nyhetsbrev vecka 5För mig personligen har det inte hänt speciellt mycket mer denna dag än två saker. A) Jag jobbade sista dagen på det ena biblioteket. Sket väl de i. B) Jag har nu insett varför gravida kvinns går omkring och tar på sin mage hela tiden. Jag har alltid tyckt att det ser lite töntigt ut och tänkt att de som gör det tänker "ooh jag är så nääära mitt baarn och det känns så natuuurligt och harmoooniskt", typ. Nu har jag alltså förstått att det beror mindre på harmoniiin och mer på det superfreakiga och nasty i att någonting RÖR sig inne i ens mage, så mycket att man kan KÄNNA det utanpå. Naturligtvis vill man känna och känna. Lite på samma vis som att man inte kan sluta pilla på en sårskorpa eller titta på en bilolycka.

Det var mina nyheter. På annat håll har det hänt desto mer:
Bea och Hasse har skrivit kontrakt på ett hus och är nu stolta ägare till en gård på Österlen. Hur sjukt är det?! Hasse ska börja jobba på godsägarbuken direkt medan Bea stackarn får pendla till sitt. Men tänk, nu har de ett hus med öppen spis och allt i, och jag kan komma dit och hänga! Nästan (who am I kidding?) lika bra som ett eget hus.

Dessutom har Hasse vernisage på sin nya utställning imorgon, åk dit och handla! (Detta var ett reklaminslag med hopp om gratis boende på Österlen i utbyte)

Beth GKom hem för sent för att orka blogga nåt längre men håll till godo med denna fina låt som jag lyssnade mycket på (tillsammans med resten av skivan såklart) för sju år sedan på Södra förstadsgatan 102 fem trappor upp. Speciellt bra när man vill leka sval kvinna som går runt i stor halsduk alternativt sitter i fönster och tittar ut med stor kopp te bredvid. Gärna iklädd röd klänning. Ja ni fattar, lite sådär som man ändå aldrig kommer vara men känslan. Känslan.

Gravidblogg de lux

Kolla, en räknare!  -------->

Sleepy LizardVi kollar på Life in cold blood, en av David Attenboroughs naturserier som vi har laddat hem. Den är ganska spännande, vissa ödlor är sjukt äckliga faktiskt medan andra är väldigt fina. Som Sleepy Lizard till exempel. Det är en liten och ganska ful ödla som är långsam och sävlig och snäll. Den har en partner i hela sitt liv, och om den ena råkar bli överkörd av en bil så sitter dess partner och sörjer hos den i flera veckor, sa David. Det var så fint att jag nästan blev tårögd. Av en ödla. Så nu är den en av mina favoritdjur - näst efter elefant och katt. Till saken hör att när den visades i bild första gången var min reaktion ungefär denna: "Urk! Skulle jag träffa en sån på riktigt skulle jag trampa ihjäl den så det sprutade vätska ur dess äckliga kropp!"

Nu ångrar jag mig.

18+2


Roligast just nu: dra in magen. Att jämföra med hur det ser ut på riktigt. Man ser iallafall att det är nånting därinne som inte brukar vara där. Det känns ungefär som att vara konstant mätt. Och värre ska det väl bli. Jag kommer lätt få en dubbelt så stor mage som Kari hade, vojne vojne.

Tre dagar kvar till halvtiden. Av dagens trötthet att döma kommer det bli så skööönt. Eller betyder det att jag lade mig att sofva klockan två inatt och steg upp redan klockan halv sju i morse. Doh. Nu: fantasyboken.

Stilstudie: katt jagar pingisbollDet är inte kul att vara katt på kvällen när ens ägare vill sova och man själv vill leka och ägaren därför klämmer fast bollarna inne i skorna.. Dock fungerar min sko perfekt som katthatt, visst?! Jag såg Aidan Chambers föreläsa idag om hur man får barn och ungdomar att läsa. Himla klok man den där. Efter föreläsningar som den önskar man att man istället blev svensklärare. Men å andra sidan är bibliotekarie ett rätt så relaterat yrke, kan man väl säga. Snart ska jag och Bea se Lukas M:s senaste film. Hoppas den är bra, för den kostar hyndra kroner att se.

