helt galet ställe, jag har aldrig varit där innan och jag lovar och svär att jag aldrig kommer gå dit igen. Inte ens för att sjunga karaoke. Kom hem vid fyra i morse. Erik låg och sov i tv-soffan med brus på bilden. Han hade väntat och väntat. Åh. När Erik är den som är iväg brukar jag lägga mig jättetidigt för att jag har tråkigt och så blir jag sur när jag blir väckt. Han är den snällaste jag vet. Utom kanske Hasse dårå.

Vaknade yr och ruggig idag och cyklade över till Karin för att frakta katten hit, vi ska nämligen passa Flisan tills på söndag. Hon gillar vår lägenhet och verkar inte direkt bry sig om att vi bara har träffats ca tre gånger innan. Katter är verkligen tuuusen gånger lättare att ha att göra med än hundar. Det bästa med katter är att man inte behöver ta med sig dem när man går ut. Jag cyklade en runda till parken (drack kaffe) och till bibblan och till havet och inte en enda gång behövde jag ha en bajspåse med eller rycka i ett koppel eller skämmas för att hunden drar o skäller på andra hundar. Det blir lätt en katt, då i framtiden. (Men nä, det är inget fel på Otto och Evert) :)

Imorgon jobbar jag mellan tio och ett samt mellan tre och fem. Jag förväntar mig att jag kommer kunna skriva jättemycket på uppsatsen, så alla medicinarestudenter får gärna bara sitta tysta och snälla och läsa i sina böcker hela dagen och inte fråga mig någonting. Oh, imorgon är det dags igen för veckans triss! Men nu måste jag sova innan mina ögon bryter ihop.

Ett år sedan..

image636

Idag för exakt ett år sedan såg det ut såhär i vårt vardagsrum. Idag är det mest stökigt. Ännu stökigare var det i morse när det kom en vattenman (obs, inte vattuman) och skulle kolla varför vi inte hade något varmvatten. Han fattade ingenting men upptäckte däremot att våra kranar läcker förskräckligt mycket (vilket vi påpekat flera gånger utan att det har hänt någonting) och skrev upp det på en liten lapp och lovade att han skulle komma snart och fixa dem. Pinsamt som fasen när han kom och ringde på, vi var väl inte förberedda på att någon skulle komma hit just idag och hade således köket fullt med disk och gammal bryllépudding i vasken. Jag ursäktade oss men han verkade inte bry sig överhuvudtaget. Han är väl van vid folks sunk antar jag. Iallafall, han gick och jag var TVUNGEN att duscha och kokte därför två laddningar i vattenkokaren som jag sedan spädde ut med lite kallvatten i badkaret, varefter jag satt och öste mig själv likt en lammstek i ugnen. Det gick hur bra som helst och jag hatar oss alla för att vi slösar och slösar så på vatten som vi gör i detta samhälle. Precis när jag "sköljt" ur allt schampo ut huvudet och skulle kliva upp- DÅ kom varmvattnet. Suck.

Imorgon är en lång dag. Jag och Kristin börjar opponering kl halv nio och så slutar dagen med att vår uppsats ska opponeras på, allt kommer att vara klart kvart i fem. Jag kommer att somna efter tre uppsatser ungefär och allt kommer att bli hemskt. Tror jag om jag ska vara ett neggo.

Alltså, är det bara jag eller är "Gråt inga tårar" med Thorleifs en jädra skön dänga?!

Helgen i bilder

Joalltså att såhär var det: Vi tankade motorcykeln och gav oss av till biblioteket för att lämna tillbaka böcker och då insåg Erik att han nog var tvungen att byta bensinslang innan vi körde, så hem igen for vi och fixade den. Sen krånglade allt en stund innan vi kom iväg på riktigt. Väl iväg körde vi över Revinge skjutfält där det stod en massa kor och betade mitt i vägen. Efter några mil tog vi en paus vid ett fint hus. Sen blev det skymning och vi körde över Rinkaby skjutfält. Skjutfält is the best. Sen är det dag två och då kollar Kaj och Erik i bilen som man måste fylla på vatten i hela tiden. De fixar den ej utan vi sticker till stranden och badar. Erik pratar i telefon. På kvällen är vi ute för att höra ugglor och hör dem! Bilden är läskig, dock. Idag gick vi till stranden igen men bara jag badade. Och fotade maskrosor. Sen körde vi hem igen och pausade vid ett skjutfält utanför Sjöbo. Så var det med den saken.

image630easy rider

image613

Åkte på långtur till Edenryd, till familjen. Det var en kul helg, må jag säga. Nu är jag väldigt hungrig och trött, orkar inte skriva mer just nu. Men varmt är det och vackert är det och helt ok i vattnet var det och det ska nog bli en bra sommar det här.

