Lillpaddan goes brunpadda

Det bästa med att föda barn på sommaren är att även om man ser ut som en padda så är det iallafall en brun padda. Lillspett har varit slö och krasslig idag. Inte gnällig direkt, men han har sovit nästan hela dagen och absolut inte velat ligga på mage. Han ville mest bara sitta hos mig hela tiden. Vi tog därför en inomhusdag. Tvättade, diskade, städade, ammade. Varje dag är det det sammade. Erik åkte till Simrishamn och hämtade sir Otto och Molly von katt. Det gick jättebra när de kom hit, åtminstone tills när Otto skulle få sin mat och Murre såklart skulle in och nosa i matskålen. Då blev Otto förbannad och skällde. Murre blev så skraj att han satt bakom en gardin i säkert en timme efteråt. Stackars Mör.

 

När vi var hos sjukgymnasten förra veckan bokade hon in en tid till imorgon. Jag bad henne skicka en remiss eftersom hon hade slut på lappar att skriva tiden på. Icke har hon skickat en remiss. Jag har inte en susning om när vi ska dit. Buhu. Det kan vara elva eller två eller ett eller tolv. När jag ringde dit och någon äntligen svarade hade hon gått för dagen. Gah. När vi har varit där drar vi iallafall ut till alla systrar och svågrar och kusiner ute på landet, sen stannar vi där och eldar brasor och dricker glögg och går på julmarknader tills på måndag. So long.


starka jag

Skulle väl bara precis öppna flaskan (med folköl) igårkväll eftersom vi skulle fira att Erik fått sina pengar för sitt exjobb på krigsfabriken. Kapsylöppnare går under avdelningen "saker vi skulle behöva i vårt hushåll". Jag hittade en metallmojäng som nog är någon slags hängare av något slag. Vet inte riktigt vad det är, men tillsammans med min hand fick den en jäkla schwung och så sa flaskan pop och sprack. Kände mig LIDE stark eller så.

 

Sen när jag blir rik, då ska jag bara köpa dessa förresten till Set. Och ett hus. Och grisar och får och hjortar och harar, så man kan få äta kött i grodan ro.

 

Nu ska jag tvätta bajsblöjor och invänta den stora balunsen ikväll. Otto the dog och Molly the cat ska sova över här, så vi ska ha djurpyjamasparty. Möre lär ju vilja ha chips.


Hej vädret här är jag, det regnar idag

Pojken med hjärtat i pannan hade även hjärtat på brallan denna inomhusdag. Det regnade och regnade och regnade. Jag diskade och diskade och diskade. Set låg mest på golvet och lekte med ett presentsnöre. Avslutade dagen (Sets alltså, jag är fortfarande vaken) med ett bad i badkaret, han och jag. Himla mysigt, iallafall fram till att han kissade i vattnet. Vilket var ca fem sekunder efter att vi plumsat i. Tack för den Skvett, tack för den.


hästar.. och kalkoner... och hästar... och kalkoner..

Alla barnen med respektive och avkommor blev bjudna på kalkon hemma hos föräldrarna. Trevligt som attan!

 

De små fick sitta i varsin stol. Henny var så stor att hon fick äta. Set var liten och tittade på med stora ögon.

 

Idag åkte vi hem igen tillsammans med Kaj och Sissel. Sissel skulle bara rida lite på hemvägen så vi följde med. Senast jag var i ett stall var väl typ på Bokeslätt i sexan. Det var ganska trevligt att träffa hästarna. Det tyckte Erik också.

 

Detta är Mycke, Sissels häst. Han är en dressyrhäst. Gissa om vi ville se trix i ridhuset!

 

Set tyckte det var lide spännande med sådana bamsedjur.