Jag


Kolla, jag har fått en rejäl rynka. Nu är jag stor. I fredags fick jag reda på att jag ska jobba heltid hela nästa vecka också, kanske ännu längre. Jag har ingen aning om varför men alla timmar jag kan få är jag tacksam för. Glad i hågen gick jag längre än jag gått tidigare (brukar ju gå till Hjärup för att ta bussen därifrån) trots att det blåste snålt och kallt och jag började få skoskav. Så kom jag till en hållplats mitt ute på en åker utanför Åkarp. Det var mörkt och det fanns ingen busskur men bussen skulle ändå vara där om två minuter så jag väntade. Det gick både två och tre minuter. Efter 6 minuter var jag iskall och då kom äntligen bussen. I full fart. Alldeles för full fart och jag förstod att den skulle missa mig, så jag började vifta med min vita påse som jag hade med mig och jag är säker på att han såg mig. Men inte stannade buss-aset. Det var väldigt längesedan jag var så arg som jag var vid detta tillfälle. Där hade jag varit ute och gått i en och en halv timme, tror de då att jag hade lust att gå i 20 minuter till (bussen går bara var tjugonde minut)? Nä fy faen. Men jag fick streta på och vid nästa hållplats stannade bussen faktiskt. Jag kunde knappt säga hej när jag tröck ner kortajävulet. Trots att detta var en helt annan chaufför. Nå. Idag var dagen ungefär lika dålig av olika anledningar. Nu bakar jag bröd och vi har ätit god mat så humöret är återigen bra. När jag bakar bröd känns det som att det är en fredag sådär 1994 (mamma var ledig på eftermiddagarna på fredagarna och därför var det alltid bröd- och bullbak på g när man kom hem från skolan. Extra skön känsla). Trivselfaktor: hög. Jag vill också göra sådana minnen till mina barn.

Om två veckor fyller jag år. Då önskar jag mig:
- "Galenpanna" (ett spel)
- Presentkort på spegeln (biografen alltså)
- Honungsbalsam från Body Shop
- Presentkort på kläder
- Ett hus på Österlen, gärna i Gnalöv
- En bil
- Busskort
- Årskort på Kockum fritid
- Vattengympakort

Bland växthus och rävar

Vi köpte en räv till Sprally. Erik fick ha den i jackan när vi körde hem från Ikea. Innan vi drack kaffe på Ikea var vi på äventyr vid växthuset. Det är verkligen ett sjukt ställe. Tidningen är daterad till den 5 april 1987. 22 år sedan alltså! Hur många tror att vi vågade oss ner i den mörka skitläskiga källaren? Jag tror inte det iallafall. Den som vågar sig ner där och dokumenterar vad som finns där ska få ett pris av mig. Klara, färdiga, gå.


längtan


De säger att måndagen den 19 januari är den mest deprimerande dagen på hela året. Det är grått, julen är slut, jobbet ser man ingen ände på och allt är bara jävligt. Jag tyckte inte att det var så illa i måndags, men visst. Jag hade lätt tagit en mulen men ljummen sommardag nere vid havet iklädd solglasögon istället. Jag har bestämt mig för att investera i ett parasoll så jag kan hänga vid stranden med min unge till sommaren när Erik jobbar. Tror inte bebisar mår bra av direkt solsken mot den lilla kroppen. Henny kan också få ligga under parasollet, eller sitta eller vad hon nu kommer att göra.

Imorgon är min sista jobbdag på det ena biblioteket. Sorgligt och skönt på samma gång. Trissen ligger i plånkan och nu ska jag gå och packa ner alla seriealbum med Familjeliv som jag har "lånat". Framförallt ska jag gå och lägga min trötta kropp. Hasta la vista baby.

