cupcakes med frosting



En sämre inledning (sjukt seg) på dagen blev en bättre eftermiddag. Vi tog bilen till Falsterbo där vi låg och läste i flera timmar. Jag badade, Erik pep om att det var för kallt. Sen somnade jag och dreglade på min nyaste kofta. Undrar om jag nånsin kommer att sluta dregla när jag sover. Vissa gör det, andra inte. I´m a doer. När vi kom hem igen hade solen stått på och det var varmt som i en bastu i lägenheten. Att katterna inte blir galna. Jag blir galen. Varje dag tänker jag och fantiserar om hur det vore om Läppen skulle börja födas. Och varje dag kommer jag med undanflykter. Tex: "nä men det går inte ikväll, jag är så solbränd och det skulle skava så mycket på mitt skinn". Undrar om jag börjar bli lite nervös. Det kan ju ta en månad innan den föds, den kan också födas inatt. Jajks. Spänningen är olidlig. En grej bara; hela tiden säger barnmorskan att om vattnet går eller om det börjar blöda eller om jag får värkar eller om ungen inte rört på sig på länge - ring förlossningen. Ja, säger jag och går därifrån. MEN JAG HAR JU INTE FÅTT NÅGOT TELEFONNUMMER. Vart ska jag ringa?? Alla säger ATT man ska ringa men inte till vilket nummer! Jag kommer sitta och leta och leta och sen ringa typ 112 för det är det enda numret jag vet. Det står liksom inte Förlossningen: 040-blablabla nånstans. Det står ett akutnummer till kvinnokliniken, är det rätt nummer?? Nån som vet?

Och en annan sak som jag stör ihjäl mig på just nu. Det där med att alla håller på att baka cupcakes med frosting på. För i helvete, det heter muffins med glasyr. Gah. Sämsta trenden i mannaminne. Cupcakes. Jag blir så arg.

solen i magen



Jag har legat på trean halva dagen. Badade tre gånger. Löste lite på lördagskrysset. Någon gång i livet SKA jag klara det. Åt lite russin. Drack vatten. Skyddade Läppen med en sjal. Kolla in bristningarna förresten, min enda graviditetskrämpa. Det gör inte så mycket tycker jag. Vid fem kom Erik med grillad kyckling, ko-ost, bröd och vindruvor. När vi kom hem igen var jag röd som en liten kräfta, men det hör lite till första riktiga sommardagen. Erik köpte ny kattsand eftersom Billy nu har bajsat i badkaret två gånger i protest mot den oklumpiga kassa sanden vi har haft ett tag. Nu är ordningen återställd. Vad jag längtar mest efter just nu (utom att Läppen ska födas) är att kunna ligga på mage igen. Eller att ligga bekvämt öht. Ligger jag på rygg får jag ont i svanskotan (om jag ligger på betong alltså) och ligger jag på mage mosar jag stackars Läppen och spontanföder antar jag. Förresten, när Läppen väl är född kan jag ju inte ligga en halv dag på trean längre då där inte finns någon skugga. Man skulle kunna säga att jag lite inte längtar efter födseln också, alltså. Jag längtar också till på onsdag då jag jobbar för sista gången på vääääldigt länge, skönt att ha det gjort. Och så längtar jag till på torsdag då Maja tar studenten, för fester är ju alltid kul. Och så längtar jag efter att få se Martinas nyslipade golv i hennes nyköpta lägenhet. Det kommer bli så fint. Ja nä, det var väl det just nu. Ska försöka lite till på korsordet, den som vill kan få ge ledtrådar i kommentarsfältet. Tack.

fir vs ofir



Idag är det exakt en månad till beräknad förlossning. Jag tror absolut inte att Läppen kommer att födas på utsatt tid, men jag tog ändå tillfället i akt att fira detta med en ny kopp. Fast det hittar jag bara på just nu, egentligen köpte jag den bara för att den var fin och såg ut att vara skön att dricka kaffe ur. Något jag däremot inte firade var att jag precis betalade räkningar på 7500 kronor. Och det var bara jag. Vi splittar våra gemensamma räkningar jämt mellan oss jag och Erik (katterna slipper betala) och då kan man ju bara tänka sig vad vi hade i gemensamma kostnader denna månad. Usch och fy. Min inkomst denna månad var alltså 6000. Tack för den csn. Jag lovar att om vi hade fått köpa ett litet hus på landet hade kostnaden för boendet varit ungefär hälften. Menmen, ingen idé att sitta och vara bitter. Hej och hå imorgon ska det bli sommar och då blir det utomhuset för hela slanten. Tjo.

