Filmtajm

Idag gjorde vi något väldigt spännande. Vi växlade pengar på ett sånt där litet växlingskontor som bara finns (vad jag sett) här kring möllan. Ganska långt ifrån Forex, men det gick väldigt snabbt och vi fick väldigt bra service. Sånt man inte tänker på men det var ju sjukt smidigt att växla här i samma kvarter istället för att behöva dra ända ner till centralen. Vi har även fixat sommarkort så nu är vi i princip en pannkakslagning från att kunna ge oss av. Molnen har dragit förbi. Det kommer bli varmt. Jag ska ta bilder men så länge kan ni kolla på en fräsig film på Set, Möring och Erik. So long!


hett



På torsdag klockan 6.45 hoppar vi (förhoppningsvis) på tåget mot Ystad för vidare färd mot cykelsemester på Bornholm. Många saker ska fixas innan dess. För en stund sedan skulle vi betala våra biljetter till båten. Det var bara det att när vi läste "det finstilta" såg vi att de skulle ha varit betalda den 1/6. Nu var de avbokade. Hoppsan. Det är inte helt vårt fel, vi bokade dem 24/5 och hörde av våra resekamrater att bara man betalade dem "innan man åker" så var det lugnt. Nja.

Som tur var gick det att boka nya. Phew. Så vi fixar och donar lite var dag. Nu har vi mest kvar att växla pengar och packa och sådant. Idag hade vi paus från fixet ett tag då Marika hade bett oss att passa Evert några timmar. Han har precis varit på landet i tre veckor och var totaldeppig över att vara i stan igen. Vi gjorde allt för att roa honom. Han fick bada och rulla i sand och till och med träna agility. Inte blev han gladare för det, när jag lämnade honom hemma med mat på eftermiddagen tittade han bara på mig med ledsna ögon och typ slickade på en bit. Stackars lille hund.

Set har det inte mycket bättre. Det är för varmt för att han ska kunna somna. Först badade jag honom, sen fick han bara en blöja som pyjamas och ändå var han klibbig av svett efter fem minuter. Dessutom hann han bajsa OCH kissa (två gånger!) på golvet innan jag satte på blöja. Vårt golv alltså. Funderar på att lägga in spån som i en hästbox, så kan man bara hutta ut klumparna på kvällen.

Katterna har det säkert varmt de med men de är iallafall världens GÖLLE, se bara bilden där uppe. Ajöss.

Glad midsommar!

önskar Munnen, Håret och Kinden!


värme

Det är så varmt så varmt. Set somnade sjöblöt av svett ikväll. Han har varit väldigt gnällig hela kvällen och det måste vara värmen han tycker är jobbig. Det går liksom inte att få kallare än typ 28 grader här inne. Pust. På dagarna är det sweinagött för då är vi ju ute och solar och leker men på kvällen vill man gå och duscha ungefär varannan minut. Idag kom Kari och Henny på besök och vi gick till plaskisen i parken, igen. Ungarna badade lite och vi vuxna satt i skuggan och var vuxna. Sen köpte jag solglajor med fint ljus i. Det är skitsvårt att hitta glasögon som funkar att ha vanliga glasögon under, det blir ju skitfult i vilket fall, men dessa gick iallafall att ha utan att de trillade av. Klockan är halv elva, jag har precis bakat chokladmuffins och druckit kaffe. Det är hett. Nu blir det folköl och cykelfix. Ska cykla till Falsterbo på midsommarkalas i fyren imorgon serni. Vi behöver öva lite cykling inför cykelsemestern nästa vecka. Mest att packa rätt och sådär. Blir nog bra. Well well cykelställ. Glad midsommar då!


Bildkavalkad




Vi åkte såklart till Österlen i torsdags för att hälsa på den allra sötaste lilla John Hugo Svahn. Han var näpen som en liten igelkotte och lät som en liten mus. Jag ville stanna där för alltid.



Här är min finaste present till John. En fågelmobil som är stickad! Otroligt stolt, haha.



På kvällen kom Kaj och Sissel och vi letade efter orkidéer. Hittade även dem. Minns ej vad de hette, man är väl ingen biolog liksom.