Livet


Lika bra dag som vi hade igår, lika dålig dag kan någon annan ha. Idag går alla våra tankar och kramar och uppmuntrans till Kristin och Henrik som fick ett tråkigt besked igår. Det ska gå bra, det måste det.

gravidblogg


Låt mig presentera: magbild! Observera att jag på bilden är kissnödig samt precis ätit en macka och druckit en stor kopp kaffe. Men vi kan ju alltid låtsas att magen bara innehåller ett barn. Nedan följer en bild på kläden. Den finaste kläden som finns, och som nu tillhör vårt barn. Det är kanske bara vi som tycker att det är den finaste kläden, men det gör inget.17+2, ultraljudVi har varit på ultraljud! Erik trodde att vi skulle till Familjens hus och såsade som fasen, så innan vi kom in var det lite sura miner och tandagnisslan. Men när vi fick se att det var ett litet sprallo därinne i magen som hade rätta propotioner och fina hjärtljud blev det glada miner och vi båda tyckte att det var en väldigt söt liten typ. Den rullade runt och sträckte på sig och lade händerna för ansiktet och ville inte alls ligga stilla. Den har dessutom en gigantisk överläpp, haha. Ser ut som någon i Simpsons. Hon bytte även BF (beräknad födsel) till den 28/6, så jag antar att den kommer på pappas födelsedag eller så. När vi var klara firade vi med fika på biblioteket (såklart!) och så firade vi att det var ett barn och att det levde och mådde bra med att köpa en dyr kläd som jag har spanat in sedan länge. Tursamt nog var den på rea. Jag tror inte vi kommer köpa så värst mycket kläder, men ETT plagg tyckte jag att vi kunde bjuda på idag när vi var så glada. Ska visa det sen när jag har hittat en bild. Och så ska jag väl bjuda på en magbild också. Här är iallafall UL-bilder.

Barnrum?


Martina: Ja, men då kan ni ju göra barnrum av verkstaden! Perfa!
Bea: Ja, och så måste ni slänga alla farliga vätskor och grejer därinne!
Jag: Amen TROLIGT!

vårsångNär det fortfarande är vinter och kallt kan man ibland höra koltrasten sjunga om natten. Det är en av mina extra skönaste känslor. När jag cyklade om nätterna från Valje till Edenryd lyssnade jag alltid på freestyle. Ofta ofta på Honey is cool. Det är lite samma känsla. När jag läste Littvet i Lund vintern 2002 släpptes Håkans vis-ep samtidigt som jag hade en vecka på mig att läsa Brott och straff, vilket jag också gjorde - i min djupa djupa fönsterkarm intill mitt alldeles för otäta fönster. Invirad i filtar med tekoppar konstant bredvid. Gud vilken liten klyscha. Men när Håkan ropade på Katarina i Visa vid vindens ängar, där kom känslan igen. Jag ryser alltid när jag hör den halvminuten av den låten. Lalehs nya låt är denna vinterns bästa bidrag till min årliga vinterkänsla. Jag känner att jag cyklar genom Strandvik klockan halv tre på natten när jag hör den. Jag vill sjunga med det högsta jag kan där på cykelvägen men gör det inte eftersom det vore för pinsamt om någon skulle höra mig.

Det är förresten en av mina bästa pinsamhetshistorier: Jag var typ 16 år och skulle cykla till Marika och de andra en eftermiddag på sommaren. Det var soligt och varmt och jag njöt av att lyssna på freestyle med min favvomusik, som vanligt. Denna gången vrålnjöt jag och sjöng med högt i låtarna. Tänkte att det var bara jag på vägen, eller nåt. Och så helt plötsligt kommer en joggare och JOGGAR upp jämnsides mig. Jag cyklade alltså så långsamt. Guuuud vad pinsamt det var. Jag visste inte vad jag skulle göra, så där följdes vi åt ett slag. Jag på cykel och han joggandes fnissandes bredvid. En stund saktade jag in så att han kunde springa iväg men så insåg jag att jag då hade fått cykla skitlångsamt hela vägen och det kunde jag inte eftersom jag redan var sen (som vanligt). Så då satte jag fart. Det var säkert nån kilometer vi höll på att vara framför och bakom varandra. Till slut panikspeedade jag cykeln hela vägen till Valje. Efter det har jag aldrig mer sjungt med högt när jag har lyssnat på freestyle.