35+2, alltså



Då var det kontrolldags igen. Smått irriterande att veckans tid låg just denna onsdagförmiddag. Jag jobbar alltså fyra timmar i veckan på just onsdagsförmiddagar och var alltså tvungen att skippa dessa timmars lön idag för en fjuttig kontroll som tog en kvart att genomföra. Suck och stön. Iallfall, jag började med att väga mig och hade till min förvåning gått ner ett kilo. Kanske är det så att jag rör på mig mer när jag är ledig. Med tanke på att jag satt på en stol fyra timmar om dagen när jag jobbade varefter jag kom hem och satte mig på en stol resten av dagen, alltså. Sen tog hon blodgrupperingsblod för att se till att jag inte börjat producera antikroppar till Läppen. Vet inte resultatet på det, men hon kollade samtidigt järnvärdet vilket låg på 125 och alltså var bra. Magen mätte 33 cm och hjärtljudet 139. Huvudet var rörligt och låg högt, vilket kan innebära att Läppy skulle kunna vända sig fortfarande, men det var liten risk för det sa hon. Sen var det klart. Jag frågade förresten om det där med att bada i havet och hon sa att jag kunde bada hur mycket jag ville. Nice. Nu är det en väääldigt knölig Läpp som bökar i magen, sparkar åt alla håll samtidigt. Logna neir daj!

Sillen


Efter det stora regnet och den stora åskan och den kalla vinden (eller den varma?) såg himlen väldigt konstig ut. Vi hade precis grillat hos Kaj och Sissel på andra sidan gården (åt dock inne) när detta fenomen uppenbarade sig. Fint.



Under dagen har jag passat Silvia. Först satt vi i Jesusparken tillsammans med James. Jesusparken för er som inte vet är en park nära vårt hem som även är den stora pundarparken i Malmö. När jag kom dit kl elva var redan två poliser på plats för att väcka en berusad man som låg och sov på en bänk. Här får man inte sova, sa de med myndig stämma. Jamen nei väckte jöu maj, sa mannen. Sen åkte poliserna och då kom han fram till mig och ville hjälpa mig lösa korsord. Han var jättedålig på det. På alla bänkar i parken sitter klasar av sargade personer. Lätt att de hade fått julklappar av Karl-Bertil om det vore jul. En annan kom fram och ville kela med hundarna samtidigt som han berättade om sin egna lilla pudel som han och fruan hade hemma. Nu ville de ha en till och den skulle heta Morris. Jag tänkte att stackars lilla Morris, sicket liv du kommer att få. Men man vet ju aldrig. Anledningen till att jag gick dit och satte mig var inte att jag har börjat punda, utan för att det nu råder hundförbud i Folkets park. När vi kom hem igen hade Billy hittat en sketasmart plats i sängen där ingen hund fattade att hon låg. Ser ni henne på den högra bilden? Vrålsöt var hon iallafall.

Imorgon är det magkoll igen. På återhörande.

helg i bilder




Orkar igen inte göra någon längre utläggning så det får igen bli bildtexter:

1. Henny i galen outfit på Mettes 13-års kalas i Falsterbo. Sista kusinen att bli tonåring btw. Obs: jag minns när hon föddes.
2. Blöjbyte i galet proppfullt kök. Vad ska BVC säga när de kommer på hembesök när Läppen är född?!
3. Kvällsmat i hamnen, upprörd gapmin åt någonting. Kanske gräsanden som gillade Eriks pommes men inte salladen.
4. Trofasta mopeden som tar oss vart vi än vill åka.
5. Prinsessan på ärten ligger såhär ungefär 21 timmar om dygnet.
6. Murre lyssnar på rock'n'roll.

