Helt vanliga dagar

Helt vanliga dagar går Set upp först av alla och klättrar upp en stund i spjälsängen och leker med diverse saker. Ibland pusslar han och ibland jobbar han med hammaren. Ofta tittar han på Fåret Shaun eller på Bondgården. Finns på svt-play. Vid halv åtta går Erik upp och sen tar de mopeden till förskolan vid åtta. Efter det ligger jag och Bella mellan vakna och somna fram till elva halv tolv. Vi går upp om hon har bajsat eller kissat pyjamasen blöt. Annars ligger vi bara och njuter. Sen hinner jag i princip äta frukost innan det är dags att hämta Setson. Bella ska städas och kläs och är det inte det ena så är det det andra eller tredje. Ofta blir vi sena till hämtningen eftersom Bella tenderar att bajsa JUST när vi är på väg ut genom dörren. Eller som idag, att hissen är trasig och jag måste kånka vagnen ner för trapporna. Då kommer vi till förskolan fem över två.

 

Det allra vanligaste är att vi går direkt till Folkets park. Först hälsar vi på hästarna. Det är det viktigaste för Set. Sen vill han gärna ha glass eftersom han och Ebbe åt det en gång. Det får han inte för jag har med mig frukt som vi äter vid plaskisen. Set vill oftast inte bada men igår plumsade han i en liten stund. Idag åt han halva äpplet och sen ville han gå tillbaka till hästarna. Det fick han.

 

Sen svänger vi förbi lekplatsen och gräver lite. Bella sover hela tiden. Vi kommer hem kanske vid fyra och så väntar vi på att Erik ska komma hem. Sen drar stora kvällsköret igång med matlagning, ätning, pyjamning och nattning. Det brukar vara klart vid åtta för Set och vid tio för Bella. Sen kommer bästa tiden, när jag och Erik sitter vid arbetshörnan. Han med te och jag med kaffe. Det är inte det att jag otrivs med dagen, jag njuter i fulla drag av mina barn och mina föräldralediga dagar. Men det är nåt visst med tiden då jag kan göra som jag själv vill utan att bli avbruten. Jag kan sticka i fred eller bara surfa ifred. Njuta av kaffet.

 

Imorgon ska jag och Bella till BVC. Då ska jag be dem kolla hennes hals, för nu har hon varit rosslig i två månader. Dvs hela livet. Stackaren. Och så hoppas vi på att hon väger fem kg, ok?


Vadå, räknar inte mobilen själv ut vem man ska skicka till?

Från Kaj igår: "Jaha, grattis på mors dag då."


Jag: "Haha nu verkar det ju som att jag är DIN mamma, men tack."


Lite senare:


Jag: "Grattis på mors dag min allra käraste mor!"


Kaj: "Ok, ifall det var konstigt innan så blev det ju så att säga inte bättre nu... Jag är alltså bror inte mor"

Mors (dvs min) dag

Idag fick jag och denna pinglan sovmorgon. (Vissa tog det där med sovmorgon lite bokstavligare än andra och sov och sov och sov tills klockan var fem på kvälla. Då behagade hon vara vaken nån timma innan hon somnade för natten. Obs jag väckte henne för att mata ibland så hon inte skulle tyna bort).

 

Som ni kanske minns firade jag Eriks namnsdag ENDAST för att få bli firad på mors dag. Och rätt var det var väcktes jag av Erik och Set som hade gått två rundor till affären (första gången var det stängt eftersom de var ute för tidigt) och handlat frukost. Jag fick (välbrända) baguetter och kaffe och ko-ost. Och denna:

 

 

En mors dag-trissa (det KAN vara så att jag pekade på den igår och gjorde väldigt klart för fadern i familjen att en sån önskar jag mig på mors dag) med tillhörande bilder på tjejiga grejer som smink och rosa smycken och sånt som visar att lotten minsann inte var till fars dag. Jag undrar vad som hade varit på bilderna då. Kanske en verktygslåda. Nå. Vinst på 25 pix var det och efter att Erik varit ute på mopedtur med Per i hans mopedgäng (som för övrigt heter Hell Sejtans Moped Mörders) gick vi till Pilisen och käkade lunch samt tog en ny lott. Jag skulle vara en god pedagog och visa Set hur kul det var att mata fåglar men på två röda sekunder hade vi hela gåsklientelet på oss med gåspappor väsandes på hotfullt gås-språk. Kaos. När brödet var slut drog de och det gjorde vi med. Gick hem och tvångsmatade Bellan. Nu ska jag försöka reda lite i min kofta som nån katt, Billy tror jag, har bitit hål i. På framsidan! Gah. Här är några gäss. Hejdå. PS: det var nit på lotten.

