Sommaren som kommer

Ja nu är det alltså sommarlov. Planen är att jag ska börja sommarjobba 11/6 på gamla kära biljobbet, min önskan är att få bygga AC på Hiace hela tiden jag är där eftersom den installationen innebär att man får stå upp istället för att sitta/ligga i konstiga ställningar som gör att man får extremt ont i ryggen efter tio minuter. Installationen innebär också att man får stå och vänta på att bilen ska fyllas med AC-gas, vilket tar en kvart plus annan spilltid. Vilket i sin tur leder till att man kan stå och snacka skit med personen bredvid som också jobbar med AC, vilken förhoppningsvis är Ida. Jobbar man med denna hinner man dessutom göra högst två bilar på en dag, och det är skönt att slippa köra in och ut många bilar samt städa fler gånger efter sig. Hade jag fått som jag önskar hade vi kunnat få en riktigt chill och bra sommar. Ibland kan det jobbet vara riktigt bra faktiskt.

Nu blir det säkert inte så. Eftersom jag inte har jobbat där sen i augusti kan jag tänka mig att de sätter mig på något lätt och snabbt, som Aygo till exempel. Minsta bilen och massor av pill och krångel. Ryggen tar massiv stryk och när dagen är slut har man ett berg av sopor att slänga eftersom minsta lilla skruv eller clips kommer inplastade. Känns inte bra i miljömagen. Men vad vet jag, får väl hoppas på det bästa. Det ska iallfall bli kul att panikcykla kvart i sex på morgonen och träffa alla konstiga typer i hamnen.

Erik drar till Brantevik om en vecka för att snickra. Ingen vet hur lång tid det kan tänkas ta, men han kommer antagligen inte vara speciellt mycket i Malmö under veckorna. Ganska trist, men samtidigt kan jag tycka att ensamheten blir behaglig efter ett litet tag. Jag har mycket lättare för att hålla rutiner, städa, äta rätt osv när jag är ensam. Dessutom behöver jag inte störa mig på att han vill sitta inne och spela tv-spel istället för att bada de varmaste dagarna. Ja något argument måste jag ju hitta på för att göra ensamheten lättare.

Jobbstart och Eriks kommande bortavarande har iallafall gjort att jag denna veckan är helt besatt av att ta tillvara på sommardagar och att umgås med Erik. Jag badar varje dag det är sol trots att jag försöker säga till mig själv att sommaren kommer att vara länge. Det är mest att algerna skrämmer mig. Jag hatar den miljöförstöringen mest av alla. Bada är extremt viktigt för mig och om det inte ska gå pga alger vill jag inte vara med, därför badar jag så mycket jag kan nu när vattnet fortfarande är relativt fresch.

Nu börjar det iallafall kännas som att det faktiskt är sommar. Och jag älskar det. Det är nu det börjar, som Bob hund sa en gång. Jag och Erik var på stranden och läste innan idag. Jag badade och läste, Erik bara läste.

Vilka böcker?

12040-275

12040-276

Yep. Tror det är tredje rundan nu. Måste ju ladda inför sista!


Lyckliga tider


Eufori är sommar, bara fötter, regnig blomma och Eldkvarn. Klockan halv nio. Lycka.

image273


image274

Vi har vingar av guld och vi ramlar omkull
Ikväll ska jag bli full, för kärlekens skull

strand

Woho, jag hittade äntligen inställningen i min kamera som gör bilderna alldeles blå och dödsljusiga. Nu är de mjuka och varma och fina - äntligen!! Kolla bara min hudfärg iförrgår på cykeln mot idag på stranden:

12040-270

Jupp, varmt var det och jag cyklade ner till Bo01 för att bada. Vid stranden var det mest jag som hade insett att det var fint väder, men det gjorde inte så mycket. Det går lite lättare att tänka på saker när man är ensam. Ensam - me like. Imorgon är det förhoppningsvis sista dagen i skolan. Inte ens i skolan utan hemma hos Hanna som har hus och trädgård. Det kommer alltså att bli en lycklig dag. En lycklig skolavslutningsdag.

12040-271

Trean såklart, Always and forever!


