Förkyld

Gör en HannaPee och klappar lide lide granna på Bellan där borta i soffan.

 

Idag vaknade jag med ont i halsen, huvudvärk och skav i kroppen. Attans. Det är jobbigt att vara förkyld, men att vara det med två barn under två år är etter värre. Buhu. Amningen gör ont på samma vis som obehaget att sätta sig på toaringen när man har feber ni vet. Set vill leka och bli buren men jag orkar inte riktigt. Dessutom har jag skeetaont i ländryggen, antagligen av att bära Bella i sjal så mycket. Klag klag och klag.

 

Set hade iallafall sovit idag igen. Dagiset. Fattar ni? Dagis-Set. Hehe. Det enda jag kan klaga på när det kommer till Sets förskolegång är väl att han bryter ihop fullständigt när jag kommer och hämtar honom. Det har hänt båda dagarna när jag hämtar honom vid två. Jag tänker att han kanske äntligen kan släppa garden när jag kommer och att då "kommer alla känslorna på en och samma gång", så att säga. Synd bara att jag typ framstår som värsta onda mamman som ska släpa hem barnet och fängsla honom i källaren samt slå honom med björkris och sticka honom med nålar. Eller jag vet inte, fröknarna kanske har samma teori som jag. Jag hoppas det går över snart iallafall. Vi brukar sitta en stund utanför förskolan och äta banan och kramas lite, sen är han soliga glada söta Set resten av dagen.

 

Nä nu är det te och lästajm. Häj.


klippa klippt kluppigt

Ber om ursäkt för den förbaskat buttra minen, men jag måste bara visa att jag idag har klippt mig SJÄLV och sparat flera hündra kroner. Snyggve va?! Kronorna lade jag på sommarkläder på HM.  PRIORITERING. Hehe. Tex ett par blommiga brallor som ser ut såhär:

 

Sen gick Bellsy och jag till Äpplet och hämtade Set. Han har sovit där själv idag för första gången och det hade gått bra! Han är sin mors son, dagisälskare från första stund. Dagis är alltså fortfarade min bästa tid i livet.

 

Och så hurrar vi idag för mamma B som fyller 60, hurra hurra hurra! Pussar och kramar från Malmö!


Påsk Schmåsk


I torsdags åkte vi till Österlen och träffade storkusinerna. Set och Bellas storkusiner alltså. Set var så lycklig. Han älskar stora barn i allmänhet och storkusinerna i synnerhet. Allt ville han vara med om och speciellt ville han sitta i Theodors knä hela tiden. Barnen fick påskägg på Grönet. Det var den enda påsken för mig i år.


I lördags firade vi mammas 60-årsdag på Skånes Djurpark. Här försöker vi ta ett familjefoto. Vi hade en personlig guide och allt! När han berättade om vildkatterna sa han att hanarna kan väga upp till NIO KILO! Wow liksom, Murre väger väl drygt tio och har inga planer på att sluta öka i vikt. Alltå. Ville bara säga. Men det var en strålade fin dag och alla var nöjda och glada. Tack mamma för det!

Igår tog vi tag i hiet som även går under namnet "hem"

 

Idag slängde vi ut kökssoffan som var HELT slutsutten. Hej då soffan och tack för tiden som varit. Nu säger vi UT MED DET GAMLA IN MED DET NYA!

 

Set gillade det nya datorbordet. Eller speciellt att stå på det nya datorbordet.


Bella "Belsebub" Svahn gillade mest att skrika. Hon hälsar: MOHAHAHA! Eller förresten; WÄÄÄ.