Stilstudie: katt gäspar
Imorgon ska jag bokprata om Frida med hjärtat i handen. Den som kan säga mig vad den handlar om och om den är bra: tala nu. Jag minns bara att de pratade norska när jag såg filmen då i början av nittiotalet. Fråga mig inte varför jag valde just denna att bokprata om. Sista veckan med heltidsjobb nu. På onsdag är det ultraljud och eftersom det är meck med att ta sig fram och tillbaka från mina arbetsplatser i Lund mitt på dagen tänker jag ta ledigt hela dan. Ska bli gött att sova, mindre gött när månadens lönebesked kommer. Den dagen den sorgen. Helgen spenderades i Brantevik med pussel, semlor, djurfights och promenad vid havet. Nu är Dakar slut och all uppmärksamhet kan riktas mot Greys Anatomy. Hausse på börsen. Idag fyller förresten the Häz år, Grattis till honom!

och den ljusa framtiden är min


Som titeln på dagens inlägg indikerar gick det optimalt idag när jag skulle få reda på huruvida jag har jobb på måndag eller ej. Det gick precis som jag ville faktiskt. Eller ja, hade det gått preciiis som jag ville hade jag fått några fler tusen i lön och så hade jobbet innehållt andra arbetsuppgifter, men med givna förutsättningar gick det precis som jag ville. Nästa vecka jobbar jag 100% på samma vis som jag gjort nu hela tiden. När den veckan är slut kommer jag att börja jobba 50%. Jag kommer bara vara på en av skolorna och slipper flänga och stressa med den korta lunchen. Jag fick även erbjudande om att stå som lärarvikarie, vilket jag ännu inte vågat tacka ja till. Tyvärr har jag lärt känna så många fjärdeklassare på skolan jag ska lämna och jag kommer nog att sakna dem ganska mycket. Den största fördelen med de nya arbetstiderna är dock att jag är ledig på fredagar. Det är verkligen fantastiskt bra. Mina fina fredagar ska komma tillbaka, jag är så lycklig. Jag ska vakna och äta lugn frukost med te. Jag löser fredagskrysset till teet. Sen packar jag mina badkläder och sticker och simmar. 80 längder crawl varenda fredag. Efteråt går jag på bio. Jag köper en kopp kaffe till så att jag inte somnar på filmen. Sen åker jag hem med en extra skön känsla i kroppen. En bild på mig när jag spittar Jons moped i nästan 70km/h på cykelvägen på det!

16+5


Denna bild tog jag i slutet av juni i somras. Det kommer alltså se ut såhär när (om) vår unge föds. Fint va? Så vi var alltså på vår första träff på MVC idag. Vi hade tid halv nio och klev in i väntrummet 8.29. Där var det dött. Kvart i nio kom en tjej ut ur vår barnmorskas rum, men hon skulle bara väga sig och kissa i ett rör, sen gick hon tillbaka in dit. Snopet. Tio i kom barnmorskan ut och såg oss, insåg att hon hade dubbelbokat oss med tjejen och bad oss vänta lite till. Jamen det var väl precis vad vi behövde, Erik hade sin svåraste tenta att plugga till (tentan var kl 14 idag) och jag förlorar möjligtvis mitt jobb på fredag och varje sekund jag inte är på jobbet är pengar som jag inte får. Det var purket. Så kom vi in vid nio och fick gå på expressinskrivning eftersom det när som helst skulle komma en ny patient. Jag vet inte, men ännu så länge har jag inte riktigt fått den där förtroendeingivande känslan över det där stället. Jag hade iallafall 111 i blodvärde vilket är lågt. Fick inga tabletter eftersom hon tyckte att jag borde ha sådana hemma då jag är blodgivare. Jag tror diagnosen påverkade mig mentalt då jag resten av dagen varit så trött så trött. Höll ett bokprat. Bar tunga lådor med böcker. Cyklade snabbt. Stressade med lunch. Sen vandrade jag genom Lund ut till Hjärup där jag hoppade på bussen. Den delen av dagen är den bästa. Jaja, för att återgå till gravidbloggandet så är jag då nu alltså i vecka 16+5 tror vi. Vi får tro tills på onsdag nästa vecka när det är ultraljud. Häpp!

måndag i januari


På onsdag får jag nog veta hur det blir med jobb. Imorgon ska vi till MVC och skriva in oss. Något man vanligtvis gör i vecka 12 alltså, vi eller jag är nu i vecka 17 alltså. Haha. Jag tror väl inte att någon har missat Kari i tidningen idag? Har man lyckats med det finns artikeln
här. Och det är alltså jag som har tagit bilden. Jojo.

Förresten har USA skeppat 3000 ton ammunition till Israel. På EN vecka. Fatta hur mycket det är. Svin.