På cykel i Skåne

Nu har jag påbörjat min sista vecka för terminen i skolan. Det firade jag genom att cykla till Lund. Tack för den, csn - som den glada ramsan går. Anyway, det var dimma och det var långt och det var svettigt och det var fullständigt njutbart! Tänk att det bara tar en dryg timme att komma från Möllevången i Malmö till Kulturanatomen i Lund. Jag som trodde det var flera mil dit! Dessutom hade jag beräknat min tid perfekt och dök upp i skolan tre minuter innan vi skulle börja. I know what my body ork so well. När vi var klara och jag skulle cykla hem märkte jag varför man inte alltid cyklar till Lund, det gjorde nämligen såinihelvete ont att sätta sig på sadeln. Sittbenen tar ganska mycket stryk av att (sådär) ovana kastas upp på en aldeles för hög sadel. Tur att jag hade en flaska med vatten och de rejäla gympadojjorna på. Samt väldigt lite kläder. När jag hade cyklat en stund gjorde det mindre ont och jag fick för mig att cykla en annan väg hem, satte av mot Staffanstorp. Ja det tog ju apalång tid. Men en försommardag är ju (som jag nämnt innan) själens bästa medicin och jag njöt hela vägen hem av smala asfalterade lantis-70-vägar, hästhagar och pitoreska kyrkor. Samt en och annan vägarbetare som vinkade och visslade.

image267
Klockan är kvart över åtta, det är dimma och fuktigt

image268
Bry dig inte om den otränade magen på denna "skulle bli ett självporträtt"-bild utan kolla istället in den ytterst vacka lilla handföringen jag alltid använder när jag cyklar. Hur fånig ser den ut på en skala??

image269
Styre Styrbjörn ville hemskt gärna vara med på bild men propsade på retuchering och photoshopande. Sicken primadonna!

Nu har jag och Bea varit på kör och när jag kom hem hade Erik och Olof hämtat en låne-tv från det där stället (JME-data) där vi lämnade in vår tv för 7 veckor sedan trots att den skulle bli lagad på 2. Jag insåg genast att det var väldigt skönt när vi inte hade tv eftersom de fortfarande kl tjugo i elva sitter och spelar ett tv-spel där det är en biltävling som bara låter och låter. Jag vill dock inte vara den tråkiga sambon som ber dem sänka ljudet första spelkvällen på månader så jag står ut och ut. Buhäää.

Rabarber

Kari drabbades av rabarbersjukan och blev alldeles tokig. Mitt kylskåp är så fullt av rabarber att det knappt går att stänga. Ja, de ska in i frysen senare idag, måste bara få den hemska hemska skoluppgiften färdig. Vilket kommer hända ungefär kl 3 i natt om jag känner mig själv. Imorgon ska jag cykla till Lund har jag tänkt, vill inte öda pengar på ett busskort när cykla är gratis. Gratis är bäst. När jag dessutom inte har rört mig överhuvudtaget på två dagar behöver min kropp arbeide. Nästa vecka kommer jag vara färdig med skolan och då ska jag ha en veckas sommarlov innan jag börjar sommarjobba. Försommar måste vara själens bästa medicin.

12040-263

12040-264

12040-266

Tenta


Har en sista tenta kvar att skriva innan sommarlovet. Det är en gruppuppgift och vi ska tillsammans skriva 6-8 sidor. Jag har denna veckan skullat skriva en halv sida om medieplanering, ska vara färdig på måndag. Ännu så länge har jag skrivit en rad. På tal om att vara den lataste.

Erik och Olof har lagat tv-spelet med varmluftpistol men har ingen tv att spela på eftersom den efter sju veckor fortfarande är på lagning. De lånar min datorskärm och jag skriver på Eriks laptop. Musen går sönder och jag får använda den bökiga lilla fingerplattan. Merde. Erik och Olof sitter på varsin köksstol framför min dator och spelar tv-spel. Det ser fantastiskt roligt ut.

Hade jag haft en trädgård och ett hus hade jag gått ut nu och huggt lite ved och sen gått in igen och gjort en brasa. Sen hade jag suttit där och klappat min katt som jag också hade haft då. Sen hade jag varit lycklig.

Det är så jag brukar tänka när jag inte kan förmå mig att klämma ut hundra ord om medieplanering en lördagkväll.Redneck

Note to self: Man behöööver inte åka till stranden och lägga sig där och pressa järnet. Man blir brun ändåå. Summan av idag? Röd som en nykokt kräfta. Att jag och Martina innan idag konstaterade att man faktiskt tillagar sig själv en smula var gång man är i solen gör väl inte direkt saken bättre.

