Bland rosa elefanterErik blev bjuden på Indisk vegetarisk linsgryta hos Olof igår och känner sig smått purken idag. Jag undrar mest hur gammal man får vara innan man inte kan ha barnlakan i sängen längre. Over and out.

Lilla fröken ballerinaBilly-våghals är ute på språng igen. Imorgon fyller Kari 30 och idag ska hon ha kalas. Nu ska jag förbereda inför det med paketinslagning och julbak (kanske inte blir av dock). Och så är det ju första advent också. Jag är inte så duktig på adventsfirande, har varken julstädat eller tänt några ljus. Däremot har jag hängt upp julstjärnan i fönstret. Det får duga.

Jag


Ja men det är ju tur att jag består till 100% av kvinnlig skönhet. HAHAHA.

Nej idag har jag gjort alldeles för mycket och haft alldeles för lite paus och blivit alldeles för trött. Men jag vann iallafall tio spänn på en tialott. Jag lyssnade precis på Eldkvarns nya skiva. Eller, två låtar. Sen orkade jag inte mer. Satte på Ulf Lundells nya istället som var mycket bättre. Mest lyssnar jag på Ebba och Mikael som sjunger Bob på svenska. Har inte lyssnat på den innan. Den är bra, så länge man bortser från Mikaels munformation. Egentligen vill jag bara gå och lägga mig nu medelbums men jag har lovat att gå till På besök en stund. Klockan nio. Kanske kan sova lite innan dess. Har börjat vara beredd nu inför förslossningen. Det betyder tillexempel ingen eller ringa konsumtion av alkohol. Det är väldigt skönt att alltid vara nykter och aldrig bakis. Borde man göra oftare. Tror jag ska testa alkoholfri öl ikväll, kan det vara något? Idag sa min ena rektor att jag får vara kvar antagligen terminen ut. Skönt!

Brittan

Förr i tiden bodde jag och Marika och Martina tillsammans i en fin symbios i en skruttig lägenhet. Newsec vet ju alla vilka de är nuförtin antar jag, de var ju på uppdrag granskning sist. Anyways, på den tiden fick vi ibland för oss att gå till KB. Ganska ofta faktiskt. Och förfesterna brukade se likadana ut. Alla ville spela sin egen musik och vi fick enas om att spela var tredje låt var. På den tiden fanns bara cd-skivor, kassettband och radio att välja på hemma hos oss. Ibland blev det tradigt för våra andra gäster tror jag när vi tre satt och bråkade om vilkens musik som skulle spelas. Men innan alla gäster kom, när vi bara stod och klädde på oss och sminkade oss i våra egna rum hade vi vår egen musik på i våra egna stereos. Det blev ofta radio men olika kanaler. Någon envisades med att spela Lugna melodier, jag spelade jämt typ rixfm eller nåt sånt för att jag ville höra typ Sugababes. Och här kommer poängen. OM vi fortfarande hade bott kvar i symbios och levt våra liv på exakt samma vis fortfarande så tror jag att jag hade spelat radio innan KB i hopp om att denna låten skulle komma. Jag tror att den blir en hit.


BoktipsTvå boktips, barnböcker som kan läsas av vuxna lika gärna. Legenden om Sally Jones av Jakob Wegelius vann Lilla Augustpriset igår. Välförtjänt. Det är lite Jan Lööf över bilderna och berättelsen om den stora apan Sally Jones öden och äventyr är både spännande och äventyrsfull. Det är en bildroman som väl är tänkt kanske för mellanstadiet men jag satt fängslad som om det var en film när jag läste. Boken om porslinskaninen Edward Tulane är en väldigt fin historia om att lära sig älska och förstå vad det innebär att tillhöra någon. Det är inte en bildroman men det finns extremt fina kapitelbilder som dyker upp lite då och då. Passar nog bra som högläsningsbok. Båda två är fina julklappstips för folk från kanske 6 år och uppåt.

Annars har en ny vecka dragit igång. Jag handlar böcker till bibblan för massor av dollars och nästa vecka blir det bokprat. Nu har jag två 6:or inbokade också, så tips på böcker för tolvåringar tages tacksamt emot.

Nyheter i mitt liv är att jag har börjat frysa så oerhört när jag är ute. Blir lika gul om fingrarna som Kari eller någon som rökt i kanske 40 år. Det är illa. Jag är näästan glad för att det ska bli varmare imorgon, men bara nästan. Lund är en så oerhört vacker stad på vintern när det ligger snö på taken och alla juleljus är framme. Som värsta julkalendersstaden.

