Lammungar
Åkte alltså till Edenryd i torsdags. Köpte två trissor till tågresan, vann 25 på den ena. En man på tåget trodde Set var 2-3 månader. Näää, sa jag. Körde till tandläkaren på fredagens morgon, blev med beröm godkänd i munhygien men hade ett hål. Det hade dock inte förändrats på ett och ett halvt år så det fick vara. Bytte inte över till Malmö denna gången heller. Tog en promenad till de små nya lammen hos Holméns. De var gölliga. Lamm måste ju vara ett av de bästa djuren som finns. De låter finast, de är lätta att lyfta och är förbannat söta i ansiktet. På kvällen kom kusinerna och mostern mitt under Sets kvällsbad. Jag hade tagit alldeles för mycket olja i vattnet, det var som att han hade badat i ...typ olja.. eh.. Slibbigt iallafall. På lördagen åkte vi hem igen. Jag glömde ungefär hälften av packningen, inklusive min telefon som mamma fick panikköra till tågstationen. Skrapade vinsttrissen på tåget. Vann igen. Tog en ny på centralen. Nit.

Idag var vi på kalas hos Martina. Fyra vilda hundar, två små barn och åtta vuxna i en liten tvåa. Phu. Men det gick och det var trevligt. Annars var det mest OS och frånvaro av sömn som präglade helgen. Set har varit så trött att han nästan somnat på lekmattan knall och fall. Jag med.

Imorgon: BOKREA!

om att go extremely far away, eller kanske walk the line

Imorgon packar jag Set på ryggen och tar tåget till Bromölla. Det är dags för tandläkarbesök och ja, jag går fortfarande till tandläkaren på samma ställe som jag gjort i hela mitt liv. Jag ser inga problem med detta. Tycker snarast att det är lite kärt att se det gamla parkeringshuset i väntrummet som man lekte med, känna tandläkarlukten på toan där man jämt borstar tänderna innan besöket och sen när man är klar, gå ut och alltid vara lika förvirrad angående det där om huruvida man egentligen ska betala eller ej. Ej är det.

 

Så får man ju också bo hos föräldrarna i några dagar. Erik ska inte följa med så det blir tidig läggedags för en gång skull. Min största förhoppning är att det ska finnas skidor i förrådet som passar mig. Annars hoppas jag mest på gott kaffe och kanske någon triss eller två.

 

Dagens mest ångestfyllda: När jag vaknade 5.30 i morse och med panik insåg att Set inte längre låg mellan oss som han ska. Satte mig upp, yrvaken och dan, och såg honom, på sitt gladaste och piggaste humör, kravla på sängkanten vid våra fötter. UNGE. Vi har lite olika lösningar på hur vi ska undvika detta i framtiden. Tex sy pyjamas samt lakan av kardborre. Försök rymma nu om du kan!, hade vi sagt då.


Houston, we have a matproblem

Set vägrar äta. Han vill INTE ha frukostgröt. Han vill ABSOLUT inte ha lunch. Eftermiddagsamningen går väl an, men kvällsgröten slutar han äta efter ca två skedar. Det betyder att han äter ungefär fem bebisskedar mat om dan. Inte så konstigt att han har värsta tändstickskroppen med tjockhuvudknoppen. Vad ska vi gööra? Är samhällsklimatet så hårt att svälttrenden går ända ner till 7-månadersåldern? Ser han Möre och tänker "sån vill jag ente bli", eller lagar vi bara helt enkelt förjävla äcklig mat? Tippar på den sista. Möre är ju världens sötaste. All mat vi lagar ser ut som bajs eller kräk. Inte ens banan går ner längre. Jäsiken.

 

Dagens otippade: Jag sökte ett jobb bara sådär! Söker jag jobb, här och nu, så är det bara ett sådant jag faktiskt skulle vilja ha. Detta är ett sådant. Ett bibliotekariejobb i Lund med musikinriktning. Ska jag vara bibliotekarie är det den typen av jobb jag önskar, tack.

 

Annars: funderar på att klippa mig. Återkommer med frisyr vid ett senare tillfälle. Tips önskas!


Lillvilding

Här sitter vår minsta vildning, eller kanske snarare milding. Sitta och läsa bok när man kan springa runt i skogen med alla andra monster och vildingar?!

 

Nå. Helgen i siffror:

Antal nyinköpta telefoner: 1

Antal lagade porttelefoner: 1

Antal ätna semlor: 2

Antal spelade spel: 1

Antal träffade hundar: 3

Antal hjärtan åt Vinterstudion: minst 58. <3

Antal sömnlösa timmar beroende på försent drucket kaffe: alldeles för många!

Antal minuter till läggedags: 8


FredagsmöreMöre bara: Nu är det fredagsmyys - om det så är det sista jag gör
Det är dags för fredagsmyyys - hoppas inte föräldrarna stöör
.