 

Trix i ridhuset! Woho! De gick sådär snett och bytte ben hipp som happ och allting. Precis som på tv, fem tummar upp!


dagens outfit

Jamen snyggve. Skulle alltså visa min nya frippa efter dagens klippning. Syns ju himla tydligt. Erik (som faktiskt gått fotoutbildning) måste vara världens bästa fotograf. Obs: lägg speciellt märke till min snygga fotföring, precis så som man ska om man har en modeblogg. Sen ska man skriva var man har köpt alla kläderna så here we go: randig bralla från H&Ms barnavdelning. Långt svart linne från Indiskan. Kofta från H&M. Accessoar: Katt från soptunna i Rosengård.


minnesbilden

2007-03-30, eller - då när jag var väldigt vig.

 

Två sjukbesök idag, först ultraljud i nacken. Inga konstigheter där inte. Utom kanske just när vi skulle bli inkallade till doktorn. Erik och Set var på toa för att byta blöja, jag satt och väntade i väntrummet. Doktorn kom in, tittade på mig och sa med den snälla milda rösten (som alla myndighetspersoner, från brevbärare till arbetsförmedlare, använder när de talar med mig) "nä dig är det nog inte jag ska träffa nu", varpå hon log och gick vidare. Meh! Det är inte första gången jag blir tagen för barn, men nu är jag ändå 27 år och en mamma. Tror hon skämdes lite sen, för det var ju ändå mig fast Set hon skulle träffa.

 

Sen var vi på BVC. Han växer mest på längden nu. Viktkurvan har planat ut helt och huvudkurvan går inte så mycket uppåt den heller. Det får bli mera matning hädanefter. När vi kom ut därifrån hade stormen dragit igång. Jag struntade i träningen, vi gick istället och köpte Totte leker med kisse och hade höstmys hemma. Nu ska jag läsa ut Luftslottet som sprängdes och sen somna tillsammans med lillisen, storisen, tjockisen och smalisen.


sternocleidomastoideus

Idag fyller Set fyra månader. Vi firade genom att gå till sjukgymnasten för att få lite övningar till hans sternocleidomastoideus som är lite otränad. Det var en trevlig sjukgymnast och Set verkade glad. Näste vecka ska vi tillbaka för att se om övningarna gett resultat. När vi var klara på sjukhuset firade vi vidare genom att gå till Marika och Evert. Där drack jag och Marika kaffe och åt bullar. Set drack mjölk. Evert åt Set, eller åtminstone slickade lite på honom.

 

Sen gick vi vidare till stan där jag köpte en "duktig på sjukhuset"-present till Set. Det blev en kaffefilterhållare i porslin och en elefantpepparkaksform. Ja ok, jag erkänner, det var mest jag som ville ha dem. Men låt oss säga såhär: en glad mamma = en glad bebis = alla glada.

 

När vi kom hem fick han sitt sista fir innan läggedags, och det var att få äta lite morot. Men tro inte att jag kokte den först. Jag tuggade den i min egen mun och sen la jag in smulorna i truten på honom. Vi heter inte Svahn för intet. Ville han inte äta som en fågel hade han kunnat heta Loman istället. Mohahaha.


Kullrull

Jag försöker ta med Set på olika spännande äventyr i staden, tex som idag till Kullarna. Synd bara att han inte alls tycker det är kul. Såg helt uttråkad ut på väg upp, och väl uppe började han gråta. Amen oookej. Till råga på allt är han mörkrädd (där fick vi för att ha fostrat honom till att somna i ljus och ljud) så på vägen hem fick jag bära honom på ena armen. Inte alls tung. Inte alls. *Hej träningsvärk imorgon*.


Köttberget

Tog en promme i Pilis med Set häromdan. Träffade enbeningen.

 

Och gick i den spännande häcken. Spännande fram till dess att en alkis började langa fram för att kissa mot den. Och där gick vi. Häpp sa vi och svängde snabbt runt hörnet.

 

När vi kom hem hade Set lärt sig stå. Erik bara: "no hands!"

 

Sen kom Kaj och Sissel hit för att äta åttiotalsmaten köttberget fondue. Erik ville gärna få med brädan på bild. "Ok", sa jag.