22/5




Saker jag har gjort idag. Det enda faktiskt, utom att surfa och lösa ett halvt korsord. I ordning:

1. Bakat ett bröd
2. Kollat på regnet
3. Cyklat en runda och tittat på himlen över Nydala
4. Tänkt att "här vill jag aldrig bo"
5. Försökt fota mig själv då jag inte gjorde någon "veckans magbild"-rapport i onsdags
6. Lekt solkatt med katterna

mat och besök



När vi har hundbesök ser katterna mest ut såhär. Om de inte ser ut såhär ser de ut som två ekorrar, fast större. Svansarna är som sånadär dammvippor som vissa har. Jag tycker de är fåniga men låter dem vara. Vill de sura så varsågoda.



Såhär ser det ut när jag måste laga mat själv eftersom Erik är i Oskarshamn. Underbart alltså. Jag är en hejare på att laga mat när jag väl gör det. Lammgryta med couscous vill Erik inte ens ha så jag lagade en dunderladdning som räcker tills på lördag när han kommer hem igen. Nu sitter jag och väntar på åskan. Eller nä, jag väntar på att träffa Karin och Torbjörn men jag tippar på att det kommer bli surväder lagom tills vi ska ses ute. Har iallafall hunnit sitta en stund vid havet där jag löste korsord, drack kaffe, skrapade triss (25 pix i vinst), åt sesamkakor och solade i min ensamhet. Jag älskar ju min ensamhet, hur ska det gå när ungen är född? Och för den delen, hur blir man betraktad som moder om man cyklar med unge i sjal utan att ha hjälm på den? Är det illa? Måste jag hålla på att GÅ överallt när den är född?

Grillukt ute, Ulf Lundell inne. Fin kväll.

Förhandsröstning



Jag har klurat på denna artikel hela dagen. För det första är det för mig fullständigt obegripligt att någon, ens moderat, får för sig att tälta utanför röstningslokalen. Men det är inte det jag har klurat på. Alltså, bilden. Ser den inte väldigt märklig ut? Hon i tältet. Är hon en riktig människa eller en pappfigur? Om hon är riktig, har hon inga ben? Varför är hon hälften så stor som de andra? Kolla huvudstorleken jämfört med de andra. Sitter hon i en håla i marken? Eller är hon bara en bild på ett tygstycke? Nån som vet? Jag fattar ingenting.

James



Alltså, visst, han är väl gullig och allt det där. När Martina lämnade honom här igår hade han precis varit ute och kissat.  Hon hade väl hunnit varit borta i tre minuter innan James hade kissat tre gånger på golvet i sovrummet. Sen var han gullig och allt det där hela kvällen. När Martina kom och hämtade honom igen kl 22 var vi alla ganska förvånade över att han inte bajsat på hela dagen. Ända tills vi skulle gå och lägga oss och jag kände en skum lukt i sovrummet. Japp, bajs på golvet. Nåja, olyckor händer så lätt när man är liten tänkte vi och tyckte han var gullig och allt det där. Ända jag steg upp idag och såg den neongula fläcken på det nya hyllplanet från Ikea. James May jr, you're a dead dog!

sommarlov, nästan 2



Hur man bäst firar att man nästan har sommarlov: filt, tax, kille, vindruvor, korsord, bunker, strand, vatten, solglasögon, sol, värme. Och så en liten tvekönad dvärg med potatisnäsa i magen förstås!

700



Föregående inlägg var faktiskt mitt sjuhundrade inlägg på denna blogg. 700! Rekord! (Som Tzatziki skulle sagt). Det firar jag med ännu en bild av the flying cat, här mitt i rörelsen. Igår var jag och Erik på bröllop fast utan festen. Erik hade feber så vi skippade den. Idag är det jag som har mått kasst. Vi tog en tur till Gislövs hamn utanför Trelleborg där vi drack kaffe och sen körde vi på smala vingliga vackra vägar tillbaka. Herregud så bilsjuk jag blev! Än i denna stund sitter jag och djupandas av illamående, och nu har det ändå gått en åtta timmar sådär sen vi kom hem. Nä, åka bil är nog inget för mig längre. Köra bil går däremot an än. Tur. Imorgon ska jag alltså inte jobba utan istället passa James jr. Underbart. Underbart. Jag tänker sova till minst kl 10. I rena lakan. Det ni.