Österlen


Oh öppna landskap. Vinter, brasa, te. Clary bjöd mig på ett STORT glas rödvin. Jag tackade vänligt men bestämt nej. Haha. Det var dagens konstigaste händelse. Om man bortser från själva syftet med bilturen.

Brillor


För första gången ever känner jag mig relativt nöjd med valet av nya glasögon. Bibliotekarie eller bibliotekarie?! Men det är himla svårt att fota sig själv med en systemkamera alltså. Tycker jag börjar se gammal ut. Så fyller jag också 27 snart. Snart ska jag på bio, faktiskt klockan nio. So long!

pengar


Jag kastade precis ett öga på min internetbank för att se om jag överhuvudtaget har råd att åka till jobbet imorgon. Och det hade jag minsann. När jag var och handlade mat 29/12 tog jag ut två hundra extra att ha i kontanter. Och de har jag levt på sen dess. Har alltså inte dragit varken till eller från på nio (9) dagar! Visst, jag är sambo och visst, han har handlat endel mat på sistone. Men ändå. Jag har haft jullov och det har varit rea och jag har haft massor av tid att handla skit på men icke. Jag är mycket stolt över min sparförmåga. Jag fick 6000 i lön den 22 december. Så har jag betalat räkningar och sånt shit, på ungefär 4500. Och nu har jag ändå 1200 kvar! Ha! Man klarar sig, det är så. Man kan ha barn fast man är fattig, det är min fulla övertygelse. Man behöver inte bli white trash för det. Jag jobbar på att övertyga mig om att vi kan klara det även om jag har lägsta nivån i mammapenning om det är någon som undrar. Men iallafall så börjar jag alltså jobba imorgon. Kanske varar det bara en vecka till, kanske blir det mer. Min önskan är att jag får jobba 50%. Tex ha hand om den ena skolan och hon den andra. Det hade varit perfa. Perfaperfa. Jag vill nog ha ett 50%jobb i mina dar, det är nog melodin för att jag inte ska tröttna på't. Och som sagt, pengarna reder man alltid till sist. Nu ska jag vårda min kropp som säkert kommer få träningsverk snart efter 50 längder crawl. Eftersom jag innan dess alltså inte har tränat på typ tre månader. Häjhäj.

Skrillor


Idag har det, som alla vet, varit ohyggligt kallt ute. Flera minusgrader säkert! När jag, Erik, Kaj och Sissel gick vår nyårsdagspromenad till kullarna förra veckan spejade vi ut över landskapet och såg en perfekt pöl för skridskoåkning. Det hade vi i bakhuvudet idag när det var så kallt. Sagt och gjort så åkte vi dit och visst var den perfa! Ingen hade upptäckt den och isen var därför helt blank. Det är den inte längre dock. Vi åkte och åkte och undrade var alla ungarna från KroKsbäck höll hus. Då kom de. Ett gäng typ tolvåriga grabbar som smällde smällare och satte sig på mopeden och bad att få åka med våra skridskor. En liten svärm liksom. De var kvar tills vi åkte och undrade saker som "Är ni ihop?", "Har ni hånglat?", "Har ni knullat?". Haha. När vi åkte därifrån kastade de sten efter oss. Ja se dagens ungdom. Imorgon ska jag dit med Bea, får se hur det går då. Nu är det mat.

dagens katt


Ok, katten Måns var dagens sötaste. Hur söta mina egna än är. Men när de bara går runt med bajs i rumpan så får katten Måns faktiskt vinna priset. Japp, jag är offeciellt en tant som tittar på gulliga djurbilder på expressen, bilden tog jag HÄR

Dakar


Detta är Annie Seel och hon är lite min idol just nu. Det är nämligen Dakar-tävling i sydamerikat och Annie är vår svenska hjälte. Hon kör motorcykel i ett dödsjobbigt race som varar i två veckor. Jag önskar att jag också var duktig på att köra motorcykel, jag skulle också vilja vara med. Om man vill kolla hur det går för Annie kan man slå på Eurosport kl 19.15 och kl 23 varje dag för då är det uppdatering om racet. Jag och Erik kollar varje dag, varje sändning. Nyss hade Murre en bajskorv hängandes i rumpan, det satt fast ett långt hårstrå i den som gjorde att den inte hade trillat av i deras potta. Han luktade dödsilla och vi fick med gemensamma krafter torka honom med papper i rumpan. Jag har varit inomhus hela dagen. Imorgon måste jag gå ut.