Nästa dag blev det sommar. Frukoststund i grönan lund. Sen var det dags för Erik och Lars att bygga stentrappa och flytta en stor sten i trädgården (nu var vi alltså hos Clary, inte Bea, Hasse och John). Erik gillade när traktorn stegrade.



"Sådan herre sådan hund" eller alltså jag menar "sådan far sådan son".

Sist tog vi en cykeltur. Set började tjabba så han fick åka lite i cykelkorgen. Han vägrade posera, ville bara plinga på ringklockan. Sen åkte vi hem och så var helgen slut. Idag skulle vi bada lite i Lomma men det blåste isvindar så vi körde runt och lyssnade på fotboll istället. Tjarå.

Det var fint väääder

Set i sjömanskostym i sepia i 1800-talstema får symbolisera att sommaren kommit igen. Vi hängde med Matilda och Lily i Folkets park idag och plaskade i vattnet. Väldigt härligt. Men mest tänker vi på Bea och Hasse som fött och fått Sets kusin, en liten pojke! Han föddes en minut i tolv 14/6-10. Och till helgen ska vi träffa honom! Han har inget namn ännu, men han ska få en riktigt fin present av sin yngsta moster.. Ni ska få se, sen när den är klar. Imorgon drar vi alltså till Österlen igen. Sen ska ni även få se hur han ser ut, lillkillen. Until then.


Väntan





Bilder från senaste tiden. Vi har lånat Marikas bil och tog igår en tur till Hallongården. Där köpte vi en picknickkorg som vi åt vid en liten damm. Fint det. Annars är tiden just nu en lång väntan. Väntar på bättre väder, att Set ska lära sig gå (han stod själv säkert tre sekunder i morse!), att Erik ska få jobb, att vi ska kunna flytta. Väntar på livet helt enkelt. Idag är det storstädning, fast jag leker att det är flyttstädning. Blir lite roligare då. Vi har förresten tre hankatter på gården. De är nog ca 6 månader, hemlösa. Väldigt keliga och snälla. Nån som vill ta hand om dem?

amennn

Jamen åh så tråkig jag är. Förra inlägget var ju dödstråkigt. För några år sedan var jag liksom rolig hela tiden men nu, jag vet inte, jag tror jag är för trött. Det blir liksom bara lite upprabblande om vad vi har gjort. Gah. Så då kör vi väl lite fotoskola istället. Här på bilderna ser vi mig stå vid föräldrarnas hus i Edenryd. Jag dricker kaffe. På första bilden ser vi hur jag ser ut i verkligheten. Ful och slafsig med dålig hållning. Men på bild två, mina vänner, kommer det fina i kråksången. Man kan TRIXA. Spana in Hollywoodposerandet. Ryggen före och så kika fram lite käckt med ett smajl i fejset. Prova själva, funkar varje gång! Adjö då.


Hallå igen igen


Helgen var lång, började i torsdags, och alldeles fantastiskt fin. Bilder finns på Facebook, orkar inte lägga ut här. Tror jag. Det kanske kommer nån gång. Jag försöker vara lite mindre vid datorn och då blir bloggen lite lidande. Idag var iallafall en väldigt aktiv dag. Vi gick till öppna förskolan, hör och häpna, och var där en lång stund. Set var extremt okoncentrerad vid sångstunden och ville mest kolla i böckerna istället för att sjunga. Annars gillade han bilarna mycket. Och plastdjuren. På eftermiddagen såg jag att jag hade fått tillbaka på skatten så det firade jag med ett par kalasbrallor till Set samt italiensk glass till mig och Erik på Drottningtorget. GOTT. På kvällen gav jag mig ut och sprang en runda i pilis. Set är inne i nån fas tror jag för han vaknar hela tiden på natten och kan inte somna om. Sjukt jobbigt. Jag är dödens trött. Kaffepannan går het. Tur för honom att han är världens sötaste bebis, det gör det lite mer ok. Imorgon ska det regna igen så då blir det biblioteksutflykt. Kanske Kirsebergs?

sol

Sweet sweet sweet. Det såg ut ungefär såhär idag vid plaskisen i Folkets park. Utom att jag inte hade kameran med mig, denna bild är tagen för nån vecka sedan. Hehe. Gött var det iallafall. Alla andra bebisar var helt nakna så jag blev lite rådvill. Det står i alla böcker att bebisar under ett år ska vara i skugga med kläder på. Är det sånt man ska ta "med en nypa salt" eller var de andra föräldrarna dåliga? Set fick vara helnaken en liten stund när han doppade fötterna i vattnet. Föll lite för grupptrycket - så att säga. Sen fick jag solnoja så han fick ta på sig igen, klockan var ju trots allt bara elva på förmiddagen. Den FARLIGA timmen!