chillin'

image612

Låg i parken och solade med Evert och Martina, har kört bil tidigare under dagen. En härligt snabb liten röd bil som axade förbi långtradarna på motorvägen i ett litet kick. Jag älskar älskar älskar att köra bil. Och så messar Bea och undrar om jag ska med hem till Edenryd och jag bara kommer på världens bästa idé och frågar Erik som efter lite övertalning går med på't: vi ska köra motorcykel hem! Jippidaho! Glida genom skånes högland på motorcykel en ljummen sommarkväll när solen bara strålar och strålar. Could it be any better?! Utomhus is the best.

tvättpick

image610

Inte så konstigt att tvätten aldrig känns riktigt ren när den hänger i detta torkrum. Dammet är så tjockt att man inte ens ser färgen. Och ja, Erik är ett sjuttiotalsbarn som använder sjuttiotalsord. Detta skrev han för två månader sen ungefär, och så vitt jag förstår har torkrummet inte blivit städat sedan det byggdes, typ. Sunk och snusk. Var glada alla ni som har egen tvättmaskin och torktumlare! Jag dör snart av trötthet. Hade lite för lite energi kvar för att den skulle räcka hela hemfärden. Det hjälpte inte att jag cyklade fel och fick cykla en kvart extra. Nu har vi lapat i oss tacos och Erik ska lyxa med bryllepudding. Jag ska lyxa med.. vatten. Har inget snask.

Min aktiva vecka so long:
Måndag: vårruset 5km, 30 min löpning
Tisdag: tisdagspromme, 1,25 h gång på en gång
Onsdag: jobbpromme till och från bussen, 30 min * 2.
Torsdag: cykel till Lund och tillbaka 6 mil, 3 h cykel
Fredag: KÖRA Marikas BIL yyyyaahooo.

image611
Ack underbara skåneland, som jag älskar att cykla långt i dig under varma sommarkvällar!

Somnar

Nu har jag jobbat i exakt en timme och tjugo minuter. Det är knäpptyst och på biblioteket sitter det ungefär 2 pers just nu. De pluggar. Och är knäpptysta. Jag har så oändligt tråkigt, det är inte klokt vad tiden går långsamt ibland. Sådana här dagar längtar jag efter de där 2.0-biblioteken där människor är och pratar och rör sig och upplever saker. Borde nog söka jobb på Garaget, om de hade haft några platser över alltså. Erik fick ett mail om ett sommarjobb på Kockums. Han ringde dem i förrgår och igår ringde de till honom och sa att han skulle komma på intervju. Han var en av tre sökande, till två platser. Fatta vad sjukt lätt det är att få jobb som ingenjör. Det bara svämmar över av jobb. Så jääla orättvist, Ronny!

Jag har iallafall cyklat till Lund idag, nu är jag i Lund och eftersom det bara är en liten liten innergård utanför fönstrena ser det ut att vara helt kasst väder ute (pga skugga) och då blir jag så trött så trött och vill aldrig mer cykla hem till Malmö igen. När jag cyklade hit var det förvisso strålande solsken så jag är väl ganska säker på att det kommer vara fint även när jag cyklar hem. Blablabla. Boredom.

Säger som Olle Ljungström: Gud, uppfinn nåt nytt som gör det lätt att hålla ut!

Dagens tips: Mp3:a när man cyklar. Speciellt i solsken. Har ju tidigare tipsat om mp3:a när man är ute och springer (och för alla er som tror att jag faktiskt tror att jag kommit på nåt nytt och eget så chill'n'grill, det tror jag ej) och idag har jag även testat detta när jag cyklade. Funkade perfa! Jag gillar inte att cykla med musik i staden, det känns lite farligt i trafiken, men ute på åkrarna mellan Lund och Malmö var det perfekt! Bäst var LeilaK och Advanced Patrol. Hejdå.

Tisdagspromme

image609

Ikväll var Evert med på tisdagsprommen. Det var ett evigt rännande och luktande och kissande och smakande. Till slut började vi nynna på låten "walk idiot walk" med Hives, av någon konstig anledning. Jag är röd i skinnet som en liten indian. Det kommer att bli en väldigt varm natt, I say.

Dagens överraskning: Kaj åker på värsta långresan i november. Jädra gött för honom, men den som åker till Costa Rica får allt räkna med besök.