En tvekönad dvärg med potatisnäsa



När det kommer till Billys mat har Murre inga hämningar. Billy äter bara om vi kastar maten till henne så att den ser levande ut och Murre har listigt nog klurat ut att om han sitter framför henne kan han hoppa och ta maten i luften innan hon ens hinner blinka. Billy ser inte saker som flyger så bra, hon jagar mest på golvet. Murre är döbra på flying food. All food faktiskt. Därför är han den tjocka och Billy den smala.

Idag har jag varit på kontroll och fick godkänt i järnvärdebetyget. 123! Magen var 30 cm denna gång. Lustigt nog var den 31 cm sist. Hm.. Krymper Läppen eller mätte hon fel? 138 i hjärtljud. Blir väl en tvekönad dvärg med potatisnäsa. Obs: påminn mig om att aldrig skriva ut bloggen på papper och låta ungen läsa det när han/hon blir stor.

 

Erik har blivit krasslig så vi kommer inte iväg för att se det enda bandet jag velat se under hela terminen ikväll. Det kan nog också ha att göra med att de inte går på scen förrän efter kl 00 inatt och det tyar jag nog inte. Kunde de inte börjat tio? Imorgon ska vi på bröllop. Jag ska ha min hippieklänning med underklänning under som egentligen är en pjamas, fast det låtsas jag att det inte är. Nä, en kopp kaffe nu kommer sitta fint. Lyckliga alla ni som ska till Debaser ikväll, det kommer nog bli en jädrigt bra kväll.


sommarlov, nästan



Nu har jag ca 10 timmar kvar att arbeta. Dessa timmar är utspridda på tre onsdagsförmiddagar. Så underbart härligt. Jag kan inte riktigt förstå det ännu, jag har ju varit ledig på fredagar sen i början av mars, men på måndag när jag inte behöver gå upp och köra till jobbet kommer jag antagligen att tjuta av glädje. Eller iallafall sova jätte jättelänge. Min plan är att cykla runt. Har bara suttit ner nu i flera månader. Nu vill jag röra på mig. Ah. Cykel. Bästa fordonet i världen. Imorgon ska jag till MVC på kontroll men sen ska jag cykla och handla skor till bröllopet på lördag och sen ska jag cykla till Marika och dricka kaffe på hennes nya balkong. Läppen är en knölsvahn som knölar i magen mest hela tiden. Just nu känns det som att han/hon gör tusen nålar på min kissblåsa tex. Inte snällt. Nä nu går jag och lägger mig.

33+2



Hej. Jag dog bara precis lite nyss av när jag såg hur fadern till mitt första barn såg ut på bilden. Herrejisses, ser Läppen ut som ett freak vet vi alla vem han/hon ärvt utseendet av. Ja nu är det lite knöligt i magen. Nu har jag nog gått upp nio kg totalt. Inte för att det känns, men vågen säger det. Läppen knölar fortfarande mest på höger sida, gärna på revbenen. Billy ligger på magen. Jag ligger på lammskinnet. Bristningarna blir fler och fler så idag har jag badat i olja. Eller iallafall i badvatten med lite idroppad olja. 6 veckor kvar. DET är lite panikframkallande. Är det bara jag eller har tiden mellan november och maj gått extremt snabbt?

Imorgon jobbar jag alltså på stora skolan för sista gången. Jag gav min avslutningspresent idag till min kollega, en klätterros, och hon blev så glad så glad. Nu slipper jag baka kakor och bjuda. Phew. Hur mycket jag än har klagat på detta jobb vet jag att jag kommer att sakna det lika mycket. Jag tror att det handlar om förändringar. Gillar dem inte.