Reklam: JulkonsertDet kommer att bli döfint tror jag, speciellt julsångerna som vi övar in just nu. Alla är välkomna!

vinterCyklade en runda i vintern, kom till kullarna där massor av barn åkte pulka trots att det mest var gräs på marken. Några barn trodde att jag kom från tidningen, haha. Kanske jag skulle slå mig in på. När jag cyklade hem var det mindre kul, en bil som tydligt såg mig komma (vi hade ögonkontakt) struntade blankt i högerregeln och bara körde, vilket resulterade i att jag fick panikbromsa på isen och stöp rakt i gatan. Slog mig på mitt knä och i mina händer. Bilföraren hånlog och körde iväg. Jag var arg tills jag kom hem samtidigt som Erik och såg att han var helt glaserad av is efter att ha kört enduro i vattenpölar. Såg ganska festligt ut. Vi skulle ha städat idag egentligen men jag orkade inte helt enkelt. Hoppas jag orkar imorgon. Nu ska jag sticka lite istället.

Snipp Snapp Snopp del 2Han överlevde. Tratten var inget kul, han släpade sig fram över golvet och jag skrattar på mig när jag kollar på bilderna Erik tagit. Själv har jag varit i Lund hela kvällen och kom hem halv elva. Nu är det banne mig läggedags!

Adjö herr MuffinsI en intervju med bob hund en gång för länge länge sedan säger Mats (tror jag) att "Det bästa med bob hund, det är att vi är vuxna och inte barn längre. Så vi får göra som vi vill". Jag tänker ofta på detta citat. Kanske lite för ofta. Det är citat som detta som gör att jag slevar i mig muffinssmet tills det bara blir 12 chokladmuffins och inte 15. Tex. Men det är ju sant, det bästa med att vara vuxen och inte barn längre är att man får göra som man vill. Jag och Erik har muffinstävling i köket just nu. Han bakar citrondito. Vilka blir godast?

För övrigt går Murre på svältdiet ikväll och imorgon eftersom han ska åppereras. Och det innebär ju att Billy-S gör detsamma. Det är mindre bra, hon är redan smal som en liten tandpetare. Kan en katt ha mask utan att den andra har det? Eller är hon bara en vanlig tonårstjej med lite ätstörningar måntro?

Snipp Snapp SnoppMalmö stad säger åt mig vad jag ska göra. Man ska lyda sin stad, ack hur vore världen i ren anarki? På torsdag klockan halv åtta på morgonen ska lilla stora tjocka Murremurr åka till doktorn och bli nedsövd, avsnoppad, groggy och ledsen. Sen ska han få komma hem, sent på eftermiddagen. Vi tycker redan lite synd om honom. Vissa mer än andra. Nyss kloade han på soffan, jag: Pschhh!! Bort!! Erik: Naaaw lilla lilla vännen, inte ens duuu får göra sååå. Jag: va? Vadå inte ens du? Erik: Jamen han har ju sjukdomsvinst nu hela veckan!

Boy jag längtar till jag blir tex gravid. Sjukdomsvinst i nio månader! Fatta!

MåndagEn helg har gått, två fina konserter har skådats, två bilar har körts, två fötter inuti en mage har känts, en styck hembygd har besökts. Nu är det ny vecka igen och det är väl mest som vanligt. Jag längtar två veckor fram i tiden, när det börjar bli skarpt läge för en liten som vill komma ut. Det ska bli så jädra spännande att få vara med om en förlossning. Och så har jag blivit en sucker för julen, det är det enda jag tänker på. Konstigt. Igår såg jag och Martina och många andra denna mannen på KB. Det är en man med väldigt mycket vackert inuti.

Langhorne Slim


Var precis på en fantastiskt bra spelning på Debaser. Langhorne Slim kallar han sig, en 28-åring från USA som antagligen stått vid det där vägskälet i Alabama och sålt sin själ. Vissa bara har det och andra inte. Han har det. Spontankonserter är oftast de bästa. Annars har jag gjort väldigt fina deckar- och hästboksskyltar idag. Blev så stolt att jag var tvungen att fråga eleverna om de inte tyckte skyltarna var typ det finaste nånsin. De kände sig nog tvungna att säga ja. Och så var det två journaliststudenter på besök och intervjuade oss. Lite hispiga men trevliga och intresserade. Jag börjar komma in lite i jobbet nu men behöver lite tips på böcker att bokprata om för en åttondeklass. Vad läser man i åttan? Nu är det läggedags inklusive läsning. God natt.