Har provsmakat vårt hembryggda vin ikväll, tyvärr inte med Uffe i bakgrunden. Det funkade ändå. Drog i mig ett glas innan jag gick och duschade och var alldeles yr redan vid schamponeringen. Tycker jag bådar gott inför kommande helger. Hoho.

Nästa vecka spelar Eldkvarn på den där rockklubbskedjan. Jag är fortfarande skeptisk till stället, men eftersom jag bara gett det en chans kan jag väl vara beredd på att göra ett nytt försök. Man är väl inte den som är den. Jag, Bea, Karin och resten av Malmös hippa innefolk (höhrm :)) satt igår på Debasers uteservering och lyssnade på små nya band som spelade. Det sista var bäst och bestod av en tjej och en kille, båda på trumma men tjejen också på sång. Hon var fantastisk. Bea och Karin såg ut såhär:

image261

image262

Nu kliar det röda. BÖööö.Bad

Igår var det badpremiär! Helt plötsligt blev det värsta sommaren, 23 grader i skuggan, och självklart måste man bada då. Tyvärr har jag inte legat i som jag borde och min beach 2007-kropp är inte riktigt trimmad ännu. Jag kommer därför inte visa några bilder på mig själv utan flashar Erik som dagen till ära fixade sig ett par jeanskortbyxor. Äntligen!!

Vi tog mopeden ner till stranden efter att ha köpt varsin falafel (de goda med aubergin i bredvid bibblan), och jag insåg när jag betraktade oss utifrån att vi tillsammans ser ut som två totala lantisar. Inte mig emot dock.. I love lantisar.

12040-258

Grodan Erik klipper jeans

12040-260

Framme på beachen.

Idag har jag cyklat till Torup och runt hela bokskogen ungefär. Tog två timmar och jag är fullständigt utmattad. Nästan. Men det var lovely och kontentan blivo: Mer sommar tack! Sommar är bäst, ingen protest! Stjärnstopp!

Helgen i Smultronfällan

Boy, här kommer ett långt inlägg med många bilder så hållirej. Äventyret började i torsdags när vi skulle ta ett tåg till Hässleholm 15.48, och vi anlände till centralen ca 15.45. Jon började köpa biljett på sj-automaterna, jag var tvungen att ladda mitt rabattkort innan jag köpte biljett och Erik stod handfallen vid en annan skånetrafiksautomat och fattade inte alls hur man skulle köpa biljett med betalkort. Jag hade fixat mitt ärende på en halv minut och fick hjälpa Erik, vilket också var färdigt efter en halv minut, så när klockan var 15.47 kastade jag ett snabbt öga på spårinfon och började springa mot tåget. Jon hade problem och Erik visste inte vart han skulle ta vägen. Hur det nu kom sig hann jag fram precis när tågmannen skulle stänga dörrarna. "Vänta! Det kommer två till!" Ropade jag och han sa lätt irriterat att "ja, då får de komma nu." Jon kom springande och hoppade på men ingen Erik. Va tusan. Jag ringde och skrek argt i luren att "Förihelvetekomnudåtågetskullegåttförtvåminutersen!!!!". Erik kommer lunkande. Tågmannen är arg och säger "Maximalt försenande av tåg, hundra kronor i straffavgift". Jag är ihjälstressad och arg. Jon flabbar. Erik är allmänt förvirrad och jag tänker i mitt stilla sinne att ALDRIG resa mer med honom. ALDRIG.

Men vi kom med.

I Hässleholm möter vi upp med Clary och Otto och påbörjar bilresan norrut. Vi leker "Vem tänker jag på"-leken och rastar oss i Åsedatrakten i den djupa småländska skogen där någon dumpat en stor tunna med senap. Udda. Framme i Oskarshamn äter vi kvällsmat hos farföräldrarna innan vi åker ut till Smultronfällan som stugan heter. Det håller på att mörkna men jag har alldeles för mycket spring i benen för att kunna slå mig till ro och tar därför med mig Otto på en promenad. Man kan få för sig mycket när man går på promenad i en mörk och okänd skog kl tio på kvällen varför jag redan tjugo meter in i skogen hälsar snällt på alla djur och alla växter och alla troll och tomtar så att ingen ska få för sig någonting. Trots detta tar det inte lång tid innan jag ser en stor noshörning! Turligt nog var det bara en vält stubbe. Alldeles livs levande var dock älgen jag såg på väg tillbaka!