 


Lömma

 

Ibland åker vi till Lomma och äter i fiskaffären. Ok det var rätt längesedan nu. Förra gången hade vi inte några barn och inte ens några katter. Nu har vi två. Av varje. Idag var iallafall en sån dag när det var dags igen så vi packade in ungarna (dock inte katterna) i bilen och drog dit. Framme märkte vi att det var Lommadagarna, men det fick gå ändå. Det fanns ett tält där barn fick leka lite gladiatorer eller vad man ska säga, och speciellt fanns det en mekanisk tjur som alla fick trilla av ifrån. Set var oerhört fascinerad. Vi gick vidare till fiskaffären och åt och en liten sväng till stranden men hela tiden tjatade han om "bäää! bääää!". Han tyckte att tjuren var ett får. Så vi gick inom igen på vägen tillbaka men då kastade den av en unge rakt framför näsan på Set som blev livrädd. Lika bra det, så slipper han tjata om den mer.

 

Annars kan jag meddela att det snart är dags för le grande finale! Snart ska jag sätta ihop ärmarna med kröppa och sticka, vaheterenu, ok. Ok? Bröstkorg? Halsen och lite mer? Skitisamma. Snart får ni se den. Haaj.


Plaskisen!

 

Idag upptäckte vi att plaskdammen i Folkets park har öppnat för säsongen! Sicken lycka! Jag har längtat hela vintern och slet av Set kläderna för att han skulle få bada. Han stod naken endast iklädd gåshud i ca en sekund innan han å det bestämdaste skulle ha kläderna på sig igen. Fail. Jennie, Ebbe och Franken dök upp och Ebbe kastade sig i vattnet direkt. Han är en modig filur. Sen fick de glass. Set var blyg men Ebbe satte sig bredvid och var en kompis ändå. Värsta snälla barnet, Ebbe. Söt är han också. Set mjuknade lite efter ett tag men det krävs nog några träffar till innan han går loss helt.

 

Imorgon är det planeringsdag på förskolan så då får vi hitta på något spännande äventyr själva. Förslag någon?

 

Uppdat: This just in! Erik småtvingade henne men nu jävlar sitter den där! Whoza!

 


Kvällsbestyr

 

Såhär långt har jag kommit med första ärmen. Ja, det går lite trögt. Kanske för att lilla barnet vägrar somna innan KVART ÖVER ELVA på kvälla. Sen vaknar stora barnet senast klockan sex på morgonen. Finns inte direkt nån ledig tid. Alltså alltså. Och till helgen vill Erik ut och köra moped vilket betyder att jag får vara ensam med barnen även då. Som om jag inte är det tillräckligt i veckorna. Varför jag skaffade barn? För att jag älskar dem och vill vara med dem jämt såklart! Hehe. Fast sövningen av Set blir bara lättare och lättare. Ikväll ville han ha med sin motorcykel vid läggningen. Det fick han, om han lovade att leka lite med den och sen somna själv. Efter tio minuter kollade jag läget, då låg han och sov så fint. Bra där. Tyvärr har han återupptäckt vällingen och vägrar vatten om natten. Ganska störigt. Mest med tanke på hans wild mood swings (storebrorsrelaterat antar jag) som gör honom så sjukt sur om han inte får som han vill.

