föraktet

Plötsligt upptäckte jag att jag blivit en annan. Jag funderar på att söka till fotolinjen på Östra Grevie - bara det är ett helt nytt sätt att tänka för mig. Jag vet faktiskt inte vad som har hänt, kanske är den enda sanningen att jag har blivit äldre och börjar se min egen potential jämfört med andra, börjar inse att jag faktiskt inte står på den allra lägsta pinnen på stegen. Nu kommer det att handla om människor och Bea och Martina blir upprörda, men då jag ligger sjuk i feber har kvällen spenderats framför tv-n. Jag började se Sydnytt. Jävligt bra start, krymper inte männsikoföraktet direkt. Det fanns väl visserligen EN kvinna där som man hade valt som surrogatmamma om kriget kom, men då hon led av wipflash (hur stavas?) går hon bort. Det bästa i sydnytt var när de hade ett reportage om skåneleden, "Om människor inte vill ut i naturen får väl naturen komma till människorna" Var det någon som hade tänkt och drog in lite skog i Burlöv Center. Oh my. För att inte tala om tanten som skulle unna sig påskgodis trots att det var så dyrt jämfört med frukt. Jag menar! De har ändrat prissättningen till kilopris istället för hektopris, de har inte HÖJT priserna!
Sen var det rapport där det rapporterades om Hermodsdalsskolan som ska läggas ner - så väljer de att låta en sjundeklassare kommentera som om det vore Bullen -87 och hon säger något i stil med "Det är taskit att vi får byta skola" Mmm Ja jo.
Nyhetspaustimmens vinnare blev ett homestylingsprogram. Vinnare eller förlorare förresten, jag och Erik fällde mest elaka kommentarer om dem. Men va fan, om du ska bryta upp ett köksgolv så ta åtminstonne på arbetskläder! Men neej, då kan ni ju inte se min läckra body! Och om du ska måla ett rum sätt för fan upp håret! Men neej, jag har ju precis stylat mig inför programmet och plattat håret och lagt i gel!
Aktuellts första och största nyhet: Enligt en undersökning gjord på ... håll i er nu... LUNARSTORM (va fan  igen liksom.) är dagens ungdomar stressade i skolan. Vojne vojne. Ok, statlig kanal - socialdemokratisk propaganda om nyliberalismens stressande valmöjligheter, någonstans kan jag förstå. Men använd förihelvete inte Lunarstorm som pålitligt forskningorgan!

Nu har jag upptäckt att jag faktiskt börjar se potential i mig själv. Det skulle faktiskt vara kul att utbilda sig till någonting, och det skulle faktiskt vara kul om Erik köpte denna lägenheten och vi renoverade den. Faktiskt. Nu återstår det mest att se huruvida jag jobbar på Skandia Transport i höst eller ej. Jag är, ännu, inte ute i sista sekund med ansökningarna! Check!

Febern är konstant och Erik är besviken för att jag inte följer med i morgon. Kan inte hjälpa..

you must THINK

Glad i hågen gingo jag till musikaffären vid konserthuset för att köpa nya strängar till min fiol. Glad i hågen gingo jag hem för att installera strängarna på min fiol. Glada i hågen så som kalvarna första våren (eller möjligtvis Karin, red.anm) fick strängarna myror i benen - sträckte sig för allt vad de var värda, på min fiol. Men liksom barnen i blåsippesången, vilka modern varnat för vårens ombytlighet, drabbades de av hybris och en efter en sade de plong och gick av på mitten. Jag tänker inte berätta hur dyra de var, men en enda sak är säker - jag borde förbjudas att köpa saker och prylar. Detta börjar bli patetiskt. Funderar på att kanske köpa (eller kanske tillverka) en anteckningsbok där mina tabbar blir till lustiga anekdoter - festligt att ha i framtiden.
Snart bara en vecka kvar till Kreta, man tackar. Övningen i motorcykelåkning var ju fantastiskt lyckad och mitt sinne är både förväntansfullt och positivt. Allt ska nog bli bra. Allting ordnar sig. Bara jag håller mig borta från mammon. Over and out.

hits