Bokunge

Till vildingarnas land måste vara en av de vackraste barnböckerna. Jag tyckte den var både läskig och obehaglig när jag var liten. Den var lite som att se en bilolycka. Man vill inte men dras ändå till att stå kvar och titta. När jag började på Bivil och såg en jättestor vildingplansch i biblioteket på instu blev jag ändå väldigt nostalgisk. Någonstans förstod jag nog att det var något extra med den där boken. Iallafall, nu finns den som film. Jag har inte sett den ännu men lyssnar på soundtracket nästan varje dag. Om bara det i sig är så bra, hur bra kommer då inte filmen vara?!

 

Vad jag skulle komma till var att den fina sidan Bokunge just nu lottar ut tre ex av boken. Den vill jag såklart vara med och tävla om. Vårt exemplar hemma är nog ganska slitet vid det här laget och ska även delas av fyra barn samt än så länge två barnbarn. Så tjingpax för vinst tack!


Pussel

Åhh, vi pusslar ett tusenbitars men lätt när Möör bara ska hålla på och förstöra!


Billys flyktväg


Torsdagar är fioldagar. Gissa vem som somnade mitt under en låt, trots att han låg precis bakom, där på sängen! Kolla också den nya fräsiga golvlampan som vi fick av Eriks farmor. Den är design. Känns sjukt coolt. Har nog aldrig ägt något i design innan. Nån som kan gissa vem som har gjort den?!


Och så var bokhyllan färdigstädad. Skulle ta värsta bilden men så kom Erik och skulle förstööra. Fick ta en till. Dammet är borta. En papperskasse med gammalt skräp är slängd. A new life begins. Märk väl hålet under cd-skivorna, det är Billys flykthål - redo att användas när det kommer hundar och andra farliga djur.

Martins conditori & café

Bara för att vi (jag) var sugna så köpte vi idag varsin bakelse från Martins conditori & café. Världens bästa conditori, de firar 25årsjubileum i år och har inte ändrat NÅGONTING interiörsmässigt sen de startade. Ser det ut som iallafall. Allt är extremt åttiotal och extremt slitet och extremt fult och det gör hela stället så fantastiskt underbart. Jämför ett sånt ställe med någon kedja. På Espresso house kostar en flabb kaffe med kaka minst 60 spänn. På Martins kostar fyra kanelsnäckor 25 pix!

 

Dock blev jag en smula *besviiiken* när jag öppnade lådan och såg att den ena bakelsen var pytteliten. Mycket mindre än den andra. Hur tänkte de där? Fattar de inte att jag fortfarande är ett barn i själen och därför fortfarande håller på med millimeterrättvisa i allt jag tar mig för? Gissa förresten vilken bit jag har paxat, hehe.

 

Bitmärket? Jag var tvungen att provsmaka lite jöö.


Det är en gåva att få sova som ett barn

När klockan är halv elva och man fortfarande inte har somnat trots att man inte ens fyllt fyra månader, då får man sitta i soffan och käka popcorn och kolla på film. Vi håller sjukstuga här hemma. Alla snorar och hostar. Det är inte på svinisnivå men ändå så pass att jag INTE kan somna. Det slemmar igen i halsen och så ligger jag och vrider och vänder och sväljer och hostar. Bu för förkylning. Dessutom är det så mörkt och ruggigt ute att det lika gärna kan vara kväll dygnet runt. Set blir upponedvänd i huvudet och är vaken på helt fel tider. Attans bövelen. Tur att vi har glögg och clementiner hemma så vi iallafall kan leka att det är jul.


Helgen i bilder


Helgen började i torsdags när Kari och Henny kom hit. De skulle sova här och passa katterna tillsammans med Bea och Hasse. Vi gav instruktioner, försov oss, packade i panik och gav oss sedan av mot Kristianstad på fredagens morgon.


Jag och Set övade svåra poser på tåget. Men mest av allt sket han så det sprakade. Det fanns inget skötbord på tåget så vi fick sitta i oset hela vägen till tiokronorstoaletten på stationen i Kristianstad.