 

På eftermiddagen kollade vi ut ett tält som vi nog ska köpa när Erik får pengar. Det är ett andrasorteringstält för tusen spänn, som från början kostat vardetnuvar3500ellernåt, med helt högt i tak och plats för fyra pers. Planerar för en fin framtid med en till unge och lite tältsemester på det, liksom. Hittade även billiga cykelväskor. Kanske lika bra att slå till. Jag älskar ju att cykla.

 

Imorgon drar jag och Set till Edenryd. Erik ska ha killhelg med tv-spel och svensexa. Och sånt därnt killigt.

 

Nu: läggedags. Det var min tur att gå upp i morse. Tyvärr hade Set varit vaken större delen av natten, tror det är tänder på gång eller iallafall hosta och rörlighetsutveckling. Att stå tex. Iallafall, så vaknade han halv sex och vägrade somna om. Jag steg upp men lade mig i vardagsrummet där han kan kralla upp och ner som han vill. Somnade lite och när jag vaknade hade han vält ner mitt glas från igår, dragit isär tepåsen som låg däri och smetat ut innehållet på golvet. Vidare var spisluckorna öppna samt grytskåpet. Två grytor stod på golvet. Jag undrar om det där med lås på skåp inte är en så dum idé ändå. Han börjar bli svårhanterbar, den där ungen.


Juni


Himla kul att det är juni idag och att man trots det måste ha mössa på sig när man går ut. Himla kul. Passade Sillen idag och fick hänga under det stora trädet i Magistratsparken då det regnade för mycket. Sprang några varv runt trädet för att motionera den lilla hunden, sen gick vi hem. Eller, först hämtade vi cykeln som blivit lagad. Barnsadeln alltså. De gjorde det gratis trots att jag slarvat bort (läs: slängt) kvittot. Antar att de fick dåligt samvete över att Set skulle åka i en farlig sadel. Nu är den hel och ren iallafall. Utom fotspännena där Murre har tuggat i matprotest. Imorgon ska sommaren komma sägs det. Då håller vi tummarna för det. Och så håller vi tummarna för att allt går bra med James som ska kastreras imorgon. Och så en gång till för att sommaren ska komma. Jag vill till STRANDEN.

Familj

Kolla, en familjebild! Finns inte för många av den varan. Ganska fina va?

 

Vi hade konsert igår, världens längsta dag. Det blev jättebra. Synd att ni missade det ni som gjorde det. Stod upp ungefär hela dagen så när vi kom hem igen var mina ben som två trästockar. Känner mig inte helt återhämtad ännu. Försökte bota dem med två timmars promenad på Ärtholmen med Marika och Martina idag men hela kroppen är fortfarande en stor trötthet. Nu har Set börjat hosta igen. Jag hade en liten plan om att dra hem till Edenryd i veckan men frågan är om jag vågar, så sjuka som de blev senast Set hostade lite - päronen.

 

Nu kör vi lite efterlysning här. Vi ska alltså cykla på Bornholm 1-4 juli och behöver således låna cykelväskor. Finns det någon som har och vill låna ut eller någon som vet var man kan få tag på sådana billigt? Så behöver vi också ett tält eftersom det vi hade senast möglade. Ja, det var vårt fel. Ja, vi ska köpa ett nytt när vi får råd. No worries. Vi kunde inte hjälpa att det var den regnigaste sommaren i mannaminne och att vi bara ville förtränga tältandet efteråt så att vi glömde packa upp och torka det. Sånt som händer! Eh. He.

 

Imorgon ska vi passa sillen. Det är alltså en hund. Ingen fisk. Hejdå.


hits