Läsning

Erik lurade upp mig i morse. Jag hade precis bäddat ner mig med Bellan efter att ha varit uppe och klätt på Set sin dagiskostym, så kom Erik in och bara: nu finns det kaffe! Då vars det ju bara att stiga opp. Hade varit otacksamt annars, med tanke på att det är bara jag i detta hem som dricker kaffe på morgonen. Sen kunde jag lika gärna bli uppe så då dammsög jag lägenheten. Rätt skön känsla. Gick till Äpplet vid två och hämtade familjen. Set hade klarat dagen galant (utom att Erik hade rivmärke på näsan från "sovstunden" som Set mer ser som "brottningsstunden", tydligen). Imorgon ska han vara där själv för första gången. Jag berättade det när jag nattade honom. Förklarade att vi skulle hämta honom efter lunch och att det skulle bli JÄTTEKUL! Han log stort och somnade på två minuter. Tror han gillar förskolan än så länge. Tror även att han var ganska trött.

Anyways, vi tog en promme och fick stanna för lite amning på lilla och blöjbyte på stora på en parkering vid Fosievägen. Angående bilden, alltså.


Har förresten valt ut vilken bok jag ska läsa! Det blev denna. Nån som läst? Vad tycker du/ni?

Tyvärr är den sketatjock, kolla bara jämfört med Bella, så det är väl frågan om jag nånsin läser ut den. Och jo, Bella nyser på bilden. Hejdå!


Om potträning

 

Ikväll har jag, Bella och Näsan varit ute på kvällen. Mycket spännande. Eller tja, vi var hos Maja på sedvanligt tisdagsfiolspel, men ändå. Dagen i övrigt har varit tämligen händelselös. Sov länge (alltså denna vecka äro som ett enda långt SPA!), mötte upp fadern och sonen - dock icke den helige anden - efter förskolan och gick till BVC där det mättes att Bella numer har samma huvudomfång som Set hade när han föddes. Lilla syster lillasyster. Besöket på BVC avslutades med att båda barnen bajsade i sina respektive blöjor. Pinsam odör att lämna till de stackars sköterskorna. På tal om bajs förresten, igår vid pyjamasklädningen satte jag Bella på pottan bara för att det såg så roligt ut och för att vi skulle fota och kunna skratta åt det senare. TRO FAN om hon inte bajsade! I pottan! Två veckor gammal och redan fix och färdig alltså. Jojo. Bilderna togs tyvärr med systemkameran och jag kan fortfarande inte ladda in dem. Måste ta tag i det där snart. Nå. Imorgon ska jag försöka stiga upp innan tolv så jag får något gjort. Tex ringa arbetsförmedlingen och säga att jag fött barn. Ajöken och som sagt, tack för boktipsen!


Förskoledag

Idag var Sets första inskolningsdag på Skalet. Fortfarande lite bitter över att han inte fick gå på avdelningen Skrutten. Men skit i det nu. Erik var med och skolade in honom men tog tyvärr inga bilder så dagens bild får bli en på mig och Bellan från precis nu. Så här i påsktider FÅR man göra kycklingminen på sin unge, trots att den bara är två veckor gammal. Det bästa är att jag har värsta psykopatblicken. Kan meddela att det är trötthet, inte mani.

 

Så, som den ömma modern jag är gick jag upp tidigt i morse och gav barnet frukost, kläder och ren blöja så att han kom iväg proper till förskolan. Sedan gick jag och la mig igen hos Bellan och vaknade igen vid tolv när de skulle komma hem. Sjukt härligt. Jag anar en trend. Den heter "Sova 2011". Best trend ever.

 

Set hade haft jättekul. Han började leka ganska omgående med en brysk tjej med lika hårda nypor som han själv, kanske kan de finna någon balans dem emellan. Och så hade han ätit bra och bara slagit en unge. Får väl anses ok. Imorgon ska han försöka sova där också. Lycka till med det säger jag och tackar gud för att det inte är jag som skolar in, hehe.

 

För övrigt börjar jag känna mig sugen på att läsa böcker igen. Jag är lite rädd att jag ska börja på fel så att jag tappar sugen direkt så ge mig tips på riktigt bra böcker som man "inte kan lägga ifrån sig". Jag funderar lite på den där som heter något med igelkotten. Är den bra? /bibliotekarie(?) -82


söndag


Det bästa med att vara en liten storebror är att man också kan få vara bebis när andan faller på och tex (nästan) få plats i babysittern.