Det ska dock bli skönt att vara ledig. Kommer att jobba fyra timmar i veckan från och med nu. Och idag kom nya räkningar från akassan, nu ska jag alltså betala 526 kr i månaden istället för 226. Varför är jag med i Metall just nu när alla industriarbetare blir arbetslösa? Nå, det blir ju bara två månader. Jag får stå ut. Nu somnar jag nästan. Snark.

hamburgerkalsing

Jag har inte så mycket att tillföra debatten idag så därför väljer jag att länka till en annan blogg med ett rätt kul inlägg: Tio hamburgare i kalsongerna.

Annars är det två dagar kvar på stora skolan. Sen sommarlov, nästan. Läste kapitlet ur Barnen i Bullerbyn där alla ungarna ska sova på höskullen på natten. Åh ljuva sommarlov, tänkte jag då. En sommarbild på det.


Dagens sorgliga


Jag och Erik hade ju planerat att se denna fantastiska lilla cirkus där katten Mikael kunde hoppa genom brinnande ringar. Fasen med. Nu får vi väl lära Murre att göra det istället.
Stor förlust för de svenska folkparkerna!

Söndag



Tog med lillebror med tjej till Klagshamn för lite kvällsmat. Maten var god men efterrätten var lite äcklig. Och så bet Kaj sig i tungan så det blödde. Han tjöt av smärta medan jag och Sissel tjöt av skratt. Innan på dagen var jag och Bea på Ikea och så hade jag även hunnit med att passa en liten tax som sket på golvet. Det gjorde ingenting då han är så söt. Värre hade det varit om han hade varit ful. Då jävlar. Veckan som kommer är min allra sista på stora skolan. Därför tänker jag inte bli arg på killarna i åttan imorgon när de kommer in och förstör som de alltid gör på måndagar. Jag tänker vara glad och snäll. Glad och snäll.

Fredagen


taxen James



Taxen är här idag på dagis eftersom Martina jobbar. Det enda han gör är att sitta på mina fötter och skaka eftersom han redan fått ett slag i huvudet av varje katt. Jag skulle baka muffins och kom på den bästa lösningen: baby björnen! Taxen trivs, nu sover han. Och jag kan öva mig på att bära barn. Haha. Skulle ta en fräsig bild på spektaklet men "någon" skulle såklart lägga sig i.

32+2



Såhär dagen efter tycker jag nog att Läppen (det är så invant så det går liksom inte att byta) är en alldeles jättesöt liten krabat. Det blir nog en fining av den med. Han/hon gör sig påmind i princip hela tiden. Än bökar den hit och än bökar den dit. Har börjat få lite fler bristningar på magen och har däför börjat bli mer och mer av en smörjare. Nu smörjer jag till och med mina händer med handkräm! Det kunde man inte tro för åtta månader sen.

Vi var på föräldrautbildning i morse. Av kanske tjugo pers i rummet kände jag igen en, och jag vet inte ens varifrån. Det var en meningslös stund och jag ångrade skarpt att jag hade offrat fyra timmars lön för den efteråt. Menmen. Jag hade inte haft så mycket att göra på jobbet heller så det gick nog på ett ut. Utom de förlorade pengarna då. Jag jobbade iallafall på eftermiddagen och när jag körde hem stod jag i bilkö i en timme för att komma två mil söderut. Tur att jag är en av de få människorna på denna jord som bara älskar bilkö! Inte så mycket nu när jag är stor och betalar bensinen själv som när jag var liten visserligen, men ändå. Där tuffar man fram i typ en km i timmen och kan lyssna på bra musik och chilla. Fantastiskt.

Nu: diska.

Ultraljud



Liten läpp har blivit stor knölsvan. Man kan väl säga att Bullpaddan (som Erik så snällt kallar ungen) har ärvt sin moders kran. Ungen såg så kul ut att vi brast ut i skratt hos ultraljudsköterskan. Snälla föräldrar, börja med lyteskomik redan innan man har blivit född ens en gång! Av den stora läppen var nu en liten fläskis kvar. Han/hon väger 2004 g och har 6 cm långa fötter. När H*n föds kommer vikten att vara 3500 g enligt beräkningarna. Blir nog till att ta med kläder i storlek större än  vad Henny hade till förlossningen. Men alltså, näsan! Haha!