Vårruset

image608

Jag har genomfört mitt första lopp! Jag är så stolt! Såhär var det: Jag och Kari träffades på Södervärn fem i sex och promenerade bort till stadion. När vi kom fram var starten redan full, men vi var tvungna att träffa Erik och Olof som kom på moped för att ta hand om våra grejer och kom inte till start förrän tjugo över sex. Starten gick halv sju. När vi hade lämnat våra grejer gick vi och ställde oss i den starten som var för dem som inte ville tävla men ändå springa. Tyvärr var det inte så många som ställde sig efter sin kapacitet, många som stod i tävlingsfållan var gångare vilket irriterade en hel del när de proppade upp vägen för alla oss som ville springa. En jäkla massa folk var det överallt. Det var start var femte minut så vi kom iväg fem minuter efter de första. I början fick man trippa fram på tårna för att inte krocka med folk och under hela loppet sprang jag förbi gångare. Efter ungefär halva banan tog jag sikte på en tjej som sprang lite snabbare än mitt tempo och så hängde jag på henne för att inte sacka efter. Det var en bra taktik, och jag hade till och med energi kvar för en riktig spurt de sista 100 metrarna. Kom i mål på 34.49, vilket ju räknades efter de första som startade. Alltså var min tid 29.49. Och det tycker jag var en jädra bra tid med tanke på hur trång banan var och hur sakta det gick på vissa sträckor pga de som gick fem pers i bredd på de trånga stigarna. När man kom i mål fick man en medalj, en banan, en veganchokladdricka (tror det var vegan iaf) samt en påse med diverse skit. Tena inkontinensskydd, spagetti och en extremt ful bandana var några saker i påsen. När jag hade plockat på mig det som var mitt gick jag och hittade Erik som väntade på mopeden. Och så väntade vi på Kari som kom i mål efter några minuter, hon tog det lugnt. Sen åkte jag och Erik hem och käkade middag med Jon och Pelle, som för övrigt har fått jobb i Malmö och ska bo hos oss i två dagar, han sitter i detta nu och kollar på köpelägenheter här i stan. Summa summarum: Lopp är kul, jag sprang bra, jag fick min medalj som jag så gärna ville ha och jag tror jag ska springa ett till lopp någon gång.

Kolla förresten; jag hade bara tre säkerhetsnålar och tog förstås Library Lovers-pinen som fjärde!

Söndagen sol

image602
Erik är frisk och vi var i Klagshamn

image603
Jag and the Swan-sisters cyklade. E-Lo körde ontorcykel. (Smeknamn made by Bea)(Utom det sista, ontorcykel som väl skapades av Kaj för en sisådär 20 år sedan, om jag inte minns fel..?)

image604
Rapsen! Rapsen!

image605
Suddig bild på dagens outfit: klänning från barnavdelningen samt golfarskärmen. Eller det amerikanska tant-modet, som Kari uttryckte det. Kolla speciellt in blingblinghjärtat. It's soo me. Not (i Borat-röst)

image607
Hemma står blomman i blom. Erik går hela tiden till den och snaskar de söta dropparna. Enligt honom var detta det enda sockret han fick som barn. Av någon anledning tror jag att han ljuger. Men vacker är den!

Äntligen?

image601

En hel vecka har det snart gått nu sedan Erik insjuknade i halsfluss. Och det har varit ett lidande och ett ojande och ett vojande. Jag vet att jag är en av de sämsta på att vara snäll och omtänksam mot sjuka personer, men herregud så gnöliga vissa personer blir av lite ont i halsen. Ja, jag veet att halsfluss är hemskt och att det är jobbigt att ha ont i halsen och inte kunna äta och sådär. Men ändå! Jag blir tokig! Min bild av sjukdom är att man ligger i en säng och lider i tysthet. Så gör iallafall jag när jag är sjuk. Möjligtvis kollar lite på förmiddagsföljetonger på tv 4. Erik ligger och gnäller om att han ska ha sjukdomsvinster hit och dit. Vad är grejen med sjukdomsvinst?! Har aldrig ens hört ordet innan jag träffade honom! Jag kom dock på det smarta knepet att "glömma" plånkan hemma när vi var och skulle handla sjukdomsvinsten (ja, jag släpade med honom så att han fick "lite frisk luft", hehe) vilket innebar att han ändå fick betala sin sjukdomsvinst själv. Den bestod av glasstårta och chips. Och så la jag till allt det där lyxiga jag vill ha men inte vill betala för, ni vet.

För att jag har stört ihjäl mig på hans ylande har jag inte heller varit hemma om kvällarna. Jag har tex varit ute och druckit öl, varit på promenader, kollat på film och så vidare. Och då är det kanske synd om honom som får lida i ensamhet, men hade jag varit hemma hade jag antagligen flyttat härifrån by now. Ikväll när jag kom hem verkar det iallafall som att det börjar bli liiite bättre. Han har ätit en halv pizza och verkar faktiskt något piggare. Kan det vara för att jag tvingade honom gurgla Molkosan tills han nästan kräktes av smaken? Och dessutom: på en skala, hur ond är jag egentligen?

hits