Helgen har bjudit på släktkalas med tårta (igår) och långsam parkströvardag i solen (idag). Vi tänkte även möblera om och fixa en ny arbetsplatshörna här hemma men eftersom vi är ena samlare av rang båda två så kom vi inte längre än att vi rensade ut en halv ikeakasse med gamla räkningar som sparats på hög sedan 2008. Hur länge ska man spara räkningar egentligen? Tex en mobilräkning, behöver man verkligen spara på den alls? Hur ofta tar man fram en gammal betald räkning och tittar på den? Aldrig! Från och med nu ska jag slänga räkningar direkt omedelbums när de är betalda. Eller? Ibland får jag känslan av att jag bara leker vuxen, egentligen har jag ingen aning om vad jag sysslar med.

Och så var det namnet. Hallå alltså, INGEN som klurade rätt. Här är hjältinnan!

Namn

Låtom oss presentera: Anna Bella Inger Svahn! Svahn ska bytas ut mot Loman så småningom, men den dagen den sorgen. Hehe. Ok, så Bella är tilltalsnamnet. Inger är från Eriks farmor. Anna däremot är det spännande hjältenamnet och nu gäller det för er att lista ut vem som hjältinnan kan vara. Go!

 

PS: ja, den mörka oformliga besten på bilden är Möring smöring och ja, han väger mer än dubbelt så mycket som Bellsing. Over and out.


Om tvåbarnschocken osv


Två dagar vs elva dagar

Så, vi åkte till badhuset i Oxie igen. Jag och Bellan svettades igen. Men visst har hon tjockat på sig? Hon är typ dubbelt så stor nu som hon var då, och ändå väger hon bara ungefär som Set när han föddes! Lillgrisen. Andra goda nyheter är att ryggen känns bättre! ÄNTLIGEN! Jag trodde på allvar att jag skulle få halta fram i ett år eller så. Läste på nåt forum om någon som hade det i nio månader. Mitt börjar iallafall försvinna och ingen är gladare för det än jag. Hurra Hurra Hurra. Här följer en liten sammanställning om hur tvåbarnslivet är än så länge:

Vi trodde vi hade hittat en vagn som var tillräckligt smal samt billig, men det var bara lur i annonsen. Den var 77 bred den med. Järnspikar. Så det blir fortsatt dubbelsov. Två tanter dog nästan av gölle idag på Ikea och tjöt att de trodde den lilla var en docka. Fördelar: tar lite plats. Nackdelar: vaknar den ena vaknar den andra. Och att Bella har smittat av sitt ögongöjs på Set, men det har kanske inte med detta att göra.

 


Erik tog det säkra före det osäkra och skaffade linser. Om ett barn tar sönder fyra par glajjer på en månad, hur många tar då inte två sönder?


Själv tog jag det säkra före det osäkra och köpte nya byxor istället för att hoppas på att jag snart ska bli smal och komma i mina gamla. Sjukt smart.


Så var det det där med att vi var så genusmedvetna när Set föddes och hade mest fina rosa och lila kläder på honom. Backfirade lite nu när nästa unge blev en flicka, för helt plötsligt framstår man som värsta prinsesswannabemamman. Attans. Men skit i det, hon är ju döfin i rosa. Jag gillar rosa och lila. Bellan med. Så det så.

 


Sist men inte minst måste jag slå ett slag för bärsjalen. Bella är en kvällskinkis och kommer inte riktigt till ro sådär mellan åtta och tio. Just när vi ska lägga Set och laga mat och leka med Möring Störing som ska hålla på mitt i allt. Därför blir det mat till de vuxna ungefär vid halv elva och disken blir aldrig diskad. Men! I bärsjalen kommer hon till ro som om vore hon ett litet pungdjur. Dagens tvåbarnstips alltså. Hejdå!