12040-248

När jag vaknar nästa dag är skogen mindre skräckinjagande. Jag slår upp dörren till vårt rum (som är en tillbyggnad och leder rakt ut i trädgården) och möts av värsta sommaren. Gräset är grönt och träden är gröna och fåglarna sjunger och myggorna biter och fästingarna biter. Precis som det ska vara! Det fina ängen på bilden klippte jag sedan med gräsklipparen ned till en helt vanlig gräsmatta. Lite synd, men den växer nog snart upp igen.

12040-249

Vi äter frukost utomhus. Erik och Jon har hittat varsin gul keps som de (iallafall Erik) envisas med att ha på sig. Eftersom familjen har haft stället så länge finns det massvis av serietidningar här. Allt från Pellefant till Kalle Anka på finska till Mad. Ungefär som när vi var små och sov på balkongen. Vi läser serietidningar till morgonkaffet innan det är dags för att börja arbeta.

12040-250

Clary skulle renovera fönster och gjorde så. Vi fick hjälpa till om vi ville, och det ville vi nästan allihop.

12040-252

Erik rensade stuprör och bytte takpannor. Och helt plötsligt hade han förvandlats till en farbror. Farbror Erik.

12040-251

Ut genom denna grinden skulle man gå om man skulle hämta vatten från brunnen. Det finns nämligen inget rinnande vatten i huset. Det var som en idyll. En sommaridyll.

12040-253

Sen började solen gå ner och jag blev trött och kall. Därför satte jag mig insvept i en filt och läste min medhavda bok "Jag finns kvar hos er" av Peter Pohl, samt drack lite vin. Det var gött. En stund tidigare hade jag sett en liten orm.

12040-254

Dagen därpå regnade det ute så jag fick låna kepsen, jag skulle nämligen skura träplattorna utanför dörren. Det var ganska jobbigt fram till att Erik hittade ett supermedel som tog bort allt öck på direkten. Jag förbannade mig för att jag legat och slitit så hårt med de andra. Nåja, träning fick jag ju.

12040-255

Eftersom det regnade blev vi trötta och kalla och gick därför in på eftermiddagen. Erik läste Familjens reparationshandbok och jag pusslade. Otto låg mest och glodde. På kvällen kom hela tjocka släkten med kött som vi grillade. Mycket gott och trevligt, jag var dock så inne i pusslandet att jag bara var tvungen att fortsätta efter maten.

12040-256

På söndagen åkte vi hem.

12040-257Lathunden


image247

Mer om helgen imorgon..

Åskan kom

image245
obs: Bilden är ej tagen idag. Ingen sol idag. Bara så ingen känner sig lurad.

Det har åskat för första gången i år! En enda liten blixt och lite lite muller förvisso, men jag tycker ändå det är dags att säga Välkommen Sommaren! Jag förknippar åska och regn mycket med en speciell kväll i Malmö. Det var innan jag hade flyttat hit, på den tiden bara Bea och Kari bodde här och jag tog varje chans för att komma ner och hälsa på. Bort upp och iväg från dammiga Sölvesborg och dammiga gymnasiet, ta kustpilen till Höör och sen pågatåg till Malmö där jag var för ung och rädd för att våga gå ut på klubb men alldeles i rättan ålder för att handla skivor (ja, största delen av min skivsamling är inhandlad när jag inte behövde betala mat och hyra. Hade jag varit föräldrarna hade jag varit bitter) och gå på bio.
Denna regniga eftermiddag gick vi också på bio, jag och Bea. På dagen hade det varit varmt och jag hade köpt nya jeans (alldeles för stora då. Nu passar de, tyvärr :)) samt nya skor. Tror det var mina fina röda som ser ut som bowlingskor och fortfarande används trots att de är snart åtta år eller något liknande. Möjligtvis mina fina fina clarks. Har inte köpt så många skor i mitt liv.. Anyway, i samma veva hade jag köpt en skiva med Bonnie 'Prince' Billy på vinst och förlust - vinst såklart, och lyssnade på den heela tiden. Filmen vi såg var
The War Zone, som jag fortfarande kan tycka är en av de bästa och hemskaste jag sett. Nej, det är ingen krigsfilm. När vi kom ut från bion kom det ett riktigt skyfall som dyngsurade ned oss totalt men det gjorde liksom ingenting. Filmen tillsammans med BpB och regn kommer nog alltid att finnas som en speciell känsla i min kropp. En såndär känsla man kan plocka fram ibland när andan faller på. Man har ju ett antal sådana känslor i sig.