 

I fredags sa de på förskolan att han har börjat slåss med de andra barnen. Han knuffas och tar till tjyvnyp, precis som han gjort innan med kusinerna. Han var lite sån på John också i helgen, så jag hade the big talk med honom (som jag brukar). Jag tror faktiskt att det sjönk in lite denna gången. I söndags tyckte jag att han verkade lite deppig och på natten var han jätteledsen och hulkgrät hur länge som helst, men faktiskt så har det blivit bättre denna veckan. Jag frågade idag och de sa att han snarare drar sig ur när det uppstår bråkiga situationer. Han är, tycker jag, på ett jämnare och gladare humör också. Idag har han inte brutit ihop nån gång. Lilla Set. Kan inte vara lätt att vara liten och oförstådd. Inte lätt att vara en mamma heller när man ser att ens barn är lite ledsen. Då är det bra att ha en stor säng där alla får plats och där man kan trösta och kramas fast det är mitt i natten.

 

Och ja, där tog visst dagen slut. Egentid i ca 30 minuter. Göööött. God natt.


Pussel och strumporMinns ni detta? Set var så usel på att pussla att man fick skämmas och nästan skicka honom på internat. Nu jävlar! Nu är han pusselkungen. Det började med att jag tog hem en pussel-app till paddan, sen gick han över till fysiska knopp-pussel och idag lade han dessa alldeles själv. Det är fyra djur, fyra bitar på varje. Det är inte utan att man blir imponerad. Fast vad vet jag. Barn i hans ålder kanske brukar kunna pussla helt bra, jag har ingen aning.

Det roligaste med bilden är dock varken pusslet eller hans fjantiga lilla lugg utan hans strumpa. När jag kom till dagis idag och skulle sätta på honom skor såg jag att Erik hade gjort en riktig pappaklassiker. Ni vet, ibland hör man historier om hur det går när papporna ska klä sina barn och "hohoho de kan ju inte matcha de där karlarna" och hej och hå. Föga anade jag att Erik skulle gå i fällan men det var just vad han gjorde. Set hade nämligen gått runt med Bellas strumpor hela dagen. Fatta vilka små fötter hon har och fatta vilka gigantiche fötter han har. Det såg RIKTIGT obekvämt ut. Dagens aktivitet blev att gå till klädaffären och skaffa strumpor då han äger ca fyra par varav ett ligger som reservkläd på dagis. Nu har han många.

Nu ska jag söva Bellan och sen börja på ärmarna på tröjan. Det går framåt!

Familjens dag

Klippte sommarfrisyr på stora. Han tackade genom att sitta naken och klippa i en handduk med nagelsaxen.

 

Tog en arty farty mönsterbonanzabild på en sovande lilla där hon var ganska göllig. Hon tackade genom att vara vaken till klockan elva på kvälla.

 

Själv tog jag ett bad för första gången på sju veckor ikväll. Skrubbade mig med en borste som om vore jag ett småländskt 1800-talsbarn på julafton. Sen baddade jag mig i bodylotion som om vore jag en 2000-talskvinna. Vill bara tillägga här att jag känner mig mer besläktad med 1800-talsbarnet i allmänhet. Obs, duschar dock lite oftare än det. Känslan nu: slipprig. Hatar kräm på kröpp.

 

Erik vill bara tillägga att han älskar mig. WIN. (Och ja, dito på den)(Annars blir han sne)(*måste spexa till det annars blir det så cheezy*)(TjingTjong)


parkera

Bilen framför

 

Bilen bakom

 

Satte en sån snygg parkering när vi kom hem från Falsterbo. Erik tyckte att det fanns massor av plats, jag hävdade att den var för liten. För att bevisa det parkerade jag så gott jag kunde och tja, man kan väl säga att båda hade rätt. Märk väl att dragkroken på vår bil befinner sig UNDER bilen bakom. Turligt nog såg vi sen att bilen bakom är ett lik med punkterat däck. Det är det störigaste med våra gator runt kvarteret. De är gratisparkeringar men det betyder att det samlas en jävla massa bös på dem, lik som aldrig kommer rulla igen. Nå. Parkering fick vi ju. Hoppas det inte är jag som ska köra nästa gång. Kusin Maja fick skjuts in till Malmö och skulle hämta sin cykel på Södervärn för att sedan cykla hem till Seved där hon bor. Synd för henne att regn- och åskstormen kom ca en minut efter att vi hade parkerat. Jag undrar lite om hon har torkat ännu. Kalaset var fint som attan, som vanligt i Falsterbo. Lite såhär såg det ut.