On the job

Jag börjar om sju minuter. Eller egentligen vet jag inte när jag börjar, för att få ihop åtta timmar om dagen behöver jag börja klockan åtta. Så jag sitter här varje morgon och mornar mig i en halvtimme innan jag släpper in eleverna. Startar kopiatorn, hämtar tidningen, tänder alla lamporna (dvs, surfar igenom alla bloggar jag läser). Skolan jag är på denna förmiddagen har ett väldigt fint bibliotek i två våningar. Men det är kallt. Och ingen av lärarna verkar dricka kaffe mer än runt tio-elvasnåret. Jag kommer vid åtta varje morgon och proppar i mig en macka på vägen till bibblan, och bara önskar att det ska finnas lite kaffe som jag kan slörka i mig av. Men icke. Jag undrar om jag någon gång i mitt liv ska bli så pass vuxen att jag stiger upp i tid för att äta frukost innan jag drar till jobbet. Som det är nu stiger jag upp senast möjligt, hastar till bussen, sover hela vägen till Lund och hungrar mig igenom förmiddagen i väntan på lunch. I 27 års ålder. Nä vet nån vad.  

Bäst idag: Erik ska köra bil till Lund i eftermiddag och jag får följa med hem! (Obs: jag är alltså annars inte tvungen att sova på biblioteket)

Att uppskatta helgen


Från åkern vid Ålabodarna då för några veckor sedan. Jag tror inte jag varit så aktiv en söndag som denna på extreeemt länge. Kanske inte sedan jag flyttade hemifrån. Klockan elva körde jag tillsammans med Bea, Kari, Erik och lillpinken i Karis mage till Ikea för att köpa lite grejer. Jag och Erik behövde nya krukor eftersom kattajäklarna har slagit sönder nästan alla vi har. Kari skulle köpa en byrå och en badbalja till bebisen. Bea skulle köpa dörrar till sina hyllor men de var för långa så hon fick nöja sig med möbeltassar. Haha. Kom hem tjugo i två, åt lite och hastade sedan iväg med Bea till replokalen där vi repar på söndagar med Micke och idag även Pär. Det gick ganska bra idag faktiskt. Sen stack jag och Bea vidare till Martina och drack chokladglögg som var godare än den låter. Phew. Nu ska jag laga tusen makaroner som jag ska äta med pölsa och Erik med crabsticks. Och så ska vi börja kolla på Greys Anatomy. Synd att jag redan har sett första säsongen bara..

Förresten, såg en väldigt bra film igår som jag rekommenderar till alla: Son of Rambow. Döfin Brittisk film om en pojke som inte får se på tv men som blir besatt av Rambo. Se den!

DHHSå hur har det då gått med allting. Jotack, mest bra. Att stiga upp klockan halv sju varje dag är det värsta, men när man väl kommit fram går det bra. Jag är på två olika skolor i Lund. Båda har elever från förskolan till nian men jag sysslar mest med mellan- och högstadiet. De som är inne på bibblan mest är nog fyrorna.  De är fortfarande ganska lågstadiesnälla och fortfarande intresserade av böcker och fortfarande intresserade av att prata med vuxna. Högstadieeleverna kommer mest in och luktar parfym och vet inte vad de ska låna eller hur de ska föra sig. Tvåorna är söta som socker när de undrar hur man skriver datum för när boken ska vara tillbakalämnad och jag undrar för mig själv om jag också var så kass på siffror när jag var åtta. Nästa vecka ska jag handla böcker. För jäkligt mycket pengar dessutom. Det ska bli väldigt kul. Igår gjorde jag bort mig när jag la in en massa nya böcker i systemet och fixade och donade med dem tills jag pratade med en av de överordnade och insåg att jag hade gjort fel. Hups. Då hade jag redan hunnit låna ut några av böckerna. Men, som sagt, det är ju bara böcker. Inte kärnvapen eller nyfödda kalvar. Det ordnar sig.

Igårkväll hade jag och Erik fredagsmys hemma och jag fick sooova ut ordenklit idag. Ordentligt är det roligaste ordet jag har sett felstavat så därför tänker jag börja stava det så jag med. Ordenklit. Jag och Bea cyklade upp till FMCK tidigare idag för att fota när Erik körde sin nya KTM, och så drack vi te och åt ägg och after eight. Det var trevligt. Ikväll blir det lasagne. Helg och ledighet är the shit.

Lägga saker på katt


ÅlabodarnaIgår köpte Erik en ny cross, en KTM. Den såldes i Helsingborg så jag skjutsade honom dit med Hasses bil men när han väl hade köpt den var det så kallt att vi fick lasta in den i bilen och skjutsa den hem istället för att Erik körde den. Vi tog en tur längs kusten hem och när vi kom till Ålabodarna var det skymning, som bilden visar. Vi åt pizza i Landskrona och fortsatte sen genom Bjärred och Lomma. Fint var det.

Smygreklam


hits