Nu sitter jag mest här och försöker lära mig att jag inte alltid behöver vara med på allt Martina och Bea gör. Helt enkelt att inte vara så svartsjuk. Jag kan vara ensam, jag ääär inte rädd. Tycker själv att jag gör vissa framsteg eftersom kvällens utanvarande är helt självvald.

I köket bakar Erik kanelbullar med mandelmassa i och imorgon åker vi till skogen utanför Oskarshamn. Funderar på att ta med träningskläder och vara en sån tjej som ger sig ut och joggar bara lite sådär. Kanske kan jag kollra bort tanken när jag känner att jag faktiskt fortfarande är helt förkyld.


Nä nu är det kokta ägget löst!

När jag var liten (kollektivt skratt, ja jag vet jag med mina 158 cm fortfarande är kort), när jag var yngre - kanske mellan- och högstadiet - läste jag väldigt mycket böcker och såg väldigt mycket tv/film. Jag har alltid tyckt om att läsa berättelser om, vad ska man säga, problem. Sagor var aldrig riktigt min grej, varken fantasy eller historiska romaner heller. Jag gillade att läsa om problematiska ungdomar. Antingen hade de någon form av ätstörning eller var de dödssjuka. Några var homosexuella och några hade någon nära sig som skulle dö. Vissa hade prestationsångest och andra hade bara ångest i största allmänhet. Jag kunde plöja sådana böcker snabbt som blixten bara för att få dra till bibblan och låna nya nån vecka senare.

När jag kollar igenom mina bokmärken på min dator och ser vilka bloggar jag följer märker jag att det lever kvar. Jag står inte ut med att läsa modebloggar eller andra nonsensbloggar (som min antar jag :)), de är bara så fantastiskt tråkiga. Därmed inte sagt att det måste vara problematiska personer bakom bloggarna, de personer vars bloggar jag läser verkar för det mesta vara intressanta och livsbejakande. Personer som jag kan lära mig av och som har lust att dela med sig av livet som kan vara nog så svårt att bara leva så som det är.

Tänkte göra en liten lista med några av de bloggar jag läser just nu, kanske kan den tipsa någon om någon. Annars får ni väl blunda och låtsas som att detta inlägget aldrig funnits. Ok, here we go, I bokstavsordning:

Alfons - Alfons dog innan han ens hann fylla fem år. Här bloggar hans föräldrar om sjukdomen och om hur livet är när döden har tagit ens äldsta son. Tror aldrig jag blivit så berörd av någonting någonsin. Läs den från början.

Alvas pappas blogg - Har följt den från att Alva skulle födas och framåt. Man får följa en liten familj som tar i tu med allt det där man tydligen ska göra när man får barn, skaffa hus, bil, renovera och fixa dop. Uppdateras tyvärr mer sällan nu när allt händer på samma gång..

Avigt - På denna bloggen får man följa Ellen och hennes familj. De har precis fått sitt andra barn och eftersom detta är mer en hemsida än en blogg finns det även andra sidor länkade, bland annat där man kan läsa om hur barnen utvecklas och livet är i största allmänhet. Jag gillar sidan eftersom det händer mycket där, dessutom bor de i Malmö och Ellen jobbar (när hon inte är barnledig) på bibliotek. Sunda värderingar om det mesta.

Camillas lockar - Camilla har en son som heter Peo. Bara det. Dessutom vågar hon skriva om hur hon blir galen på sin man och om hur lite hon får sova och bara längtar bort nån gång ibland. Skönt.

Carolyna - Mycket Stockholm, mycket icke-barn och mycket skönt avbrott mot allt annat jag läser. Har precis bytt jobb och köpt lägenhet, därför spännande att följa. Dessutom rolig och kompis med Popmorsa (se nedan).

Eskapi - Giselas blogg om Gisela. Mycket Gisela, dvs man får en såndär konstig känsla av att nästan känna en person utifrån den personens internetliv. Men precis som Avigt (se ovan) gör Gisela en hemsida med massa olika saker, man tröttnar aldrig. Gisela har fått nytt jobb, kinda, och joggar mycket. Därför spännande.

Klarapop - Här är en blogg jag följt snart tio år. Nästan som Bevvan. Hur ska det gå, blir livet bra tillslut och hur är det egentligen - är Klara och Billy verkligen ihop igen?

Lillasysteryster - En familj på Gotland. Tror jag fastnade för denna bloggen mest för att de bor i ett så fint hus.