 


Far i hatten

Jag, Kristin och Jennie (med barn) träffades häromdan på Far i hatten där vi drack kaffe och snackade skit. Ebbe var också med men hamnade i en såkallad prekär situation och det blev därför inte av att han blev fotograferad. Han var dock väldigt söt i sin nöd-outfit, det var han.

 

Efter träffen gick jag hem för att hämta vagnen då det snart var dags att hämta Set på förskolan. Gissa om hissen var trasig. Rätt svar är ja. Jag gick då upp, hämtade vagnen och skumpade ner den fem våningar med en hand. Den andra handen var jag tvungen att hålla Bella med. Sen gick det bra, vi hämtade Set och gick en sväng för att vänta på att hissen skulle bli lagad. Det blev den inte förrän idag. Set fick gå upp för trapporna men var så slut efter en lång dag på förskolan att han inte orkade. Dessutom mötte vi den gigantiska hunden som bor på trean och Set blev lite rädd. Jag fick då bära två barn plus packning några våningar upp. Funderar lite på att betala en tusenlapp mindre i hyra varje månad tills de fixar hissen på riktigt. Denna vecka har den varit trasig tre gånger. Så ska det inte vara. Nå, vad jag skulle komma till var att jag har en sån FRUKTANSVÄRD träningsvärk i min högerarm idag efter vagnpersen. Den känns liksom nästan inflammerad. Jag vet inte, säger det något om hur längesedan det var jag tränade? Eller väljer vi att skylla även detta på hyresvärden? Det gör vi va? Bra.

 

Nu är familjen Jazzeman här och imorgon åker vi till Falsterbo och firar en småkusin som fyller femton. Tjarå.


Om kärlek

När man har fått ett lillasyskon är lekplatser inte riktigt lika intressanta längre.


Erik

 

Jag tyckte att det bara är bilder på barnen här jämt och Erik konstaterade lite buttert att han ALDRIG får vara med längre. Så: Erik. Han har namnsdag idag förresten. Jag, Set och Sus bakade en rabarberpaj till honom för att fira. Det gjorde jag, för övrigt, endast för att samla på mig firbevis så att jag kan få tex en tullpan på alla hjärtans dag eller kanske en teckning på mors dag. Bara så han vet.

 

På förskolan har alla barnen ett kollage med bilder på släkt och betydelsefulla saker som de kan gå och titta på om de känner sig deppiga eller bara sugna. Set har inget sådant. Set har nämligen två segdragna föräldrar som aldrig kommer till skott med nästan nånting. Men! Igår lyckades vi få igång skrivaren (tog bara fem månader) och skriva ut bilder. Tyvärr hade vi inget stort papper att klistra upp dem på så idag fick vi ett papper på förskolan. Kanske, om Set har riktig tur, lyckas vi klistra upp bilderna ikväll och det borde innebära att han har kollaget på plats iallafall inom en tvåveckorsperiod. Vi ska ju trots allt lyckas komma ihåg att frakta det dit också. Jaja. Det är så mycket man ska göra.

 

 

Här är en bild på pajen iallafall. Lite som en kokbok va? Jag borde bli fotograf, eller hur eller hur? Vavava? Eller nja, kanske lite väl likt rosaskimrande bajs.. Aja. Hejdå.

 


På hemfronten en del nytt

 

Såhär blev vår nya arbetsplats. Mycket grönt blev det. Nu vet jag inte om bilden är dassig eller fin eftersom jag har en vinkelbar skärm till min dator, men låtsas att den är fin om den inte är det tack. Jag har gungstolen som skrivbordstol, inte helt bekvämt. Ska nog byta snart. Nytt är även Billy-bokhyllan därborta vid väggen. Billy hoppade genast upp i den när hon fick höra att den var namne. Nä nu skojade jag. Hon hoppade upp för att det var något nytt och spännande i hemmet. Här sitter vi (jag och Erik, inte jag och Billy) var kväll mitt emot varandra och SÖRFAR. Bästa som finns. En kopp kaffe och en cigarett ett internet.

Åh vad det tjabbar. Aja, alla bilder kan inte ligga i mitten. Skulle bara visa att det blommar här hemma. Pellisarna har nu fått blomsällskap av porslinsblomman som växer över gummiplantan. Insåg idag att alla blommor jag äger är rosa. Fint det.