Från Kristianstad åkte vi bil med Clary, Otto the dog och Molly the cat. Gissa om bilen såg ut som Noaks ark. Väl framme var det mörkt och kallt, och innan vi hade värmt upp med brasor fick Set sova med mössa, stumpor och vantar. Tavlan på väggen har Jon målat. *Plats för Martina att säga aaaaw*.


Sedvanlig frulle in the Smultronfälla. Himla bra att åka dit med en svärmor som bjussar på lyxmat!


Sedvanlig skogspromme. Vädret var ruggigt och någonstans här hittade det fula viruset mig tror jag.


Sen fick Eriks farmor ünd farfar träffa Set för första gången. Det gillade de. Märk väl att jag och Erik kommer se ut exakt som dessa två när vi är i deras ålder. Jag och Inger delar samma näsa, Erik och Birger ÄR samma utseende.


Sist tyckte nog Otto att det var dags för honom att få lite göllegöll från sin matte, men hon hade bara ögon för Set.


Och så var vi på kalas och sånt där också, jag blev alldeles förkyld tex. Men det fotade jag inte så det är en helt annan historia att förtälja. Nu är det vardag igen och jag har påbörjat en urstädning av bokhyllan. På tiden. Ingen träning denna veckan, jag har alldeles för mycket snor och hosta för det. Möre har däremot fått träningsorder av mig, jag kastar saker och han hämtar. Ibland försöker han smita genom att gå förbi via skohyllan men det fattar jag direkt och hinner dit innan han hunnit igenom. Dummerjöns.

Smultronfällan

Vem älskar mig meeeest?

Hunden katten filten

Hunden katten filten

 

(Bloggar om helgen imorgon, nu är det läggedags)


Rutiner

Idag fick Set en mössa på posten. Det var mamma som hade stickat den och skickat den. Den är lite trång men vi ska nog töja ut den så den passar. Han är ur-söt i den iallafall. Vi testade den när vi skulle handla innan.

 

I böckerna står det att man ska införa mer fasta rutiner när ungen är ca tre månader gammal. Jag tycker rutiner är skitsvårt. Våra dagar ser ut lite såhär, ungefär:

 

Runt 8.00 - Möre börjar bli hungrig och försöker väcka oss på alla tänkbara vis. Han ignoreras. Hårt. Ibland även med hjälp av blomsprutan (av mig). Set vaknar och babblar och sparkar på mig. Jag ammar och ignorerar honom tills Erik stiger upp och byter blöja på honom.

Runt 8.45 - Erik sticker till jobbet och lägger tillbaka Set hos mig i sängen. Vi sover en timme till.

Runt 10.00 - Vi stiger upp. Jag tvättar och klär ungen. Lattjar en stund. Kollar nätet.

Runt typ 11.30 - Set somnar i vagnen. Jag äter frukost framför datorn.

En halvtimme till timme senare - Set vaknar. Jag dricker kaffe, han ligger på mage och lattjar. Jag diskar eller tvättar eller dammsuger. Vi leker och sjunger och gör såntdär mammaledighetsgrejsimojs. Typ: Göllegöllegöllegölle, osv.

Runt 13-14 nånting: Vi ger oss ut på äventyr. Set sover i vagnen eller i selen. Promenix någonstans. Träff möjligen med någon. Annars bara promenixande.

Runt kanske 16-tiden - Vi kommer hem. Set sover om han inte gjorde det när vi var ute. Annars lattjar vi och fixar. Äter lite lunch. Chillar tills Erik kommer hem. Dricker kaffe.

17.00 - Jag tränar om det är måndag eller onsdag, Erik tränar om det är tisdag eller torsdag. På helgen gäller andra lagar, här snackar vi vardag. Den som är hemma tar på pyjamas på Set.

Någonstans mellan 18 och 21: Set somnar för natten. Erik lagar mat. Vi äter och kollar på nån festlig serie. Eller Aktuellt.

Runt 22: surfingtime. Jag bloggar. Erik spelar dataspel.

Runt 0.30: Vi lägger oss. Set vaknar. Babblar och stojar.

Runt 1.30: Set somnar. Vi läser. Vi somnar.