Årskrönikan i bilder: december


Erik köpte pingisracket och bollar och Murre hittade sitt livs roligaste leksak


Jag cyklade en kall och ruggig cykeltur till brofästet i skymningen


Och så föddes Henny! 081208 är hennes datum, ganska coolt tycker jag.


Hon fick ha tomteluva på för det var ju december


Vi jobbade på att göra ett fint julkort. Till slut fick vi ha matskålen med i bild.


Så blev det jul och hemfärd till Edenryd, en fin jul blev det.


Katterna hade sina finaste kläder på sig


Edenryd bjöd på fin utsikt, som vanligt.


Och till sist blev det nyårsafton, här på dagsutflykt till Lomma där det var is på havet. På återseende nästa år säger årskrönikan!

Mer om december 2008 finns
HÄR

Årskrönikan i bilder: november


Där satt jag och tyckte att jag såg gravid ut utan att fatta att jag var det


Erik köpte en KTM och körde enduro igen


Murre kastrerades och fick en grön stämpel i örat. Billy viskar tröstande ord, eller slickar i sig det gröna. Om det tvista de lärde.


Första snön föll och barnen vid Kullarna åkte pulka som fasiken


Jag hade fått ett vikariat som skolbibliotekarie och Billy gillade att klättra i taket


Julen var i antågande och jag tillverkade julkulor till Karis födelsedagsfest

Mer om november 2008 finns
HÄR

Årskrönikan i bilder: oktober


Jag skippade Bokskogen på fredagarna och började en ny rutin. Först crawlade jag 2 km sen gick jag på bio. Det var den bästa fredagsperioden i mitt liv. Behöver jag säga att jag var arbetslös?


Jag och Daniel tog med oss Evert och stack till skogs


Katterna var fortsatt söta


Och jag köpte min nya kamera!


Billy badade för första gången i sitt lilla liv, såg hysteriskt kul ut


Jag, Marika och Evert åkte till Ålabodarna på utflykt


Och så var det 15-årskalas för Milla i Falsterbo. Hedersgäst var den huvudlösa ugglan.


Sist men inte minst sålde Erik vår älskade bil. I kontanter.

Mer om oktober 2008 finns
HÄR

Årskrönikan i bilder: september


I september sålde Erik motorcykeln. Sorgligt tyckte jag.


En natt hade någon hängt fullt med sillar i ett träd i pundarrondellen


Varje fredag cyklade jag till Bokskogen och letade svamp. Hittade bara flugsvamp.


Varje torsdag spelade jag med Helena, Erika och Maja


Och så blev Murre en katthatt


Jag sydde clownbrallor till Henny


Och en dag gav Erik mig en racercykel bara sådär!


I slutet av månaden började ett husköpsug gro och vi tog katterna i bilen och körde till Österlen för att kolla på det skruttiga lilla huset som var för skruttigt för att vi skulle köpa det.

Mer om september 2008 finns
HÄR

gravidblogg?


Hon börjar bli stor, den lilla Henny. Varje gång jag träffar henne har hon blivit lite tjockare och lite längre känns det som. Kristin säger att min blogg kommer att bli en gravidblogg nu när jag själv är gravid. Haha, jag kan knappt ens skriva det för det känns så konstigt. Jag är som Christina i Greys Anatomy, kall och saklig som en robot. Jag vet inte vad jag skulle skriva i en gravidblogg. Jag älskar att läsa andras gravidbloggar men jag tror inte att jag kommer att kunna skriva en själv. Men vad vet jag, sen när det verkligen känns som att jag är gravid kanske det blir mer naturligt att skriva om designade bebiskläder från fräsiga affärer (som om vi skulle köpa sådant ändå, haha) eller svullna fötter. Just nu känns det som varken eller. Jag kan vara gravid men jag kan lika gärna inte vara det. Behöver nog fler bevis än utebliven mens och två positiva gravtest. Så vi väntar ett slag med gravidbloggandet, ok?