 

Så vad har denna med hemmet att göra. Ingenting alls faktiskt. Den symboliserar bara ett litet dilemma jag har. Jag vill spara ut till min vanliga hårfärg och sen kanske ljusa upp det en smula. Som det ser ut nu är det dock bara slafsfult åt det gulröda hållet, och skulle jag färga det ljust nu hade det bara slutat med kissfärgad ångest. Det får helt enkelt bli till nästa sommar, det ljusa. Så, för att inte hamna här igen köpte jag idag toningschampo. Vi får väl se vad det blir av detta. Hår alltså. Min värsta kroppsfiende efter den rynkiga magen. Jag önskar mig en frisör som kan klippa mig i en frisyr som jag passar i och sedan trimma den ständigt och jämt. När jag fyller trettio, då går det bra att ge den i present.


Lillbellan

 

Bella har gått upp 20 gram den senaste veckan. 20 ynka. De ska/brukar gå upp ca 250 gram, alltså. Tänk om jag håller på att sina. Eller tänk om det är för att hon är en kräkis. Eller har hon redan ätstörningar, på unga flickors vis. Ja mycket ska man behöva oroa sig för i detta liv. Fast, mycket ska väl till för att man ska dö av svält i detta land detta år.

 

Annars är hon mest bara vaken och vaken och vaken. Bilden togs efter ungefär en timmes sövningsförsök nu på kvällen. Ni ser frustrationen i mina ögon va? Och Bellans "tumdidumdidum här ligger jag och dreglar tralalalalaaa". Nä tacka vet jag det stora barnet som är så utmattad efter förskolan att han nästan somnar i kvällsmaten och blir glad när vi äntligen nämner pyjamas och tandborstning och läggedags, och typ somnar på en sekund. Det är så barn ska vara.

/trött_mamma_82


...inte

Bekväm stol..

 

I fredags packade jag ner mina två barn och tog bilen till Edenryd. Bella skrek och skrek så jag fick ta en paus i Gårdstånga för att tanka både bilen och henne. Sen gick färden fint. Kari och Henny anslöt efter en stund och sen var det fullt sprall på Set och Henny för resten av helgen. Och på Kari för den delen. Jag tackar så ödmjukast för att Set har blivit bra omhändertagen av sin äldsta moster. Och föräldrarna för den delen. Bella har krävt min uppmärksamhet ungefär 95% av tiden och jag hade då icke kunnat underhålla honom tillräckligt dessa dagar själv. Vad jag inte tackar Kari för är att bilen var stendöd idag när vi skulle köra hem. Först trodde jag att det var Erik som hade lagat den kasst, men sen kom jag på att Kari tog ut vagnen i lördags ur bagageluckan men stängde luckan bara lite halvt. Den är lite dålig på att stänga sig. Sen har lamporna kört slut på batteriet under ett dygn. Idag när jag skulle ta ut Sets grävskopor märkte jag nämligen att dörren var ostängd. Så där kom förklaringen till den stendöda bilen. Om denna text är ett enda stort virrvarr beror det på att jag sovit ungefär tre minuter sammanhängande sömn under hela helgen. Så känns det iallafall. Set har vaknat halv sex och inte kunnat somna om. Jag är HELT slut. Men det var en riktigt fin helg.

 

Varmt hav..

 

Idag badade de stora barnen. Det var svinkallt i vattnet och inte helt varmt i luften heller men om det brydde de sig föga. Härliga barn. Idag åkte vi hem (efter att ha fått igång bilen med startkablar) via Simrishamn där vi hämtade upp Erik. Kom hem halv elva och insåg att hissen var trasig. Bar upp sovande barn och packning fem våningar. Sen fick Erik springa ner igen och parkera bilen. När han kom tillbaka hade "någon" slängt en glödande cigarett i trappen, och eftersom det egentligen bara finns ett alternativ till vem denna någon är publicerar jag här och nu bilden på grannen i hissen som straff. Mohaha. (Det är alltså han jag syftar på). Ok, märk väl att klockan var ett och allt var så sorgligt och komiskt på en gång så när Erik tog bilden genom kikhålet i dörren dog jag nästan av fniss. Såhär i efterhand är den kanske lagom rolig. Den är dubbel pga inzoomning:

 


BilprovningenEfter en mycket händelserik natt som startade med att grannen fastnade i hissen utan mobil (klockan ett på natten. Erik hörde att larmet gick och gick ut för att hjälpa honom. Han satt fast en decimeter under våningen och dörren vägrade öppna sig. Erik ringde hissjouren samt hans fru som var hos sin syster. Frugan svarade argt att "du ska fanimig glömma detta numret, vet du vad klockan är?" Haha. Det skämdes hon över idag och bad både mig och Erik om ursäkt. Erik tog en fruktansvärt rolig bild på honom genom kikhålet i dörren, vi bor precis mitt emot hissdörren, men det känns lite taskigt att visa den här.) och slutade som vanligt med bajs och kräk och BATTEN och sånt där barnrelaterat kom jag och Bella iväg till bilprovningen för att besiktiga bilen. Jag lämnade bilen till besiktningsmannen och satte mig sedan tillrätta för att amma en stund. Alla karlarna i rummet blev plötsligt väldigt inne i sitt arbete och ingen vågade titta mig i ögonen eller på mig öht. Ganska roligt. Bilen gick trots detta fina avledande knep inte igenom. Konstigt nog. Not.

Sen gjorde vi det vanliga. Hämtade Setson, gick på promenad, lekte en stund, handlade och gick hem. Set kan räkna till tre och lyssnar på ALLT man säger. Ber man honom att gå och tvätta händerna gör han det själv inne på toan och vill han ha vatten kan han hämta det själv. När jag sa att han skulle hjälpa Erik att slänga sopor sprang han genast iväg och hämtade sopkvasten. Lite feltolkning där kanske men sopa som sopa liksom. Fina Settet. Bella är.. bra på att.. Tja, somna knall och fall i förnedrande positioner.

 

Uppdat: vi tar med katterna också. Bildserien får heta "Relalalaxa".

De har lite olika sätt att göra det på bara.

 


Pellisarna

 

Förra sommaren köpte jag en pelargon på Möllevångstorget som jag sedan misshandlade gravt under vintern. Kände mig lite som Fritzl fast ändå inte för den fick inte ens bo i källaren som de ska på vintern. Nå, i början av februari klippte jag ner den fullständigt och i samma veva var vi hos Eriks mamma där vi skulle kasta ut julgranen. Granen var typ fem meter hög och i kalabaliken sveptes en pelargon ner i golvet. Om jag inte missminner mig var det förresten inte granen som svepte ner den utan hunden, i ett helt annat rum. Skit i det nu. Jag plockade en stjälk som hade gått av, delade den i två och planterade den här hemma på vinst och förlust. Idag tog jag denna bild. Man kan nog säga vinst va? Alla tre krukorna är på G, snart blommar Eriks gammelfarmors pellisar även i Malmö. Ville bara säg.


Tycker det kunde plötsligt hända snart

Jag och Set älskar dessa varma sommardagar. Det är en fördel med att bo i stan, man går och går och går för att komma till spännande ställen varje dag. När man inte har en trädgård, vill säga. Idag gick vi till musiktemalekplatsen i Augustenborg. Jag sjöng sånger och Set gjorde rörelserna. Krokodilen i bilen är en tung favorit tillsammans med I ett hus vid skogens slut. Han är sketabra på rörelser. Dessutom har han börjat säga en massa ord. Kommer nya varje dag. När vi läser Max lampa berättar Set vad som händer på varje bild. Det låter ungefär såhär: Majch (Max), boou (bok), bajch (pall), tooou (stol), boo (bord), Neeeej! (Max trillar ner från bordet), Ajjj (Max slår sig), Poou (det blöder och han får plåster), JAAA (Max är glad igen).

 

Bäst just nu: jag börjar bli brun, Bella sover om nätterna, Sets sommarhatt.

 

Sämst just nu: har ful och tjock mage så det spelar ingen roll hur brun jag är för jag känner mig ändå obekväm, att vi inte har handpenning till ett hus (för nu har jag hittat ett nytt jag vill ha), att jag redan börjar få jobbångest trots att jag inte har något på lut och inte tänkt börja jobba på läänge.