Mirijam - Mirijam är journalist och fallskärmshoppare och stegräknare. Fastnade för bloggen när jag läste ett extremt roligt inlägg om ett pensionsbesked. Kan fortfarande börja fnissa när jag tänker på det. Skrev även väldigt underhållande om ESC (dvs hon skriver oftast underhållande), och är den person jag mäter mina steg mot.

Popmorsa - En liten del av mig tänker "suck" när jag läser bloggen, en stor del av mig tänker "HAHA du är underbar och bäst!". Popmorsa är väldigt underhållande och väldigt Stockholm. Roligast var när hon hade fotat sin nyföding framför ett bokuppslag med en bild på ett hav, med bildtexten "Fick nog av ungen, skickana till Hawaii".

Ung mamma 15 - Här är en sida om Emelie som fick barn när hon var 15. Intressant att läsa eftersom hon och hennes pojkvän verkligen kämpar och kämpar för att få vara en vanlig familj. Det är ofattbart hur folk orkar ge så mycket negativa kommentarer till varje inlägg. Det finns extremt många gravidbloggar, bara de här ovan är några exempel, och varje gång bloggaren äntligen föder sitt barn ser man grattis och komplimanger om hur söt barnet är bland kommentarerna. Men i denna blogg ska det ifrågasättas. Heela tiden. "Hur kan du vara så dum att du inte gjorde abort?", "Fan vilken stor näsa ungen har", "Va ful hon är", "Det kommer ju aldrig att hålla mellan dig och din kille", "Varför har hon rosa kläder på sig, tänk på genus!!" Suck. Det är precis som att läsa Starlet från -89.

Nu får det räcka, men dagens uppdrag är att ge mig tips och länkar. Vad läser DU?

Bonus bild på.. påskens målade ägg!

image243

image244

misery and harmony

Idag är en varmdag och en sjukdag. Sitter inne med slö kropp och ont i halsen. Som sjukdomsvinst har jag redan gett mig tillåtelse att se film och dricka te. Dricker te gör jag ju visserligen dagligen men att se film mitt på dagen är inte så vanligt minsann. När vi var på fotboll förra tisdagen blev jag sugen på choklad och köpte fyra sånadär typ plopp och center-grejer för tio spänn. En gick åt samma kväll, den andra dagen därpå när jag och Erik delade på en. Den tredje fick jag äta som nödproviant en dag på väg hem från skolan när jag höll på att dö av hunger, men den fjärde! Den är kvar! Antagligen inte speciellt länge till dock.

Vad är grejen med ett nystädat hem egentligen? Vad är det som gör att man helt plötsligt får en känsla av fullständig harmoni och vad är det som gör att man plötsligt känner att ingenting är omöjligt? Helt plötsligt kan man vara uppe hur länge som helst på natten och drömma om sommarnätter med ljumma vindar i långa vita gardiner och luftig orgelmusik. Knepskaligt.
...Och vad är det som gör att man lika lätt glömmer bort den där känslan och låter hemmet förfalla lika snabbt igen?

Dagens musik: Grand Drive

Brave day

Igår var jag ledig och var verkligen ledig. Hade planerat att städa men hamnade först vid korsordet och sen redan på eftermiddagen framför datorn (tv:n är fortfarande på lagning, fem veckor har det gått nu!) och kollade på Lost. Jag klarar inte riktigt av det där, får en extrem prestationsångest när en hel dag har gått och jag inte fått något uträttat. Men jag tror faktiskt också att det är ganska nyttigt att ha det så nån gång då och då. Stressa med saker kan inte vara nyttigt för någon.
När klockan var 18 fick vi iallafall tummarna ur och drog med mopeden till Mobilia för att handla öl. En ryggsäck full med öl senare drog vi vidare till Lång-Peters studio där Jon satt och fick en ny tatuering. Ett helt hus fullt med bråte och plats för hantverk och verkstad, dessutom precis bredvid Glassfabriken. Kan det bli bättre? Lång-Peter var duktig för att vara amatör (dessutom rätt hot hehe) och Jon såg ut att bli nöjd.

12040-241

Sen drog vi hem igen och kollade på en film om en man som ville åka till rymden och därför byggde en egen raket. The Astronaut Farmer hette den tror jag. Jag tror också att de som hade gjort den hade ett speciellt favoritljus, solnedgång, eftersom ALLA scener, ja ALLA scener utspelades i solnedgångsljus. Maken till smörig film har jag då sällan sett förr. Herregud, ju mer jag tänker på den desto argare blir jag. Hur fan kan man ge en massa filmanslag till sån skit? Urk. Se den ej. Eller jo, ladda hem den och se den om ni vill ha någonting att störa er på. Men betala för allt i världen inte biobiljett förn!