Fast i våra öron lät det såklart såhär: jam jam jam jam jam jaaaam jam jam jam jam jam jam jaam.

Fast på riktigt lät det såklart mest såhär: [spinn spinn spinn]


En synnerligen tradig fredag. Jag sov ca en timme inatt då Set än vred och än vände på sig. Så vaknade han vid halv sju och det var bara att stiga opp. Tog tillvara på de gyllene orden "sov när bebisen sover" under dagen, vilket förvisso var skönt men resulterade i att jag missade de gigantiche snöflingorna som jag hört ryktas föll i förmiddags. Nå, vi samlade ihop oss på eftermiddagen och gick en sväng. Köpte en vrålfin cykelbarnstol med tillhörande nalle. Tack föräldrarna för den presenten! Kommer ju aldrig våga sätta den på cykeln dock, stolen alltså, med tanke på hur mycket som stjäls i denna stad. Vi får helt enkelt låtsascykla här hemma. Så är det. Och så lagade Erik en vrålgod fredagsstek som vi avnjöt till skidorna. Gött kött, satt säja.

semester

Vi tog en liten vinterholiday på landet. Skidåkning (medelst bruten stav, för den skarpögde), pussel och OS har stått på agendan. Rena hälsokuren för min förslappade kropp. Skidåkning plus snöskottning har gjort mig lamslagen av trötthet och träningsvärk. Jag antar att jag borde fortsätta att träna nu när jag har börjat, men det är någonting med vinter i stadsmiljö som drar ner en på botten. Jag vill bara ligga i tvsoffan och glo på film och snaska snask. Landsortsvinter är mycket mer inspirerande. Kolla bara så käckt jag poserar.

 

Nä nu går jag och kryper ner bredvid den lilla varma bebisen. Vaknar nån gång i vår eller så. Snark.


eh, hrm och oups

Ibland tar jag ganska bra bilder. Ibland gör jag det inte.

 

Jo alltså, för alla som inte läser kommentarerna. Jag letade och letade och svettades i ångestkval över att behöva ringa pelisen igår kväll och anmäla mina försvunna nycklar. Vände upp och ner på ungefär allt. Och så vid halv två när det var dags att gå och lägga oss så reste Erik sig ur soffan, sträckte lite på sig och satte händerna i fickorna och NÄMEN! Var det de här du letade efter? Gah. Jäla karar alltså.


Idag har jag och Set tagit bussen till Höllviken och hälsat på Ida som snart ska åka till Australien i tre år. Det kändes precis som att jag gick på gymnasiet igen. Det var nånting med att sitta i ett föräldrahem på eftermiddagen och käka mackor i dunkelt ljus. Härlische. Tre enorma katter hade de också, samt duplo till Set. Sen åkte vi hem och jag spelade med Maja och Helena. Har varit så oerhört social den senaste veckan! Iallafall, nu sitter jag och surfar bokreor. Jag har hittat böcker på Bokus för 300 pix som jag vill ha, får jag köpa? Det är bara barnböcker. Och jag är urfattig. Buhu. Jag antar att vi kan låna på biblioteket va? Vi lånade fem böcker igår. Söta Set, har börjat uppskatta böcker nu och känner mycket på figurerna vi läser om. Hans favoritdjur är grisen eftersom den låter så roligt när den (jag) grymtar. Annars gillar han pojken i Kaninböckerna mycket. Plus bilden på sig själv i boken vi fick av Erika H från Amerikat när han föddes, en sån man sätter in egna bilder i små fickor liksom. Himla bra bok. Tyvär är ju de flesta bilderna nuförtin digitala så det var klurigt att hitta bra bilder till fickorna. Det fick bli en på Bea, en på Kari, en på mig och en på Erik. Och en på Falsterbo fyr.. Jag har liksom mest bilder på antingen industridetaljer från hamnen eller på onyktra folk på festivaler. Känns inte riktigt rätt att använda dem där.

Well well cykelställ.

Tjyvar

Hade tänkt skriva något kul om något kul men allt grusades av att mina nycklar mystiskt har försvunnit. MÅTTE de finnas här inne någonstans. Grejen var att när vi gick till bibblan innan så råkade någon av oss köra vagnen i en hundskit. Den fastnade rätt rejält på ett hjul och gick inte bort av att vi drog den i snön. Inne på biblioteket smälte den lite på golvet, men satt ändå kvar hela vägen hem. Hemma ville vi inte ha in den i lägenheten utan bestämde oss för att vara moderna föräldrar och ställa vagnen i trapphuset. Worst case scenario är nu att jag glömde nycklarna i vagnen och att någon snodde dem. Denna någon kommer alltså när som helst att gå in här och ta våra grejer. Då är det nästan bättre om vi tappade dem på vägen, typ när vi lyfte upp Set eller nåt. Isf vet iallafall inte personen som hittade dem var vi bor. ÅÅÅH. *Jobbit*.