 

Annars kan jag meddela att koftstickeriet går framåt. Har gjort slut på ett helt nystan! Nu är det bara resten kvar. Det var väl allt för idag. Hejdå.


vardag schmardag

 

Hur dagen var? Jotack. Vaknade (efter att ha varit uppe vid halv åtta för att få iväg halva familjen till jobb och skola) klockan tio över elva med en HELVETISK huvudvärk då jag varken fått kvälls- eller morgonkaffe. TIO ÖVER ELVA! Skulle vara på BVC klockan halv tolv, alltså alltså. Panik i mammakroppen och knoppen (pga kaffebristen i knoppen). Rusade upp, klädde lillbarnet i all hast utan att hinna göra dagliga tvätten. Pinsamt att komma till BVC så, men som tur var badade vi henne igår kväll. Gjorde en snabb kopp kaffe som jag la i termosmuggen. To go liksom. Drog på mig några svettiga trasor och gick i rask takt med ungen i sjalen. Kom fem minuter sen till BVC. Ingen fara. Utom att jag luktade svett från kroppen och surt sov blandat med kaffe ur munnen. Fölåt.

 

Bella har fortfarande torsk i munnen som nu spridit sig till mig. Ont vid amning. Hennes navel vägrar läka och hon bajsar ungefär 50 gånger på en dag. Annars mår hon bra och följer sin kurva.

 

Efter BVC gick jag till Enskifteshagen en stund för att amma men blev mest påhoppad av en religiös typ som ville att jag skulle tro på gud. Det ville inte jag. Han bara: Where do you think your baby come from? Jag: eeeh my stomach. Han: And who put it there? Jag: heehee my boyfriend.

 

Han gav upp till slut men verkade inte riktigt nöjd med att jag inte ville bli frälst. Hotade med att dåliga saker skulle hända och att han var mycket oroad över min situation. Jeajea.

 

Sen hämtade vi Set och gick till Pilis. Bella skrek. Matade och gick vidare till lekparken vid konsthallen. Bella skrek. Matade och gick vidare till Triangeln. Bella slutade aldrig att skrika. Fick bära henne på en arm och köra vagnen med den andra. Hela vägen hem. Jobit. Sen skrek hon under hela middagen och fram tills att Set somnade. Då somnade hon. THANK GOD. Som jag inte tror på.


Katariiiiiiiiiiiiiina!Det går en vind över vindens ängar, det fladdrar till i en tyllgardin.
Och jag ska skriva en sommarvisa med sol och blomdoft i melodin.Jag ville skriva en liten visa där ögonblick blir till evighet.

Ka-Kaj!

Två av Sets favvisar i världen

 

Bättre dag idag. Kalas på Kompassen på förmiddagen med massor av barn och tårta, sen sovstund hemma innan Erik slutade jobbet och vi alla gick till parken och åt kvällsmat. Pizza. Inte världens bästa matdag kanske men Set har varit glad hela kvällen och lekt och busat med Kaj, Sissel och Lily. Kom hem halv tio och han somnade själv i sin säng utan att någon vuxen behövde sitta där. Härligt. Nä nu har jag inte tid med detta, koftan stickar sig inte av sig själv. Ajöss.


Ich habe hunger

Lillbellan och jag gick till kören och hälsade på. Bilderna är tagna nio på kvälla, syrenerna blommar och det är ljust ute. Ljuvliga sommartid. Måste bli bättre på att gå kvällspromenader, det är ju underbart för både kröpp och knöpp.

 

Jag tror att jag redan har vant mig lite för bra vid att Set är på förskolan mellan åtta och två. Idag var han hemma på sin "feberfria dag" och jävulen vad trött man blir. Det är ett hie att ha två barn som båda är under två år. Jag bara säger. Är det inte den ena så är det den andra som pockar på uppmärksamhet. Jag och Set städade badrummet helt rent och lagade mat tillsammans och höll på och det gick helt bra men det är hela tiden det där att det finns en bebis som behöver stimulans också. Plus att Set är en typisk ettåthalvtåring som får bisarra vredesutbrott rätt vad det är. De går över snabbt men är jävligt jobbiga när de är.