Att boa



I gravidböckerna står det att man nu börjar boa sitt hem för att slippa ha så mycket att göra sen när barnet är fött. Att rensa ut och slänga, städa skåp och göra plats. I min värld innebär boa att flytta saker från ett ställe till ett annat och på så vis få känslan av att det är rensat. Trots att de stora högarna bara hamnat på något annat ställe, alltså. Igår boade vi lite i vardagsrummet. Väggen fick ett nytt tyg, katternas träd flyttade, sängen fick ett nytt överkast och orgeln (som väntar på att slängas. Om någon vill ha den är det bara att komma och hämta!) bytte plats med gungstolen. Urtjusigt tyckte vi, och vägrar se åt det håll dit högarna nu hamnat. Vi enades om att vi, trots att vi bor på största ytan bland vännerna (utom B&H), har alldeles för lite plats och att vi MÅSTE köpa hus snart. För var ska man förvara en racercykel när man helt plötsligt måste få plats med ett skötbord? Och var ska man förvara sina instrument när man måste ha plats för en barnvagn? Var ska man förvara två flyttlådor med barnkläder om man inte ens har plats för sina egna kläder? Svåra frågor på Falkenbergsgatan 11 fem trappor upp. Imorgon är det dags för ultraljud nr 2 och har vi tur får vi se om kroppen växt ifatt läppen på Läppen. Har vi otur ligger'na och glor in i min mage. Hur kul det nu kan vara. Håll tummarna!

Katterna 1 år!



Våra katter är ju hittekatter från början och inte ens syskon, så när de egentligen fyller år är omöjligt att säga. När kvinnan vi köpte dem av lämnade dem hos oss gav hon oss två datum som hon hade hittat på och gissat sig till att de ungefär hade blivit födda då. För enkelhetens skull gav vi dem ett gemensamt datum som låg däremellan och detta datum blev 1 maj. Murre är antagligen ca en månad yngre än Billy, men nu är han ju dubbelt så stor som henne så jag tror inte det gör något att de har samma födelsedag. Tyvärr råkade det lämpa sig som så att ingen av oss vuxna var hemma hos katterna på sin första födelsedag. Grav ångest och skuldkänsla. Idag visar jag iallafall hur de såg ut på de första bilderna vi såg från blocket, de som fick oss att vilja ha dem, samt en nu-bild att jämföra med. Söta som socker. I veckan får vi allt äta lite tårta och ge dem nån kattgodisbit. Grattis katterna!

långhelg




På bilderna: Taxen James May Bradfield Persson, Al i solnedgång, Chill'n'grill på Adlersro och på sista bilden en tax som blev alldeles för varm och bara ville ligga och dåsa. Här på Hasses mage.

I torsdags var vi först på MVC. Hon tog inget blodprov så därför vet jag inte om järnvärdet blivit bättre eller ej. Hjärtat på Läppen slog i 142 iallafall och jag har gått upp 6 kg sen vecka 17. Och så kände hon hur han/hon/den/det låg och det var med huvudet nere. Vi fick också känna men jag kände ingenting så jag låtsades att jag gjorde det för att barnmorskan skulle bli glad.

Efteråt körde jag, Erik och Sissel till Bea and the Häz på Österlen. Dit kom även Kari och Henny och Clary och Otto allteftersom kvällen gick. Vi grillade men det var kallt så vi satt inne och åt. Dan därpå kom Ma and the Pa samt Martina, Al, taxen och dalmatinern. Dalmatinern bara skällde och skällde och taxen mest bara sov och sov. Och var liten och otroligt söt. Dalmatinern var stor och söt.

Idag var det varmt och gött och jag har blivit solbränd på magen. När vi kom hem putsade jag de stora fönstrena i vardagsrummet. Det är en syssla jag gör ca en gång om året. Härligt rena blev de, nu ser man ut igen. Katterna var glada för att jag kom hem (Erik kom hem igår men har varit borta hela dagen på svensexa) men Billy fäller och fäller sin päls. Otroligt hur mycket hår en liten katt kan ha. Nu längtar vi efter fadern till mitt enda barn. Hoppas han kommer hem innan frukost iallafall.

hits