Idag har jag varit i Lund och jobbat min näst sista dag för terminen på stadsbibblan. Det är ett trevligt jobb även om man jobbar så sällan att man aldrig hinner lära sig någonting. Jag skulle göra ett lånekort till ett barn till exempel, tog ju typ en halvtimme! Stackars lilla familj..
När jag kom hem mötte jag Erik som sken som en.. solnedgång? Glödlampa. Stolt som en tupp visade han upp sin hemmabyggda ljuddämpare, tillverkad av fjärrkontrollen till stereon (noooo!) (Fjärrkontrollen var ioförsig i sin tur byggd av en avbruten städmopp..) och en gammal strumpa. Så stolt var han att jag var tvungen att fotografera honom med den. Helt på Eriks initiativ ber jag således att få presentera, ljuddämparen!

12040-242

Och så var det ju så att vi hade skolfest i torsdags. Jag hängde ungefär hela kvällen vid karaoken, och undrar nu - VARFÖR har vi aldrig sysslat med karaoke innan? Det var ju sketakul! Jag vill flytta till Kina! Anyway, när folk kom till festen fick de en fördrink samt ett bingoblad som var till leken "Mingelbingo". På bladet stod olika påståenden och leken gick ut på att man skulle mingla sig fram till en full bricka. Det gick oväntat bra, folket tog leken på större allvar än jag hade kunnat tro. I en ruta stod det "Har en svets hemma i sin lägenhet", och det var det ju jag som hade. Det blev ganska kul när ryktet började gå och folk smög förbi mig lite diskret och viskade "har du det? en svets?! Varför??" Till och med überstürmfürer kom till slut fram och undrade om den satans svetsajäkeln. Och från att ha svarat ganska ingående på omständigheterna kring svetsen förbyttes till slut mina svar till att bli ungefär "JA, jag HAAR en svets hemma, det är inte JAG som svetsar det är min POJKVÄN jag tycker det är OINTRESSANT med SVETSAR, OK?!?!" Uj Uj Uj.

Och varför skriver jag detta? Jo för att på tal om svets och slip, visa ALDRIG min blogg för vår hyresvärd!! Rajt?!

Bildtext: Jag vet! Jag ställer den andra mopedens bensintank precis i gnistorna, dessutom med bokhyllan bakom för att se om det händer nåt kul!...

12040-240

regn och tävlingsresultat

Alltjämt grått och regn ute. Cyklade till Värnhem för att äta frukost på en kinesare. Smakade gott i kistan med friterade räkor som dagens första rätt, så att säga: slemmigt - men mättande! Regnet höll i sig när jag, Sofia och Hanna åkte bil (sån lyx!) ut till Sydsvenskan för att prata en stund med Anja Gatu på sporten. Gick väldigt bra och jag känner på mig att vårt arbete kommer gå galant! Och så hem igen i regnet, dagen är som gjord för film och mys och te. Vilket nu också utövas, iallafall mysbrallan och te. Bright Eyes i högtalarna.

DVS: Jag är INTE upplagd för fest om ca TVÅ timmar! Ikväll är det nämligen skolfest med tipsrunda och middag på skolan, det är vår klass som fixar och vi har betalat 150 pix för att få komma och jag MÅSTE dit. Huutter och Burr. Alla kläder är i tvätten, dessutom är det svårt att veta vilken nivå man ska lägga sig på. Klänning - kjol - byxa? Öl - vin - sprit? Klockan är bara halv fyra och det är typ MÖRKT ute för att vädret är så kasst!

Minns ni tävlingen jag hade för några inlägg sen? Det blev lite dumt då det rätta svaret kom efter bara två kommentarer, men eftersom jag hade för mig att stället hette Citygallerian och inte Hansagallerian lät jag er gissa och gissa och gissa. Det var alltså toan som är bredvid Vero Moda på Gustav. Rätt svar skrev Kari som visas nedan på en idolbild. Eftersom hon kan vara lite kinkig med musik ber jag henne därför välja själv om hon vill ha en "Erikas springsongs" eller kanske någon annan. Hon får välja själv helt enkelt. Eller ska jag kanske tvinga henne på mina favoriter?? Vad tycker ni?

image239

Grattis till vinsten iallafall! Mycket skarpögt! Obs: bonusbild på mig och toan igen, denna gång med en extra gäst - kameran!

image238

Bajen, bärs och rakade brudar!