 


Tre Set-favvisar

Kolla på Ackobaj (Alfons Åberg), Muuu (Bondgården), GRAOW (Stora Maskiner) och Mamma Mu! Gärna med en mamma och en Bella som sällskap, under en filt i soffan. Tex när det ösregnar ute.

 

Bann-ANN!

 

GRAOW bredvid BRMMMMBRMMMM (gräva bredvid motorcykeln i lekparken)


solen i ögonen och spilld mjölk överalltDagen har spenderats i Limhamn, Jon skulle renovera mopeden och Erik skulle hjälpa till. Jag och ungarna följde med. Set vankade runt och spikade, vattnade blommor, läste Mamma Mu-bok och klämde sig i en ihopfällbar stol så han gallskrek. Bellan-fjällan och jag satt mest i solen och chillade. Härlig dag helt enkelt.

Angående ryggen har jag fortfarande ont och har nu även erfarenhet av den så kallade "vårdkarusellen". Typ. Pratade först med BVC-tanten som sa att jag skulle ringa Barnmorska direkt, vilket är en telefonlinje i stil med "Via direkt vad kan jag hjälpa till med?" fast om barn och sånt dårå. Så jag ringde dit i morse. De hänvisade till min vårdcentral. Ringde vårdcentralen som hänvisade till Abels Rehab, som är sjukgymnasternas place. Ringde dit och fick då slutligen veta att shit happens och att de inte kan göra något för mig. Får vänta ut det helt enkelt. Ska försöka avlasta och röra på mig och sitta rätt och sånt. Fasen med, jag som hade hoppats på att äntligen få gå till en kiropraktor. Min dröm i livet.

Imorgon ska Erik jobba och så ska det regna. Blir EVENTUELLT en inomhusdag med målarfärg och pärlor och böcker för oss, men vi får väl se. Kanske kan jag stappla till Mobilia en sväng. De river nämligen halva rasket och en sketastor grävskopa står på bästa plats för beskådning. Set kommer smälla av om han får se den. Dessutom vill jag till Lindex för att skaffa en gördel. Alltså, hjälper de eller är det bara en myt? Nån som har testat? Och OM de hjälper, stjälper jag det hela om jag äter påskmarsipanägg var dag nu fram till maj? Känner på mig att jag kommer go all in med påsk 2011. Iallafall vad gäller marsipanägg och Bellans utstyrsel. Nå. Bonusbild: världens bästa Jazzeman!


Om barnvagnar och bilar

Till att börja med, TACK för alla hälsningar och gratulationer! Vi är så glada så glada för vår Bella-lilling. Hon är ännu så länge väldigt lätt att ha och göra med. Hon äter som hon ska och sover som hon ska och plirar lite argt på oss däremellan.

 

Vad gäller mig är det värre. Jag har troligen fått en inflammation i en fog, enligt sköterskan på BB, och har OTROLIGT ont i ryggen när jag går. Jag haltar fram som en gammal tacka och klarar på min höjd en promenad till Folkets park innan jag håller på att dö. Vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Mamma tycker jag ska ringa doktorn men problemet är att varken jag eller Erik har nånsin varit hos doktorn på det viset så vi vet liksom inte riktigt hur man ska göra. Vart ska man ringa och vad ska man säga? /Friska Familjen

 

Så var det det där med barnvagn. Vi hade en supervagn på G från snälla Josefin. Helt billigt och allt, vår drömvagn. Så körde Bea och Hasse ner den till oss igår, snälla som de är hade de hämtat den från Sölvesborg. Och så var den 1 cm för bred för hissen! Har jag sagt att jag avskyr vår hiss? Tror det va? Så det får bli som på bilden. Dubbelsov i enkelvagn. Ganska mysigt, iallafall så länge hon bara väger som en fjäder..