Några gånger under natten: Set vaknar. Jag ammar. Set somnar. Jag somnar.

 

Alltså: bara runt och typ hela tiden. Kari har superduperrutiner på Henny, tex prick tolv är det mat och prick sex ska hon sova osv. Ja, jag är dömd till evig lillasysterhet och evigt dåligt samvete för allt jag gör fel, men alltså: hur göör man? Jag skulle aldrig lyckas pricka in rätt tid dag efter dag. Funkar inte i min hjärna. Bör jag öva?


dyra kläder

Oh det blev some dyra kläder alright. Just the way I like them. Varför jag writar in english nu vet jag ej. Jag, Kristin och Set tog en tur till Gudrun S för botaniserande i kläder. Nu må några av er tänka "jaha, there she goes" och ja, måhända att jag tog min kulturtant-klädd-i-konst-oskuld idag men vadå. Jag gillar prickar.

 

Set fick en babyspegel av sin ömma mormor. Han och vi tackar och bockar för den! Fast, han har inte fått den ännu. Han får allt vänta tills han varit på sjukhuset igen så han förtjänar den. Mohahaha. Vill ni se fler bilder och läsa mer text om idag kan ni kolla på Kristins blogg.


Modeblogg


Håller på att rensa ur min garderob. Jag är nämligen övertygad om att min kropp bestämt sig för en ny normalvikt, och den är inte vad den var om man säger så. Det betyder att minst halva min garderob är obrukbar, vilket å ena sidan är väldigt kul (köpa nya kläder woho!) men å andra sidan väldigt tråkigt (har inga pengar att handla kläder för buhu). Det tråkiga är väl egentligen att jag nu väger fem kilo mer än vad jag gjorde innan jag blev gravid, men va fasen. Jag övar mig på parollen "var nöjd med hur du ser ut så ser du bra ut". Dvs jag är lat, skulle kanske någon säga. Men tyvärr råkade jag vara en av de som fick en massa bristningar och överbliven hud efter barnafödelse. Alla får inte plattmage av sig själva efter typ tre veckor.

Vad jag skulle komma till var att jag vill ha nya kläder som håller i längden. Hur kul det än må vara att köpa många och billiga kläder från HM så är det inte hållbart i längden. Det jag rensar i nu är mest HM-kläder och i princip ALLA har magiskt förvandlats från avlånga snyggkläder till fyrkantiga fula pyttekläder. Vad jag efterlyser av er alla är tips på klädesaffärer med bra och snygga kläder som varar länge. Funderar till och med på att avsätta en budget av mina sparpengar. Kan kan ju motivera det med att det är alla pengar jag annars hade lagt på öl under graviditeten. And thats a lot.

Så: butiker! Gärna på nätet. Har dock aldrig vågat handla på nätet innan. Är rädd att de inte ska passa och så är jag för lat för att skicka tillbaka och så blir det bara en massa slös.

Vad säger ni förresten om väst? Om jag skulle ha en sån väst på mig som på bilden, hade det varit en hit eller hade jag bara egentligen väntat på att mamma skulle ringa från -83 och vilja ha tillbaka sitt utseende?

Om barn och elitidrott


Här vill Set lägga in en liten gymnastikuppvisning, med bara en gnutta sura miner så som sig bör när föräldrar tvingar sina barn till elitidrott, och med den meddela att han nog är sötast i stan.

Helena önskade en bild på hur det ser ut när vi åker moped. Ser ju ganska roligt ut märkte vi när bilden var tagen. Erik sitter praktiskt taget på styret. Vi skulle till Lomma men uppe på Spillepengen vaknade Set och ville titta, så vi vände i Alröv (som min lärare Olof kallade Arlöv när vi skrev uppsats) och tog matpaus på Entré. Sen åkte vi hem.

 

Uppdat: Min ömma moder tyckte att det var dumt att ha den förra bilden publicerad om någon skulle vilja anmäla oss till Pelisen. Då tar vi denna istället och hävdar att allt jag skriver KAN vara lögn och hittepå. Just just!


hits