TUR att vi har två vaktkatter. Ingen lär ju våga sig in när de ser TjockefeteMöre.

Buhu, snyft.

blommor och disk

Köpte en blomma idag för presentkort jag fått av farmor. Det är trevligt med blommor. Vad som inte var trevligt var kvinnan i butiken. Hon var en arg en. Först hittade jag en jättefin blå blomma som jag ville ha men då sa hon  nej. Bestämt nej. Den skulle växa ute i trädgården och var väldigt svårskött. När jag bad henne visa mig någon som var lättskött visade hon denna och bara denna. Inga alternativ. Jag vågade inte annat än att köpa den, trots att jag inte var säker på att jag ens tyckte den var fin. Så slog hon in den, argt och hårdhänt, i papper och gav mig den i handen. Fick inte ens någon påse. Jag vågade inte be om en heller. Nu, här hemma, gillar jag den. Det var en udda upplevelse där i affären men jag tror att kastanjeblomman kommer göra sig bra hos oss. Jag gav den vår finaste kruka för att den skulle bli glad. Och så har tulpanerna slagit ut. Och Möre ligger i diskstället. Hej och hå.

Tjåtta

Apelsin och kaffe på sängen.

 

Ja då tackar jag och bockar och bugar för allt på min födelsedag! Perfekt som vanligt! Tänk så bra man kan ha det. Men för att gå rakt på det dåliga har Set nu blivit förkyld. Tänk om det är svinisen, vi som inte vaccinerat. Fast det är det nog inte. Både Henny och Erik har varit kassa under helgen. Jag har inte sovit på två dygn ungefär. Kan knappt hålla ögonen öppna.

 

Men fatta: en KNYPPELDYNA! Och, gissa om jag ska ut och cykla med Set i ny barncykelstol, med termobrallor, bh och halsband och kanske en nystickad mössa. Och sen komma hem och spela spel och äta choklad med mina vänner och sådana som jag känner. *Räknar upp sånt jag fick och tackar samtidigt, tack!*

 

Kvällen sökning på google: Näsfrida.


Om mjölkproduktion

Idag köpte jag en ny amningsBH, en svart. Den jag haft mest innan är vit och således nu grå/rosa/sliten/ful. Så för Eriks skull köpte jag en ny, en svart. Han har hatat den förra så länge. Det fick vara nog. Iallafall gick jag till Mobilia med Set i selen. Bara det var skitjobbigt. Han är tung, vår unge. I affären sov han såklart så jag fick köpa på känn utan att prova. Man kan ju alltid byta. Kom hem, kopplade loss Set och den fula slitna BH:n, gav Set lite mat och kopplade sedan på den nya. Och ja, den passade väl ganska bra, tänkte jag, och drog bort prislappen. Sjukt nöjd, hittar sällan eller aldrig BH:ar som passar bra.

Alltså: hur dum får man bli. Ser ni mitt FAIL? Man kan ju inte just precis MATA ungen och sen prova och tro att det passar! Gah. Det tog inte mer än en kvart och så hade den blivit för liten. Mjölk produceras snabbt serni. ÅÅh. Nu får jag gå runt med värsta dubbelbrösten. Kan ju inte lämna tillbaka den nu när jag dragit bort prislappen. Så: FAIL.

Bea, du kan få låna den sen.

Buhu.

Snyft.

OBS: det blir alltså INGEN bild idag. Så det så.

PS: LÄR ju använda den slitna vita imorgon.

dagens outfit

Det bästa med att ärva barnkläder är att man har två latjolajbanlådor fulla med skoj som man ibland kan kolla i. Spana in denna reliken från Eriks barndom, randig frotté med fötter på! Den passar perfekt just nu. Göllet. Speciellt med 70-talskläderna är att de är så jeevla smala. Nutidens barnkläder är mer lediga och lösa men då skulle det vara tight som attan. I löv. Passar Set utmärkt då han har världens största huvud till världens minsta kropp. Har jag skrivit 6-månadersmåtten förresten? Han är numera 66,5 cm lång, har ett huvudomfång på 46 cm och väger 7,2 kg. Han blev även kallad till vaccinering av svinisen men vi skippade det. Hoppas han inte blir sjuk nu, hoppaaaaas.

 

Förresten! Vi upptäckte att det funkar att sätta på gamla objektiv på Nikons systemkamera. För alla som inte vet vad ni ska ge mig i födelsedagspresent, bara rota fram era gamla Nikonobjektiv som ni inte använder! Perfa! Woho! Födelsedag! Like, best thing EVER!


hits