 

Jag är trött. Och hungrig. Erik lagar pizza till jobbet och till oss ikväll och nu är klockan elva och vi har fortfarande inte ätit. Uhu. Mitt kvällskaffe kommer hålla mig vaken hela natten.

 

Imorgon är det fest på Öppna förskolan så jag har bestämt att Set ska få vara hemma från Äpplet så att vi kan gå dit. Ni med barn, hänka! Klockan tio på Kompassen. De bjussar på mat och underhållning! Woho!


Sjukstuga

Igår natt vaknade Set och fontänkräktes över hela sig och sin säng. Han låg på rygg och det liksom bara sprutade. Det låter ganska kul såhär i efterhand, men det var första gången för mig som mamma. Tänk själva att inte få häva ur sig hur äckligt allting är utan bara plocka upp barnet lugnt och stilla (och bli kräkig själv) och duscha det och klä på nytt och bädda rent (har fortfarande inte gjort det, bara tvättat det kräkiga. Han sover i vår säng ikväll). Så kräktes han två gånger till. Eller tre kanske. Fick alltså köra en STOR tvätt med kräkigheter idag. I morse var han pigg men fick stanna hemma från förskolan, och tur var väl det för vid halv tio blev han alldeles glansig i ögonen och fick värsta febern. Låg däckad i flera timmar. Med alvedon i kroppen piggnade han till såpass att vi kunde gå en liten sväng till pilis bara för att få lite frisk luft men sen kom den igen, febern. Han fick alvedon nu när han skulle lägga sig och jag hoppas verkligen att kräket bara var en engångsgrej för jag vill inte ha det i min säng!

 

I övrigt har jag börjat sticka på koftan och har redan gått utanför receptet. Det står att man ska sticka resår fem varv med stickor i storlek 4,5 för att sedan övergå till storlek 6. Jag kör 6 från början. Orka gå ut och handla nya stickor för bara fem varv liksom. Vad tror ni, får man göra så? Blir det fult och förstört? / *följer-även-matrecept-slaviskt-och-kan-över-huvud-taget-inte-riktigt-tänka-själv* -82


Bellan 1 mån!

Bella fyller en månad och firar med att spränga 4-kilosgränsen. Dvs inte ens hälften av Murre. Naveln vägrar läka och torsk har hon i munnen och skriker gör hon om kvällarna och bajsar gör hon mest hela tiden. Men hon är söt när hon sover, det är hon.

 

Idag har jag handtvättat allt tyg på sittvagnen. I badkaret. Med Bella i sjalen på magen. Alltså, FATTA att jag har ont i nacken nu. Gah. Samtidigt hade Set hittat en ögonskuggegrej som han ville sminka sig med och jag lät honom använda en gammal skröttig ögonskugga. Medan jag stod lutad över badkaret stod han och sminkade utan spegel borta vid vasken. Resultatet?

 

Fejnt


kreativitet

Set gick bananas med färgerna och målade hela sig. Fint som attan.

 

Själv har jag äntligen fått mitt garn som jag beställt med bud från Köpenhamn. Ska bli en kofta. Blir förhoppningsvis färdig. Med lite tur kanske till och med till hösten. Håpas.


Nikon!

 

Jag har äntligen fixat så att jag kan visa riktiga kamerabilder! Woho! Nu slipper ni alla hipstamaticbilder, för er som inte gillar sådana. Själv älskar jag dem fortfarande men tänker att Bellan eventuellt också vill ha riktiga kamerabilder på sig själv när hon blir stor. Allt som krävdes var alltså att jag skulle sätta i sladden från kameran in i datorn, sen löste det sig av sig självt. Heheee. Närå, jag är superhaj på datorer, inga konstigheter. Not. Bilden är för övrigt tagen när Bellan är 11 dagar gammal.

 

Helgen har spenderats i Edenryd, Valje och Simrishamn men framförallt på vägen. Mycket bilåkande blir det. Och bilklättrande då jag titt som tätt måste krångla mig bak till ungarna för att ta hand om diverse amningar och bilsjukekräkande. Men en trevlig helg, det var det. Får vi göra om. Minus kräket tack.

 

Nu: dusch, amning och bokläsning. Imorgon: fotografering!


hits