 

Sist men inte minst kan vi meddela att bilen på sin tredje dag i vår ägo fick vara med om en krock. Erik backade rakt in i en bil som han inte såg bakom oss när vi stod utanför huset. Vår bil klarade sig men den andra fick sig en törn. Typiskt bra. Båda barnen sov när det hände så det var ingen brutalkrock direkt, men lite skärrade blev vi allt.

 

Bellan Bellan får vara med om många äventyr sin första vecka i livet. Imorgon får vi toppa med kanske lite rodeo och hopp genom eldringar. Häpp!


Första dagen hemmaFörsta hela dagen hemma firade vi med att få en ny spis! En man kom hit klockan åtta i morse och levererade en splajtans ny BARNSÄKER spis. Han förvånades över hur gammal vår gamla var. Ja, vi kan väl säga som så att vi likställer den nya med en storbildsteve i jämförelse med den förra. Borde tagit en före och efterbild. Men bara det att man kan se in i den! Den har en lampa inuti! Och FYRA plattor som funkar som de ska istället för en och en halv, typ. Sjukt nöjda.

Sen firade vi vidare genom att dra till badhuset i Oxie. Erik och Set badade så det stod härliga till, utom när de tog bananpaus. Jag och lillasyster svettades, till hennes förtjusning, bredvid. Hon blev så varm och go och fick lufta hela kroppen och sola i fönstret. Jag svettades som en grisajevel eftersom jag dessutom drack kaffe. Höll lite på att dö faktiskt.

Sen gick vi till bibblan och lånade namnböcker, spånade ett tag och så var det klart. Vi har ett namn! Ikväll har Maja och Helena kommit hit och bjudit på mat, man tackar för det, och lekt med Set och kelat med bebisen. Nu sitter vi i soffan och tar det lugnt. Set sover och jag är alldeles stinn då mjölken runnit till. Hon kommer bli en liten fetknopp, vår lilla BELLA!

(ps, jaaa jag vet, nu måste vi VERKLIGEN byta efternamn på barnen. Man KAN bara inte heta Bella Svahn i dessa litterära tider..)

Lillasyster

Lillasyster är här! SJUKT otippat att det skulle bli en flicka. Vi har verkligen varit bombsäkra på att det skulle bli en pojke, så säkra att vi inte ens hade något flicknamn i tanken! Men ok, då kör vi händelseförloppet. Jag är ganska trött så kanske det blir en smula förvirrat.

 

Det började alltså i fredags kväll efter att vi varit på öppet hus på Sets förskola. Himla trevligt ställe som han nog kommer trivas fint på. Han tydde sig till iallafall två av fröknarna direkt, ville att de skulle läsa saga och så. Gölle. Så kom vi hem och det började smyga sig på lite värkar. Gick och la mig och tänkte att det skulle dröja evigheter innan något skulle hända. På lördagen hade jag värkar ungefär var åttonde minut hela dagen så jag skippade att följa med till svärföräldrarna i Limhamn och låg hemma och vilade och klockade istället. På kvällen blev det värre smärta i värkarna. Vid halv elva tog jag ett bad där jag kunde slappna av och sova en stund. Värkarna lättade och det var riktigt behagligt. Det var det inte när jag steg upp. Gick och la mig men hade väldigt ont varje värk. Hela natten vaknade jag ungefär var 6:e minut och klockade. Vid fyra trillade telefonen ner på golvet men det gjorde för ont för att jag skulle kunna ta upp den.

Klockan halv sex på söndagens morgon gav jag upp sovförsöken och steg upp. Gjorde morgonbestyr en stund men vid sex fick det var nog så då väckte jag Erik. Och Set. Det var inte meningen men han sov på Eriks arm så det gick inte riktigt att undvika. Jag förklarade att jag inte riktigt stod ut längre och Erik tyckte att jag skulle ringa förlossningen. Det gjorde jag. Sa att jag trodde det var dags, för nu kom värkarna var tredje minut och varade i ca 80 sekunder varje gång. När vi pratade kom en värk och hon i luren klockade. Och så varade den såklart bara en halv minut. Hon blev lite tveksam, tyckte att njaa - kanske var jag inte riktigt mogen ännu. Jag var dock välkommen in när jag ville.