Vi sover fortfarande till tolv varenda dag och jag är helt säker på att jag kommer försova mig när jag börjar jobba igen. Katterna är också helt uppochnervända, antagligen pga oss. De är uppe och leker runt fyrasnåret varje natt och så sover de hela dagarna. Det är kallt som satan och jag hoppas på skridskoåkning någon av de kommande dagarna. Så ser läget ut just nu. Gott nytt jullov, alla som fortfarande har det.

Årskrönikan i bilder: augusti


3/8 kom de små katterna äntligen hem till oss. De var pyttesmå och nyfikna på allt. Och sockersöta. Vi åt scones varenda dag, därav den rultiga uppsynen hos mig.


Jag, Martina och Juhlia körde bil till Göteborg och Hotel Ibis för att gå på Way out West och se fantastiska Neil Young. Och BD:s avslutningskonsert. Det var nog en av de helger jag har skrattat mest under hela året.


Jag och Bea åkte på en dagsutflykt till Österlen. Gick på museum i Tomelilla, åt finpizza i Simrishamn och skrapade, i sann Svahn-anda, triss i väntan på tåget hem.


Katterna var otroligt små och otroligt söta


Båda två


Det började gå mot höst och jag cyklade långa turer ut i omgivningarna


Så byggde vi vår fina allmogesäng


Och åkte till Falsterbo på Bivråkens dag. Denna dag slutade med att jag råkade ösa en halv liter juice i min väska. Nice.

Mer om augusti 2008 finns
HÄR


Årskrönikan i bilder: juli


På Måns födelsedag cyklade jag till Falsterbo för att gå på kalas


Några dagar senare åkte vi till Ven för att fira pappas 60-årsdag. Det var den varmaste dagen på hela sommaren.


På kvällen körde jag och Erik motorcykel till fest på Österlen. Det var den kallaste kvällen på hela sommaren.


Jag och Kari åkte till Östarp


Jag målade köket vitt


Erik och jag spelade tennis i Östra sorgenfri (och Bea, det är den gula byggnaden som är på din julklapp)


Mycket mopedturer blev det, här brofästet


Vi passade Pinky och Sigge och blev dödssugna på att skaffa katt


Även till Bokskogen körde vi


Och så gjorde vi slag i saken och körde till Åkarp för att titta på kattungarna Melvin och Selma, som vi genast döpte om till Billy-Sand och Murre.

Mer om juli 2008 finns
HÄR

Årskrönikan i bilder: juni


Bea fyllde 28 och firades i Folkets park


Jag och Kristin skickade in vår uppsats den varmaste dagen och firade det hela med skumpa och bad. Underbar dag. Underbar.


Jag spenderade som vanligt mycket tid nere på treans brygga i Västra hamnen


Erik och Olof bryggde öl


Vi åkte till Smultronfällan och utförde lite trädgårdsarbete med barnen Gade


Midsommar var regnig och solig om vartannat, både själsligt och vädermässigt


Många mopedutflykter blev det, ibland följde även Jon med

Mer om juni 2008 finns
HÄR

Årskrönikan i bilder: maj


Vi tyckte att det var sommar och cyklade till Klagshamn där vi kastade frisbee


Jag och Kari sprang vårruset


Jag cyklade många härliga cykelturer till Lund för att jobba


Och så åkte jag och Erik motorcykel till Edenryd på småvägar genom Skåne


Det var varmt och vi badade. Och Kari avslöjade att hon var gravid!


Vi passade Flisan och ett kattsug började gro


Den mycket tragiska (svinroliga) händelsen när Erik skulle speja som en indian men satte sig i en komocka, Börringe.


Och så var jag och Martina på årets konsert, Nick Cave i Köpenhamn

Mer om maj 2008 finns
HÄR2009Oj så kul vi ser ut att ha det! Haha. Det VAR faktiskt väldigt kul. Nu är det ett nytt år och jag måste öva mig på att skriva 2009. Detta år fyller jag 27. Erik fyller 32. Katterna fyller 1. Och så kommer det, om allt går som det ska, att födas en ny i vår lilla familj. Det är helt sjukt. Tror inte jag riktigt förstår det ännu. Imorgon ska jag beställa nya glasögon i ljusbrun honungsfärg. Thats crazy too. Fortsätter på årskrönikan i bilder när jag orkar. Kanske ikväll.

hits