Klockan sju ska vi gå på fotboll på Malmö stadion. Klockan är tre nu och ute ser det ut ungefär såhär:

image236

Det är MFF mot Bajen och innerst inne hejar jag mer på Bajen än på hemmalaget. Jag tror det har mycket att göra med hur det laget hör ihop med gamla hjältar som Johan Johansson, Magnus Carlsson, Stefan S och alla de andra äldre männen som flyttade till Stockholm en gång för att leva sin romantiska dröm, den om kvinnor, sång och alkohol - helst kanske på Kvarnen. Visst finns det ett smått tragisk drag över dessa män, men lik förbannat önskar man att man någon gång fick vara den svala kvinnan i röd klänning och naturligt hår. Haha. Kanske har jag separationsångest över den läckra läraren som vi idag haft sista lektionen med. Varför finns det så få span på bibliotekarieutbildningar? Här är iallafall en hyllningsbild på Johan Johansson:

image237

Nu ska jag panikplugga innan den blöta och kalla fotbollsaftonen kan börja.
Återkommer med antingen förkylning eller ..ja, en förkylning.

Dagen när Johan dog

..var den finaste och varmaste denna våren. Det finns mycket att säga men jag vill posta en bild på en allé där vinden susar och hoppas att Johan är någonstans där alla lindar spelar och alla näktergalar sjunger. Livet är skört.

image235


Me and my moped

Jag: Erik, vill du grilla ikväll?
Erik: Ja! Jag älskar att grilla! Men då vill jag ha tofflor, var köper man tofflor?
Jag: På lillatorg finns en affär, vi kan åka och handla grillmat och tofflor och så kan vi gå på systemet med?
Erik: Ja!

Ok, föreställ dig nu oss två på mopeden. Jag sitter därbak med Marikas uråldriga röda piratbrallor och en rödprickig klänning över, Erik har skinnjacka och stor ryggsäck. Vi handlar tofflor och Erik är lycklig över att det gick så smidigt. Så åker vi till Kronprinsen och handlar mat. På systemet blir Erik så extremt sugen på pilsner så att han bara måste köpa en hel låda med dito i glasflaska. Och så ska vi komma hem. På mopeden.

Hade jag mött oss på vägen hade jag skrattat på mig. Och jag är så ledsen att jag inte hade kameran med mig, för har någonting idag varit bloggabell så var det hemfärden.

Ok, föreställ dig nu oss två på mopeden. Jag sitter (i samma kläder) därfram, på tanken, och kör med en stor låda med 24 st pilsner i knäet. Erik sitter bakom mig med en fullproppad ryggsäck full av mat och tofflor, och håller i lådan med pilsner så att den inte ska åka av. Jag kör i högst 20 km/h eftersom jag sällan kör och är rädd att jag ska vurpa och slå 24 st pilsner i gatan.

Men boy så kul det var. Väl hemma skålade vi med varsin - pilsner!

Ikväll: Grilla!

12040-234

12040-233

Erik provar sina tofflor. (I min hjärna låter det såhär: Ohlala, bara minimala jeanskortbyxor också så är han perfekt!)

OBS: Tävlingen pågår ännu. Se föregående inlägg!

Ett litet steg för mänskligheten, många steg för E-bone


Hur spenderar man bäst en ledig dag? Plugga? Slappa? Glo på tv? Äta glass? Nä, promenera såklart! Två promenader till biblioteket och tillbaka tillsammans med en kvällspromenad förbi vårruset (som jag så gärna ville vara med på men inte kunde då jag hade för ont i benen) har gett en stegräknarsumma på 23226.

23226 steg! Crazy! (speciellt om jag jämför med lördagens 250 steg totalt hehe)

Det känns i benen. Jämnade ut det hela med en öl på Nyhavn på slutet. Nu ska jag kolla i kylen om jag kan jämna ut det än mer :)

Jag kommer att sova oerhört gott inatt. Stegräknare är det nya simma.

Till sist, bonusbild på mig inne på en offentlig toalett:

image232

Tävling! Gissa vilken toalett jag är på. Första rätta svaret vinner blandskivan
"Ebones springsongs 2007"

våren

Visst, valborg och första maj i all ära, men en helg på landet är ändå the shit.

12040-230

12040-229

12040-231

12040-227

12040-228

12040-226

hits