Så då ringde vi Kaj och Sissel. De kom och vi packade ihop oss. Set fick välling och Mamma Mu i soffan, som lite specialmys på morgonkvisten. Hissen var trasig, igen, så det tog lite tid för mig att komma ner till bilen men vi kom väl in till förlossningen vid åtta på morgonen. De satte CTG och kollade läget en stund och så fick jag lavemang och duschstund. Sen kollade hon hur öppen jag var och hör och häpna, 6 cm öppet! Woho! Jag bad ganska omgående om någon form av smärtlindring och ville testa kvaddlar, som jag hade sett på En unge i minuten haha. De gjorde satans ont att få men lindrade ryggsmärtan rätt bra. Iallafall en stund.

Vid tio fick jag nog. Det gjorde för ont. Jag bad om ryggbedövning och hon kollade igen hur öppen jag var, nu var det 9 cm! Woho! Epidural skulle jag inte hinna få men hon föreslog en spinal, som är en annan slags ryggbedövning. Tar direkt men varar bara i två timmar. Perfa, taget. Den var fantastisk. Efteråt berättade barnmorskan att omföderskor sällan tar nåt mer när de är öppna så mycket. Jag var möjligen en smula ärrad från förra förlossningen men jag kan ju säga att jag hade en fantastisk förlossning tack vare spinalen. Vid tolv kände jag att krystvärkarna var på g så vi kallade in dem igen, barnmorskorna, och på fyra krystvärkar var hon ute. 12.26.

Ingen hemsk lustgas och inga jobbiga slangar. Allt var bara lugnt och skönt och perfekt. Utom kanske att moderkakan inte riktigt ville lossna så jag fick dropp och meduciner tills den kom ut. Och att jag fick sys två stygn. Menmen, det är sånt man får ta.Så fick vi den fantastiska brickan och så fick vi klä på oss en stund och så var det dags att gå över till BB. Jag och lillskrikan fick ett eget rum på familjeBB där vi installerade oss. Kaj, Sissel, Set samt Pelle och Sus kom vid halv sex och kollade på nyförvärvet. Set pussade henne på munnen direkt. Bådar gott. Sen följde Erik med sällskapet hem och jag och bebisen gick upp på rummet. Det blev en lugn kväll med bebissnusande och internetsurfande för mig. Ganska långtråkigt. Hade hellre gått hem med de andra.Testade olika kamerafunktioner och sånt. Idag kom Martina, Marika och Juhlia förbi med presenter och guttis. Det var läkarundersökning vid fem, därför blev vi kvar så länge på BB. Hon klarade det galant. Hör bra och rör sig bra. Hon var förresten 49 lång och vägde 3310 g när hon föddes.Vad Set och Erik gjorde idag? Tja, Set trillade med munnen före i golvet två gånger och har nu världens fläskläpp. Erik köpte familjebil. Den blev vi upphämtade i och nu är vi hemma. Murre har installerat sig i lillasysters säng så hon får väl sova på mig eller nåt. God natt!

+5


Set och Erik är i Limhamn och övar mopedstunts. Själv ligger jag hemma och klockar värkar. De började så smått igår kväll och kommer nu ungefär var åttonde minut. Jag börjar ångra det här med att vara gravid, nu börjar smärtminnena komma tillbaka. Vill inte föda mer barn tack. Buhu. Jag vill gärna HA fler barn men just detta att ligga och lida i tre dygn är liite drygt. Varför kan inte jag få ha en tvåtimmarsförlossning nån gång? Orättvist!

Nå, jag förväntar mig att ungen föds kanske på måndag eller så, så bli inte hispiga. Det kommer ta tiiiiiiid. Hejdå.

hits